Ταιλανδη και Φιλιππινες εχουν πολυ αξιολογους ανθρωπους. Οπως το ειπε ο
@Myrmidonas, χαρουμενοι και φιλικοι, οχι για να κερδισουν κατι, οπως κανουν ολοι, αλλα γιατι ετσι ειναι.
Μεσα στην βαρια καραντινα, περιμενα κατι φραγκα απο Καμποτζη αλλα ειχαν φαει και εκει πακετο. Οπως ειναι λογικο, η πληρωμη αργουσε. Εκεινες τις μερες με πηρε τηλεφωνο μια Φιλιππινεζα, πρωην συναδελφος, για να δει εαν ζω.
Της ειπα την κατασταση για την αναμονη και την αλλη μερα, ενω ειπα οχι, μου εστειλε 300€. Αυτο το ποσο ηταν πολυ μεγαλη τρυπα για τα οικονομικα της. Αρχισε να μου ψαχνει για δουλεια, μπας και με χωσει σε χωρες που δεν ειχα κονε, αφου τα δικα μου κονε ελειωναν απο την κριση της επιδημιας.
Καντε τωρα συγκριση με την ελληνικη φιλοξενια και το ελληνικο φιλοτιμο, που ειναι λεξη που δεν υπαρχει σε ξενες γλωσσες.
Για την νοοτροπια αυτων των λαων θα μπορουσα να γραψω βιβλιο με παραδειγματα απο την πραγματικη ζωη.
Αυτοι οι λαοι ειναι το κατι αλλο, γεματοι εκπληξεις. Η επομενη συντροφος θα ειναι απο αυτα τα μερη. Ουτε ασχημες ειναι και ζητανε βασικα πραγματα, σαν ιαπωνικα αυτοκινητα.