What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Stuff that is Interesting

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,330
ναι τον σπιζαετό δεν τον πειράζουν οι ντιζελογεννήτριες.

Θα είναι από άλλο πλανήτη μάλλον, γι' αυτό!!
Με ολοκληρωμένη την διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και με τόσες θερμικές μονάδες διαθέσιμες και με ορισμένα θηρία να στήνονται ήδη, οι γεννήτριες ντίζελ παραμένουν σαν εφεδρεία.
Το υπόλοιπα ασχολίαστα. Αποτελούν μέρος της παγίδας.

ΥΓ: Με την ευρωπαϊκή διασυνδέση στα σκαριά και με το νομοθετικό πλαίσιο των ΑΠΕ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εμείς ουσιαστικά θα παράγουμε την πράσινη ενέργεια των συνεταίρων μας. Κι αυτό για να μην έχουν αυτοί το άγχος της διατήρησης των περιοχών natura καθώς και της δύσκολης υπόθεσης της διαχείρισης των ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών. Όσο θα περνάει ο καιρός τα νούμερα όλο και θα συγκλίνουν με την παραπάνω άποψη.

Δύστυχώς, δεν νομίζω ότι έχει εφαρμοστεί η διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα. Τέτοιες ιστορίες περισσότερο μου φέρνουν , προς αντίθετα επιχειρηματικά συμφέροντα, παρά για οικολογικές ευαισθησίες. Ειδικά όταν αναφέρεται ένα συγκεκριμένο είδος πανίδας!!
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,244
Δεν διατύπωσα σωστά. Ήθελα να πω ότι τα συγκεκριμένα νησιά στα οποία πάνε και στήνουν τις φτερωτές αηδιες τους, έχουν συνδεθεί. Εξάλλου ο σκοπός της παραγωγής των ανεμογεννητριών ΔΕΝ είναι η ενεργειακή αυτάρκεια της τοπικής κοινωνίας. Οπότε είναι απαραίτητη η πρότερη διασύνδεση με την υψηλή τάση της ΔΕΗ για να μπορέσουν να πουλήσουν το παραγόμενο, εδώ γελάμε, ρεύμα. Τα τυράκια που ανέφερα είναι το υποτιθέμενο φθηνότερο τιμολόγιο για την εκάστοτε περιοχή, η οποία διαφορά είναι αστεία σε σχέση με την μακροπρόθεσμη χασουρα που θα έχει ένας τόπος. Και πόσο μάλλον η Άνδρος η οποία αν χάσει την φυσική ομορφιά της θα χάσει και τον τουρισμό της.

Τώρα για τα περί οικολογίας, δεν ξέρω τι άλλα είδη έχει εκεί πέρα, ούτε αν πρέπει να βγει μια γενική απόφαση η οποία να τα εσωκλείει όλα. Ξέρω όμως ότι δεν θέλουμε κι άλλη νότια Εύβοια. Και είναι ίσως η πρώτη νίκη που καταφέρνουμε ως κοινωνία ενάντια στην καταστροφή των ανεμογεννητριών. Να σου θυμίσω ότι μέχρι τώρα κάθε αντίδραση της τοπικής κοινωνίας έβρισκε μπροστά μόνο απαγορεύσεις κυκλοφορίας και ξύλο.
Είναι κρίμα η ραε να εκδίδει άδειες με κλειστά μάτια. Βέβαια ο νόμος του κοπροκέφαλου Χατζηδάκη ορίζει ότι ουσιαστικά αυτός που θα τις στεριώσει αυτοελεγχεται κιόλας. Έχει βγάλει εκτός παιχνιδιού τις τοπικές κοινωνίες και γενικά προτού αλλάξει πόστο έκανε ότι μπορούσε για να εξασφαλίσει μία σταθερή αγορά για τις βιομηχανίες που παράγουν τα χούχτια που μόνο ρεύμα δεν παράγουν. Ειδικά δε το ότι στον βωμό της πράσινης ανάπτυξης οι περιοχές νατουρα "ακυρώνονται" δείχνει ποια πλευρά έχει την σκοπιμότητα. Και πίστεψέ με, μπροστά στα τεράστια πάρκα που ετοιμάζουν, οι δέκα είκοσι που θα έμπαιναν στο νησί,αν χωράνε τόσες, δεν θα παίξουν μεγάλο ρόλο σε κανένα επιχειρηματικό πλάνο για να υπάρξει τέτοιου είδους δολιοφθορά.

Από την καθημερινή για να μην λέτε ότι υπάρχει και πολιτική σκοπιμότητα

Κάτι που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος είναι ότι εκτός των πτερυγίων, η αλλοίωση του τοπίου μέσω της θεμελίωσης και των δρόμων που ανοίγονται, επηρεάζουν την πανίδα σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι τα πρώτα. Καλά για την χλωρίδα δεν το συζητάμε
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,525
Νότια Εύβοια, διαφορα σημεία του Νομού Φωκίδας κλπ μια ομορφιά...

Ο μόνος λόγος ύπαρξης των ΑΠΕ είναι οι επιδοτήσεις, τα όποια λεφτά
του ντόπιου εργολάβου ΑΕ, οι εξαγωγές των χωρών που παράγουν
το hardware.

Ανεμογεννήτριες και παραγωγή ρεύματος δεν πάνε μαζί στην ίδια πρό-
ταση. Για φωτοβολταϊκά, το συζητάμε υπό συνθήκες. Γενικότερα όμως,
ούτε τα μεν αλλά ούτε τα δε υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,394
Να φανταστώ κανένας σας δεν μένει Μεγαλόπολη ε; Γιατί τότε θα είχατε άλλη άποψη για την βρώμα που παράγει το ρεύμα μας μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχει το τέλειο ακόμα, κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις. Με την κατακεραύνωση των πάντων δεν κάνουμε δουλίτσα.

Είναι οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταικά η λύση; όχι, αλλά για την ώρα είναι ότι καλύτερο έχουμε συγκριτικά με την μέχρι τώρα παραγωγή ρεύματος. Με ενοχλούν οπτικά; Για κάποιο λόγο όχι, αλλά δεδομένου ότι δεν είναι στην πόρτα μου και τις κοιτάζω στο background σαν ένας ρομαντικός Δον Κιχότης, δεν νομίζω ότι μου πέφτει λόγος.


Προσωπικά θεωρώ μια καλύτερη λύση την πυρηνική ενέργεια, προσφέρει και εξαιρετικές ευκαιρίες live STALKER ή/και Fallout, μέχρι να καταφέρουμε να έχουμε Fusion αντιδραστήρες.

Επίσης αν είχαμε σοβαρό κράτος θα είχε κάνει μια σοβαρή επένδυση με εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών στις άθλιες στέγες των σπιτιών αυτής της χώρας με σοβαρά τυράκια, όπως τζάμπα ρεύμα μέχρι τόσες kW στους ενοίκους για 10 χρόνια πχ ή κάτι τέτοιο.

Για τις όμορφες στέγες, υπάρχουν και τα όμορφα φωτοβολταϊκά κεραμίδια.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,456
Να φανταστώ κανένας σας δεν μένει Μεγαλόπολη ε;
Οχι, αλλα εχω γνωρισει γκομενακια απο εκει που ηταν πολυ special. ευγενικα εννοω. Φαινεται η μολυνση επιταχυνει και διογκωνει ολα τα κυτταρα.

Το προβλημα με την ενεργεια δεν ειναι προσφατο, αλλα η (κυβερνητικη) παπατζα εχει φτασει σε επιπεδα boss level.
Δεν ψαχνουν για τροπους να λυσουν το προβλημα αλλα εναλλακτικους τροπους κερδους.
Για το θεμα ανεμογεννητρια, το παρουσιαζουν ως η καλυτερη εναλλακτικη λυση με σεβασμο προς το περιβαλλον, ενω δεν ειναι.
τα εξηγει και ο συμπαθεστατος στο video αλλα και ο φιλτατος chrono.
Οποιος φερει αντιρρηση τον παρουσιαζουν ως μπαμπουινο απο το παρελθον.
Να σας θυμισω την φαση με τα καταλυτικα αυτοκινητα.
Για το καλο του περιβαλλοντος, τα αυτοκινητα θα ειναι καταλυτικα και σχεδον αναγκασαν τον κοσμο να αγορασει την νεα τεχνολογια/αυτοκινητα. Συντομα, ξεκινησαν να θαβουν τους καρκινογονους καταλυτες στην Αφρικη.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,330
Να φανταστώ κανένας σας δεν μένει Μεγαλόπολη ε; Γιατί τότε θα είχατε άλλη άποψη για την βρώμα που παράγει το ρεύμα μας μέχρι τώρα.

'Οχι, αλλά έχω ζήσει δύο χρόνια Κοζάνη - Πτολεμαίδα. Και έχω μπει και μέσα στον Α.Η.Σ. Καρδιάς, οπότε καταλαβαίνω τι εννοείς.

Ο μόνος λόγος ύπαρξης των ΑΠΕ είναι οι επιδοτήσεις, τα όποια λεφτά του ντόπιου εργολάβου ΑΕ, οι εξαγωγές των χωρών που παράγουν
το hardware.
Εκεί είναι και η κύρια αντίθεση μου με τις ΑΠΕ. Δεν μπορείς να επιδοτείς το ρεύμα τους, γιατί τί σόϊ επιχειρηματίας είναι αυτός, που δεν πάιρνει το ρίσκο να φτιάξει τέτοιες μονάδες!! Έτσι γίνομαι και εγώ αφεντικό!!!

Ανεμογεννήτριες και παραγωγή ρεύματος δεν πάνε μαζί στην ίδια πρόταση. Για φωτοβολταϊκά, το συζητάμε υπό συνθήκες. Γενικότερα όμως,
ούτε τα μεν αλλά ούτε τα δε υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες.

Οι ανεμογεννήτριες, χωρίς να είμαι ειδικός, αφενός δεν έχουν και πολλά περιθώρια βελτίωσης, αφετέρου απαιτούν μεγάλες επενδύσεις. Αντίθετα τα φωτοβολταϊκά και περιθώρια βελτίωσης έχουν και μπορούν να εφαρμοσθούν σε επίπεδο οικίας. Δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες, γιατί μόνο οι τελευταίες μπορούν να προσφέρουν "συγκεντρωμένη" ενέργεια, αλλά μπορούν να δράσουν σε οικιακούς πελάτες και έτσι να αποκεντρωθεί η διανομή.

Ήθελα να πω ότι τα συγκεκριμένα νησιά στα οποία πάνε και στήνουν τις φτερωτές αηδιες τους, έχουν συνδεθεί.

Α! ΟΚ! Λάθος μου. Νόμιζα ότι ακόμα βολοδέρνει αυτό το project.

Εξάλλου ο σκοπός της παραγωγής των ανεμογεννητριών ΔΕΝ είναι η ενεργειακή αυτάρκεια της τοπικής κοινωνίας. Οπότε είναι απαραίτητη η πρότερη διασύνδεση με την υψηλή τάση της ΔΕΗ για να μπορέσουν να πουλήσουν το παραγόμενο, εδώ γελάμε, ρεύμα.

Από την στιγμή λοιπόν, που δεν αφορά άμεσες ανάγκες του νησιού, καλά κάνουν και το ψάχουν. Αλλά και να έχουν παραγωγή και πώληση ρεύματος, δεν το λες και κακό!! Αλλά τότε χρειάζεται λίγο ψείρισμα παραπάνω.

Βέβαια ο νόμος του κοπροκέφαλου Χατζηδάκη ορίζει ότι ουσιαστικά αυτός που θα τις στεριώσει αυτοελεγχεται κιόλας.

Τώρα σωθήκαμε!! Αν δεν υπάρχει ανεξάρτητος έλεγχος, δουλειά δεν γίνεται!!

Τώρα για τα περί οικολογίας, δεν ξέρω τι άλλα είδη έχει εκεί πέρα, ούτε αν πρέπει να βγει μια γενική απόφαση η οποία να τα εσωκλείει όλα. Ξέρω όμως ότι δεν θέλουμε κι άλλη νότια Εύβοια. Και είναι ίσως η πρώτη νίκη που καταφέρνουμε ως κοινωνία ενάντια στην καταστροφή των ανεμογεννητριών. Να σου θυμίσω ότι μέχρι τώρα κάθε αντίδραση της τοπικής κοινωνίας έβρισκε μπροστά μόνο απαγορεύσεις κυκλοφορίας και ξύλο.

Η αντίθεση μου είναι, όταν κρίσιμες υποδομές καθυστερούν συνήθως από αντίθετα επιχειρηματικά συμφέροντα (τοπικά ή όχι), βάζοντας μπροστά θέματα οικολογίας. Από τη στιγμή που δεν μιλαμε για κρίσιμη υποδομή στην Άνδρο, όπως είπα και πιο πάνω, καλά κάνουν και το ψάχνουν. Αν όμως δεν είχε γίνει η διασύνδεση και μιλάγαμε αν θα μείνουν μόνο με τις ντιζελογεννήτριες, άλλαζε το θέμα.

Προσωπικά θεωρώ μια καλύτερη λύση την πυρηνική ενέργεια, προσφέρει και εξαιρετικές ευκαιρίες live STALKER ή/και Fallout, μέχρι να καταφέρουμε να έχουμε Fusion αντιδραστήρες.

Το κακό με την πυρηνική σύντηξη είναι, ότι πάντα θα είναι διαθέσιμη σε τριάντα χρόνια. Πάντως νομίζω ότι και το φυσικό αέριο, κάνει καλή δουλειά και ίσως δεν χρειάζεται η επένδυση των πυρηνικών!!
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,244
Η διαφορά μεταξύ θερμικών μονάδων και ΑΠΕ είναι ότι οι πρώτες παράγουν ρεύμα! Κουλό!;;!
Ο λιγνίτης στον σοβαρό κόσμο έχει αντικατασταθεί από το φυσικό αέριο και τα σκουπίδια και αποτελεί πλέον εφεδρεία για ειδικές περιπτώσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και στην κραταιά Γερμανία, αποτελεί λύση τσιγκουνιας για να μην χάσει κάνα διφραγκο το κεφάλαιο.
Επίσης, ο χώρος που καταλαμβάνει μία θερμική μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη ΑΠΕ, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Ακόμη και τα νταμάρια, μικρότερα είναι. Και εφόσον η ανθρωπότητα δεν μπορεί να απεξαρτηθεί απο τα πετρελαιοειδή, είναι προτιμότερο να έχουμε το ρίσκο ενός ακόμη κόλπου του Μεξικού παρά να γεμίσουμε την Αυστραλία φωτοβολταϊκά για να σωθούμε.
Και να σημειωθεί εδώ ότι το φυσικό αέριο ενός σταθμού συνδυασμένου κύκλου ισχύος 800MW μολύνει όσο τα αυτοκίνητα ενός οικισμού, συν κάποια ακόμη αέρια τα οποία παράγονται σε συγκεκριμένες φάσεις της καύσης του αερίου, αλλά μιλάμε για μικρές ποσότητες. Το παραπάνω αφορά μόνο στα παράγωγα της καύσης του αερίου, μιας που υπάρχουν κι άλλοι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι. Χημικά, έλαια κτλ

Όσον αφορά την πυρηνική ενέργεια. Πραγματικά είναι μονόδρομος. Είναι ότι καλύτερο έχουμε στην διάθεσή μας και όταν γίνεται σωστή διαχείριση, σοβαρή κρατική για να μην έχουμε παρασπονδίες από μείωση του κόστους όπως συνηθίζουν οι ιδιώτες, δεν εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Κι αν φοβάστε τα πυρηνικά εργοστάσια στην Ελλάδα, να σας θυμίσω ότι η Ελλάδα αγοράζει σταθερά ρεύμα από το Κοζλοντούι. Και αν δεν αλλάξει κάτι, θα αγοράζει και από το υπό κατασκευή εργοστάσιο της Τουρκίας.
Οπότε και επωφελουμαστε από αυτά αλλά και αν σκάσει κάποιο θα μας επηρεάσει.

Το πρόβλημα μας είναι ταραραμ ο καπιταλισμός. Ναι αυτός φταίει και γι αυτό. Πολύ χοντρικά, εφόσον ο σκοπός του είναι το κέρδος, προσπαθεί να οδηγεί τον κόσμο με αθέμιτα κυρίως μέσα, στην υπερκατανάλωση. Όσο καταναλώνουμε, τόσο αυξάνονται οι ανάγκες μας σε ενέργεια. Όσο αυξάνεται η ανάγκη σε ενέργεια τόσο αυξάνονται οι μονάδες παραγωγής οι οποίες καταναλώνουν τα δικά τους και ο φαύλος κύκλος δεν κλείνει ποτέ.

@captain kal Από ανεμογεννήτριες που έφαγαν άκυρο εδώ πέρα ξέρω το εξής. Είχε πάρει την εργολαβία κάποιος παλιός πασοκος και θα έδινε το έργο στην ενεργκον. Στο μεταξύ έγιναν εκλογές, βγήκαν οι άριστοι και είπαν ααα όχι όχι. Δεν γίνεται. Ο μπλε περιφερειάρχης Δαπιτης, Σπανός στο όνομα, μαζί με την ΡΑΕ ακύρωσαν το συμβόλαιο και το έδωσαν σε άλλον εργολάβο, δικό τους, για να πάρει την εκμετάλλευση και πάλι η ΡΑΕ. Οπότε το ίδιο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα μας που και καλά θα εξυγιάνει την οικονομία με την αυτορύθμιση της ελεύθερης αγοράς, είναι αυτό που προωθεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Αν η ενέργεια ήταν 100% κρατική θα συνέβαινε αυτό το πάρτι με τις αναθέσεις και τις επιδοτήσεις;

Τώρα για το αέριο και τα απορρίμματα. Επειδή για να στηθεί ένας σωστός πυρηνικός σταθμός απαιτείται χρόνος οι υδρογονάνθρακες αποτελούν μιας πρώτης τάξεως λύση για να μας κρατήσουν μέχρι τότε. αλλά και επειδή έτσι κι αλλιώς χρειαζόμαστε τα παράγωγα του πετρελαίου, κοντά στα υπόλοιπα, μας μένουν και τα καύσιμα
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,394
Κρατικά πυρηνικά είπατε κομραντ;



:p
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,244
Σύντροφε Νίτροβιτς, ξέρεις πόσα ατυχήματα έχει ο δυτικός κόσμος και δεν έμαθες ποτέ τίποτα για αυτά; Μπορεί να μην ήταν εξίσου σοβαρά και σίγουρα το σοβιετικό καθεστώς έπαιξε καίριο ρόλο, αλλά ας μην συνεχίσουμε να δαιμονοποιούμε τα πάντα επειδή έτσι μας έμαθε το σύστημα.
Επίσης μάντεψε ποιός διαχειρίζεται την ενέργεια στην Νορβηγία και έχει να επιδείξει μόνο καλά. Τα κρατικά συντροφια.

Ps, από την Wikipedia, Compared with other nuclear events: The Chernobyl explosion put 400 times more radioactive material into the Earth's atmosphere than the atomic bomb dropped on Hiroshima; atomic weapons tests conducted in the 1950s and 1960s all together are estimated to have put some 100 to 1,000 times more radioactive material into the atmosphere than the Chernobyl accident
Link για περαιτέρω πληροφορίες καθότι περιέχει και τις πηγές

Επιπλέον, μπορεί το Τσερνομπίλ να ήταν όντως το χειρότερο ατύχημα που είχαμε στην ανθρώπινη ιστορία, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι τις πυρηνικές μπόμπες οι Αμερικανοί φίλοι μας τις πέταγαν για να κάνουν χαβαλε, τόσο στην έρημο και την θάλασσα όσο και στα κεφάλια των Γιαπωνέζων. Και ας μην ξεχνάμε ότι εκτός της Φουκοσιμας, οι δυτικοί είχαν το κουκουλωμενο three miles island το οποίο αν και μικρότερης κλίμακας, δεν το λες και αθώο.

PS2, κάτι που είχε ακουστεί αρκετά τότε, αλλά λερώθηκε ως θεωρία συνομωσίας και θάφτηκε. Προσωπικά δεν παίρνω θέση, αλλά είμαι σκεπτικός
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,394
εγώ πλακίτσα κάνω, δεν έχω πρόβλημα να είναι κρατικά, δεν έχω πρόβλημα με το κράτος γενικά αρκεί να μην μου μπαίνει στον πάτο. Δεν θέλω ούτε το ένα άκρο του καπιταλισμού, ούτε το άλλο άκρο του σόβιετ.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,305
αλλά ας μην ξεχνάμε ότι τις πυρηνικές μπόμπες οι Αμερικανοί φίλοι μας τις πέταγαν για να κάνουν χαβαλε

όχι μόνο οι Αμερικάνοι. Αν και είναι στην πρώτη θέση με απόσταση.


Πολύ ενδιαφέρον θέμα πιάσατε. i like. Μακάρι να βρω χρόνο να γράψω μια έκθεση :)

Edit: ξαναβλέποντας το βιντεάκι βλέπω ότι η USSR προηγούνταν πολύ σημαντικά σε τόνους εκρηκτικής ύλης παρά τις λιγότερες δοκιμές!
 
Last edited:

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,525
Η διαφορά μεταξύ θερμικών μονάδων και ΑΠΕ είναι ότι οι πρώτες παράγουν ρεύμα! Κουλό!;;!
^ Αυτό.

Ειδικά οι ανεμογεννήτριες είναι μαζί μας δεκαετίας τώρα και απλά
δεν δουλεύουν. Μιλάμε για μη προβλέψιμη και μη σταθερή παρα-
γωγή ρεύματος. Δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι παραπέρα. Αν
δεν υπήρχαν οι επιδοτήσεις και το πάρτι χρημάτων γύρω από τις
ΑΠΕ, δεν θα ασχολιόταν κανένας.

Τα πυρηνικά είναι καλή φάση όταν είσαι σοβαρό κράτος και όσο
υπάρχουν τριτοκοσμικές χώρες με πρόθυμες κυβερνήσεις για να
τους πασάρεις τα απόβλητά σου.

Εδώ στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να επενδύσουμε σε πιο σύγ-
χρονες και πιο καθαρές συμβατικές μονάδες και να αξιοποιήσου-
με το λιγνίτη αντί να τον χαρίζουμε σε ιδιώτες.

Παράλληλα, η ηλιακή ενέργεια θα μπορούσε να εξυπηρετήσει την
οικιακή κατανάλωση υπό συνθήκες. Θα πρέπει να φτιάχνουμε
κτήρια τα οποία να είναι πρακτικά ένα μεγάλο ηλιακό panel ώ-
στε να αυτοτροφοδοτούν τους κατοίκους του με ρεύμα και ζεστό
νερό.

Από την άλλη, οικολογία σε μια καπιταλιστική και άκρως κατανα-
λωτική κοινωνία, είναι σχήμα οξύμωρο.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,244
Προς αμφότερους. Δεν παίρνω θέση προς κάποια πλευρά ούτε"μαλώνω" τον Νίτρο, απλώς παραθέτω τα γεγονότα διότι γενικά βομβαρδιζομαστε από παντού για τους κακούς κομμουνιστές που τα έκαναν όλα λάθος και για το πόσο μας έχει σώσει η ελεύθερη αγορά. Επίσης για όποιον δεν ασχολείται ιδιαίτερα με το να ψάξει τα γεγονότα, η πλάστιγγα υπέρ των δυτικών γέρνει σε σημείο αηδιας. Στην πραγματικότητα όμως βλέπουμε ότι το μοντέλο της Κούβας δουλεύει. Φαντάσου να μην είχαν δεχθεί και αυτόν τον οικονομικό πόλεμο τι θα είχαν καταφέρει. Δεν λέω ότι είναι τέλεια. Το ίδιο ισχύει και για άλλα σοσιαλιστικά καθεστώτα. Στον αντίποδα βέβαια έχουμε το λεγόμενο σκανδιναβικό μοντέλο το οποίο προσπάθησε να μιξάρει σοσιαλισμό σε μία ελεύθερη αγορά. Βέβαια κι εκεί να βλογάνε τον Πάλμε ο οποίος έπαιξε καίριο ρόλο και ως εκ τούτου έπρεπε να φύγει από την μέση.

Αναφορικά με τα νούμερα του βίντεο του @ccwr θα ήθελα να έχω μία ένσταση στο κατά πόσο μας έχουν αποκαλύψει όλη την αλήθεια. Κι αυτό αφορά όλες τις χώρες που έκαναν δοκιμές με πυρηνικές κροτίδες.

Και μιλώντας για όλα αυτά, σκάει αυτόΤα πήρε όλα η Protergia: «Πάγωσαν» ΗΡΩΝ, Elpedison, Watt&Volt - xristika.gr

Ο κορπορατισμός στα καλύτερά του. Όποιος έχει όρεξη ας δει λίγο και το target model που εισήγαγε η κυβερνησαρα μας. Το κόστος του οποίου παραδόξως αποφάσισε να αφομοιώσει η ΔΕΗ

@Eaglos τα είπες όλα!
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,330
. Οπότε το ίδιο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα μας που και καλά θα εξυγιάνει την οικονομία με την αυτορύθμιση της ελεύθερης αγοράς, είναι αυτό που προωθεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Αν η ενέργεια ήταν 100% κρατική θα συνέβαινε αυτό το πάρτι με τις αναθέσεις και τις επιδοτήσεις;

Βασικά αυτό λέγεται "παρασιτικός καπιταλισμός". Οπότε και με κρατική διαχείριση πάλι θα γινόταν το πάρτι δυστυχώς!!

Και για να αλλάξουμε θέμα, κάτι για τους μικρούς μας φίλους, που όταν μεγαλώσουν θέλουν να γίνουν armorers:

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,244
Κάπτεν, το ίδιο λέμε. Απλώς εγώ το είπα κορπορατισμό.
Το θέμα είναι ότι σε ένα ιδανικό κομμουνιστικό καθεστώς, άντε σοσιαλιστικό γιατί αγαπάμε τον Αντρέα, ακόμη κι αν πάνε να ξεφυτρώσουν πονηρά στοιχεία ο λαός και γενικά οι πολλοί έχουν τα μέσα να αντιδράσουν.
Σε μια ιδανική καπιταλιστική κοινωνία, τα μονοπώλια σε δένουν τόσο χειροπόδαρα που νομίζεις ότι τους χτυπάς αλλά σου κάνουν καθρεφτάκι και τις τρως εσύ. Επίσης, εκεί αυτό που μετράει είναι η κονομα και όχι το κοινό καλό.
Οπότε για να το επαναφέρω στην ενέργεια και να μην το κάνω καφενείο, αν αύριο παίξουμε μπουνιές με κάναν γείτονα και πει ο γείτονας στους ηλεκτροπαραγωγούς σου δίνω τα διπλά από τον αδμηε για να μην τους δίνετε ρεύμα, τι θα γίνει; Η ιστορία δείχνει ότι το χρήμα σπανίως αναγνωρίζει πατρίδα και πόσο μάλλον στα ιδανικά μας παραδείγματα. Όχι ότι στο λαοκυριαρχο δεν μπορούν να παιχθουν λαμογιές αλλά θεωρητικά υπάρχει έννοια του ανήκειν σε μία κοινωνία.

Το σταματάω εδώ και πάω να ονειρευτώ πώς θα είναι το cyberpunk που δεν έπαιξα
 
Top Bottom