What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Ρε, το Battle of Steeltown ξηγήθηκε κατσικανιάρικα. Δεν μπορώ να παίξω γιατί όλα μου τα saves είναι από το Point of No Return και μετά λέει. Ξεράθηκα στα μακάβρια γέλια κομμάτι, ως και η Bethesda σε άφηνε να παίξεις ούλα τα DLC των οι-Θεοί-να-τα-κάνουν-Φολάουτ της όποτε ήθελες. Ρηφάντ με βαριά καρδιά, καλό και άγιο το Wasteland 3, αλλά δεύτερο 50ώρο πλέηθρου, δεν προβλέπεται.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,416
Eιναι απο τις λιγες φορες που παιζω 5 παιχνιδια ταυτοχρονα: days gone, biomutant, ghosts and goblins resurrection, necromunda hired gun maneater. Επειδη βγηκαν και 5 πολυ κοντα το ενα στο αλλο. Να δω τι θα τερματισω πρωτα. Βγαινουν και τα 3 ninja gaiden την Πεμπτη... Γι αυτο δεν ξεκινησα το sniper ghost warrior contracts 2 που βγηκ χτες!!
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
το dragon quest εεε yakuza εννοω παει πολυ καλα. εχω πεθανει με αρκετα απο τα skills και σκηνικα του παιχνιδιου.

20210606003721_1.jpg

20210606180349_1.jpg

20210606155429_1.jpg
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,541
Επαιζα Devil May Cry 5 αυτό το καιρό αλλά αποφάσισα να πιάσω ταυτόχρονα και το Kingdom Hearts HD 1.5 Remix στο ps3, γιατί το έχω απωθημένο να τελειώσω επιτέλους τις αναβαθμισμένες εκδόσεις των 1 και το 2.. Εχοντας παίξει λίγο κάποτε το 1 στο ps2, ενώ είχα και το 2 αλλά δεν το έχω αγγίξει καν πραγματικά χάζεψα με τη βελτίωση στα γραφικά που έχει γίνει και ψήθηκα να στρωθώ να το τελείωσω. Μόνο το Birth by Sleep είχα τερματίσει κάποτε στο PSP, μεγάλη παιχνιδάρα, από τα καλύτερα της κονσόλας. Σίγουρα και το remake αυτού θα πιάσω αργότερα και ότι αλλα remake έχουν τα 2 collections. Χαίρομαι πολύ που αυτά τα παιχνίδια ήρθαν στο pc επιτέλους. Οταν με το καλό μπουν steam τσιμπήστε τα. Είναι απίστευτο πόσο ταιριάζει ο κόσμος του Final Fantasy με της Disney. Xάρη σε αυτά τα παιχνίδια είχαμε και τα υπέροχα Final Fantasy Type-0 & Final Fantasy XV, οπού εκεί είχαμε παρόμοιο σύστημα μάχης
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Τέλος το Blasphemous μετά από 26 ώρες. Έπαιξα έκδοση που περιλαμβάνει τα DLCs, ωστόσο αυτά είναι ενσωματωμένα στο κυρίως παιχνίδι, συνεπώς δεν ξέρω σε τι βαθμό έχω ολοκληρώσει το υλικό τους. Καθυστέρησα την αυλαία όσο μπορούσα, αλλά επικράτησε η αδημονία να δω το φινάλε και τελικά παράτησα κάποια collectables. Μικρό το κακό, είδα τη συντριπτική πλειονότητα του περιεχομένου του (~92%).

Εξαιρετικό παιχνίδι. Χειρισμός, gameplay, μηχανισμοί. ατμόσφαιρα, αφήγηση, lore, soundtrack, τα πάντα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο κόσμος του μου θύμισε λίγο Diablo, ίσως και Dark Souls (από τη λίγη τριβή που έχω), ωστόσο οι παραλληλισμοί με τη σκοτεινή περίοδο του χριστιανικού φονταμενταλισμού στην Ευρώπη, είναι πολύ πιο έντονοι και το παιχνίδι βγάζει μια παράξενη "οικειότητα", Το αισθάνεσαι παραδόξως σαν εναλλακτική πραγματικότητα/ιστορία, παρά τα κυρίαρχα, καραμπινάτα fantasy στοιχεία του. Νομίζω πως το παιχνίδι που έρχεται πιο κοντά στη συνολική του αίσθηση (απέχοντας χιλιόμετρα σε ποιότητα υλοποίησης ωστόσο), είναι το Lionheart: Legacy of the Crusader.

Το εικαστικό είναι κεφάλαιο από μόνο του. 16-bit pixel art στα όριά της. Eξαιρετικά animations και υπέροχες λεπτομέρεις σε περιβάλλοντα. 'Ισως φανεί τραβηγμένο, μα η εικονοπλασία του εκπέμπει πολύ έντονα κάτι ανάμεσα σε Φρανθίσκο Γκόγια και Ιερώνυμο Μπος, που προσωπικά καραγουστάρω. Νομίζω πως θα συμφωνήσουν όσοι έχουν περάσει από τις περισσότερες περιοχές του. Η χρωματική παλέτα επίσης spot-on σε σχέση με το ύφος του κόσμου που παραθέτει. Σε συνδυασμό με τη μουσική, μιλάμε για πραγματική κοσμογονία, τέτοια ζωντάνια στα 16 bit θέλει πραγματική τέχνη. Ζόφος, φόβος, δυστυχία, μεσσιανισμός, μια υπέροχα γκροτέσκα απεικόνιση του ευρωπαϊκού μεσαίωνα.

Σε ό,τι αφορά το επίπεδο πρόκλησης, στην αρχή τρως λίγες φάπες, αλλά αφενός επέρχεται το git gud, αφετέρου γίνεσαι μπουρί από ένα σημείο και μετά, συνεπώς δε νομίζω πως το παιχνίδι δικαιολογεί τη φήμη του δύσκολου, που απ' όσα διάβασα φέρεται να έχει.

Είδα το "κακό" τέλος και, να πω την αλήθεια, δεν το περίμενα. Πιθανώς να έπρεπε. Από μερικές διακριτικές ματιές που έριξα, το "καλό" τέλος απαιτεί 1-2 γερές φλασιές για να αποκαλυφθεί. Το καλό είναι πως μπορώ απλά να φορτώσω το save file και να το δω, κάνοντας τα προαπαιτούμενα, αλλά δεν το κόβω, προτιμώ να μείνω με την απορία, μου φαίνεται πιο ταιριαστή στο ύφος του παιχνιδιού. Ίσως κάποτε σε NG+.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
@Tony Corvus @Mogrey665 Αυτές οι παρεκκλίσεις αγνοούνται αυτομάτως, ο εγκέφαλός μου δεν μου επιτρέπει να δεχτώ πως υπάρχουν άνθρωποι που όχι μόνο τα πληρώνουν και τα απολαμβάνουν, αλλά τα *ζούν* κιόλας.

Σαν το Στήμ, μη και δει να χαίρεσαι κανά-δυο ποιοτικά ανωμαλοπορνοπαίχνιδα, αμέσως να σε πήξει στα πλοκαμοφέρια στο Discovery Queue. Ασταδιάλε πια.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,458
Νομίζω ότι κάπου εδώ ήρθε η ώρα να πακετάρω βαλίτσες από το No Man's Sky και να το αφήσω στην άκρη λίγο καιρό. Μαζί με τις 86 ώρες επιπλέον που έγραψα από όταν το πήρα στο steam (κοντά 200 δηλαδή αν και είναι λίγο μπορντέλο με την καταγραφή, άλλα λέει το game, άλλα το steam, άλλα το gog, τίποτα το xbox game pass) νομίζω το ξεζούμισα όσο μπορούσαν σαν παιχνίδι και το ενδιαφέρον μου πλέον έχει μειωθεί αισθητά.

Δεν θα πω τίποτα τετριμμένα "έχω και ένα backlog που περιμένει" γιατί θα συνεχίσει να περιμένει anyway, το backlog είναι σαν τα γραμματόσημα, απλά τα μαζεύεις. Απλά θα προτιμούσα να ασχοληθώ με κάτι που να μου εξάψει το ενδιαφέρον εκ νέου στο διαστημικό κομμάτι και χαίρομαι που έχω και τόσες επιλογές δηλαδή, γιατί από πέρυσι δεν έχω μείνει σε καμία φάση χωρίς να παίζω κάτι σε space theme.

Μάλλον ώρα να κοιτάξω προς Elite ή X3, λίγο που έπαιξα τις προάλλες X3 με το Sidewinder πωρώθηκα τρελά και το μόνο που έκανα ήταν docking σε έναν σταθμό.
 

akarthis

Half-Ogre
Joined
Oct 15, 2019
Messages
411
Καλημερα. Αποκλειστικα Solasta αυτες τις μερες. Μου αρεσει πολυ. Οι μαχες ειναι πολυ καλες αν και θα ηθελα ενα λιγο πιο ωραιο σεναριο. Μεγαλο μειον τα cinematics οπου εχουν αποκλειστικο λογω υπαρξης να τονισουν τα πολυ ασχημα γραφικα των χαρακτηρων(οχι οτι εχουν σημασια αλλα θα μπορουσαν να το προσεγγισουν διαφορετικα.)

Εβαλα και λιγο το horizon στο Ps και ενω στην αρχη ειπα ενα καπως βαρετο και πολυπαιγμενο σεναριο οι αμεσες εξελιξεις με επιασαν απροετοιμαστο και μπορω να πω το ενδιαφερον αυξηθηκε κατακορυφα.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
Ο νους κάποιων ονόματα δεν λέω φαίνεται να είναι στα πλοκάμια.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Να σημειώσουμε πως υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο ποιοτικό adventure 'Lust Epidemic' (Steam it, παιχνιδάρα μεγατόνων με απερίγραπτα feels για όσους μεγαλώσατε με κρυφές τζούρες Zelda) και το 'Super Furry Love XXL83' που προσπαθεί να μου πλασάρει ο ανώμαλος αλγόριθμος του Στήμ.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Ωσάν ώριμο καρπουζάκι ένα πράγμα.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Θα ήθελα να αναφέρω κάτι σημαντικό όσον αφορά το Two Worlds που ασχολούμαι απ' την τρίτη μέρα του Πάσχα. Σημαντικό για οποιονδήποτε θελήσει τυχόν να ασχοληθεί. (Και μην κοροϊδέψετε πάνω σ' αυτό (!), μπορεί κάποιος να θέλει κάτι λιγότερο απ' το Witcher 3, ή να έχει μείνει με παλιό PC και να θέλει να ασχοληθεί με κάποιο RPG).
Το είχα ξεκινήσει λοιπόν στις 4-5 και μέχρι τις 11-5 είχα παίξει 40h (ήμουν σε άδεια...) και ήμουν 57 lvl. Τότε, λοιπόν, αφού είχα κάνει ΠΟΛΛΕΣ υποαποστολές, αποφάσισα να δω λίγο και απ' το main quest. Στο main quest σού ζητάνε να βρεις κάποια αντικείμενα από όλο το χάρτη, αλλά εγώ είχα ήδη βρει δύο απ' αυτά, πριν μου ζητηθούν. Το θέμα είναι ότι στο quest log δεν μου το ανέφερε ότι είχα βρει εκείνα τα δύο, ούτε και όταν τα πέταξα κάτω και τα ξαναπήρα. Διάβασα μετέπειτα ότι αυτό το θέμα είχε εμφανιστεί και σε άλλους που τείνουν να αφήνουν το main quest για το τέλος των RPGs που παίζουν. Οπότε δεν θα μπορούσα να ολοκληρώσω την αποστολή του main quest και να προχωρήσω παρακάτω. Έχασα λοιπόν αυτές τις ώρες και το άρχισα ξανά την επόμενη μέρα. Οπότε πρώτα προχωράμε το main quest μέχρι εκεί που θα μας ζητηθούν τα αντικείμενα αυτά και μετά όλος ο χάρτης είναι δικός μας να κάνουμε ό,τι θέλουμε.
Κατά τα λοιπά, τώρα είμαι στις 67h (από το 0 δηλαδή) και έφτασα 74 lvl. Και έχει πολύ ακόμα. Ο χάρτης είναι μεγαλύτερος απ' ό,τι μου φάνηκε στην αρχή. Πλέον κινδυνεύει σοβαρά το μεγαλύτερο lvl που έχω φτάσει ποτέ σε RPG (πάντα σε single player και 1 playthrough) που είναι τα 81 lvls του Skyrim.
Είναι σίγουρο ότι θα ξεπεραστεί, δεν έχω δει ακόμα lvl cap. Έχω δει δαχτυλίδια που θέλουν lvl 89!
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,792
Το θέμα είναι ότι στο quest log δεν μου το ανέφερε ότι είχα βρει εκείνα τα δύο, ούτε και όταν τα πέταξα κάτω και τα ξαναπήρα. Διάβασα μετέπειτα ότι αυτό το θέμα είχε εμφανιστεί και σε άλλους που τείνουν να αφήνουν το main quest για το τέλος των RPGs που παίζουν. Οπότε δεν θα μπορούσα να ολοκληρώσω την αποστολή του main quest και να προχωρήσω παρακάτω.
Quests που δεν ολοκληρώνονται επειδή τα ξεκίνησες "πριν την ώρα τους", απλά εξερευνώντας τον κόσμο του παιχνιδιού, είναι δείγμα κάκιστου σάπιου design σε rpg, που θα έπρεπε να θαφτεί σε μια χωματερή μαζί με τα αδιέξοδα στα adventures κ.α.
Χαρά στο κουράγιο σου πάντως. Ίσως πριν 10 χρόνια να έσφιγγα τα δόντια και να ξαναπροσπαθούσα, τώρα θα είχε απεγκατασταθεί χωρίς δεύτερη σκέψη.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,333
Μάλλον ώρα να κοιτάξω προς Elite ή X3, λίγο που έπαιξα τις προάλλες X3 με το Sidewinder πωρώθηκα τρελά και το μόνο που έκανα ήταν docking σε έναν σταθμό.

Δηλαδή, μέχρι τώρα έπαιζες space sims, με ποντίκι/πληκτρολόγιο???

tenor.gif
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
Quests που δεν ολοκληρώνονται επειδή τα ξεκίνησες "πριν την ώρα τους", απλά εξερευνώντας τον κόσμο του παιχνιδιού, είναι δείγμα κάκιστου σάπιου design σε rpg, που θα έπρεπε να θαφτεί σε μια χωματερή μαζί με τα αδιέξοδα στα adventures κ.α.
Χαρά στο κουράγιο σου πάντως. Ίσως πριν 10 χρόνια να έσφιγγα τα δόντια και να ξαναπροσπαθούσα, τώρα θα είχε απεγκατασταθεί χωρίς δεύτερη σκέψη.
καλα εγω του ειχα ριξει ανιστολ στην πρωτη ωρα. στο 2ο αντεξα λιγο παραπανω φτανοντας τις 15-20 ωρες αλλα γενικα η εμπειρια μου με τα two world ηταν αρκετα κακη.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,458
Δηλαδή, μέχρι τώρα έπαιζες space sims, με ποντίκι/πληκτρολόγιο???

tenor.gif

Ναι γιατί ήταν "sims" και μόνο έτσι δούλευαν, άχτι το έχω πόσα λίγα παιχνίδια αξιοποιούν τις χούτες
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Quests που δεν ολοκληρώνονται επειδή τα ξεκίνησες "πριν την ώρα τους", απλά εξερευνώντας τον κόσμο του παιχνιδιού, είναι δείγμα κάκιστου σάπιου design σε rpg, που θα έπρεπε να θαφτεί σε μια χωματερή μαζί με τα αδιέξοδα στα adventures κ.α.
Χαρά στο κουράγιο σου πάντως. Ίσως πριν 10 χρόνια να έσφιγγα τα δόντια και να ξαναπροσπαθούσα, τώρα θα είχε απεγκατασταθεί χωρίς δεύτερη σκέψη.
Φαντάζομαι εννοείς ότι θα έπρεπε να "εμφανιστούν" στα σημεία που υποτίθεται ότι πρέπει να τα βρεις, μόνο αφού πάρεις το quest. Ή το quest να μετρηθεί ως completed κατευθείαν με το που σου δίνεται το quest (ενώ έχεις ήδη το αντικείμενο), όπως μου έχει συμβεί σε πολλά side quests. Ποιός ξέρει πώς γίνεται να το έκαναν να εφαρμόζεται σε side quests, αλλά όχι στο main quest!
καλα εγω του ειχα ριξει ανιστολ στην πρωτη ωρα. στο 2ο αντεξα λιγο παραπανω φτανοντας τις 15-20 ωρες αλλα γενικα η εμπειρια μου με τα two world ηταν αρκετα κακη.
Μ' αρέσει πολύ, πραγματικά! Και η φωνή του πρωταγωνιστή μετά από λίγο γίνεται και cult! Αυτός και ο Armstrong του Noone Lives Forever!!!
 
Top Bottom