What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Δυστυχώς δεν έχει κολλήσει κανένας άλλος στο σπίτι
104381.jpg

Περαστικά ρε συ.

Detention
Διαμάντι. Πρέπει να το είχα αναφέρει στο παρόν θρεντ παλιότερα, έριξα πάντως κι ένα heads up στο κείμενο για το Burnhouse Lane.
Ετοιμαζόταν και μια ταινία, πρέπει να ήρθε πλέον προς τη Δύση.
Είναι κρίμα που μερικοί κομπλεξικοί Κινέζοι έκαναν review bomb στα παιχνίδια της RedCandleGames και το επόμενο τους παιχνίδι (Devotion) αποσύρθηκε από τα ψηφιακά καταστήματα.

Περαστικά @manofsorrows. Ναι τα Cat Lady, Downfall κλπ άνετα παίζονται keyboard με ένα χέρι.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Ετοιμαζόταν και μια ταινία, πρέπει να ήρθε πλέον προς τη Δύση.
Την ταινία δεν την είχα υπόψη αλλά το Νέτφλιξ μου προτείνει συχνά την αντίστοιχη σειρά, που απ'ότι διαβάζω βγήκε μετά την ταινία. Ίσως τις τσεκάρω αφού τελειώσω το game, προς το παρόν αποφεύγω τυχόν spoilers.
 

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
Παιδιά ευχαριστώ, αλλά το περνάω για δεύτερη φορά (πρώτη για το 23 βέβαια) και πολύ πολύ ελαφρά, οπότε το μόνο που μου μένει είναι μια πλήρης αναβίωση των φοιτητικών μου χρόνων (ψέματα τότε έβγαινα για να πάρω τσιγάρα).
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
ζήτα να σου περάσουν και κανένα insta noodle :p
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Περαστικά και στους δυό σας. Ταχεία ανάρρωση εύχομαι, τόσο ταχεία όσο χρειάζεται να μειώσετε το backlog κατά τουλάχιστον δύο. :D
 

Thaxll'ssillyia

Φραγκολεβαντίνος μπιφτεκάς
Joined
Feb 11, 2021
Messages
2,000
Δώσε τίποτα λινκσ και οδηγίες!!!
Λοιπον αυτο το guide ακολουθησα για mods, χωρις να εχω αυτα που λεει στα "cheating" session:


Πιο αναλυτικα:
  • Για το reshade μπορεις να δεις τις εικονες εδω (μου αρεσει που αφαιρει αυτη την "θολουρα" που εχει το original):
  • Για linux χρησιμοποιησα το reshade-linux που το βρισκεις εδω
  • mod που φτιαχνει το κλειδωμα μερικων cutscenes στα 30fps, με αυτο παιζουν πιο ομαλα
  • ενα που φτιαχνει τη φωτια τη νυχτα
  • αυτοματες ρυθμισεις για τα γραφικα βασει του rig σου
  • First person herb picking (πιστεψτε με χρειαζεται αν θες να μαζευεις βοτανα)
  • τελος, sorted inventory γιατι το οριτζιναλ ειναι μπορντελο
αγνοησα το helmet, αν μελλοντικα δε μου αρεσει το οριτζιναλ ισως το δοκιμασω
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Αν και βλέπω τη διαφορά, για μένα είναι net negative. Πάντα κρίνοντας από τα διαθέσιμα συγκριτικά screenshots, ημέρα σε εξωτερικούς χώρους δείχνει λίγο καλύτερη, αλλά νύχτα/εσωτερικοί χώροι είναι πολύ χειρότερα για τα δικά μου γούστα. Αν και όποτε παίξω, θα είναι βανίλα.
 

Thaxll'ssillyia

Φραγκολεβαντίνος μπιφτεκάς
Joined
Feb 11, 2021
Messages
2,000
αλλά νύχτα/εσωτερικοί χώροι είναι πολύ χειρότερα για τα δικά μου γούστα

Καταλαβαινω τι σε χαλαει, καθως και μενα με ξενισε οταν το δοκιμασα και ειδα οτι τη νυχτα ειναι αρκετα πιο σκοτεινα. Ομως συνηθιζεται ειδικα οταν αναβεις δαυλο. Προσωπικα με βοηθα στο immersion κιολας, αλλα ναι το καταλαβαινω αν δεν σε ψηνει. Αν θες να ασχοληθεις περισσοτερο υπαρχουν και αλλα ετοιμα προφιλ να τσεκαρεις, ενω μπορεις παντα να κανεις τις μικρορυθμισεις μονος σου, ακομη και πανω σε ετοιμα προφιλ :)
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Αν έρθει εκείνη η ώρα, θα δούμε ανάλογα με το πώς θα μου φανεί η βανίλια στην πράξη. Μέχρι σήμερα, το μοναδικό παιχνίδι που δεν άντεξα να παίξω βανίλια και έβαλα reshade για να διορθωθεί η κατάσταση, είναι το Mafia III, που από τη μάνα του είναι σαν βουτηγμένο σε παστέλ βαζελίνη.

Έχω χρησιμοποιήσει reshade και στο Vermintide 1, που μετά από 500 ώρες gameplay (not even kidding), είπα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, και βρήκα ένα ωραίο reshade preset που το πηγαίνει σε πιο classic fantasy από την ψυχρή γκριμνταρκίλα του βανίλα.
 

Thaxll'ssillyia

Φραγκολεβαντίνος μπιφτεκάς
Joined
Feb 11, 2021
Messages
2,000
Ααα, τωρα καταλαβα οτι δεν εχεις παιξει KCD. Ναι αξιζει να το δεις στο original, δεν ειναι τοσο κακο, απλα εχει μια μικρη θολουρα!
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Τέλειωσα το Tiny Tina's Wonderlands. Σχεδόν προβλεπέ σενάριο, το μόνο που πρόβλεψα λάθος είναι ότι περίμενα πως το τελικό boss θα είναι η Τίνα, σε φάση σα γίγαντας πάνω από το κόσμο μας (το τραπέζι), κάτι που ευτυχώς δεν έγινε γιατί θα παραήταν cheesy. Ωραίο game, προς το τέλος το γύρισα σε δύο classes με companions, οπότε είχα δύο companions (μανιτάρι και ντεμιλέσι) και ήταν πολύ fun. Ωραία gun mechanics, το να πυροβολάς με Blackpowder (Jacobs) όπλα είναι απίστευτα ευχάριστο, κανένα shooterάκι δε τα φτάνει τα Borderlands στο πόσο ωραίο πράγμα είναι να τραβάς criticalιές!

Πάμε τώρα να συνεχίσουμε με το Dragon Age Inquisition, να δω αν γίνεται να μπηδήξω την elfού την αλήτισσα, αν και μ έχουν πει είναι λεσβία... Δε πειράζει, θα προσπαθήσω. Και η μαύρη η αριστοκράτισσα (δυο λέξεις που δε κολλάνε μαζί και μας θυμίζουν ότι πρόκειται για fantasy setting) μου άρεσε.
edit: εννοείται ότι θα προσπαθήσω να τη μπηδήξω κι αυτήνα.
 
Last edited:

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Τακτοποίησα κάποιες adventure gaming εκκρεμότητες. Πάντα με πιάνει όρεξη για παραδοσιακό point and clicking με τη νέα χρονιά, είμαι ρομαντικός, τι να κάνουμε.

Leisure Suit Larry - Wet Dreams Dry Twice: Το κατόρθωμα των παλικαριών (και δεσποινίδων, βεβαίως βεβαίως) της Assemble Entertainment είναι σχεδόν αδιανόητο - η μεταφορά του Larry στη νέα εποχή, χωρίς την εμπλοκή του Al Lowe, είναι στην πραγματικότητα καλύτερη σεξοκωμωδία και καλύτερο adventure game ακόμα και από την original σειρά, τουλάχιστον από οτιδήποτε πέραν του high point του Larry 7 - Love for Sail. Το δεύτερο πόνημα αγγίζει κορυφή, και σε αντίθεση με πολλά σύγχρονα adventures, τολμάει να είναι και πραγματικά δύσκολο. Θα άγγιζε το απόλυτο δεκάρι αν δεν υπήρχε ο τραγικός λαβύρινθος στο τέλος του παιχνιδιού. 9/10.

Gibbous - A Cthulhu Adventure
: Άλλη μια εξαιρετική παραγωγή από στούντιο-τρύπα. Έχει κάποια θέματα ρυθμού, τα τελευταία κεφάλαια είναι τριπλάσια σε διάρκεια από τα πρώτα, εν μέρη λόγω ορισμένων dialogue scenes που δεν λένε να τελειώσουν. Aυτό όμως είναι πταίσμα μπροστά στον πολύ δυνατό τεχνικό τομέα (αγαπάμε ρετροπιξελούμπες, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι κάποτε, στη χρυσή εποχή των 90s που ακόμα νοσταλγούμε, τα adventure games ήταν και technical showpieces), το πετυχημένο χιούμορ, και την πετυχημένη ατμόσφαιρα. 8.0/10.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Τέλος το Midnight Suns, τουλάχιστον μέχρι να βγουν όλοι οι υπόλοιποι ήρωες ή ξεμπαγκάρουν τα achievements ξέρω 'γω.

Πάνω κάτω, όπως το περιμέναμε γενικά ήταν η φάση. Πολύ φαν gameplay loop, με ένα εξαιρετικό και εθιστικότατο combat system. Ποικιλία, ευφάνταστες κάρτες, κάθε γύρος στη μάχη ένας γρίφος που μπορούσες να λύσεις με πάρα πολλούς τρόπους. Το rng κρατιέται σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα, ειδικά απ' τη στιγμή που αρχίζεις να αναβαθμίζεις/ξεσκαρτάρεις κάρτες και χτίζοντας το deck του κάθε ήρωα. Απίστευτοι συνδυασμοί και synergies μεταξύ ηρώων και καρτών, πραγματικά τίγκα διασκεδαστική μέχρι και η πιο ξέμπαρκη side mission.

Και νομίζω τα πολύ καλά στοιχεία κάπου εδώ σταματάνε. Η γραφή, οι διάλογοι, η εξερεύνηση του Abbey και το ξεκλείδωμα των μυστικών του, και τα friendships μεταξύ των ηρώων που "κυνηγάς" με άφησαν παγερό αδιάφορο. Καμία έκπληξη, αλλά δυστυχώς ακολουθήθηκε η οδός του ανάλαφρου (και σε αρκετά σημεία cringe) σύμπαν του MCU, αντί για καμιά πιο σκοτεινή κομιξάδικη προσέγγιση. Περιμένουμε τον Deadpool μπας και αλλάξει αυτό προς το καλύτερο.
Ευτυχώς, τα πάντα από διαλόγους ήταν skippable, οπότε έκαναν υποφερτές τις στιγμές που περνάς όταν δεν είσαι σε μάχη. Παρόλο βέβαια που το 70-80% των διαλόγων έφυγαν σε skip, έπιασα κάτι αναφορές σε Buffy The vampire Slayer, Stargate, και XCOM που μου έσκασαν ένα χαμόγελο.

Είναι τόσο φοβερό όμως το gameplay και η ποικιλία των αποστολών, ειδικά των main missions, που όλα τα παραπάνω αρνητικά (για μένα) δεν χαλάνε καθόλου την εμπειρία.

Τίμια προσπάθεια γενικά, περιμένουμε να δούμε νέους ήρωες, mods, και γιατί όχι κάποιο εξπάνσιον ή κάποια συνέχεια κάποια στιγμή.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Όταν δε μπηδάω μαύρες και ξωθιές σαν privileged leader of the Inquisition, κάνω random εξερεύνηση στο Kenshi, μπας και νιώσω λίγο το game. Έκανα τον Guts, έναν man δηλαδή τούμπανο με ένα μηχανικό χέρι και μια τεράστια σπάθα. Με έβγαλε κάτω αριστερά στο χάρτη. Εξερευνούσα το μέρος αρχικά, σκότωνα ότι ζώο μου ορμούσε και μετά άρχισα να βγάζω λεφτά συνοδεύοντας καραβάνια, σχετικά εύκολο, σπάνια μας επιτίθεται το οτιδήποτε. Μετά που δυνάμωσα κι άλλο άρχισα να σκοτώνω slave hunters, να πουλάω τα όπλα τους και να ελευθερώνω σκλάβους που κάποιοι ήρθαν μαζί μου και γίναμε δυνατό παρεάκι, που το ονόμασα Band of the Hawk. E, εκεί που εξερευνάγαμε φτάσαμε σε μια περιοχή που βρέχει κόκκινο νερό σαν αίμα, και έχει και μια ολόληρη λίμνη από αυτό. Παραδίπλα είχε ένα πύργο με πολλές αράχνες, τις σφάξαμε έχοντας και οι ίδιοι μεγάλες απώλειες και πάνω που ήταν να φύγουμε ανακάλυψα ότι μπορείς να ανέβεις και στους πάνω ορόφους πατώντας "floor" στο UI και είχε έναν γυμνό man με ένα σπαθί που τον έλεγαν Bugmaster. Έσφαξε όλους τους δικούς μου, αλλά τον νίκησα αλλά και εμένα ακόμα με σακάτεψε και σέρνομαι. Τον πήγα κούτσα-κούτσα σε μία πόλη, και όλοι οι NPC μένανε μλκς όταν με έβλεπαν να τον κουβαλάω και μου έλεγαν να πάω στη πρωτεύουσα να τον παραδώσω στον αρχηγό τους.
Ε τελικά έφτασα και μου έδωσαν 100.000 για αυτόν! (νομίζω τεράστιο ποσό για Kenshi).
Και κάπως έτσι πρέπει να έφαγα ένα από τα μεγάλα bosses του παιχνιδιού χωρίς να το καταλάβω, 10/10.
 
Top Bottom