What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Ερμ ναι, κάτι μου λέει ότι δεν εννοούσε αυτό ο Στέφανος, αλλά ok, όπως το δει κανείς.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Το ξέρω, αλλά από τη στιγμή που διαφωνεί μαζί μου, έχει άδικο ό,τι κι αν εννοεί. Οπότε η αρχή της ήσσονος προσπάθειας προκρίνει την κυριολεκτική ερμηνεία.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
#ΗΑλήθειαΕίναιΣτοΡηβιού

Προφανώς το πρώτο Distraint ήταν καλλιτεχνικά άρτιο, με συγκεκριμένο τέλος. Τώρα πούλησε λίγο παραπάνω από τις προσδοκίες, τσίμπησε ο Μακόνεν κονδύλι για σίκουελ, δεν αγχώθηκε, έβγαλε τα μπάφια της επόμενης πενταετίας, σιγά μη μασήσει τώρα από φιλολογίες περί 'απαραίτητης συνέχειας'.

#ΔάνειαΣταρτάπΤούτηΗΜάστιγα
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Πάντως γκρίνιαξα, γκρίνιαξα (και δίκιο είχα! ), αλλά μιας και θεωρώ ότι το να σε τσατίσει ένα αφηγηματικό παιχνίδι είναι καλύτερο αποτέλεσμα από το να σε αφήσει αδιάφορο, διατηρώ τον Μακόνεν στα κατάστοιχα με τους ενδιαφέροντες δημιουργούς. Κάποια στιγμή θα δω και το Heal.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Άφησα κατά μέρος το GTAV και παίζω VA11 HALL-A, όπου σερβίρω ποτά και κουβεντιάζω με hackers, cyborgs, androids και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες του μέλλοντος.
Πολύ ωραία ιδέα για visual novel, αν και η γραφή έχει μπόλικα σκαμπανεβάσματα, ειδικά όταν είναι δέσμια των σαχλοάνιμε επιρροών της. Έχω ασχοληθεί κάνα τρίωρο και ομολογώ ότι λειτουργεί καλά ως ευχάριστο αγχολυτικό μετά τη δουλειά. Συμπαθητικά γραφικά, ωραία μουσική, σούπερ απλοϊκό gameplay. Υπάρχει ένα υφέρπον cyberpunk story που ξετυλίγεται σταδιακά όσο ακούς τις προσωπικές ιστορίες των θαμώνων, αλλά δεν ξέρω ακόμα πού το πάει.
Κάτι που με ενόχλησε πολύ είναι ο χαρακτήρας της χαζοχαρούμενης πόρνης-android, η οποία παραδέχεται πως είναι φτιαγμένη να μοιάζει 12-13 χρονών και δεν θέλει να αλλάξει εμφάνιση γιατί είναι "good for business"(!). Προς έκπληξή μου, η πρωταγωνίστρια δεν δείχνει να σοκάρεται ιδιαίτερα με τους πελάτες του κοριτσιού/android, απλά τη ρωτάει στο χαλαρό αν είναι οκ με τη δουλειά της, κάτι τεχνικές ερωτήσεις για nanomachines, και τέτοια. Δεν ξέρω ρε σεις τι γίνεται με τη γιαπωνέζικη κουλτούρα, απολαμβάνει ένα ανεξήγητο άσυλο από τους πάντες και μ' ένα μαγικό τρόπο αποφεύγει τη λογοκρισία ή έστω το κράξιμο που θα έπρεπε να τρώει (πέρα από τον ακούραστο πλοκαμομάχο Borracho). Γενικά, πάντως, το παιχνίδι χρησιμοποιεί ενήλικη γλώσσα και themes, αλλά ευτυχώς δεν έχει ίχνος γυμνού (ως τώρα τουλάχιστον).
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Ακριβώς.

Ο έρμος ο Γιαπωνέζος, μέσα στα πλοκάμια γεννιέται, μέσα στα πλοκάμια πεθαίνει. Οι όποιες παρεκκλίσεις του είναι σαν παγωτό σε παιδάκι με ειδικές ανάγκες, να του το κόψεις κι αυτό; Τόσο άκαρδο κτήνος πια;

Αν είσαι λευκός και στρέητ, ΦΤΑΙΣ, διότι ΕΤΣΙ. Για ΟΛΑ. Ξεκίνα να ζητάς συνγώμη Γκού και μη σηκώσεις κεφάλι αν δεν έρθει πιστοποιητικό φρονημάτων από την ΕΠ.ΠΟ.ΡΘ (Επιτροπή Πολιτικής Ορθότητας).
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
μ' ένα μαγικό τρόπο
Καθόλου άσυλο δεν απολαμβάνει, δες τι γίνεται λίγο σε αμερικάνικα sites (βαριέμαι τώρα να βάζω links, είμαι στη δουλειά).

Απλά οι Ιάπωνες είναι παραδοσιακοί τύποι ως επί το πλείστον (και με αποκομμένη κουλτούρα από τον υπόλοιπο κόσμο), και τα γένη για αυτούς δεν είναι υγρά (γίνονται σε συγκεκριμένες συνθήκες αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα) κτλ. Επίσης τα loli/barely legal είναι ψιλοσυνηθισμένο για anime stuff.
Κοινώς, τους γράφουν όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Όταν τελειώσεις απ'τη δουλειά βάλε please τα links, έχω περιέργεια να τα διαβάσω. Γιατί όπου έτυχε να κοιτάξω (π.χ. Steam reviews/fora, και κάποια reviews) δεν είδα κατακραυγή για το συγκεκριμένο χαρακτήρα, μόνο 1-2 σχόλια τύπου "ναι εντάξει, η όλη φάση μπορεί να είναι λίγο άβολη για κάποιους, παίξτε υπεύθυνα".
Το το ότι οι Ιάπωνες δεν μασάνε από τυχόν κατακραυγή, πάντως, το πιστεύω, εξάλλου μια χαρά πουλάει το προϊόν τους εντός και εκτός συνόρων. Το θέμα είναι ότι δεν βλέπω ιδιαίτερη κατακραυγή, ακόμα κι από τα υπερευαίσθητα δυτικά μέσα που σε άλλες περιπτώσεις διυλίζουν τον κώνωπα.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
Οι πιο πολλοί Ιάπωνες δεν ξέρουν ότι έχουν μπει για τα καλά στην δυτική κουλτούρα.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
@maladroid δε μιλάω για το συγκεκριμένο χαρακτήρα αλλά γενικά. Επίσης, το ξέρεις ότι το Βλαχάρα (όχι της κοτομάνας, αυτό που παίζεις), δεν το έχουν φτιάξει Ιάπωνες, σωστά;
Το λέω γιατί το "ιαπωνική κουλτούρα" από κακέκτυπα/έβλεπα anime μικρός/μου είπε ο Τζέλυ πως ρίχνεις γκόμενα φίλε έχει εμπειρία από χεντάι, συχνά απέχουν πολύ.

ΥΓ-αν δεν απατώμαι, η μόνη εταιρία που έχει λυγίσει στη λογοκρισία, είναι η Nintendo (τυχαίο ταγκ @Mogrey665)

edit-πάρε και πρόχειρο link που θυμήθηκα γιατί σε συμπάθησα


Δεν άντεξα να διαβάσω μέχρι τέλος.
 
Last edited:

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Ναι όντως οι δημιουργοί δεν είναι γιαπωνέζοι αλλά είναι διαποτισμένοι με τη δική τους αισθητική και θεματικές (ήδη από το όνομα του στούντιο). Και αν κρίνω από την εκτέλεση (όσο μπορώ έστω, δεν είμαι πολύ του anime) αλλά και από τα σχόλια, μια χαρά τα κατάφεραν να πιάουν το πνεύμα του "πρωτότυπου".
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
Και του Kοτζίμα του είχαν γράψει κάτι για το MGS5
Όπως και να έχει:
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
Πρόσφατα δεν είχε γίνει "θέμα" για ένα χαρακτήρα στο Edgerunners? Εντάξει, δεν είναι παιχνίδι αλλά είναι σειρά ή ακόμα μπορεί και να έγινε για publicity αλλά είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας.

Η όλη συζήτηση για "παιδοφιλικές προεκτάσεις" σε (ύπο?)προϊόντα της Ιαπωνικής κουλτούρας πλησιάζει σε νοήμα τη συζήτηση περί fanservice/αντικειμενοποίηση της γυναίκας κατ' εμέ.

On topic: Ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό με το Triangle Strategy. Συμπαθητικό Final Fantasy Tactics clone(αν και σύμφωνα με σχόλια υστερεί κάπως σε βάθος) με γραφικά Octopath Traveler. Αφιερώνει αρκετό χρόνο σε lore/exposition (μου θύμισε Valkyria Chronicles σε αυτό τον τομέα) και θέλει ένα σπρωξιματάκι στην αρχή μέχρι να πάρει μπρος.

Αποτελεί Port από το Switch αν δε κάνω λάθος με το interface και το scaling στα γραφικά να το κάνουν ιδανικό πιστεύω για Steam Deck.
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
Μιλάμε για τους Ιάπωνες όπου για αυτούς νορμάλ βυγζιά είναι τα 3 φορές το κεφάλι της γυναίκας που τα φέρει;
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Κοίτα, πολλές από τις εμμονές των Ιαπώνων (και όσων μιμούνται την αισθητική τους) είναι τόσο over-the-top που καταλήγουν γραφικές κι ενίοτε διασκεδαστικές, π.χ. κομμώσεις/σπαθιά/βυζγιά/outfits που αψηφούν τη βαρύτητα και τη κοινή λογική. Προσωπικά δεν με ενθουσιάζουν αλλά καταλαβαίνω το appeal.
Τώρα, οι γυναικείοι χαρακτήρες που σεναριακά είναι 21+ και φαίνονται με το ζόρι 12 νομίζω πως είναι πιο προβληματικοί. Ειδικά όταν σεξουαλικοποιούνται όχι μόνο από τους fans (που νομοτελειακά θα συμβεί) αλλά από τους ίδιους τους δημιουργούς. Συγκεκριμένα στη Valhalla το κορίτσι/android εργάζεται ως πόρνη, μιλάει διαρκώς με χοντρά σεξουαλικά υπονοούμενα (βλ. Κορίνα απ'τα Εγκλήματα) κι εμφανισιακά είναι ένα παιδί 12-13 ετών. Η ίδια λέει ότι αυτό ακριβώς είναι που αρέσει στους πελάτες της και της δίνει αβαντάζ στη δουλειά της. Ε οκ, σε πιάνει μια αηδία.

Και πες εγώ δεν είμαι τόσο συνηθισμένος σε γιαπωνεζιές και με ενόχλησε παραπάνω το συγκεκριμένο σκηνικό. Αλλά αν π.χ. η Obsidian βάλει μια NPC που της αρέσει το bondage και να δέρνονται με το σύντροφό της, θα σκάσουν την επόμενη μέρα 7 άρθρα για το πόσο προβληματικό είναι αυτό το ξέπλυμα της κακοποίησης και πώς το παιχνίδι οδήγησε άπειρους (βλ. 20) χρήστες του twitter σε κατάθλιψη. Με το Valhalla δεν άνοιξε ρουθούνι. Αυτή η υποκρισία με ενοχλεί ίσως περισσότερο κι από τη Dorothy του Valhalla.
 
Last edited:

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
@maladroid είχα κάνει ένα edit πιο πάνω, αλλά μάλλον δε το πρόσεξες.

Plague Tale Requiem - οι φίλοι των χαριτωμένων. καφέ, χνουδωτών πόκεμων (τυχαίο ταγκ @kara) θα χαρούν να μάθουν ότι έχουν αυξηθεί από τον προηγούμενο τίτλο. Όπως και το βάιμπ μιζέριας. 👌
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
Εδώ πιστεύω έχει να κάνει με την υπερευαθησία της δύσης (και δη NA) σε σεξουαλικό περιεχόμενο. Πχ. αντιδράσεις για το πρώτο Mass Effect ή ότι στο πρώτο (rebooted) MK είχε γίνει περισσότερο θέμα με τα "sexualised outfits" των θηλικών μαχητών παρά για τι ολή γραφική βια του παιχνιδιού.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Το Ρέκβιεμ παίζει να 'ναι το ΓΚΟΤΥ μου για το '22, ευελπιστώ να μ'αφήσουν οι μικροί δαίμονες -όχι τόσο χνουδωτοί αλλά σαφώς φονικότεροι- να το δω πριν το τέλος της χρονιάς. Τα τρέηλερ, το εικαστικό και το απίστευτο πρώτο παιχνίδι με έχουν προδιαθέσει θετικότατα.
 
Top Bottom