Συνταγες Της Προκοπης

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Θέλει 24 ώρες μαρινάρισμα τουλάχιστον να μαλακώσουν οι ίνες. Θα σου πρότεινα κόκκινο κρασί, σπασμένες (όχι λιωμένες σκελίδες σκόρδου), 1-2 κουταλιές μέλι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Έπειτα το βάζεις κατσαρόλα να σιγοβράσει ή ακόμη καλύτερα γάστρα στους 150 βαθμούς Κελσίου για 4-5 ωρίτσες, με ένα boost στους 180 (μισή ώρα) για να αρχίσει να καραμελώνει και να τραβήξει υγρά.
 
μαζί με την μαρινάδα το βάζω; αν ναι ολόκληρη ή σουρώνω και βάζω μόνο το ζουμί;
 
Βάλε μόνο το ζουμί. Όταν θα κατεβάσει τα υγρά του το κρέας, θα πάρεις μερικά και θα τα περάσεις μαζί με τα λαχανικά της μαριναδας και κορνφλαουρ να δέσει και έχεις σενια σαλτσουλα.

Το κυνήγι είναι σκληρό κρέας θέλει υπομονή στο ψήσιμο. Αν βάλεις τη γάστρα στους 60 βαθμούς για 16 ώρες ακόμη καλύτερα. Γίνονται θαύματα σε τέτοια αργά ψησίματα
 
Θα επανέλθω το βράδυ με οικογενειακή συνταγή που βγάζει το καλύτερο αγριογούρουνο που έχω φάει, μιας που έχουμε κυνηγούς στο σόι. Είναι πολύ κοντά σε αυτήν του βόρειου.

Ήρθα να ποσταρω την σημερινή μακαρονάδα η οποία ξεκίνησε ως πείραμα και κατέληξε στο τοπ 5 μακαρονάδων που έχω φτιάξει.

Τα μακαρόνια κλασσικά αλ ντέντε, μόνο που στο βράσιμο έριξα και λίγο πιπέρι.

Για την σάλτσα που είναι και όλη η ιστορία.
Ξεκίνησα με τηγάνισμα κάπαρης και λιαστης ντομάτας. Στην συνέχεια στο ίδιο σκεύος δύο σκελίδες σκόρδο και μισό κρεμμύδι γιατί ήταν γαϊδούρι.

Είχα προετοιμάσει από πρίν στο μπλέντερ δύο ντομάτες με ένα μιξ, δεντρολίβανο, ρίγανη και λεμονοθυμαρο και πιπέρια που φτιάχνω μόνος μου, τίποτα το σπουδαίο, απλώς τα περισσότερα είναι είτε παραγωγής είτε από το βουνό.

Μόλις τα άλλα στο κατσαρόλι ήρθαν εκεί που έπρεπε πέταξα μέσα τις ντομάτες και το άφησα σε χαμηλή φωτιά για κάνα τέταρτο. Εκεί μέσα έριξα και καπνιστό τόνο που πήρα από ειδήμονα της περιοχής ο οποίος τον κάνει σε οξιά. Άλλο ένα τέταρτο σιγομαγειρεμα, προσθέτω φρέσκο ελαιόλαδο και μπλουμ μέσα στον τετζερη με τα μακαρόνια.

Ενώ περίμενα να βγεί τραγικό λόγω των πολλών έντονων γεύσεων, εν τέλει μου άρεσε τόσο πολύ που έφαγα τρία πιάτα.

Αναλογίες με όσο γουστάρετε, εγώ έφτιαξα περίπου τα 2/3 ενός πακέτου μακαρονίων
 
Αν βάλεις τη γάστρα στους 60 βαθμούς
Αυτη η θερμοκρασια ειναι safe?

Επειδη στο RQ οι συνταγες για πιτσα ειναι αναρπαστες και εγω ηθελα κατι διαφορετικο, εριξα μια ματια στα κουζινοsite του ιντερνετ.
Οι προετοιμασιες, μονο που τις διαβαζα με κουραζαν. Τελικα στην σελιδα 3 των result βρηκα μια κυριουλα που μπηκε μεσα στην καρδια μου. Ειχε συνταγη για χοιρινο ρολο στον φουρνο με πατατες.
Το ρολο δεν θα το φτιαξουμε εμεις επειδη ειναι δυσκολο και χρονοβορο, θα το παρουμε ετοιμο και συνεχισε με το απλο μαγειρεμα της πατατας. Την αγαπησα. Ακολουθησα τις οδηγιες για την πατατα αλλα αντι για ρολο χοιρινο εβαλα ρολο κοτοπουλο.
chick1.png

Για να βαλω προσωπικη πινελια, λιγα λεπτα πριν το βγαλω απο τον φουρνο, το εκοψα για να ψηθει λιγο και απο μεσα, γιαυτο αρπαξε και λιγο στο πανω μερος. Αξιζε γιατι εγινε τραγανο και μεσα ζουμερο.
 
And so it begins...

Wild hog. RQ edition.

2021_10_22 16_49 Office Lens.jpg

Η μαριναδα του @Northlander αλλά έβαλα και δενδρολίβανο. Η συνέχεια αύριο.
 
ACT II

IMG_20211023_155117.jpg

Με τρόμαξε λίγο η κρασίλα που αναβλύζει, οπότε αποφάσισα να προσθέσω τοματοπολτό τύπου πουμαρό και εκτός από τις πατάτες (submerged) μερικά μανιτάρια που θα απορροφήσουν και αυτά βαριές γεύσεις και φυσικά ελαιόλαδο.


Για να δούμε...
 
Είμαι στις 4 ώρες παρά ένα τέταρτο. Πολύ ζουμί όμως. Με βλέπω να το βράζω αρκετά για να κάνω την σάλτσα μετά.
 
Νίτρο, πιες και κάνα σοκολατούχο γα να γίνεις.
 
@nitro912gr έχουμε νεότερη ενημέρωση; Το έβαλες να βράσει; Έχω αγωνία!

Κάτσε ρε συ ναυαρχούκο να εξημερωθεί πρώτα το αγριογούρουνο! Μην είσαι τόσο ανυπόμονος!!!111!!!
 
Ώπα, έσκασε μύτη ο @nitro912gr ! Έλα ρε νίτρε και είμαστε όλο αγωνία!!!
 
Καλά πήγε... εκτός του ότι έγινε μαλακία με το αλάτι... τι μπλέκω με το χοντρό αλάτι δεν ξέρω, κάθε φορά το κάνω λύσσα. Το κρέας κάπως την γλίτωσε και φαγώθηκε, μέχρι την φάση που συνάντησα ένα περίεργο κόκκαλο και ήταν σκάγια... μολυβδαίνια.

Εκτός του ότι ταράχθηκα μην πάθω καμιά δηλητηρίαση, τώρα διάβασα και αρκετά για το κυνήγι με σκάγια τέτοιου τύπου που δεν με βλέπω να ξανατρώω.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά το επεξεργάστηκα λίγο στην γλώσσα μου πριν το φτύσω...
Θα πάω από εβδομάδα να κάνω εξετάσεις anyway θα ζητήσω και για μόλυβδο.

edit: πέρα από το γαιτανάκι μαλακίας το κρέας ήταν απίστευτα μαλακό και νόστιμο.

edit 2 για να καταλάβετε πόσο χοντρή μαλακία έκανα με το αλάτι, τα μανιτάρια, οι πατάτες και ο τοματοπολτός, όλα τους απορροφούν αλάτι...
 
Back
Top