Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Status
Not open for further replies.
Βλάσφημος 2, κάπου μετά τη μέση.

bd8.jpg

a07ad08920f303f655251b1a0b353b86_w200.gifa07ad08920f303f655251b1a0b353b86_w200.gifa07ad08920f303f655251b1a0b353b86_w200.gif
56183c1550d46.jpeg

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ

Αφού δεν θα τελειώσω ποτέ το backlog, είπα να δω τουλάχιστον random παιχνιδάκια ανά τακτά διαστήματα κι αν μου κάνουν κλικ αφιερώνω χρόνο, αλλιώς τουλάχιστον θα τα έχω δει έστω και λίγο. Πρώτο και τυχερό...

Haven Park: Παιχνίδι που αν δεν κλήρωνε, δεν θα άγγιζα ούτε σε 20 χρόνια! Ο Flint είναι ένα κοτοπουλάκι που ζει με την γιαγιά του σ'ένα παραμελημένο νησί - πάρκο και αναλαμβάνει την αναστήλωση του. Εξερευνούμε το νήσι, βρίσκουμε τα εγκατελείμενα camp sites, μαζεύουμε υλικά, τα αναστηλώνουμε, έρχεται κόσμος, κάνουμε και κουεστάκια, μαζεύουμε ακόμα και XPs και ξεκλειδώνουμε skills. Όλα αυτά σε 5-6 ωρίτσες σε ένα πολύ feel good ανέμελο παιχνιδάκι με συγκινητικό game end. Δεν περίμενα ότι θα κολλήσω μαζί του. 8/10

Alchemy Garden:
Έχοντας γλυκαθεί με το Haven Park, ήταν το επόμενο που μου κλήρωσε το "What to play next" του Completionator, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αντίθετο. Μετά βίας ασχολήθηκα μία ώρα και μπήκε blacklist. Η ιδέα δεν ήταν κακή. Μαζεύουμε υλικά για να φτιάχνουμε potions και τα πουλάμε στο μαγαζί μας. Κερδίζουμε χρήματα για να βελτιώσουμε την οικία - κατάστημα μας, να αγοράσουμε ρούχα, εργαλεία, σπόρους κλπ αλλά και πολλά cosmetics. To πιο ενδιαφέρον κομμάτι ήταν η δημιουργία νέων potions αλλά όλο το υπόλοιπο ήταν αρκετά βαρετό κι επαναλαμβανόμενο οπότε άντεξα 3 μέρες in-game. 5/10

To επόμενο random ήταν το Guacamelee! Super Turbo Championship Edition. Ένα μισαωράκι που έπαιξα, μου άρεσε πολύ, τόσο ως gameplay, αλλά και ως παρουσίαση. Είναι κάτι που δεν έχω παίξει από εποχές Double Dragon στο Game Boy και θα τιμηθεί με την επιστροφή από τις διακοπές.

Στα εντός προγράμματος τώρα...

The Lord Of The Rings: Adventure Card Game: Βασισμένο στο ομώνυμο επιτραπέζιο με κάρτες της FFG / Asmodee. Μου κράτησε 30 ώρες το ενδιαφέρον, έχοντας παίξει όλα τα campaigns δύο και τρεις φορές (με διαφορετικά decks) και challenges που έχει. Ένα μόνο δεν κατάφερα να βγάλω. Ως προς τους μηχανισμούς μοιάζει φυσικά αρκετά με Magic Τhe Gathering, αλλά με σχεδόν φιξ "mana pool" ανά γύρο. Το ωραίο είναι οι campaigns του, όπου υπάρχει κι ένα υποτιπώδες story και πρέπει να περάσουμε από 4-5 διαφορετικές παρτίδες / encounters για να ολοκληρώσουμε την καθεμία. Το γραφικό περιβάλλον είναι όμορφο και το user interface πολύ φιλικό. Αν σας αρέσει το είδος, μπορεί να σας δώσει πάρα πολλές ώρες ενασχόλησης, καθώς με την ολοκλήρωση κάθε παρτίδας κερδίζουμε rewards όπως κάρτες και ιn-game νομισματα, τα οποία ξοδεύουμε για να ξεκλειδώσουμε άλλες κάρτες, alternative art κλπ. Επίσης υποστηρίζει και multiplayer. Αξίζει να το δουν όσοι είναι στην φάση. 8/10

Roguebook:
Παιχνίδι από τον τεράστιο Richard Garfield, οπότε δεν χρειάζεται να αναρωτηθείτε για την ποιότητα του. Πρόκειται για fantasy rogue-lite που χωρίζεται σε δύο σκέλη. Από την μία ανοίγουμε τον χάρτη, που αποτελείται από εξάγωνα, με την χρήση μαγικών πινέλων και μελανιών και αποκαλύπτουμε τοποθεσίες που κερδίζουμε gold, αντικείμενα,κάρτες για το deck μας και φυσικά εχθρούς για μάχη. Το δεύτερο σκέλος είναι η μάχη σε μορφή card game με μια απεικόνιση αλά Darkest Dungeon με πολύ πιο φωτεινά και χαρούμενα γραφικά όμως. όπου εκτελούμε απλές επιθέσεις και άμυνες με τους δύο χαρακτήρες μας. Στην πορεία βρίσκουμε και gems με τα οποία μπορούμε να κάνουμε craft και να ενισχύσουμε τις κάρτες μας. Όταν θελήσουμε (συνήθως αφού ξεμείνουμε από μελάνια και δεν μπορούμε να ανοίξουμε άλλο τον χάρτη) πάμε να αντιμετωπίσουμε το boss. Υπάρχουν 3 κεφάλαια και μου πήρε περίπου 9 ώρες να το βγάλω. Μετά μπορείς να ξαναπαίξεις αυξάνοντας όλο και περισσότερο την δυσκολία σε 3 διαφορετικούς επιμέρους τομείς. Δυστυχώς το παιχνίδι μου κράσαρε κι έχασα το save μετά από 14 ώρες αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον θα το ξαναδω. 8.5/10

Astrologaster:
Παιχνίδι-σπουδή στην ζωή του Simon Forman, αστρολόγου, αποκρυφιστή και βοτανολόγου που έζησε στο Λονδίνο τον 16ο αίώνα. Πρόκειται για visual novel στο οποίο μας επισκέπτονται πελάτες για διάφορα θέματα και τους συμβουλέυομαι διαβάζοντας τον αστρολογικό χάρτη. Ουσιαστικά επιλέγουμε μια από τις 2-3 διαθέσιμες επιλογές και ευελπιστούμε να βγει αληθές ότι συμβουλέψαμε και να πάρουμε καλές συστάσεις ώστε να πάρουμε ιατρική άδεια. Πολύ καλή δουλειά στον ήχο με κάθε πελάτη να προλογίζεται με ένα μικρό οπερατικό μέρος. Το παιχνίδι διαθέτει αρκετό χιούμορ και απαιτεί προσοχή για να δώσουμε όσο το δυνατόν πιο σωστές συμβουλές. Ενδιαφέρον και διαφορετικό με τον δικό του τρόπο. 7/10

Irony Curtain: From Matryoskha With Love:
Εδώ το εξαιρετικό review του Παύλου που γενικά συμφωνώ. Θα πω μόνο ότι αν και δεν τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση για τον κομμουνισμό, ένιωσα ότι το παρακάνουν στο παιχνίδι με τα αστεία εναντίον του. Κατά τ'άλλα ένα όμορφο και τιμιότατο κλασικό point & click adventure με ευφάνταστο hint system που ακόμα κι αν δεν κολλήσετε, αξίζει να το χρησιμοποιήσετε. 7,5 / 10

Disco Elysium: The Final Cut:
Δεύτερο playthrough, το πρώτο όμως στην Final Cut έκδοση. Το τέλειο έγινε τελειότερο! Λυπάμαι όποιον δεν έχει παίξει αυτό το αριστούργημα τέχνης. 11/10

Last edited:
Πάνο το Blasphemous 2, από άποψη δυσκολίας, πώς είναι σε σχέση με το προηγούμενο; Εξυπακούεται πως θα το αγοράσω Day 1 για ν'ανταμείψω με ποιοτική γουισκάρα τους καραμερακλήδες αρτίστες της Game Kitchen, αλλά το πρώτο μου πήρε 15 ώρες για να φτάσω στα δίδυμα πόσια της γέφυρας και κάπου εκεί εγκατέλειψα και είδα το υπόλοιπο στο YouTube.

Το έχουν κάνει καθόλου πιο προσβάσιμο για γιωτάδες εραστές γοτθικά διαστρεβλωμένης εκκλησιαστικής τέχνης σαν και του λόγου μου;

Όμως, με απροσδόκτητα κακό performance (μεγάλες βουτιές στο frame rate), αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται και για port της Nixxes.
Οχι τρεχει κανονικα very high 1440p 60 fps οπως ολα. Στo STEAM ειδα λενε καποιοι που εχουν 144 hz οθονες οτι πεφτει ξαφνικα απο 144 κατω απο 100 αλλα επειδη εγω εχω 60 hz οθονη δεν εχει προβλημα και τρεχει σταθερα στα 60.

Το έχουν κάνει καθόλου πιο προσβάσιμο για γιωτάδες εραστές γοτθικά διαστρεβλωμένης εκκλησιαστικής τέχνης σαν και του λόγου μου;
Καταρχήν να πω ότι είναι ξεκάθαρα καλύτερο από το πρώτο σε όλα. Όσον αφορά δυσκολία, το platforming είναι πιο εύκολο για διάφορους λόγους (πχ τα spikes δεν είναι ακαριαίος θάνατος). Οι μάχες πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα (από όσο θυμάμαι το πρώτο πάντα - η μάχη με το ντουέτο που αναφέρεις ήταν σίγουρα μία από τις 2 πιο δύσκολες στο παιχνίδι), έχω συναντήσει μπόσηδες που έφυγαν με 2-3 προσπάθειες αλλά και κάνα-δυο που χρειάστηκε κάτι παραπάνω για να μάθω patterns, σε λογικά πλαίσια όχι να θέλεις να σπάσεις το controller. Έχεις πάντως περισσότερα εργαλεία να παίξεις αυτή τη φορά και να φέρεις τη μάχη στα μέτρα σου.

Καταρχήν να πω ότι είναι ξεκάθαρα καλύτερο από το πρώτο σε όλα. Όσον αφορά δυσκολία, το platforming είναι πιο εύκολο για διάφορους λόγους (πχ τα spikes δεν είναι ακαριαίος θάνατος). Οι μάχες πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα (από όσο θυμάμαι το πρώτο πάντα - η μάχη με το ντουέτο που αναφέρεις ήταν σίγουρα μία από τις 2 πιο δύσκολες στο παιχνίδι), έχω συναντήσει μπόσηδες που έφυγαν με 2-3 προσπάθειες αλλά και κάνα-δυο που χρειάστηκε κάτι παραπάνω για να μάθω patterns, σε λογικά πλαίσια όχι να θέλεις να σπάσεις το controller. Έχεις πάντως περισσότερα εργαλεία να παίξεις αυτή τη φορά και να φέρεις τη μάχη στα μέτρα σου.

Επειδή ετοιμάζομαι να ξεκινήσω τον Βλάσφημο τον Πρώτο, να προχωρήσω ακάθεκτος ή να το προσπεράσω και να πάω κατευθείαν στον Δεύτερο;

Έχεις πάντως περισσότερα εργαλεία να παίξεις αυτή τη φορά και να φέρεις τη μάχη στα μέτρα σου.

Ε κομμένη η πλάκα, είπαμε να πειράζουμε τον κυρ Στέφανο μέχρι ένα σημείο.

Έπαιξα μετά από αιώνες χθες βράδυ ένα run στο Vampire Survivors. I may be internet exploring hard here, αλλά μόλις χθες πήρα χαμπάρι πως ο μπάρμπας με τα σκόρδα λέγεται Poe Ratcho.

Μυρίζει δάκτυλος Ναυάρχου. Και σκόρδο.

Οχι τρεχει κανονικα very high 1440p 60 fps οπως ολα. Στo STEAM ειδα λενε καποιοι που εχουν 144 hz οθονες οτι πεφτει ξαφνικα απο 144 κατω απο 100 αλλα επειδη εγω εχω 60 hz οθονη δεν εχει προβλημα και τρεχει σταθερα στα 60.
Η δική μου οθόνη είναι 240hz. Λες να φταίει αυτό;

Αμφιβάλλω όμως, γιατί το GPU utilization είναι πολύ χαμηλό (η κάρτα γραφικών σχεδόν... κοιμάται), οπότε δεν είμαι σίγουρος που οφείλονται τα προβλήματα απόδοσης που αντιμετωπίζω.

Μήπως παλιά ήσουν κονσολάς; Άκουσα ότι επηρεάζει όσο περίεργο κι αν ακούγεται.

Αμφιβάλλω όμως, γιατί το GPU utilization είναι πολύ χαμηλό (η κάρτα γραφικών σχεδόν... κοιμάται), οπότε δεν είμαι σίγουρος που οφείλονται τα προβλήματα απόδοσης που αντιμετωπίζω.

Μάλλον στο ότι η κάρτα γραφικών κοιμάται, ενώ θα έπρεπε να δουλεύει. Και το Digital Foundry ανέφερε κάτι σχετικό, άρα μάλλον είναι θέμα drivers, παρόλο που υποτίθεται ότι οι 536.67 είναι game ready για το Ratchet.

Δεν ξέρω αν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις το εξής: Από το Nvidia control panel, είτε γενικά είτε για το Ratchet συγκεκριμένα, άλλαξε το power management από "optimal power" σε "maximum performance". Ίσως βοηθήσει.

Δεν ξέρω αν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις το εξής: Από το Nvidia control panel, είτε γενικά είτε για το Ratchet συγκεκριμένα, άλλαξε το power management από "optimal power" σε "maximum performance". Ίσως βοηθήσει.
Το έχω δοκιμάσει. Βελτιώνει ελαφρώς την κατάσταση, αλλά απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ικανοποιητική. Η 3060Ti επιμένει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Έχω ανοίξει ticket στην Insomniac, αναμένω για τυχόν patches ή νέα έκδοση Nvidia driver, γιατί είναι εμφανές ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν είναι δικό μου φταίξιμο. Κατά συνέπεια, το review θα αργήσει λιγάκι....

Ο μόνος legit λόγος να κοιμάται η 3060Ti ενώ η απόδοση είναι μη ικανοποιητική, είναι ένα τραγικά CPU bound scenario, κοινώς η CPU να δουλεύει κολλημένα στο 100%, κάτι απίθανο με τον 11700k. Μιας και στο Digital Foundry ανέφεραν παρόμοια προβλήματα με godbox rig, η μόνη εξήγηση είναι κακό optimization που ελπίζουμε να διορθωθεί είτε από τον developer είτε από την Nvidia.

Παιδιά τα πράγματα είναι απλά. Τα hardware του κόσμου κάνουν απεργία κλπ σε όσους ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο πέρα του bg3.

Μολις τερματισα το RATCHET ANC CLANK RIFT APART! Παιχνιδαρα ειναι! Απιστευτα γραφικα και πολυ δραση!!

Αφού όλοι παίζουν BG3, εγώ να ξεκινήσω Pathfinder Kingmaker ή Tyranny? Μπορώ να δώσω ίσως μια ευκαιρία ακόμα σε Icewind Dale En βέβαια... αλλά πρέπει να μελετήσω λίγο πως παίζεται πριν πάω και ψοφήσω χωρίς rez πάλι.

Status
Not open for further replies.
Back