Μέσα σε διάστημα κάποιων μηνών:
<strong>Conarioum:</strong> Eίναι ολοφάνερο πως οι developers τον ξέρουν τον Lovecraft τους. Αισθητική παρμένη απευθείας από τις νουβέλες, με τα κτίσματα των Παλαιών να απεικονίζονται με τρόπο που νομίζω πως θα ικανοποιήσει κάθε fan του H.P. Πραγματικά αν ποτέ γίνει μια ταινία απολύτως πιστή στο έργο του συγγραφέα, τότε θα πρέπει να πάρουν τα σχέδια της zoetrope και να τα κάνουν copy paste. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται, ειδικά στα journals, αποτελεί σχεδόν τέλεια αναπαραγωγή του αφηγηματικού στυλ του συγγραφέα. θα μπορούσε να τα έχει γράψει ο ίδιος. Υπάρχει κάπου όμως ένα κούτσικο προβληματάκι, κάποιοι ίσως θα πουν η απουσία γρίφων και τους καταλαβαίνω, αλλά για μένα έλειπε και κάτι άλλο... ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΠΛΟΚΗ;; Το πράγμα πάει κάπως έτσι: Ξυπνάς ψάχνεις τους συντρόφους σου, ε και σε κάποια φάση τους βρίσκεις. Μια ευθεία γραμμή με μόνο μία άντε δύο στιγμές έντασης και ας το λέμε, τρόμου. Είναι σαν να μη φοβήθηκαν απλά να βάλουν κάνα γρίφο αλλά φοβήθηκαν να δώσουν περιεχόμενο στο παιχνίδι μπας και τρομάξουν κάποιος ξέρω γω :-| Τες πα, καλά πέρασα παρά τα όσα προανέφερα, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο
<strong>Bloodstained: Curse of the Moon:</strong> Το ορεκτικό/προάγγελος του ritual of the night που λογικά θα μας έρθει φέτος. Είναι απόλυτος κλώνος(οπτικά και σχεδιαστικά) της 8bit εποχής των Castlevania και δε ντρέπεται καθόλου. Και καλά κάνει δηλαδή. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια που εμπνέονται από τα παιχνίδια της ΝΕΣ εποχής, αλλά χρησιμοποιούν αριθμό χρωμάτων και sprites στην οθόνη που για το έμπειρο μάτι είναι προφανές πως δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με τους τότε τεχνολογικούς περιορισμούς, το blood έχει τα απολύτως απαραίτητα και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει βγει τότε. Βέβαια είναι μικρότερο και κάπως ευκολότερο από τους πνευματικούς του πατεράδες αλλά έχει replay value και γενικά παραμένει πολύ διασκεδαστικό. Στο δεκάρικο που κοστίζει απλά το τσιμπάτε αν σας ενδιαφέρει το είδος.
<strong>Detective Gallo:</strong> Εντυπωσιασμένος. Όχι ξετρελαμένος αλλά σίγουρα εντυπωσιασμένος. Point and click λογικής Lucas arts με visuals και χιούμορ στο στυλ του Day of the tentacle. Ωραίοι χαρακτήρες, διάρκεια 5-6 ώρες που για κάποιους είναι ίσως μικρή αλλά το τέλος με άφησε χορτάτο προσωπικά και γρίφοι inventory based. Συνήθως σου ζητείται να συνδυάσεις κάποια αντικείμενα να τα δώσεις σε κάποιον για να σου δώσει κάτι άλλο για να το χρησιμοποιήσει κάπου κτλ κτλ. Γενικά είναι απλοί αλλά υπάρχουν ένα δυο σημεία που η λογική πίσω από το ποιο αντικείμενο θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό....είναι λίγο στο φεγγάρι και ή καταλήγεις να δοκιμάζεις τα πάντα πάνω στα πάντα ή ανοίγει λυσάρι. Ομολογώ πως τη δεύτερη φορά που έπεσα σε μια τέτοια περίπτωση, κατέφυγα στη δεύτερη λύση όντας απηυδισμένος. Άλλο ένα αρνητικό είναι πως ο χαρακτήρας σας κινείται ποοοοολύ αργά από το ένα σημείο της οθόνης στο άλλο. Τελικά,είναι ένα σχετικά μικρό αλλά γεμάτο παιχνίδι με το δικό του χαρακτήρα που με διασκέδασε. Το προτείνω.