vtheofilis
Death Knight
Νομίζω ότι είναι άδικη η σύγκριση μεταξύ του Playstation και του Dreamcast. Μιλάμε για μηχάνημα που είχε χρόνια στην πλάτη του ( αν θυμάμαι καλά 5ετία ) αλλά ώριμο στην αγορά και στους devs, από την μια μεριά, και μηχάνημα που ήταν στο ξεκίνημα από την άλλη. Άσε που τα πιτσιρίκια, και λόγω πενιχρών οικονομικών, πάνε πιο εύκολα σε μηχάνημα φτηνό, με πολλά παιχνίδια, και με πειρατεία. Για την οποία πειρατεία, δεν νομίζω ότι πέταγε την σκούφια της η Sony, άσχετα αν ήταν ένας από τους λόγους που έπιασε στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, το Dreamcast πλήρωσε τα λάθη που είχε ξεκινήσει να κάνει η Sega από την εποχή του Mega Drive ( 32X, Mega CD ) και τα συνέχισε στο Saturn ( αρχική ανάπτυξη για 2D γραφικά, περίπλοκη κατασκευή, που δεν έκανε εύκολη την ανάπτυξη τίτλων και την μείωση κόστους κατασκευής του υλικού με το πέρας του χρόνου ).Θυμαστε οτι μια εποχη, η Sony, τους διελυσε ολους, με την πιο αδυναμη και φτηνη κονσολα (30000 δρχ) PSX, μονο και μονο γιατι ειχε 200 τιτλους, και μπορουσε καποιος να διαλεξει 10 που θα του αρεσαν. Ασε το τσιπαρισμα και τα παρελκομενα του.
Ενω το Dreamcast π.χ. δεκα φορες καλλιτερο σαν μηχανημα αλλα 15 τιτλοι μονο οταν κυκλοφορισε και 80000 δρχ.
Η πλειονοτητα του κοσμου θελει να παιξει ενα παιχνιδακι για να διασκεδασει, εστω με κατωτερα γραφικα μικροτερες ταχυτητες κτλ κτλ.
Απο τους 50 πελατες στο μαγαζυ μου οι 45 ζητουσαν Playstation και μαληστα τσιπαρισμενο. Νομιζω οτι ετσι εχτισε το ονομα της η Sony.
Ακομα και σημερα οι περισσοτεροι μπαμπαδες Playstation θα παρουν στον πιτσιρικα, κι ας ειναι τα x box και τα nitendo, χιλιες φορες καλλιτερα. Ετσι και στα κομπιουτερ, μπορει η AMD να ειναι τοπ σημερα, αλλα οι 70 στους 100 intel θα παμε να παρουμε. Ονομα που εγινε συνηθεια.
Και λογικο ειναι μια κονσολα που πουλαει, οι εταιρειες παιχνιδιων γι αυτην θα βγαλουν παιχνιδια.
Θυμαστε και ποσα παιχνιδια για PC ειχαν στην εναρξη τους το σλογκαν "n vidia is the way" ?