What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Τα 2 συγκεκριμενα τα ειχα ξεκινησει μηνες δεν τε τεμρατισα σε 1 εβδομαδα η μερες!
Γενικότερα αναφερόμουν, όχι ειδικά για τώρα. Ότι δηλαδή πολύ συχνά αναφέρεις σ' αυτό το topic ότι τερμάτισες το ένα και το άλλο. Πολύ καλός! Και τα παίζεις και ταυτόχρονα; Ακόμα πιο καλός! Εγώ τα παίζω μόνο ένα-ένα.

Να συμπληρώσω ότι έβγαλα το Two Worlds στις 109 h. 109 καλές ώρες! Έκανα στο παιχνίδι οτιδήποτε γίνεται! Είχα φτάσει σε τόσο lvl που νίκησα το τελευταίο boss με 3-4 "σπαθιές". Ακόμα θεωρώ ότι το παιχνίδι αδικήθηκε στην εποχή του.
Στη συνέχεια δοκίμασα για 1 ώρα το Castle Defense, το οποίο διεξάγεται ανάμεσα στα δύο παχνίδια (1 & 2), αλλά αποδείχθηκε (για άλλη μια φορά) ότι τα tower defense παιχνίδια είναι τα χειρότερά μου (ενώ τα καταφέρνω σε strategy μικρής κλίμακας). Έχανα και στο easy. Έτσι το παράτησα ανεπιστρεπτί.
Από σήμερα μπαίνω στο 2.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Τους εφαγα ολους
Γι' αυτό στην παραλία που σε είδα είχες κάνει κοιλιά;

Στα δικά μου, τερμάτισα το πρώτο Ninja Gaiden της συλλογής, μόνο και μόνο επειδή ήμουν κοντά στο τέλος αλλιώς δεν... Πολύ καρκίνιασμα σε στιγμές. Neven ever again.
Λέω να βάλω κάνα Valfaris στο ενδιάμεσο.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Γι' αυτό στην παραλία που σε είδα είχες κάνει κοιλιά;

Στα δικά μου, τερμάτισα το πρώτο Ninja Gaiden της συλλογής, μόνο και μόνο επειδή ήμουν κοντά στο τέλος αλλιώς δεν... Πολύ καρκίνιασμα σε στιγμές. Neven ever again.
Λέω να βάλω κάνα Valfaris στο ενδιάμεσο.
Δεν εχω κανει κοιλια μαλλον θα ειδες καποιον αλλον που μου μοιαζει. Συντομα θα τερματισω και εγω τοNinja gaiden και μετα συνεχιζω τα ninja gaiden 2 και 3. Δυσκολευτηκες γιατι δεν εισαι ninja οπως εγω. Μονο ενας ninja μπορει να τα τερματισει.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Προσυπογράφω για το Wildermyth, εκπληκτική αίσθηση συγγραφής της δικής σου, προσωπικής -και ανέλπιστα συγκινητικής- περιπέτειας.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
τα μισα. αυτο τπτ αλλο.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
στο normal η στο hard το επαιξες?
Normal, Σρεντερίνο. Ποτέ games στο easy.
Μπορεί να μεγαλώσαμε και να μην έχουμε σκιλλζ δεκαπεντάχρονου Ασιάτη στρήμερ πια, αλλά έχουμε και μια περηφάνια.
Το λέω και στο κείμενο, ξέρεις αυτό στην κεντρική σελίδα:
Ό,τι μπορεί να έχετε ακούσει για τη δυσκολία του Ninja Gaiden είναι πέρα για πέρα αληθινό. Αν κάποιος γνωστός σας γκρινιάζει για τη δυσκολία των Souls-like κυκλοφοριών, δώστε του να παίξει το συγκεκριμένο για να επαναπροσδιορίσει την αξιολόγηση του περί δυσκολίας...............................
Η μάχη είναι αδυσώπητη και οι αντίπαλοι μας δε χαρίζουν κάστανα. ................................. Αυτά στο normal επίπεδο. Οι παραπάνω δυσκολίες είναι για τους κασκαντέρ των βαρέων κι ανθυγιεινών.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,506
Αγόρασα ένα ps vita το μήνα μου μας πέρασε, οπότε έπιασα άλλα παιχνίδια να παίξω. Catherine Full Body & Silent Hill the Book of Memories. To πρώτο κανονικά βγήκε μόνο ιαπωνία και στα αγγλικά μόνο στο PS4. Στο steam έχουμε το απλό Catherine που είχε βγει στο PS3. Ευτυχώς κάτι μάγκες πήραν τα assets της ps4 έκδοσης και το έκαναν αγγλικό το παιχνίδι. Απόλαυση σε φορητή!
Το The Book of Memories πάλι είναι diablo φάση, απλά με εχθρούς από το silent hill σύμπαν. Μου αρέσει πολύ μπορώ να πω και άξιζε που αγόρασα τη κονσόλα για αυτό και το αποκλειστικό uncharted. Με το χακάρισμα ειδικά η κονσόλα είναι αριστούργημα. Εχω πάθει πλάκα πόσο τεράστιο και ποιοτικό κατάλογο έχει και που από emulators παίζει σχεδόν τα πάντα. Μεγάλη διαφορά ποιότητας σε σχέση με το λατρεμένο PSP που εχω τιμήσει δεόντως από το 2008 μέχρι σήμερα. Τώρα το backlog θα καθαρίζεται και φορητά, καθώς πάρα πολλά γνωστά που σκόπευα να παίξω στο pc ή σε ps3/xbox 360 θα το κάνω σε αυτή!
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Γύρω στις 7 h στο Two Worlds 2 με 12 lvl. Λίγες παρατηρήσεις.

Ενώ στο 1 τίποτα δεν έκανε respawn, στο 2 επανεμφανίζονται plants και wildlife (στρουθοκάμηλοι, ρινόκεροι, κλπ.), η οποία (wildlife) είναι επίσης εχθρική. Δεν επανεμφανίζονται «κανονικοί» εχθροί (skeletons, κλπ.). Μάλλον το έκαναν ώστε ποτέ να μην ξεμείνεις από ingredients για το alchemy. Στο 1 γινόταν να "σκουπίσεις" το χάρτη και να μην αφήσεις τίποτα όρθιο (αυτό είχα κάνει, καθάριζα το fog του χάρτη λίγο-λίγο, γι' αυτό και οι 109 h).

Δεν υπάρχουν πια healing monuments. Τουλάχιστον μέχρι εκεί που είμαι, στο προηγούμενο ήταν πραγματικά κάθε λίγο και λιγάκι! Τώρα υπάρχουν διάφορα monuments με προσωρινά buffs.

Φυσικά, πολύ καλύτερη παρουσίαση και πιο πολλά cutscenes.

Καλύτερο inventory, αλλά ο χάρτης μού φαίνεται πιο δύσχρηστος.

Όσον αφορά το teleport stone, δεν βρήκα τρόπο να το αφήνω κάτω, να το χρησιμοποιώ πηγαίνοντας κάπου και μετά να επιστρέφω εκεί και να το μαζεύω. Αν το αφήσω κάτω, μου βγάζει επιλογή μόνο να το μαζέψω. Οπότε μπορώ μόνο να φύγω απευθείας από εκεί που είμαι (και μόνο από outdoors, ενώ στο πρώτο γινόταν και μέσα από dungeons) και μετά να επιστρέψω με τα πόδια απ' το κοντινότερο teleport.

Επειδή στο 1 δεν υπήρχε κουμπί για να σηκώνεις άμυνα (είτε να σηκώνεις ασπίδα, είτε να κρατάς αμυντικά το σπαθί), αλλά η ασπίδα χρησίμευε μόνο στην αύξηση του στατιστικού της άμυνας, γι’ αυτό στο 1 είχα σπαθί και ασπίδα. Στο 2 το πρόσθεσαν να χρειάζεται να πατάς κουμπί για άμυνα, οπότε προτιμώ τα 2-handed haldbergs! Βαριέμαι να σηκώνω ασπίδα πια...

Στο 1 είχαν κουμπί backjump, πάάάάρα πολύ χρήσιμο. Δυστυχώς στο 2 δεν υπάρχει.

Ένα απ’ τα πιο απλά (για καλό το γράφω) lockpicking συστήματα που έχω δει.


ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΛΛΗΜΑ!!!
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Sekiro: Shadows Die Bazillion Times 👹

Μιας και το ολοκλήρωσα (True Ending), ας γράψω λίγο πιο συγκροτημένα τις απόψεις μου.

Μου άρεσε πάρα πολύ η μάχη που έχει. Τόσο σε σύλληψη όσο και σε υλοποίηση. Σε αντίθεση με το Souls όπου έπαιζα με τον ίδιo τρόπο (ασπίδα ψηλά, πάνω στο boss και claymore όταν έβρισκα άνοιγμα) εδώ είχα μεγαλύτερη ποικιλία. Ανάλογα τον αντίπαλο άλλαζα prosthetic tool (κυρίως axe, firecracker, ομπρελίνο, Shuriken), άλλο combat art (Whirlwind Slash, Ichimonji Double, Empowered Mortal Draw) και διαφορετικά buffs (καραμελίτσες). Και φυσικά ανάλογα τον αντίπαλο και τι κίνηση έκανε πότε deflect/block, πότε dodge, πότε jump. Γενικά το Sekiro μου φάνηκε πολύ πιο επιθετικό και με πιο σφιχτούς χρόνους αντίδρασης. Παιχνίδι που εσύ πρέπει να προσαρμοστείς σε αυτό και τους μηχανισμούς του και όχι εκείνο σε σένα.

Το progression είναι κλειδωμένο είτε πίσω από bosses είτε πίσω από γεγονότα στην ιστορία πχ ακόμα και τα διαθέσιμα skill trees πρέπει να τα αποκτήσεις πρώτα ώστε να μπορέσεις να ξεκλειδώσεις skills. Παρόλα αυτά το βρήκα αρκετά ισσοροπημένο, προκλητικό μεν αλλά όχι απάλευτο. Παράδειγμα δυσκολίας το "terror" με ζόρισε πολύ (instant death όταν γεμίζει η μπάρα), όμως όταν έμαθα πως υπάρχουν 2 counter απλοποιήθηκαν τα πράγματα. Και ισχύει αυτό που είχε πει νωρίτερα ο @Bathory "Μαθαίνεις από τα λάθη σου και προχωράς". Κάπως έτσι ζόρικα bosses καταλήγουν να είναι καρπαζοεισπράκτορες στο τέλος όχι γιατί έχεις ανέβει 50 lvl (δεν υπάρχουν lvl εδώ) αλλά επειδή ξέρεις όλο το ρεπερτόριο του απέξω και πότε θα ακολουθήσει η perilous attack (unblockable) πριν καν βγει η προειδοποίηση.

Η From Software ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα, κατά τη γνώμη μου το αποτέλεσμα είναι πετυχημένο. Αυτή τη φορά μάλιστα προσθέσανε ένα σωρό tutorial και επεξηγηματικά μηνύματα που μαζί με την προσθήκη της αφήγησης κάνουν το παιχνίδι πολύ πιο ολοκληρωμένο. Πολύ πιο ώριμη δουλειά στο σύνολό της.

Κέρδισε με το σπαθί του (pun intended) μια θέση στη συλλογή μου
B5GR5KQ.jpg
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Εμένα μου έκανε εντύπωση το ψυχαναγκαστικά πεντακάθαρο πληκτρολόγιο, οθόνη, desk.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Για να συμπληρώσω προηγούμενο post μου, 22 ώρες με 17 lvl στο Two Worlds 2. Τα levels ανεβαίνουν σ’ αυτό πιο αργά, καθώς απέχουν περισσότερο μεταξύ τους. Παρότι η wildlife επανεμφανίζεται, ξανακάνω την ίδια πρακτική καθαρισμού του fog του χάρτη. 22 ώρες και ακόμα όχι μόνο δεν έχω κάνει guild quests (διάβασα ότι τα quests τους είναι πιο ευκρινώς καθορισμένα απ’ το 1), αλλά ούτε έχω καν πάει στην περιοχή όπου εδράζονται τα guilds!

Να συμπληρώσω όσον αφορά το teleport stone ότι τελικά βγαίνουν σε 2 είδη. Ενώ στο 1 υπήρχε μόνο ενός είδους, που είχες επιλογή είτε να το ρίξεις και να το χρησιμοποιήσεις ώστε να επιστρέψεις, είτε να το χρησιμοποιήσεις κατευθείαν ώστε να μην επιστρέψεις, πλέον υπάρχουν 2 είδη για τις χρήσεις αυτές.

Υπάρχουν περισσότερες αποστολές με επιλογές, ενώ στο 1 ήταν λιγότερες αυτές που είχαν επιλογές.

Ωραίος ο μηχανισμός χειρισμού του αλόγου και τα races, αν και μέχρι τώρα είδα μόνο εναντίον του χρόνου και όχι αντιπάλων. Μικρή σημασία έχει αυτό.

Πράγματι πάντως, όποιος έπαιζε αυτό πρώτα, δύσκολα να έπαιζε το 1 μετά. Ενώ στα Gothic, πρώτα είχα παίξει το 2 και μετά το 1!
 
Last edited:

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,929
Εμένα μου έκανε εντύπωση το ψυχαναγκαστικά πεντακάθαρο πληκτρολόγιο, οθόνη, desk.

Ε ΟΚ, έχει μερικά ψιχουλάκια στο γραφείο, κοντά στη βάση της οθόνης. :Ρ
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,280
Για να συμπληρώσω προηγούμενο post μου, 22 ώρες με 17 lvl στο Two Worlds 2. Τα levels ανεβαίνουν σ’ αυτό πιο αργά, καθώς απέχουν περισσότερο μεταξύ τους. Παρότι η wildlife επανεμφανίζεται, ξανακάνω την ίδια πρακτική καθαρισμού του fog του χάρτη. 22 ώρες και ακόμα όχι μόνο δεν έχω κάνει guild quests (διάβασα ότι τα quests τους είναι πιο ευκρινώς καθορισμένα απ’ το 1), αλλά ούτε έχω καν πάει στην περιοχή όπου εδράζονται τα guilds!

Να συμπληρώσω όσον αφορά το teleport stone ότι τελικά βγαίνουν σε 2 είδη. Ενώ στο 1 υπήρχε μόνο ενός είδους, που είχες επιλογή είτε να το ρίξεις και να το χρησιμοποιήσεις ώστε να επιστρέψεις, είτε να το χρησιμοποιήσεις κατευθείαν ώστε να μην επιστρέψεις, πλέον υπάρχουν 2 είδη για τις χρήσεις αυτές.

Υπάρχουν περισσότερες αποστολές με επιλογές, ενώ στο 1 ήταν λιγότερες αυτές που είχαν επιλογές.

Ωραίος ο μηχανισμός χειρισμού του αλόγου και τα races, αν και μέχρι τώρα είδα μόνο εναντίον του χρόνου και όχι αντιπάλων. Μικρή σημασία έχει αυτό.

Πράγματι πάντως, όποιος έπαιζε αυτό πρώτα, δύσκολα να έπαιζε το 1 μετά. Ενώ στα Gothic, πρώτα είχα παίξει το 2 και μετά το 1!
χμ τώρα με έψησες μήπως και το κοιτάξω ξανά. Είχα κάνει μια προσπάθεια αλλά κάπου απλά το σταμάτησα.
 

manofsorrows

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 21, 2013
Messages
304
Την τελευταία εβδομάδα έκλεισα κάποιες ...εκκρεμότητες.

Είχα το Mystery Of The Druids (2001) κουτάτο... από την εποχή των Δρυίδων, αλλά για κάποιο λόγο δεν το είχα παίξει. Ο Θεός με φύλαγε, αλλά τελικά έκανα το λάθος να παίξω ίσως το χειρότερο adventure που έχω παίξει ποτέ. Τρισάθλιο σύστημα διαλόγων, όπου σχεδόν κάθε φορά λες τα ίδια και τα ίδια, μέχρι να ανοίξει η σωστή επιλογή και να πας παρακάτω. Γρίφοι με το ζόρι κολλημένοι στην ιστορία με αποτέλεσμα να συμβαίνουν τραγελαφικά πράγματα! Παραθέτω έναν από τους πρώτους γιατί αν έγραφα για όλους θα έπρεπε να ανοίξω τοπικ!


Επιπλέον πολλοί δεν έχουν καν λογική και σαν κερασάκι βασανίζεσαι κι από τρελό pixel hunting χωρίς λόγο, Επιπλέον υπάρχει ένας τσάτσικος λαβύρινθος όπου το να γυρίσεις από εκεί που ήρθες, δεν σε βγάζει στο ίδιο σημείο!! Άντε να το χαρτογραφήσεις! Ελάχιστα σημεία σε κρατάνε στο παιχνίδι κι ακόμα και τα γραφικά του έχουν πλέον γεράσει άσχημα. Μόνο για μαζόχες! 3/10

Είχα και το Limbo κάποια χρόνια εγκατεστημένο και αφημένο κάπου στο 80%. Το τελείωσα, με βοήθεια σε κάποια σημεία ομολογώ. Καλό παιχνιδάκι, ανατριχιαστικό όταν πέθαινες (και πεθαίνεις συχνά), Ωραία αισθητική, αλλά δεν με τραβάει πολύ για να πω να παίξω καπάκια το Inside. 7/10

Τέλος, το Blackguards μου πήρε 35 ώρες σχεδόν, ενώ το είχα εγκατεστημένο πάνω από χρόνο. Υπήρξαν διαστήματα που έπαιξα μέχρι και 3-4 ώρες σερί, σε φάση "άντε μια μάχη ακόμα και το κλείνω", αλλά και άλλες που έκανα καιρό να το αγγίξω. Μου άρεσε που είχε κάτι διαφορετικό σαν σύστημα RPG παιχνιδιού, αλλά από την άλλη σαν ιστορία ήταν αδιάφορο. Μάλλον δεν έκανα πολύ σωστά ανάπτυξη χαρακτήρων γιατί αναγκάστηκα να ρίξω την δυσκολία στο Easy κάπου στην μέση και μετά συνέχισα σε αυτή με κάποιες μάχες να είναι περίπατος και κάποιες να παραμένουν πολύ ζόρικες. 4 μάχες πριν το τέλος έκανα ragequit, αφού είχα απηυδήσει μετά από 5-6 ήττες και ήμουν έτοιμος για uninstall, αλλά αφού ηρέμησα ένα μισαωράκι είπα να παίξω μια τελευταία φορά και τελικά το κατάφερα εντελώς στο όριο. Στην αμέσως επόμενη μάχη έχασα πάλι 6-7 φορές. Στην τελευταία προσπάθεια το έφτασα σε σημείο που ήταν σίγουρο ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο και πάλι έχασα. Έτσι είδα την συνέχεια στο youtube και γεια σας! Δεν έχασα και τίποτα τελικά...Μπούχτησα από μάχες αλλά δεν αρκεί... θέλω και το story μου. Τα λέει εξαιρετικά και ο Admiral στο review του. Το Blackguards 2 σεναριακά με έχει ιντριγκάρει πάντως και θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή κι αυτό. 7/10
 
Top Bottom