Θα επανέλθω το βράδυ με οικογενειακή συνταγή που βγάζει το καλύτερο αγριογούρουνο που έχω φάει, μιας που έχουμε κυνηγούς στο σόι. Είναι πολύ κοντά σε αυτήν του βόρειου.
Ήρθα να ποσταρω την σημερινή μακαρονάδα η οποία ξεκίνησε ως πείραμα και κατέληξε στο τοπ 5 μακαρονάδων που έχω φτιάξει.
Τα μακαρόνια κλασσικά αλ ντέντε, μόνο που στο βράσιμο έριξα και λίγο πιπέρι.
Για την σάλτσα που είναι και όλη η ιστορία.
Ξεκίνησα με τηγάνισμα κάπαρης και λιαστης ντομάτας. Στην συνέχεια στο ίδιο σκεύος δύο σκελίδες σκόρδο και μισό κρεμμύδι γιατί ήταν γαϊδούρι.
Είχα προετοιμάσει από πρίν στο μπλέντερ δύο ντομάτες με ένα μιξ, δεντρολίβανο, ρίγανη και λεμονοθυμαρο και πιπέρια που φτιάχνω μόνος μου, τίποτα το σπουδαίο, απλώς τα περισσότερα είναι είτε παραγωγής είτε από το βουνό.
Μόλις τα άλλα στο κατσαρόλι ήρθαν εκεί που έπρεπε πέταξα μέσα τις ντομάτες και το άφησα σε χαμηλή φωτιά για κάνα τέταρτο. Εκεί μέσα έριξα και καπνιστό τόνο που πήρα από ειδήμονα της περιοχής ο οποίος τον κάνει σε οξιά. Άλλο ένα τέταρτο σιγομαγειρεμα, προσθέτω φρέσκο ελαιόλαδο και μπλουμ μέσα στον τετζερη με τα μακαρόνια.
Ενώ περίμενα να βγεί τραγικό λόγω των πολλών έντονων γεύσεων, εν τέλει μου άρεσε τόσο πολύ που έφαγα τρία πιάτα.
Αναλογίες με όσο γουστάρετε, εγώ έφτιαξα περίπου τα 2/3 ενός πακέτου μακαρονίων