Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Status
Not open for further replies.
Όταν γυρίσω σπίτι θα το τσεκαρω. Αποσο θυμάμαι εχω ενσωματώσει το .ini ενός ατόμου που το έφτιαξε ειδικά για το kcd, έχω βάλει και key για toggle και η διαφορά φαίνεται εντυπωσιακότερη όταν βλέπεις το ορίτζιναλ και το "φτιαγμένο"

Εν τω μεταξύ δε δουλεύω με το "επίσημο" reshade αλλά με ένα fork για λινουξ που ενσωματώνει το reshade.

Άρα αφού δουλεύω από έτοιμο .ini δεν μπορώ να πω ακριβώς τις αλλαγές που έχουν γίνει. Όταν γυρίσω Χανιά θα τις καταγράψω και θα τις μοιραστώ μαζί σας

Ξεκιμησα το assa sin creed Valhala και σφαζω vinkings!! Απιστευτα γραφικα σε ultra 1440p 60 fps και πολλη δραση οπως ολα τα assasin creed. Ειναι καλυτερο απο τα προηγουμενα εκτος απο το odyssey το οποιο ειναι το καλυτερο της σειρας!

cumberlee.jpg

Ωραίο το Tiny Tina's Wonderlands, έκανα υπομονή μπας και το πετύχω σε torrent, αλλά τελικά δε μετάνιωσα που το αγόρασα. Παίζω Spore-Warden sniper με μερικά ποντάκια σε Stabbomancer. Αξιολάτρευτη η Τίνα, ενδιαφέροντα στερεότυπα παικτών και οι δυο τυπάδες που "παίζουν" μαζί μας στο Campaign, ενδιαφέρων και ο main villain που σπάει το 4ο τοίχο και προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο από τη Τίνα. Αγαπημένος χαρακτήρας ως τώρα ο Torgue o Bardbarian με το πιο σπασμένο Magic Missile που έχουμε δει σε game.
Οι πίστες έχουν ποικιλία που σε κρατάει, μαγεμένο δάσος με τεράστια μανιτάρια και στρουμφάκια, χωριό πάνω σε γιγάντια φασολιά, υποθαλάσσια ερείπια με Naga™️ ερπετόμορφα πλάσματα, πειρατική βάση κτλ. Τι με χαλάει? Πολλά όπλα "φαίνονται" μοντέρνα και σπάνε το immersio.

Last edited:
Παίζοντας το Death Stranding Director's Cut που με κέρασε ο Τίμαρχος στη Μαγαζάρα πριν λίγες εβδομάδες, έχω αρχίσει να εκτιμάω απίστευτα αυτό το asynchronus multiplayer που εφαρμόζει ο τίτλος. Ξέρεις πως υπάρχουν κι άλλοι παίκτες στον κόσμο, βλέπεις τριγύρω τα στοιχεία της παρουσίας τους και μπορείς να αλληλεπιδράσεις μαζί τους με διάφορα οφέλη (κατασκευές, πεσμένο gear, χαμένο cargo) αλλά οι ίδιοι οι παίκτες δεν εμφανίζονται καθόλου και δε βλέπεις τα μπαρμπαδέλια τους να τρέχουν εδώ κι εκεί σπάζοντας το immersion στον μοναχικό κατά τα άλλα κόσμο. Τι ωραία.

Μακάρι και άλλοι τίτλοι να επιχειρούσαν μια παρόμοια προσέγγιση (βλέπε Diablo 4) αλλά φευ.

Παίζοντας το Death Stranding Director's Cut που με κέρασε ο Τίμαρχος στη Μαγαζάρα πριν λίγες εβδομάδες, έχω αρχίσει να εκτιμάω απίστευτα αυτό το asynchronus multiplayer που εφαρμόζει ο τίτλος. Ξέρεις πως υπάρχουν κι άλλοι παίκτες στον κόσμο, βλέπεις τριγύρω τα στοιχεία της παρουσίας τους και μπορείς να αλληλεπιδράσεις μαζί τους με διάφορα οφέλη (κατασκευές, πεσμένο gear, χαμένο cargo) αλλά οι ίδιοι οι παίκτες δεν εμφανίζονται καθόλου και δε βλέπεις τα μπαρμπαδέλια τους να τρέχουν εδώ κι εκεί σπάζοντας το immersion στον μοναχικό κατά τα άλλα κόσμο. Τι ωραία.

Μακάρι και άλλοι τίτλοι να επιχειρούσαν μια παρόμοια προσέγγιση (βλέπε Diablo 4) αλλά φευ.

Συμφωνώ απολύτως και το είχα αναφέρει στο review. Όλα τα multiplayer στοιχεία έχουν σχεδιαστεί ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με το γενικότερο θέμα του παιχνιδιού, την επανένωση των ανθρώπων και την συνεργασία μεταξύ τους. Πανέξυπνη υλοποίηση.

^Νομίζω σε μικρότερο βαθμό το έκαναν τα Souls με τα μηνύματα που αφήνουν οι άλλοι παίκτες.

και τα blood stains, ξέρεις που έχει πεθάνει ο άλλος, που έχει trap

Σαφώς, στο Death Stranding όμως πηγαίνει σε άλλο επίπεδο διότι επηρεάζει άμεσα τον game world

Ναι το ξέρω, η απάντηση μου πήγαινε προς τον @Hellion αλλά παρεμβλήθηκε το post σου όταν το έγραψα. 😛

Και στο NMS έτσι δεν είναι αν δεν χωθείς σε Multiplayer mission?

Τέλος το Spider-Man Remastered μετά από καμιά 50ριά ώρες (ναι, μάζεψα τα πάντα όλα).
Μάλλον μου άρεσε αρκετά. Για την ακρίβεια με ενθουσίασε. Χτυπάει τα Batman για το στέμμα αν και νομίζω χάνει στα σημεία. Οι επιρροές, πάντως, της Rocksteady στο παιχνίδι είναι εμφανείς, από το στήσιμο του κόσμου, στις μάχες, τις παράπλευρες δραστηριότητες, τη χρήση των gadgets κτλ.
Αντικειμενικά, το παιχνίδι σαφώς και έχει αδυναμίες που υπογραμμίστηκαν και στο review του Αλέξανδρου. Η σημαντικότερη είναι το ανούσιο μπούκωμα του χάρτη με δραστηριότητες και εικονίδια, ορισμένα εκ των οποίων προσφέρουν ελάχιστα στον παίκτη (πέρα από κάνα επιπλέον achievement). Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο στα DLC που κάθε ένα έχει μια ώρα σενάριο και δύο ώρες επαναλαμβανόμενα challenges καρμπόν με το κυρίως game.
Συνολικά, πάντως, πέρασα καταπληκτικά. Τα ακροβατικά και οι μπούφλες είναι εθιστικά και δεν τα βαριέσαι ούτε μετά από 50 ώρες, το σενάριο και οι χαρακτήρες έχουν αποδοθεί πολύ ωραία, τα production values εννοείται είναι υψηλότατα, όπως και η ποιότητα του PC port.
Εξαιρούνται τα σποραδικά κρασαρίσματα (είχα σίγουρα 6-7 συνολικά).
8.5/10

Last edited:
^^ Εννοείται ότι μελλοντικά θα τσεκάρεις και Miles Morales.

Από την πλευρά μου, έπιασα το Callisto Protocol και νομίζω έχει φάει αδικαιολόγητα τόσο πολύ κράξιμο. Δεν είναι το υπέρπαιχνίδι, ούτε πετυχαίνει ιδιαίτερα στο horror κομμάτι (δεν έχει κατορθώσει να με τρομάξει σχεδόν καθόλου), αλλά είναι πολύ fun και μετά τα patches, τρέχει μια χαρά.

^^ Αγοράστηκε ήδη και θα εγκατασταθεί στο κοντινό μέλλον (περιμένω να νοσταλγήσω λίγο την αραχνοαίσθηση). Μάλιστα, στις γιορτές βρήκα ότι το Netflix έχει το Into the Spider-Verse και το έκανα μια επανάληψη να μπαίνω στο κλίμα :p

Λοιπόν. Βρήκα τι άλλο δε μου αρέσει στο Tiny Tina's Wonderlands. Ta DLCs. Η Gearbox μας είχε μάθει ως τώρα σε εξαιρετικά DLCs, μίας κάποιας αξιοπρεπής διάρκειας, με ένα κάποιο μέγεθος χαρτών και με τα δικά τους sidequests. Κάτι σαν σφηνάκια για μετά το βασικό πιώμα.
Τα DLC του ΤΤW όχι σφηνάκια δεν είναι, αλλά είναι σα να χύθηκε λίγο πιοτό στο τραπέζι και να το τραβάς με τη μύτη! Είναι glorified μίνι-encounters διάρκειας 15-30 λεπτών που απλά μπορείς να τα ξαναπαίξεις με αυξανόμενη δυσκολία.

Last edited:
Κάνω αποτοξίνωση από ραδιενεργές αράχνες και καταιγιστική δράση, μοιράζοντας τον χρόνο μου μεταξύ τριών παιχνιδιών χαμηλού τέμπο.

Detention: Όχι ακριβώς χαλαρωτικό, δεδομένης της horror ατμόσφαιρας, αλλά μια ασιατική βερσιόν των παιχνιδιών του Michalski με έντονα πολιτικό υπόβαθρο. Ατμοσφαιρικό, αιματοβαμμένο, ψυχοπλακωτικό και με απλούς γρίφους και "stealth" που δεν σε αποσπούν από την πλοκή. Πρέπει να βρίσκομαι στο τελευταίο 1/3 του παιχνιδιού.

VA-11-Hall-A: Το είχα παρατήσει για μήνες και τώρα είπα επιτέλους να το ολοκληρώσω για να φύγει από το backlog. Έχει ενδιαφέρουσες character moments, έχει και αρκετό cringe (αποκορύφωμα το ανήλικο ρομπότ-ιερόδουλη), αλλά τσουλάει ευχάριστα εκεί στα χασομέρια του 24ώρου σου, λίγο πριν σε πάρει ο ύπνος. Μεγαλύτερη διάρκεια απ'όσο περίμενα, έχω παίξει κάνα 8ωρο και συνεχίζω.

There Is No Game: Wrong Dimension: Κρυμμένο διαμαντάκι, ταμάμ για όσους αρέσκονται σε αντισυμβατικά, meta narratives με τα αντίστοιχα puzzles. Έχει μέσα Day of the Tentacle, έχει Zelda, έχει κλασικά arcades, γενικώς είναι ένα ευχάριστο τουρλουμπούκι από θραύσματα της χρυσής εποχής του gaming, που κάθε τόσο σου κλείνει το μάτι κρυμμένο κάτω από τον meta μανδύα του. Τα σχόλια και το προβλέψιμο χιούμορ του τύπου που σε συνοδεύει με κούρασαν λίγο. Ωστόσο, οι ανατρεπτικοί γρίφοι και το νοσταλγικό ταξίδι μέσα από τα διάφορα είδη παιχνιδιών διατηρούν τη γοητεία τους καθόλη τη διάρκεια. Έχω παίξει κάνα τρίωρο, πρέπει να είμαι κάπου στα μισά.

Last edited:
Επεσα κ τσακιστηκα, επαθα καταγμα στον δεξιό αγκώνα και περιμενω την αξονικη μηπως εχω κ στον καρπο. Δεν πτοούμαστε ομως και παίζω άνετα Downfall του Michalski. O καπως άβολος χειρισμός ξαφνικά έγινε ο καλύτερος του κόσμου καθώς βολευει απιστευτα με το αριστερό να κάνεις τα πάντα. Βλέπω να παιζω και το Lorelai καπάκι! Επίσης παίζω πολύ άνετα Planescape: Torment αφου θέλει λιγα κλικ κι εχεις πολύ κειμενο να διαβασεις. Πρώτη φορά το παίζω και γουστάρω πολύ. Δικαιολογεί την φημη εκ των κορυφαιων από το ξεκίνημα.

Περαστικά, φίλε!
Μου θυμίζει ένα δίμηνο εκεί τέλη '90s που είχε χαλάσει το ποντίκι μου (με μπίλια εννοείται) και ώσπου να πάρω άλλο αποφάσισα να παίξω επιτέλους το Grim Fandango που με τρόμαζε και μόνο στην ιδέα (tank controls σε adventure?!? ιεροσυλία). Τα υπόλοιπα είναι ιστορία :cool:

@manofsorrows περαστικά σου ρε συ. Εσύ την έφαγες καλά.

Εγώ πήρα κάποιος βαριά τον χαμό του βασιλέως και εμφάνισα μια κορώνα ΝΑ. Δυστυχώς δεν έχει κολλήσει κανένας άλλος στο σπίτι (γυναίκα, παιδιά) οπότε αναγκαστικά έχω απομονωθεί στο γραφείο με το PC και ένα κρεβάτι για τουλάχιστον 5 μέρες και μου φέρνουνε φαγητό στην πόρτα και δεν μπορώ να πάω στο γραφείο αλλά υποχρεώνομαι να δουλεύω από το σπίτι και... Oh wait!

Οπότε God of War από το πρωί μέχρι το βράδυ, με διάλειμμα το μεσημέρι για ταινία (η Κυριακή είναι κοντά γαμώτο). Του κάνω ήδη χώρο στο ράφι με τα all time favorites και δειλά δειλά έχω αρχίσει να ψάχνω πότε θα βγει το Ragnarok σε PC. Αυτό που δεν καταλαβαίνω βέβαια είναι η οποιαδήποτε σύγκριση γίνεται μεταξύ GoW και SW:JFO (είχε γίνει κάποτε στο discord). Τα δύο παιχνίδια μου φαίνονται εντελώς διαφορετικά στον τομέα της μάχης αλλά και του platform/exploration. Ένα ευχαριστώ στην @kara για την επιμονή στην πρότασή της.

Εγώ πήρα κάποιος βαριά τον χαμό του βασιλέως και εμφάνισα μια κορώνα ΝΑ. Δυστυχώς δεν έχει κολλήσει κανένας άλλος στο σπίτι (γυναίκα, παιδιά) οπότε αναγκαστικά έχω απομονωθεί στο γραφείο με το PC και ένα κρεβάτι για τουλάχιστον 5 μέρες και μου φέρνουνε φαγητό στην πόρτα και δεν μπορώ να πάω στο γραφείο αλλά υποχρεώνομαι να δουλεύω από το σπίτι και... Oh wait!

Οπότε God of War από το πρωί μέχρι το βράδυ, με διάλειμμα το μεσημέρι για ταινία (η Κυριακή είναι κοντά γαμώτο). Του κάνω ήδη χώρο στο ράφι με τα all time favorites και δειλά δειλά έχω αρχίσει να ψάχνω πότε θα βγει το Ragnarok σε PC. Αυτό που δεν καταλαβαίνω βέβαια είναι η οποιαδήποτε σύγκριση γίνεται μεταξύ GoW και SW:JFO (είχε γίνει κάποτε στο discord). Τα δύο παιχνίδια μου φαίνονται εντελώς διαφορετικά στον τομέα της μάχης αλλά και του platform/exploration. Ένα ευχαριστώ στην @kara για την επιμονή στην πρότασή της.
γιατί δεν ακούγεται κακό η καραντίνα στο γραφείο του σπιτιού με το gaming rig σου; περαστικά!

@manofsorrows περαστικά να είναι, μεγαλώνουμε και αυτά γίνονται επικίνδυνα σιγά σιγά.

Last edited:
@manofsorrows Περαστικά. Λογικά με adventures και TB-RPGs (ίσως και με pause αν βάλεις την εντολή στη ροδέλα αλλά ο Ναύαρχος θα ήταν ακόμη και με αυτό αντίθετος)

Περαστικά. Τσίσα - κακά ?

Status
Not open for further replies.
Back