Great0ldOne wrote:
Από κει και πέρα, τελείωσα κι εγώ το The Wolf Among Us. Δε μπορώ να πω αυτά που θέλω χωρίς <span style="font-size:6">ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΜΗΜΕΝΑ ΣΠΟΙΛΕΡΣ</span>, οπότε
ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ <span style="font-size:6">ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΜΗΜΕΝΑ ΣΠΟΙΛΕΡΣ</span> ΓΙΑ ΤΟ <span style="font-size:6">THE WOLF AMONG US</span>
<span class="bbcode_spoiler">Ξεκίνησα να παίζω το παιχνίδι χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα για τα comics/graphic novels/όπως-θες-πες-τα που είναι το source material όπως λεν και οι τσοπάνοι στο χωριό μου.
Συνεπώς, έπαθα ένα ταράκουλο όταν στο τέλος του πρώτου επεισοδίου <span style="font-size:6">ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΑΜΗΜΕΝΟ ΣΠΟΙΛΕΡ</span>
<span class="bbcode_spoiler">ο Bigby βρήκε το κομμένο κεφάλι της Snow White</span>
και λέω νταξ, στην Telltale έχουν ξεφύγει, θέλει τεράστια συγγραφικά/αφηγηματικά @@ για να ξεπαστρέψεις main character στα γρήγορα.
Και μετά έρχεται το επόμενο επεισόδιο, μαθαίνω για τη φάση με τα charms και πως η λεγάμενη είναι σώα και αβλαβής και ξενερώνω τη ζωή μου. Καλώς ή κακώς, από κει και πέρα και μέχρι και το τέταρτο επεισόδιο, παρά την αδιαμφισβήτητα κορυφαία neonoir ατμόσφαιρα, δε μπόρεσα να πάρω τίποτα από τα τεκταινόμενα στα σοβαρά, έχοντας την αίσθηση πως οποιαδήποτε συναισθηματικά φορτισμένη κατάσταση μπορεί και να είναι οφθαλμαπάτη.
Το γεγονός πως, όπως επισήμανε και ο reviewer του Rock, Paper, Shotgun (νομίζω ο Alec Meer, μη με βάζετε να ψάχνω) Bigby και Snow White ενώ γνωρίζουν τι συμβαίνει, εμφανίζουν επιλεκτική αμνησία όταν έτσι βολεύει το σενάριο - κανένας δε κοντοστέκεται να αναρωτηθεί μήπως στις φωτογραφίες εκτός από τη fake Snow,είναι και fake Crane (το ότι τελικά αποδεικνύεται πως είναι ο πραγματικός, σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί την εξ' αρχής πλήρη αποδοχή της φωτογραφίας από τους πρωταγωνιστές) - δε βοηθούσε την κατάσταση.
Αυτά μέχρι το τελευταίο επεισόδιο. Είναι πραγματική απογείωση, γεμάτο με απολύτως γκρίζα διλήμματα, μια φοβερή μάχη που ανέφερε και η Αδελφή Kara, και μια σκηνή δίκης που με έκανε να υπολογίζω την κάθε απάντηση σαν να ήταν ζήτημα ζωής ή θανάτου...
Η Telltale κράτησε το καλύτερο για το τέλος, και ως εκ τούτου για μένα προσωπικά η σειρά καταλήγει με τεράστιο θετικό πρόσημο, παρά τα προβλήματά της.</span>
</blockquote>
Ακριβώς οι σκέψεις μου. Το τέλος του πρώτου επεισοδίου σε άφηνε λίγο σέκο, μετά (<span style="font-size:5">Big spoilers coming through</span>) <span class="bbcode_spoiler"> η όλη ιστορία με το glamour οδηγεί σε "εύκολες" σεναριακές ανατροπές, ανάλογες των ταινιών που περιλαμβάνουν time-travel (πάμε πίσω στο χρόνο και τα αλλάζουμε όλα). <i>"Οχι δεν ήταν τελικά η Nerissa, ήταν η Lily, η οποία είχε μασκαρευτεί ως Faith, για να αλλάξει τελικά τελευταία στιγμή σε Snow White κλπ κλπ".</i>
Η "δίκη" πάντως στο τέλος ήταν εκπληκτική, ενώ η κουβέντα με τη Nerissa ίσως διαφοροποιεί μεγάλο μέρος του story που είχαμε παρακολουθήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, ως προς το ποια είναι η Faith.
</span>
Σε κάθε περίπτωση, αξίζει το 7ωρο περίπου που διαρκεί.