What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Το παράδοξο είναι ότι το τωρινό τοπίο της τηλεόρασης, με τις διάφορες υπηρεσίες streaming να ψοφάνε για καλό περιεχόμενο, θα έπρεπε να ευνοεί την δημιουργία σειρών που είναι προσεκτικά γραμμένες για συγκεκριμένες σεζόν. Δυστυχώς οι υπηρεσίες δεν έχουν καθόλου υπομονή και καθαρίζουν σειρές μετά από μία μόλις σεζόν, προτού προλάβουν να χτίσουν κοινό. Φανταστείτε κάποιος να ακύρωνε τα TNG ή B5 λόγω της πρώτης κακής σεζόν.

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Το παράδοξο είναι ότι το τωρινό τοπίο της τηλεόρασης, με τις διάφορες υπηρεσίες streaming να ψοφάνε για καλό περιεχόμενο, θα έπρεπε να ευνοεί την δημιουργία σειρών που είναι προσεκτικά γραμμένες για συγκεκριμένες σεζόν. Δυστυχώς οι υπηρεσίες δεν έχουν καθόλου υπομονή και καθαρίζουν σειρές μετά από μία μόλις σεζόν, προτού προλάβουν να χτίσουν κοινό. Φανταστείτε κάποιος να ακύρωνε τα TNG ή B5 λόγω της πρώτης κακής σεζόν.
Αναρωτιέμαι ήταν και παλιότερα τόσο κουκουρούκου τα πράγματα με τις παραγωγές σειρών και απλά δεν είχαμε τον ιντερνετ να μαθαίνουμε για την πατάτα του μήνα (ή απλά δεν έφτανε ποτέ η σειρά στην tv μας) ή είναι νέο φρούτο αυτό;

Δηλαδή ξέρω εγώ, νιώθω ότι ο καθένας άσχετος μπορεί μια μέρα να έχει μια ευκαιρία σε ένα δυνατό και βαρύ franchise και να πει "εγώ ξέρω" και να του βγάλει την ψυχούλα.

The Nameless One

Mind-flayer
Εγώ δεν έχω καταλάβει (και υποψιάζομαι ούτε και οι ίδιες οι streaming υπηρεσίες ξέρουν) πως καθορίζεται μια σειρά εάν είναι επιτυχημένη ή όχι. Με βάση το budget/λεπτά θέασης? Budget/ποσοστό θεατών που είδαν ολόκληρη την σεζόν? Αριθμό νέων συνδρομών? αριθμό ανανεωμένων συνδρομών? Κάτι άλλο? Με λίγα λόγια, ποιο αντικειμενικό κριτήριο καθορίζει την επιτυχία της?

Μου δίνουν την εντύπωση ότι οι ανανεώσεις ή διακοπές σειρών γίνονται random.

nitro912gr

Tarrasque
Εγώ δεν έχω καταλάβει (και υποψιάζομαι ούτε και οι ίδιες οι streaming υπηρεσίες ξέρουν) πως καθορίζεται μια σειρά εάν είναι επιτυχημένη ή όχι. Με βάση το budget/λεπτά θέασης? Budget/ποσοστό θεατών που είδαν ολόκληρη την σεζόν? Αριθμό νέων συνδρομών? αριθμό ανανεωμένων συνδρομών? Κάτι άλλο? Με λίγα λόγια, ποιο αντικειμενικό κριτήριο καθορίζει την επιτυχία της?

Μου δίνουν την εντύπωση ότι οι ανανεώσεις ή διακοπές σειρών γίνονται random.
έχεις δίκιο ούτε αυτοί ξέρουν βασικά, ας πούμε το RoP είναι επιτυχημένο για την amazon γιατί έχουν ρίξει τόσα λεφτά που κάνουν ότι είναι δυνατόν να το παρουσιάσουν έτσι για τους μετόχους τους... ναι οκ μπορεί να έχει viewership αλλά τι να λέει να όλοι το είδαν για να έχουν να βρίζουν;

Από την άλλη για τον αριθμό νέων συνδρομών... χμ είναι μετρήσιμο αυτό; Ναι οκ πρακτικά "έβαλα" amazon για το RoP, και έμεινα για τα υπόλοιπα, πχ τα πιάσαμε τα λεφτά μας με το Man in the High Castle.

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Στο μεταξύ η πρωταγωνίστρια στο MitHC ήταν πιό ξυλάγγουρο και από την Rosamund.

Μιας και είπα Rosamund

Ελπίζω να την ενημερώσει κάποιος οτι η σειρά που πρωταγωνιστεί δεν έχει καμία σχέση με τα βιβλία των οποίων κάνει την αφήγηση.

shredder

Death Knight
Με έψησε ο Σρεδερ για Λαρα Κροφτ, μπαίνει στις άμεσες προτεραιότητες.
Ναι ηταν πολυ καλη σειρα! Τωρα περιμενουμε ημερομηνια κυκλοφοριας για το επομενο παιχνιδι!

Borracho

Ancient Red Dragon
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί στο νήμα, αλλά αυτές τις μέρες βλέπω το The Walking Dead: The Ones Who Live, ή αλλιώς, την επική επιστροφή του Ψυχασθενή Δικτάτορα της Καρδιάς Μας, Ρίκαρου.

Γροθιά στο στομάχι, σαν να μην πέρασε μια μέρα από την ακμή της σειράς πίσω στο κρητιδικό 2010.

Απίστευτη χημεία Ρίκαρου-Μισόν, ακραίες καταστάσεις, υπερχειλίζων συναίσθημα, σχεδόν σε κάθε επεισόδιο γεροντοκλαίω από συγκίνηση. Είναι τόσο καλογραμμένο που με έψησε να δω μετά και τα πιο χαλαρά σπινόφς του Ντάριλ και του Νίγκαν.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Είδηση-σοκ: Το tv show Yakuza, από τους ανθρώπους που δήλωσαν "δεν παίξαμε τα παιχνίδια, θα κάνουμε κάτι δικό μας"....

...δεν θα το πιστέψετε....

...βγήκε μάπα.

shredder

Death Knight
Ειδα και το τελευταιο επεισοδιο του Heman(την πρωτη σιερα του 1983) . Και συντομα θα ξεκινησω την επομενη το the new adventures ofH eman! Φοβερος ο Skeletor ! Το απεδειξε αλλωστε ποσο φοβερος ειναι αφου πολεμησαμε μαζι τις χελωνες και τις διαλυσαμε! Ο He man ειναι τελειος χαζος σαν τους Bebop και Rocksteady. Αν και αυτοι ειναι πιο εξυπνοι απο αυτον εννοειται! Πολυ καλη σειρα παντως Επισης μεσα στην εβδομαδα θα δω και το yakuza /Like a Dragon

nitro912gr

Tarrasque
Προχωράω επιτέλους το startrek voyager, οκ ίσως είσαι υπερβολικός @Admiral ότι δεν τα κάνουν όπως τότε.
Συγκριτικά ας πούμε με το strange new worlds, θα έλεγα ότι κάποια επεισόδια ήταν απλά βαρετά ή αδιάφορα. Δεν θα μπορούσα να πω το ίδιο για το snw

The Nameless One

Mind-flayer
Προχωράω επιτέλους το startrek voyager, οκ ίσως είσαι υπερβολικός @Admiral ότι δεν τα κάνουν όπως τότε.
Συγκριτικά ας πούμε με το strange new worlds, θα έλεγα ότι κάποια επεισόδια ήταν απλά βαρετά ή αδιάφορα. Δεν θα μπορούσα να πω το ίδιο για το snw
το voyager γίνεται καλό από την 3η σεζον

The Nameless One

Mind-flayer
Το θεωρώ χειρότερο και από το Enterprise!!! Μεμονωμένα επεισόδια αξίζουν μόνο!!
Συμφωνώ, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλα? Το πλήθος αυτών των επεισοδίων και των χαρακτήρων αλλάζει

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member

Δεν διαφωνώ, όλα τα Star Trek είχαν μούφα επεισόδια. Μερικές φορές είχαν κακές ολόκληρες σεζόν, με μόνο 3-4 επεισόδια να διασώζονται.

Η διαφορά που εντοπίζω μεταξύ του τότε και τώρα είναι ότι παλιά ένα κακό επεισόδιο μπορεί όντως να μην βλεπόταν, αλλά ένα καλό επεισόδιο μπορεί να ήταν από καλό έως all-time classic που θα συζητιέται για χρόνια. Κανένα από τα καινούρια shows δεν κατάφερε να βγάλει ένα πραγματικά κορυφαίο επεισόδιο. Π.χ. μπορώ να συμφωνήσω ότι το Strange New Worlds δεν έβγαλε κανένα τόσο κακό επεισόδιο όσο τα χειρότερα του TNG, αλλά από την άλλη έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που τελείωσα τις δύο σεζόν του Strange New Worlds και το μόνο επεισόδιο που θυμάμαι είναι αυτό που τραγουδούσαν.

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Τελείωσα την τρίτη σαιζόν του Vox Machina, όλα καλά, συνεχίζει να είναι ευχάριστη θέαση.

Αλλά αυτό που για ακόμα μια φορά είναι κορυφή είναι το Arcane. Έχουν βγει τρία επεισόδια και συνεχίζει στα ψηλά στάνταρ της πρώτης σαιζόν.

maladroid

Mind-flayer
Τελευταία βλέπω διάφορα για να περάσει η ώρα (ή να μένει απασχολημένος ο μπέμπης), μεταξύ των οποίων το πολύ διασκεδαστικό Modern Family και το ντιπ ψυχεδελικό Adventure Time.
Θέλω όμως να σταθώ σε μια σειρά που είχα στη λίστα μου για χρόνια κι επιτέλους κατάφερα να τη βγάλω:

Broadchurch
Δεν νομίζω να έχω διαβάσει άσχημο σχόλιο για τη συγκεκριμένη σειρά. Αυτοπροσδιορίζεται ως αστυνομική αλλά περισσότερο κοινωνική θα την χαρακτήριζα, ειδικά στον δεύτερο και τρίτο κύκλο. Κακή σειρά δεν τη λες, την ανεβάζουν άλλωστε πολύ οι ερμηνείες των ογκόλιθων David Tennant και Olivia Colman. Αλλά ρε παιδιά από πού κι ως πού αριστούργημα; Αργός ρυθμός, ελάχιστο μυστήριο και δοσμένο με το χιλιοφορεμένο/κουρασμένο μοτίβο σειρών τύπου Law & Order: SUV (ειδικά ο 3ος κύκλος έχει και σχετική υπόθεση):

- έγκλημα με σχετικά ιντριγκαδόρικες παραμέτρους
- μάρτυρες που αποκρύπτουν πληροφορίες γιατί φοβούνται/κρύβουν κάτι άσχετο εμποδίζοντας άθελά τους την έρευνα
- 3-4 ύποπτοι να έχουμε να παίζουμε
- ΟΠΑ νομίζω βρήκαμε τον άνθρωπό μας
- όχι κάτσε, ακόμα είμαστε στο τρίτο επεισόδιο, αποκλείεται
- ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ
- νέος ύποπτος που αντικαθιστά κάποιον που αποκλείσαμε
- ΟΠΑ νομίζω βρήκαμε τον άνθρωπό μας
- μπα όχι, ήταν πολύ προφανές ρε συ
- ΜΕΓΑΛΗ αποκάλυψη που δεν υπήρχε κανένανας λόγος να μένει κρυφή τόσα επεισόδια
- λύση μυστηρίου

Και ανάμεσα στα παραπάνω ρίξε μπόλικο character/family/social drama για να απλώσει η σεζόν. Ο πρώτος κύκλος τσουλάει σχετικά ευχάριστα αλλά τους άλλους δύο (που υποψιάζομαι ότι προέκυψαν λόγω απρόσμενου σουξέ κι όχι βάση σχεδίου) τους είδα με πεσμένα βλέφαρα περιμένοντας το θαύμα. Τι να πω, ή εγώ κάτι χάνω ή ο κόσμος βλέπει UK και καλούς ηθοποιούς και πετάει τα εννιαροδεκάρια απλόχερα.

6/10 κι αυτό χαριστικά γιατί ακόμα γελάω με το καρα-Σκωτσέζικο MILLLLEEEER του Tennant.

Last edited:

Borracho

Ancient Red Dragon
Μαλαντρουά, έριξες μόλις ύπουλη στέλθ ανακοίνωση της εισόδου σου στην κλαμπάρα των Κατεστραμμένων Μπαμπακούληδων; Αντίο ζωή, αντίο κέημς, αντίο ταινίες με ένταση πάνω από 5; Αντίο κάθε έννοια ανδροπρέπειας στο όνομα της ευημερίας των απογόνων;

Έλα στην αγκαλιά μου. Οι πρώτοι έξι μήνες είναι ντέμο, παραπλανητικοί. Μετά ξεκινά το πανηγύρι.

Συμφωνώ 100% μαζί σου για το Broadchurch. Το 'χα Μπορατσομπανίσει εγώ από το τρέηλερ πως θα 'ταν ΑΚΡΙΒΩΣ όσο βαρετό περιγράφεις, μ'έφαγε η κυρά να το δούμε. Η πρώτη σαιζόν ψιλοτσούλησε ως μετριοκαλό Βρεττανικό αστυνομικό -τίποτα που δεν έχουμε ξαναδεί αλλού καλύτερα- κάπου στα μισά της δεύτερης το παρατήσαμε.

Πέρα απ' όσα γράφεις (που ισχύουν απόλυτα) για μένα δεν υπήρχε και κανένας χαρακτήρας ουσιαστικός. Ήσαν όλοι καρικατούρες/αρχέτυπα, σε βαθμό παρεξήγησης. Έβλεπα κι ειλικρινά δεν μ'ενδιέφερε τί τους συνέβαινε και γιατί. Μόνο η Κόλμαν είχε χαρακτήρα με λίγο ψωμί αλλά κι αυτή ολομόναχη τί να κάνει; Τα 20 λεπτά της στην τρίτη σαιζόν του The Bear, απείρως ανώτερα από όλη τη δουλειά της στο Broadchurch.

Έχω μια θεωρία γι'αυτές τις υψηλές βαθμολογίες που σκάνε σε μέτριες δουλειές : όσο γερνάμε, τόσο αυξάνονται τα αληθινά σπουδαία έργα που έχουμε δει και τόσο δυσκολότερα θα μας εντυπωσιάσει ή θα μας απασχολήσει μια μετριότητα. Αν δεν έχεις δει και πολλά πράγματα όμως, το πρώτο έτσι λίγο πιο ψαγμένο που θα έρθει από τη μεριά σου, θα σε ξετρελάνει. Αν έχεις μεγαλώσει με Memento και Identity, τί να σου κάνει τώρα ο ποντικοΤεναντούλης;

vlad

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Στον ρυθμό του Arcane και εγώ που το περίμενα διακαώς και σήμερα ευελπιστώ να δω το πρώτο επεισόδιο. Χαίρομαι που διαβάζω παντού οτι η ποιότητα είναι στα ίδια επίπεδα με την πρώτη σεζόν όπως επίσης και για το ότι δε θα πάει για τρίτη και να το τραβήξουν από τα μαλλιά, αλλά θα κλείσει εδώ.
Μποράτσε το έχουμε πει, η κατάσταση είναι αυτομαστίγωμα και θυσία τα πάντα όλα για τα μικρά απολαυστικά διαολάκια που μπαίνουν στη ζωή μας. Οι καλύτεροι βέβαια είναι οι γονείς που δεν ξέρουν τι έρχεται και είναι σε φάση "Α για εμάς δε θα αλλάξει τίποτα, ότι κάναμε πριν θα κάνουμε και τώρα με το παιδί".
Οοοοοοκκκκκκκ ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Top Bottom