What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Falcongr

Commoner
Approval of the Admiral
Joined
Jan 9, 2022
Messages
45
ε καλά τόσα χρόνια έκαναν να έρθουν από PS, μερικά ακόμα να παίξει GOTY 15€ δεν θα πάθει τίποτα η sony, έτσι και αλλιώς conversion program νομίζουν ότι κάνουν.
Παντως εχει πολυ γελιο γιατι αρχισαν να ερχονται στο pc πανω που σκεφτομουν καποια στιγμη στο μελλον να αγοραζα ps με 3-4 exclusives που ελεγα πως δεν παιζει να βγουν στο pc. Παντως ακομα το κραταω στην sony που δεν εχουμε δει last of us και bloodborne στο pc... επισης δεν θα με χαλαγαν τα πρωτα god of war και τα killzone στο pc, αλλα μαλλον δεν θα τα δουμε ποτε
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Παντως ακομα το κραταω στην sony που δεν εχουμε δει last of us και bloodborne στο pc... επισης δεν θα με χαλαγαν τα πρωτα god of war και τα killzone στο pc, αλλα μαλλον δεν θα τα δουμε ποτε

Υπάρχουν ήδη όλα όσα είπες στα PC μέσω PS Now, το πρόβλημα είναι πως η υπηρεσία διατίθενται σε περιορισμένες χώρες. Η Sony ετοιμάζει τη δική της απάντηση στο xbox pass φημολογείται πως θα είναι μίξη PS Now/Plus. Μακάρι σε περισσότερες χώρες.
 

Falcongr

Commoner
Approval of the Admiral
Joined
Jan 9, 2022
Messages
45
Υπάρχουν ήδη όλα όσα είπες στα PC μέσω PS Now, το πρόβλημα είναι πως η υπηρεσία διατίθενται σε περιορισμένες χώρες. Η Sony ετοιμάζει τη δική της απάντηση στο xbox pass φημολογείται πως θα είναι μίξη PS Now/Plus. Μακάρι σε περισσότερες χώρες.
Χμ καλη ιδεα αυτο που λες το ps now και μακαρι να βγαλει το δικο της game pass αν και σαν καλος nerd θα προτιμουσα να τα ειχα ολα σε ενα ψηφιακο library στο *γκουχ* *γκουχ* steam *γκουχ*!
 

vagm98

Commoner
Approval of the Admiral
Joined
Sep 22, 2021
Messages
38
Μετά από καμιά πενήντα ώρες ο πιο δύσκολος και πιο αποκαρδιωτικος εχθρός στο Darkest Dungeon αποδείχθηκε το save σύστημα, όταν το καλώδιο της μπαταρίας του λαπτοπ ίσα που είχε χαλαρώσει και έσβησε... Προσπάθησα να κάνω μια επαναφορά αρχείων που διάβασα στο reddit και απλά με έβγαλε στην ίδια εβδομάδα (66) με αρχικό party που δεν είχε κανένα νόημα. Θα το ξαναπιανα αλλά ένιωσα φουλ μαλακας που χάθηκε ο κόπος μου έτσι. Δηλαδή έμεναν 14 boss για να μπω στο darkest dungeon και είχα βρει ρυθμό. Σίγουρα θα επιστρέψω κάποια στιγμή. Θέλω να ξέρω ότι μπορώ να το τελειώσω!... Ματαιοτης ματαιοτητων.

Έπιασα Hades. Ουσιαστικά πρώτη σοβαρή επαφή με rogue like ή και πιο σωστά απ ότι καταλαβαίνω rogue lite. Ωραία εμπειρία κ αυτή. Εκτιμάω το τρελό replayability που δίνει. Η μάχη λόγω των πολλαπλών προσέγγισεων έχει ποικιλία και από ένα σημείο και μετά με το πλήθος των εχθρών καταντάει platformer γιατί "the floor is lava". Αλλά είναι λιγάκι bottom smasher. Από εκεί κ πέρα αν και έχει σχεδιαστικές ιδέες δε ξεφεύγει από τη λογική ότι για να έχεις ελπίδες από ένα σημείο και μετά μαθαίνεις απ έξω όλες τις κινήσεις και όλους τους χάρτες. Μελανό σημείο τα boss ειδικά Μινώταυρος Θησέας. Αδικαιολογητα πολλη ζωή. Τέλος πάντων είμαι στα over 30 attempts, τα ψιλό βγάζω άνετα (εννοώ με τρία death defiance διαθέσιμα στο τελος) αλλά με τρώει πάντα το τελικό boss. Με spear είμαι. Συμβουλές για τη μάχη και το build ευπρόσδεκτες.


Γύρισα για ένα δεύτερο playthrough στο Dark souls 2. Θα το πάω με χαλαρούς ρυθμούς και ότι γίνει. Προχώρησα χθες forest of fallen giants, heides tower (τη διαδρομή προς τον dragon rider) και το no mans wharf. Αρχικά με knight class. Με strength build πάω. Ακόμα όχι πολύ αυστηρά προς κάποιο armor ή όπλα. Απλά ανεβάζω τα σχετικά stats.

Έβγαλα pursuer με τη πρώτη. Χρησιμοποιώντας και καμιά δεκαριά lifegems βέβαια. Τρομερό αίσθημα πρόκλησης, εκμάθησης και επιβράβευσης ρε παιδιά. Ούτε farm ούτε σπαμαρισμα κουμπιών ούτε τπτ. Χτίζεις χαρακτήρας μαθαίνεις τον αντίπαλο και τον βγάζεις. Ήταν boss που στο πρώτο μου playthrough με πελατιαζε για ώρες και αναγκάστηκα να φάω σχεδόν όλα τα effigies για να τον βγάλω με phantoms. Και πάλι με το ζόρι. Τώρα έκατσα έμαθα τις κινήσεις του ακριβώς και απέφυγα τις τακτικές που είναι φτιαγμένο να αποκρούει. Πχ circle strafing κ Άγιος ο Θεός. Δε ξέρω με τι ρυθμούς θα προχωρήσω ελέω εξεταστικής (έχω ήδη κάψει μια για το DS 2) αλλά μέχρι ώρας πολύ θετικές εντυπώσεις στην επιστροφή.
 
Last edited:

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Από χθες έβαλα το revival του καλύτερου FPS της ανθρωπότητας, No One Lives Forever 1. Απ' τον πάτο της θάλασσας, πάνω στο διάστημα. Και χιούμορ, ΠΟΛΥ χιούμορ. Από τις λίγες φορές που πραγματικά μπορούμε να πούμε ότι δεν τα φτιάχνουν πια έτσι.
 

Falcongr

Commoner
Approval of the Admiral
Joined
Jan 9, 2022
Messages
45
Από χθες έβαλα το revival του καλύτερου FPS της ανθρωπότητας, No One Lives Forever 1. Απ' τον πάτο της θάλασσας, πάνω στο διάστημα. Και χιούμορ, ΠΟΛΥ χιούμορ. Από τις λίγες φορές που πραγματικά μπορούμε να πούμε ότι δεν τα φτιάχνουν πια έτσι.
Τι μου θυμησες τωρα.. εγω τελειωσα το guild of dungeoneering και ξεκινησα το deadpool τωρα, καφρικο χιουμορ αλλα παντα μου αρεσαν οι ατακες του merc with a mouth!
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
@vagm98 Τεράστια πίκρα αν έγινε μαλακία με τα saves στο DD, μάλλον απίθανο να το ξαναπιάσεις. Δοκίμασε αν θέλεις να στείλεις ένα mail στο support/feedback της Red Hook και εξήγησέ τους την κατάσταση. Ενδέχεται να μπορούν να τραβήξουν το roster σου χειροκίνητα και να καταφέρεις να συνεχίσεις.

Στο Hades χρειάστηκα ένα 25άωρο για να ρίξω πρώτη φορά τον Άδη. Έπαιξα μπάλα με τις Ιερές Πουνιές, ήταν το όπλο που ένιωθα φυσικότερο. Μου άρεσε πολύ γιατί δεν είχε 'σωστό' τρόπο. Ανάλογα με το είδος του παίκτη που είσαι (επιθετικός/αμυντικός/υβρίδιο) σου δίνει εργαλεία για να παίξεις μπαλίτσα. Συνιστώ να δοκιμάσεις όλα τα διαφορετικά όπλα μαζί με διαφορετικά boons και mirror blessings, καθώς ορισμένα όπλα αλλάζουν εντελώς με το κατάλληλο 'πείραγμα'.

Εν ευθέτω χρόνω, θα βρεις τον ιδανικό συνδυασμό. Το τρομακτικό είναι πως για να δεις τον πλήρη τερματισμό, πρέπει να ρίξεις τον Άδη καμιά εικοσιπενταριά (ή δεν ξέρω πόσες) φορές. Εξτρήμ σπόρ, το είδα στο YouTube το υπόλοιπο μετά τον πρώτο 'κανονικό' τερματισμό :D
 

manofsorrows

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 21, 2013
Messages
304
Το ΣΚ τελείωσα τα παρακάτω:

Psychonauts 2: Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Πολλά χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου, το δεύτερο μέρος έρχεται να συνεχίσει την ιστορία, την οποία δεν είναι απαραίτητο να ξέρει κάποιος, λόγω της επεξηγηματικής εισαγωγής. Το gameplay είναι το ίδιο, με μερικές προσθήκες νέων ικανοτήτων κι ένα απαραίτητο για την εποχή, skill tree. To level design σε πολύ υψηλό επίπεδο με ευφάνταστα σκηνικά, όπως και γραφικά και ήχος. Το σενάριο πολύ καλό, ενδιαφέρον, με ανατροπές και το μόνο κακό του παιχνιδιού που μπορώ να βρω προσωπικά, είναι ότι τα πολλά collectibles ναι μεν σε "μπουστάρουν", αλλά σε βγάζουν από το ρυθμό της εξιστόρησης, όπως και κάποια bosses που είναι υπερβολικά πρηξ@κα για τέτοιο τίτλο. Συνολικά, σίγουρα ένας από τους καλύτερους τίτλους του 2021, που θα σας δώσει 20 ώρες διασκέδασης τουλάχιστον, αλλά έχω την εντύπωση λίιιγο χειρότερο από το It Takes Two. 9/10

The Medium:
Adventure με action στοιχεία. Η ιδέα των παράλληλων κόσμων είναι ξεχωριστή και ανεβάζει κατακόρυφα την ατμόσφαιρα. Το σενάριο με έκαψε μέχρι τέλους, αλλά ίσως φταίει ότι έπαιξα τις 13 ώρες που κράτησε σε ένα διάστημα 2 μηνών. Δεν φταίω εγώ, η γυναίκα μου :p Ξεχωριστή μνεία στο soundtrack των Yamaoka και Reikowski. Ειδικά τα τραγούδια που ακούγονται προς το τέλος απογειώνουν την εμπειρία! Το μόνο αρνητικό που σπάει νεύρα, αυτή η κατάρα των checkpoints, με ορισμένα μακριά από το σημείο που χάνεις. Η Bloober Team με την δουλειά της, με αναγκάζει να παρακολουθώ στενά πλέον κάθε της βήμα. 8.5 / 10

Τhe Hand Of Glory:
Point & click adventure, θυμίζει τις παλιές εποχές, άλλοτε με θετικό κι άλλοτε με αρνητικό τρόπο. Στα θετικά ότι βγάζει το true feeling (επίσκεψη πολλών τοποθεσιών, αξιομνημόνευτοι χαρακτήρες, ένταση, αγωνία, μυστήριο, ανατροπές) ενός κλασικού παιχνιδιού του είδους. Δεν ξέρω πως να το περιγράψω καλύτερα. Στα αρνητικά ότι έχει πολλά σημεία που δεν είναι πολύ ξεκάθαρο τι πρέπει να γίνει ή πρέπει να σκεφτείς κάτι ευφάνταστο. Αρκετές φορές ένιωσα ότι κάποια πράγματα τραβήχθηκαν από τα μαλλιά για να γίνουν γρίφος. Επίσης κάπου λίγο μπερδεύεσαι καθώς αστείες στιγμές εναλλάσσονται με σοβαρές και σκοτεινές καταστάσεις. Γενικά όμως μια σοβαρή προσπάθεια από τους Ιταλούς δημιουργούς που αξίζει την προσοχή των φίλων του είδους. Σίγουρα από τα καλύτερα των τελευταίων 3-4 ετών. Με λίγη προσοχή στη λεπτομέρεια, θα μπορούσε και καλύτερα. 7.5 / 10
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
To οποίο αν θυμάμαι καλά θα είναι ένα νέο Silent Hill;
μαλλον. δεν εχει επισημοποιηθει κατι περα απο οτι εχουν μια συμφωνια με την konami. με βαση την ατμοσφαιρα του the medium ολοι σχεδον υποθετουν οτι μιλαμε για silent hill απο τα χερια της bloober team.
 

manofsorrows

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 21, 2013
Messages
304
Και για να σας το δέσω περισσότερο, ο Υamaoka έχει γράψει OST για το Silent Hill πριν το Medium. Λέτε;
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
@vagm98
Εγώ το πρώτο επιτυχημένο takedown το έκανα με την ασπίδα (παίζει να μου πήρε 40+ προσπάθειες, δεν θυμάμαι πλέον). Όπως είπε κι ο Borracho μία από τις αρετές του παιχνιδιού είναι ότι ουσιαστικά δεν έχει "σωστά" και "λάθος" όπλα/abilities αλλά πας ανάλογα με το τι σε βολεύει και την διάθεσή σου κάθε φορά π.χ. κάποια είναι πιο ranged, κάποια πιο tanky, κάποια κάνουν τρελό scaling, δηλαδή ξεκινούν χλιαρά αλλά σαρώνουν αν κουμπώσεις τα σωστά blessings κτλ. Τώρα από blessings, αν είχα τη δυνατότητα, προσωπικά διάλεγα σχεδόν πάντα κάποιο της Αθηνάς για να κάνω deflect, το Seeking Arrow της Αρτέμιδος, και από του Άρη κάποιο που αλλάζει το cast σου σε περιστρεφόμενα λεπίδια(?) ή αφήνει λεπίδια με κάθε dodge. Αν χρησιμοποιείς όπλο με γρήγορο attack rate (π.χ. μπουνιές, πολυβόλο, τόξο) πάρε και κανένα blessing του Δία να βγάζεις lighting dmg με κάθε hit. Για ulti (Call) θα πρότεινα του Άρη, της Αρτέμιδος ή της Αθηνάς. Όχι ότι τα υπόλοιπα είναι άσχημα αλλά αυτά μου χρησίμευσαν περισσότερο προσωπικά.

Παρεμπιπτόντως, για να δεις τον "πραγματικό" τερματισμό χρειάζονται 9-10 takedowns, όχι 25 που λέει ο Borracho αλλά οκ και πάλι λίγα δεν τα λες :p
 
Last edited:

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
@Admiral οφείλεις στα αζώητα νιάτα σου να παίξεις το The Captain. Ό,τι πλησιέστερο στο Στάρ Τρέκ όνειρο και χωρίς τις Σποκομιναριές. Υπέροχο παλιομοδίτικο point and click adventure, που προσφέρει εντυπωσιακή ελευθερία στον παίκτη.

Το This Is The President είναι ένα διαμάντι, το μπάσταρδο, απαρνημένο παιδί των Suzerain και This Is The Police. Εκδικείται τους πάντες και τα πάντα, μοναδικά.

Ο Σέρλοκας του Chapter One προχωρά μεθοδικά, σαν ζεστό τσαγάκι που πίνεις απόγιομα Γενάρη. Σε κάνει να νιώθεις αβάδιστα, εχέμυθα, διακριτικά μεγαλοφυής χωρίς να κάνεις και πολλά πράγματα. Και θέλω τόσο μα τόσο πολύ να κόψω Κορντονέζικο νεράντζι.

Με τρώει το χέρι μου να ξεκινήσω το God of War που υποπτεύομαι πως θα είναι ΤΙΤΑΝΙΟ ΕΠΟΣ αλλά με πιάνει Σέρλοκας, που με τους τωρινούς ρυθμούς, θα τελειώσει κάπου το Μάρτη. Θέλω να παίξω και από περιέργεια το κατά γενική ομολογία μετριότατο Shadow of the Tomb Raider που τόσο γενναιόδωρα μας προσέφερε ο Παναγιότατος Τιμόθεος Σουήνιος, Σωτήρας του Πισί Κέημινκ, αλλά θα το αφήσω για μετά το Κότ οφ Γουόρ.

Το Psychonauts 2 μου φαίνεται θα το παίξω με τα παιδιά μου σε 3-4 χρόνια, να 'χουν μεγαλώσει κομμάτι. Σόλο μου φαίνεται υπερβολικά παιδικό, δεν μπορώ να κάνω ζάφτι, με πιάνουν νευρικά γέλια.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
@Admiral οφείλεις στα αζώητα νιάτα σου να παίξεις το The Captain. Ό,τι πλησιέστερο στο Στάρ Τρέκ όνειρο και χωρίς τις Σποκομιναριές. Υπέροχο παλιομοδίτικο point and click adventure, που προσφέρει εντυπωσιακή ελευθερία στον παίκτη.

Thanks, μπήκε στη λίστα!
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,512
Το Psychonauts 2 μου φαίνεται θα το παίξω με τα παιδιά μου σε 3-4 χρόνια, να 'χουν μεγαλώσει κομμάτι. Σόλο μου φαίνεται υπερβολικά παιδικό, δεν μπορώ να κάνω ζάφτι, με πιάνουν νευρικά γέλια.
Όχι. Αργότερα όταν αρχίσουν τα acid trips, μόνο παιδικό δεν είναι...
 
Top Bottom