What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,254
Απλά σημειώνω τις ποτάρες. Συνεχίστε...
 

pornostars

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 19, 2018
Messages
294
Μετά από καιρό gaming απραξίας, ξεκίνησα το Life Is Strange: True Colors.

Ήθελα κάτι εύκολο, πριν ασχοληθώ με τα adventure και τα survival horror παίγνια.

Το παιχνίδι ακολουθεί την γνωστή γραμμή c & c επιλογών και απ΄ ό,τι διαβάζω είναι πολύ, πολύ καλό.

Ίδωμεν.

Κάνω κι ένα edit: τα rbg χρώματα πληκτρολογίου και ποντικιού, συμμετέχουν στο παιχνίδι. Σούπερ!
 
Last edited:

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Τελείωσε και το Dungeon Siege 3 με το expansion του, σε 29 ώρες. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα, το expansion είναι ενσωματωμένο στο παιχνίδι. Δηλαδή δεν το αρχίζεις ξεχωριστά. Εγώ το έπαιξα λίγο μετά από τότε που μου έγινε διαθέσιμο. Άργησα να συνηθίσω το χειρισμό του παιχνιδιού, αλλά μετά απ’ τις 2 πρώτες ώρες έπαιζα πολύ εύκολα. Ευχαριστήθηκα το παιχνίδι, την καλύτερη παρουσίαση (πιο σύγχρονο κιόλας), τους χαρακτήρες και τη συνολική ιστορία, όπως και αρκετά από τα side quests. Επίσης κανένα bug, ούτε crash to desktop. Και είχε και το αγαπημένο μου είδος τέλους σε RPG, αυτό που σου λέει τα αποτελέσματα των αποφάσεων και πράξεών σου.

Το μοναδικό μου παράπονο απ’ το παιχνίδι είναι το μικρό lvl-cap (35), που μάλιστα διάβασα ότι το expansion το είχε ανεβάσει από τα 30 που ήταν στο main game. Ακόμα και τα 35 είναι λίγα, για κάποιον που τα κάνει όλα σε RPG, και τα έφτασα σε 23 ώρες.
Και ένα δεύτερο, κάπως «παράξενο», για μένα όχι αρνητικό, αδιάφορο θα έλεγα. Στο παιχνίδι διαλέγεις το χαρακτήρα σου και τους άλλους τρεις τους συναντάς σταδιακά στην πορεία και μπορείς να έχεις έναν απ’ αυτούς μαζί σου. Ε, τον τελευταίο τον συνάντησα λίγο πριν τις 23 ώρες (λίγο πριν φτάσω στο lvl-cap μου) καθώς έκανα τις τελευταίες αποστολές στο Stonebridge και ετοιμαζόμουν για την τελική ευθεία του παιχνιδιού!! Εκείνη τη στιγμή δεν κάνεις αλλαγές στο δεύτερο χαρακτήρα, όταν έχεις μάθει πια πώς λειτουργεί, αλλά κοιτάς να του βρεις να φοράει τα καλύτερα που βρίσκεις ώστε να ετοιμαστούμε και για τις τελευταίες μάχες. Δεν κάνεις πειράματα!

Έτσι τελείωσα και συνολικά τη σειρά των Dungeon Siege σε 2,5 μήνες, αφού είχα αρχίσει το 1 αρχές Απριλίου. Ωραίο ταξίδι.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,887
Παίζω Monster Sanctuary 2D pokemon με metroidvania στοιχεία. Αρκετά δύσκολο μπορώ να πω και δε χαρίζει έτσι απλόχερα όπως στα ποκεμον. Οταν με το καλό το τερματίσω θα ακολουθήσει αναλυτικό μινι review.

Επίσης, Valfaris. Γίνεται λίγο χαμός σε σημεία και τα κοντρόλς με πληκτρολόγιο είναι λίγο ζόρικο αλλά τα καταφέρνω.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,540
Τέλος το Resident Evil Village. Πολύ ωραίο παιχνίδι από άποψη gameplay και γραφικών, ωστόσο το φινάλε του παιχνιδιού ήταν απίστευτα κακογραμμένο. Οτι να'ναι με γιαούρτι πραγματικά. Δεν στέκουν πολλά πράγματα. Κρίμα.
Θα παίξω λίγο mercenaries τώρα και βλέπουμε τι θα πιάσω μετά. Θα ασχοληθώ ξανά με το παιχνίδι μόνο όταν βγει η golden έκδοση μπας και βγει κανένα νόημα με το DLC και σίγουρα με 3D person προοπτική για το κύριο game θα είναι ενδιαφέρουσα εμπειρία ένα νέο playthrough


Edit - Eπαιξα mercenaries. Not bad αλλα not that good either. Πάμε γι'άλλα
 
Last edited:

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Μετά από 2,5 μήνες στην τρελή δράση των Dungeon Siege, είπα να ηρεμήσω λίγο! Και σκέφτηκα να βάλω τα δύο πρώτα Syberia που τα είχε δώσει το GOG πέρσι νομίζω. Φυσικά τα είχα τελειώσει και όταν τα έδωσε το PCM (περίπου 17 χρόνια πριν).
Μόλις τελείωσα το πρώτο και μου φάνηκε πολύ ΠΟΛΥ μικρότερο απ' αυτό που θυμάμαι! Το άρχισα Παρασκευή απόγευμα και το τελείωσα πριν λίγο! Λέτε η έκδοση του GOG να έκοψε πράγματα!! Και χωρίς να δω λύση σε καμία στιγμή (πρώτη φορά ever που μου συμβαίνει σε adventure). Ανατρίχιασα όταν τραγουδούσε η Ρομάνσκι και βέβαια και στον απίστευτο τερματισμό.
Να φάω κάτι και θα μπω στο 2.

Edit: Θεός σ'χωρέστον τον, τον άνθρωπο (τον Σοκάλ). Άφησε αυτά τα παιχνίδια πίσω του και θα τον θυμάται για πάντα η ανθρωπότητα.
 

vagm98

Commoner
Approval of the Admiral
Joined
Sep 22, 2021
Messages
38
Τελείωσα στις 42 ώρες το base game του Grim Dawn. Πολύ τίμια κλίκι κλίκι πρόταση ανάμεσα στους μεγάλους παίκτες του χώρου.
Δε με χάλασε η λίγο πιο απλοποιημένη κατάσταση των skills σε σχέση με τη παράνοια του path of exile που χωρις οδηγό δεν παίζεις, ούτε και παραήταν απλό ώστε να μην θέλει το ψάξιμο του. Νομίζω ότι η επιτυχία του στο rp βρίσκεται ακριβώς στο ότι υπάρχει μία καμπύλη στη δυσκολία που πας καλά - τα τερατάκια σε δυσκολεύουν και άπαξ και πάρεις το καλό εξοπλισμό και καλά skills (και συνδιασμούς τους) κόβεις κόσμο. Έδινε αυτή την ικανοποίηση με ωραίο τρόπο. Εγώ έπαιξα demolitionist - shaman με βάρος στο πρώτο.
Loot πολύ οκευ. Πολύ, κατηγοριοποιημένο, επαρκές inventory και fast travel πολύ εύκολο για να πας να το πουλήσεις. Το σύστημα οικονομίας σπασμένο δηλαδή βγάζεις πολλά λεφτά και παίρνεις consumables και αναβαθμίσεις ψιλοτσάμπα.
Level design στα συνηθισμένα αλλά του δίνω ότι θέλει να τους ψάξεις τους χάρτες και δεν έχει βελάκια να σε πάρει από το χέρι.
Ατμόσφαιρα, κόσμος, αισθητική λίγο απ όλα (μεσαιωνικό φάντασυ, κθούλου, γουέστερν νότες) σε πολύ ασφαλή μονοπάτια. Παίρνει τη πολύ τίμια βάση και το αναζητούσα αν μη τι άλλο αντί για τα καρτουνίστικα των torchlight, diablo 3 ή το blender του path of exile. Χαρακτήρες, ιστορία κτλ οριακά ανύπαρκτα - δίνει το στοιχειώδες περιτύλιγμα για να στηθούν παρατάξεις που τις παίζουν όσο τελειώνει ο κόσμος.
Δεν έχει το βάθος ενός PoE αλλά το απόλαυσα περισσότερο. Εντωμεταξύ παρατηρώ ότι δεν υπάρχουν και πολλές προτάσεις στο είδος πλέον. Πέρα από τα πολύ γνωστά βλέπω μόνο τα παιχνίδια της neocore (van helsing, warhammer inquisitor - martyr). Αν έχετε να προτείνετε τπτ άλλο πείτε πλζ.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,887
Αν έχετε να προτείνετε τπτ άλλο πείτε πλζ.
Titan Quest αλλά φαντάζομαι πως το γνωρίζεις ήδη αυτό. Επίσης υπάρχει και το Wolcen: Lords of Mayhem το οποίο δυστηχώς είναι αρκετά προβληματικό όπως λένε αρκετοί στο steam, μάλλον λόγω του ότι είναι φτιαγμένο στην Cry Engine αλλά gameplay αρκετά καλό.

Αν το βρεις σε καμιά δυνατή έκπτωση, τσίμπα το, δοκίμασέ το 1 ώρα και αν δεις πως έχει προβλήματα ή δε σου κάνει κλικ, το κάνεις refund.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,957
Τα Van Helsing είναι πολύ τίμια τριλογία, ειδικά το πρώτο έχει και μπόλικο χιούμορ.
Επίσης δες το Victor Vran, έχει καλά στοιχεία και ψιλοενδιαφέρον σενάριο.

Τώρα από εξοπλισμό και min-maxing, δεν είμαι ειδικός να τα κρίνω. Τα κλίκι-κλίκια τα παίζω πάντα σε casual mode, αποκλειστικά σε μέτρια δυσκολία και συνήθως ένα playthrough κι έξω απ'την πόρτα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε π.χ. ασχολούμαι με το Diablo II Resurrected χωρίς να έχω παίξει καν την original έκδοση, οπότε καταλαβαίνεις για τι χομπίστα μιλάμε.
 
Last edited:

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,543
αν εχεις παιξει ταιταν κουεστ και γκριμ ντων, για μενα εχεις παιξει τους 2 καλυτερους αντιπροσωπους του ειδους.
απο κει και περα, αφου το βαν χελσινγκ μαλλον το εχεις δει, το πιο τιμιο ειναι το βικτορ βραν, αν και μοιαζει αρκετα στο στησιμο και στον ηρωα με το v.h.
αν παρεις τον βικτορα, παρε σιγουρα μαζι και το dlc Motörhead: Through the Ages που ειναι απολαυστικο, ακομα και για μενα που δεν ειμαι μεταλάς. απαραιτητο.
 

vagm98

Commoner
Approval of the Admiral
Joined
Sep 22, 2021
Messages
38
Mπήκαν στη wishlist τα Wolcen και Victor Vran. Τα υπόλοιπα είτε τα έχω είτε τα έχω στα υπόψην. Θενκς!
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374
Είναι ενδιαφέρον το Phoenix Point, έχει πράγματα που προτιμώ σε σχέση με το XCOM της Firaxis και άλλα που δεν λειτουργούν ιδιαίτερα καλά. Πρώτες εντυπώσεις θετικές.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,540
Πολυ ωραίο παιχνίδι το Victor vraan. Πρέπει να το κάνω resume τώρα που το είπατε μπας και πιάσω άλλα του είδους που κάθονται στο backlog.
Έπιασα το Max Payne 2 που και αυτό είχε φάει αναιτιο pause γιατί θέλω να δω το 3 μετά, μιας και έρχονται και τα remakes. Still super fun as before😎
 
Last edited:

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Τελείωσα χθες και το Syberia 2. Με τις γνωστές σεναριακές απορίες που υπάρχουν και που είχαν αναφερθεί και στο review του PCM. Θα πάρω σε επόμενη έκπτωση και το 3, τώρα το GOG δεν το έχει σε έκπτωση.
Το θέμα είναι ότι επειδή μάλλον δεν χόρτασα απ' τα Dungeon Siege και θέλω κι άλλο από χθες ψάχνω στο GOG κάποιο isometric action RPG και δεν βρίσκω! Δεν βρίσκω επειδή θέλω minimap και όχι enemy respawn (αν και δεν είχα πρόβλημα στα Dungeon Siege 2-3), οπότε όχι Victor Vran, Grim Dawn, Titan Quest, που αναφέρετε παραπάνω. Έχω τερματίσει τα τρία Van Helsing. Κοίταξα το Bastion, αλλά παραείναι έντονη η δράση (εχθροί τριγύρω, καρφιά-παγίδες να σου έρχονται από κάτω, κλπ.). Θα δω τί θα κάνω.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Δηλαδή, θέλεις isometric action RPG, αλλά να μην έχει action. Λογικό να είναι περιορισμένες οι επιλογές.
Καλά λες. Δεν βγαίνουν πια Divine & Beyond Divinity. Αν και πολύ καλά το είχαν κάνει στα Van Helsing, επιλογή στα options. Τόσο δύσκολο ήταν, σχεδιαστικά, να το ακολουθήσουν κι άλλοι;!!
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Ποια επιλογή ήταν αυτή Maximum, κάπου έχω μπερδευτεί.
 
Top Bottom