What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Βιβλία

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,536
Το Αμερκάνικο για κάποιο λόγο έχει και "φθηνή" επιλογή αποστολής αλλά θα κάνει άπειρες μέρες να έρθει. Τελωνείο πληρώνεις κανονικά απλά το προσθέτουν στην τελική τιμή κατά το checkout.
 
Last edited:

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,492
Υπαρχει αυτη η περιπτωση που δεν την αναφερω ως λογοτεχνικο διαμαντι. My secret life, που στην ουσια ειναι βιβλιο για ενηλικες. Ο θεος να το κανει βιβλιο αλλα υπαρχουν πραγματα που του δινουν μια λαμψη.
Το πρωτο ειναι οτι ακομα δεν εχει αποφασισει καποιος εαν το βιβλιο ειναι πραγματι του 1888 και οχι καποιο χαλκευμα του αιωνα μας. Για την ωρα, το θεωρουν εκδοση του 1888.
Σαν βιβλιο ειναι τεραστιο και το αποτελουν 11 τομοι. Πολυ μεγαλο εργο για να γραφτει απο καποιον ο οποιος δεν ειναι συγγραφεας, ναι, αυτη η μικρη λεπτομερεια που καποιος την καταλαβαινει πολυ ευκολα.
Δεν ειναι δυσκολο να βρεθουν σκορπισμενοι τομοι στο ιντερνετ. Υπαρχει και στο internet archive αλλα ειναι (πολυ) πετσοκομενο, για λογους ηθικης.
Το θεμα του βιβλιου ειναι η αυτοβιογραφια του Walter, οχι του γνωστου, ο οποιος αποτυπωνει το ξυπνημα του για τις γυναικες απο την παιδικη του ηλικια και συνεχιζει εως την ενηλικη ζωη του. Νομιζω φτανει μεχρι τα γεραματα.
Μεσα απο τις ερωτικες του περιπετειες με καθε ειδους ομορφης και ασχημης γυναικας, περιγραφει την κοινωνια της εποχης του σε πολλα επιπεδα και εννοειται, την ηθικη νορμα της εποχης.
Τιποτα δεν τον εμποδισε να παρενοχλησει γριες ντανταδες και να οργωσει χοντρες υπηρετριες, χηρες και οτι ειχε την ατυχια να μπει στον δρομο του.
Πολλα απο τα περιστατικα που περιγραφει ειναι σπαρταριστα κειμηλια που θυμισαν στον κουνελο παρομοιες εμπειριες που ειχε στην ζωη του.
 

mruseyourbrain

Blackguard
Joined
Oct 29, 2015
Messages
1,179
Το Αμερκάνικο για κάποιο λόγο έχει και "φθηνή" επιλογή αποστολής αλλά θα κάνει άπειρες μέρες να έρθει. Τελωνείο πληρώνεις κανονικά απλά το προσθέτουν στην τελική τιμή κατά το checkout.
Διορθώνω γιατί έψαξα την παραγγελία. Αφορούσε ένα κόμικ. Το παρήγγειλα μέσω του γερμανικού amazon αλλά στάλθηκε από αμερικάνικο κατάστημα. 16 ευρώ το κόμικ 3 ευρώ η αποστολή. Στην απόδειξη δεν έγραφε κάτι για χρέωση τελωνείου αλλά ακόμα και να την είχε, ήταν πιο φθηνό από ευρωπαϊκά καταστήματα. Έκανε γύρω στον ένα μήνα να έρθει.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,799
Πήγα να δοκιμάσω από Blackwells και ενώ δεν έχει duty taxes, δεν έχει επιλογή να πληρώσεις με κάρτα. Μόνο gift card και μια άλλη book token card κάτι...
Δεν ισχύει.
Clipboard01.jpg
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,536
Οταν το ειχα γραψει ειχε επιλογη μονο book token και gift card. Ελεγε μαλιστα οτι δεν ειναι δυνατη η πληρωμη με καρτα.

Μαλλον ηταν κατι προσωρινο ή κατι αλλο.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,273
Πως πηγε φέτος ωρε; Διαβάσατε τίποτα;
Εγώ την είδα επαγγελματίας και διάβασα σχεδόν όλα τα εγχειρίδια της δουλειάς μου, σε εργάσιμο χρόνο εννοείται. Λόγω και κάποιων απαιτητικών εξετάσεων, πέρασα και μια ξηρά περίοδο όπου ξεφύλλιζα μόνο το σούπερ Κατερίνα, αλλά επανήλθα το φθινόπωρο με το Extreme Ownership, των Willnick και Babin. Σε γενικες γραμμές, δεν ανακαλύπτει τον τροχό στο κομμάτι της ηγεσίας που πουλάει, αλλά ευτυχώς είχε και μερικά ενδιαφέροντα σημεία, όπου μπορούσες να δεις τον τρόπο σκέψης ενός τέτοιου ανθρώπου σε οριακες καταστάσεις.
Παντως σε καμία περίπτωση δεν άξιζε το hype γύρω από αυτό.

Τα δυο βιβλία του Θεόδωρου Παπακωστα, Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ; και το Αρχαιολογία αγάπη μου… έλα παρε με από εδώ.
Προσωπικά, έμαθα το πολύ πέντε άγνωστες ιστορίες μεσα από αυτά, είτε λόγω του ότι πάντα διάβαζα παρόμοιασ θεματικής βιβλία και κείμενα αλλά κι επειδή τον ακούω στο podcast του από όταν πρωτοξεκίνησε. Από την άλλη όμως, απόλαυσα τόσο πολύ τον τρόπο με τον οποίο εξιστορεί τα πάντα και παρότι μερικές φορές το παρακάνει με τον χαβαλέ, στο τέλος διαπίστωσα ότι μπαίνουν επαξια στα πάνω ράφια της βιβλιοθήκης μου, αφού και εύκολα διαβάστηκαν και είχαν κάτι να πουν.

Για το ξεχειμώνιασμα το έριξα στο φιτνεςς και πήρα τα βιβλία του Steven Low, Overcoming Gravity, overcoming tendonitis, overcoming poor postur. Πραγματικά ήταν από τις λίγες φορές που ένα βιβλίο με αυτή την θεματική δεν είναι γεμάτο κοινότυπες ηλιθιότητες και έχει οχι μόνο να διδάξει πράγματα αλλά και το κάνει μέσα από επιστημονικές τοποθετήσεις, με την ανάλογη βιβλιογραφία, Βέβαια τα παραπάνω αποτελούν περισσότερο εγχειρίδια και δεν είναι φτιαγμένα για να τα διαβάσεις με τοι κλασικό γραμμικό τρόπο ανάγνωσης.

Για το 24 πήραμε ορισμένα του βιβλία του Ζαν Πολ Σάρτρ. Οι μύγες, Ο Τοίχος και Η Ναυτία. Ο ΠΕ διάβασε το δεύτερο σε δυο ημέρες και είπαμε να πάρουμε τρία αρκετά διαφημισμένα για να μπούμε σιγά σιγά στην φιλοσοφία του. Αυτή βέβαια διαβάζει πολύ περισσότερο από εμένα, όποτε μέχρι να τα διαβάσω εγώ αυτά, εκείνη θα έχει ολοκληρώσει την βιβλιογραφία του.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,273
Αυτό που μου αρέσει σε αυτού του τύπου τις ανασκοπήσεις είναι τα συναισθήματα που βγάζει το σκάψιμο τις αναμνήσεις του τι διάβασες, πότε, υπό ποιες συνθήκες και τι συναισθήματα και σκέψεις σου δημιουργούσε όταν το έκανες. Μετά ξέρω ότι αν το μοιραστώ πχ εδώ μέσα ή με κάνα δυό ακόμη φίλους, ξέρω ότι τις περισσότερες φορές θα μου προτείνουν κάτι που θα με ενδιαφέρει.
Τωρα για το φλεξάρισμα που αναφέρει και το κείμενο, έχω καταλήξει πως από το να μην διαβάζεις καθόλου, ας είναι και βιβλία τσέπης ή Κική Δημουλά. που τελειώνουν σε δυο απογεύματα. Ας είναι κάτι άλλο πέραν των ποστ στα σοσιαλ μίντια και τα κακογραμμένα άρθρα των περισσότερων σάιτ. Μπορεί να σε κάνουν να πιστέψεις σε παραμύθια για έρωτες ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αλλά τουλαχιστον εγκεφαλικά κόπιασες.
 

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Aug 3, 2023
Messages
1,873
Ναι ρε, διαβαζε κι ας ειν' και ρωγες (εκτος και αν ειναι τιποτα λιακοπουλοι)

Εγω προσωπικα εχω ξαναπιασει μερικα βιβλια και τα ξαναδιαβαζω ωστε να αντιπαραθεσω τις σκεψεις των συγγραφεων που μου ειχαν κανει εντυπωση και για το αν τους δικαιωσαν η οχι οι εξελιξεις στο κοσμο μας:

- το life 3.0 του Max tegmark για να συγκρινω την προσφατη εποχη πριν τον νεο ψυχρο πολεμο και την εξελιξη της generative AI

- το the dawn of everything των graeber/wengrow για να κανω μια επικαιροποιηση των βασικων αρχων της ανθρωποτητας σε σχεση με το δικαιωματιστικο τουρλουμπουκι απο τη μια και τον απολυτο εκφασισμο απο την αλλη
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,477
lol παπάρια διάβασα φέτος. Ξεκίνησα μόνο το ebook του Dune που είχα πάρει για την μικρή αδερφή μου σε κάποια φάση, γιατί ήταν αρκετές οι ώρες στο αεροπλάνο για Λονδίνο τις προάλλες. Γούσταρα, αλλά σταμάτησα μόλις έφταναν Άρακις γιατί θέλω το τυπωμένο.

Ξεκίνησα το δεύτερο βιβλίο του Ντρίζτ και το 3ο βιβλίο του Metro και τα ξέχασα ότι υπάρχουν στην πορεία. Δεν έχω χρόνο για όλα, ή θα διαβάσω ή θα παίξω κανά video game ή θα δω καμιά σειρά/ταινία :(
 

asparagus_12

Gelatinous Cube
Joined
Nov 26, 2019
Messages
181
Φέτος, ελέω sabbatical και παρά τις αποπροσανατολιστικές δράσεις του ΠΕ και των τέκνων, υπήρξε αρκετός χρόνος για διάβασμα.

Τα highlights των αναγνωσμάτων ήταν τα ακόλουθα:

Ιστορικά βιβλία: 1. Greece and the Great Powers, 1914-1917 και Η Ελλάδα στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο 1917-1918. Αμφότερα είναι του ιστορικού Γεωργίου Λεονταρίτη και η πρωτότυπη γλώσσα είναι η Αγγλική. Αποτελούν την ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ πολιτική, οικονομική και κοινωνική μελέτη για την Ελλάδα την περίοδο του Α' Παγκοσμίου. Το πλήθος και η ποιότητα των πρωτογενών πηγών που χρησιμοποιήσε ο συγγραφέας είναι κυριολεκτικά απίστευτα, ενώ αρκετές από τις πηγές τις βρήκε ο ίδιος χαμένες σε αρχεία. Το πρώτο βιβλίο αναφέρεται κυρίως στην περίοδο του Εθνικού Διχασμού, δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά και είναι εξαντλημένο. Βέβαια, αν πάρετε τηλέφωνο στο Ινστιτούτο Βαλκανικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη σας το στέλνουν είτε ηλεκτρονικά ως Pdf είτε εκτυπωμένο. Το δεύτερο βιβλίο έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά και αναφέρεται στην περίοδο από την εκθρόνιση του Κωνσταντίνου ως τη λήξη του πολέμου. Πραγματικά, για όποιο θέλει να γνωρίσει σε βάθος μία από τις σημαντικότερες περιόδους της νεότερης Ελλάδας, η οποία επηρέασε την πορεία της χώρας μέχρι και σήμερα, δεν υπάρχουν καλύτερα βιβλία.

2. ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ: εξαιρετική τρίτομη έκδοση από το Ιστορικό και Λογοτεχνικό Αρχείο Καβάλας. Ουσιαστικά είναι η μετάφραση των πρακτικών της Διεθνούς Επιτροπής Έρευνας που συνεστήθη για να διερευνήσει τα ανήκουστα εγκλήματα των Βουλγάρων κατά την κατοχή της Ανατολικής Μακεδονίας το 1916-18. Έχουν περάσει μήνες από τότε που διάβασα τα βιβλία, αλλά το σφίξιμο από οσα διάβασα ακόμα παραμένει. Και να σκεφτεί κανείς ότι παραδώσαμε την περιοχή χωρίς να ρίξουμε ούτε τουφεκιά, λόγω ουδετερότητας στον Α Παγκοσμιο.

Ιστορικά μυθιστορήματα: η σειρά βιβλίων Masters of Rome. Τι συμβαίνει όταν μία διάσημε νευρολόγος και πανεπιστημιακός του Yale αποφασίζει να γράψει ιστορικό μυθιστόρημα; Τότε προκύπτουν τα επτά βιβλία της σειράς Masters of Rome που καλύπτουν την περίοδο στην ιστορία της Ρώμης από τον Μάριο και τον Σύλλα και φτάνουν μέχρι λίγο μετά τη Ναυμαχία του Ακτίου και τον Οκταβιανό Αύγουστο. Μακάρι και οι ιστορικοί που γράφουν καθαυτό ιστορικά βιβλία για τη Ρώμη να έκαναν την ιστορική έρευνα και προεργασία που έκανε η Colleen McCullough για να γράψει ιστορικό μυθιστόρημα. Μέχρι και σχεδιασμένους στο χέρι χάρτες, κατόψεις και τοπογραφικά σχέδια έχει φτιάξει. Για τους λάτρεις της Ρωμαϊκής ιστορίας, αλλά και σε όσους αρέσκονται σε βιβλία γραμμένα με μεράκι και στιβαρή πένα που πήραν χρόνια προετοιμασίας για να γραφτούν, είναι must read. Fan fact; η συγγραφέας έχει γράψει και το βιβλίο τα Πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας. Έγινε και ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, η οποία προβαλόταν στην Ελληνική τηλεόραση κάπου εκεί στις αρχές των 80's και που ο ιερέας πρωταγωνιστής έκανε τις Ελληνίδες νοικοκυρές της εποχής να γεμίζουν ένοχους πόθους.

Αστυνομικά μυθιστορήματα: εδώ δεν έχει συγκεκριμένα βιβλία. Έχει μόνο όνομα συγγραφέα: Frédéric Fajardie. Γάλλος συγγραφέας, σεναριογράφος, μαρξιστής, πολιτικός αγωνιστής και δυστυχώς πρόωρα χαμένος. Συνεχιστής του δασκάλου Μανσέτ ( Η πρηνής θέση του σκοπευτή) και πηγή έμπνευσης για τον μαθητή Ιζό (Η Τριλογία της Μασσαλίας) γράφει neo-polar μυθιστορήματα βίαια, σκληρά, με έντονη πολιτική χροιά και ταξικό πρόσημο. Α και με πολύ καυστικό χιούμορ. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων.

Λογοτεχνία: 1. Ο Αθλητικογράφος του Richard Ford. Αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας ( κυκλοφορούν και τα άλλα δύο στα Ελληνικά. Το είχα ξαναδιαβάσει το μακρινό 2011, το είχα απολαύσει αλλά λόγω ηλικίας δεν το είχα εκτιμήσει. Τώρα που σαν τον ήρωα του βιβλίου Frank Bascombe είμαι ένας ταλαιπωρημένος μεσήλικας , η δεύτερη ανάγνωση του βιβλίου αποτέλεσε μία εμπειρία βαθύτατα υπαρξιακή και αφυπνιστική. Για όσους , όπως γράφει και το βιβλίο βρίσκονται στη φάση εκείνη της ζωής τους "που είναι το τέλος της αδιάκοπης πορείας να γίνεις κάτι, της σκέψης ότι η ζωή μηχανευόταν θαυμάσιες αλλαγές για σένα, ακόμη κι αν αυτό δεν ίσχυε", τότε αυτό το βιβλίο θα αποτελέσει ισχυρό υπαρξιακό καθρέφτη.

2. To καλοκαίρι που μας πέρασε, καθώς περπατούσα ένα βράδυ στους δρόμους της εξωτικής Κομοτηνής, βρήκα πετάμένο δίπλα από εναν κάδο ανακύκλωσης ένα σχετικά μικρό βιβλίο με τίτλο Tuesdays with Morrie. Σαν καλός ρακοσυλλέκτης το μάζεψα και μη έχοντας κάτι άλλο ενδιαφέρον να διαβάσω, ξεκίνησα να το διαβάζω το ίδιο βράδυ. Ω ρε φίλε! Το πρωϊ με βρήκε να το έχω τελειώσει και να κλαίω με λυγμούς ενώ είχα ένα τεράστιο τρυφερό χαμόγελο. Το βιβλίο βασίζεται στις συνεντεύξεις που έδινε ο καθηγητής Κοινωνιολογίας Morrie Schwartz στον δημοσιογράφο Mitch Albom. Οι συνεντεύξεις γινόντουσαν κάθε Τρίτη (γι'αυτό και ο τίτλος του βιβλίου), τους τελευταίους μήνες της ζωής του καθηγητή ο οποίος πέθαινε και μέρα με τη μέρα γινόταν όλο και πιο παράλυτος λόγω της ασθένειας του Λου Γκέρινγκ. Ο Morrie μέσα σε αυτές τις συνεντεύξεις κι ενώ ξέρει ότι πεθαίνει, ενώ βλέπει μέρα με τη μέρα να χάνει τον έλεγχο του σώματός του ή μάλλον λόγω αυτών, παραδίδει πραγματικά μαθήματα ζωής γεμάτα χιούμορ, σοφία, πείρα ζωής, αγάπη, τρυφερότητα, σκανδαλιά και χωρίς κανένα ίχνος διδακτίσμού, ηθικισμού και αρλουμπολογιών τύπου Κοέλιο.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Ιστορικά μυθιστορήματα: η σειρά βιβλίων Masters of Rome. Τι συμβαίνει όταν μία διάσημε νευρολόγος και πανεπιστημιακός του Yale αποφασίζει να γράψει ιστορικό μυθιστόρημα; Τότε προκύπτουν τα επτά βιβλία της σειράς Masters of Rome που καλύπτουν την περίοδο στην ιστορία της Ρώμης από τον Μάριο και τον Σύλλα και φτάνουν μέχρι λίγο μετά τη Ναυμαχία του Ακτίου και τον Οκταβιανό Αύγουστο. Μακάρι και οι ιστορικοί που γράφουν καθαυτό ιστορικά βιβλία για τη Ρώμη να έκαναν την ιστορική έρευνα και προεργασία που έκανε η Colleen McCullough για να γράψει ιστορικό μυθιστόρημα. Μέχρι και σχεδιασμένους στο χέρι χάρτες, κατόψεις και τοπογραφικά σχέδια έχει φτιάξει. Για τους λάτρεις της Ρωμαϊκής ιστορίας, αλλά και σε όσους αρέσκονται σε βιβλία γραμμένα με μεράκι και στιβαρή πένα που πήραν χρόνια προετοιμασίας για να γραφτούν, είναι must read. Fan fact; η συγγραφέας έχει γράψει και το βιβλίο τα Πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας. Έγινε και ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, η οποία προβαλόταν στην Ελληνική τηλεόραση κάπου εκεί στις αρχές των 80's και που ο ιερέας πρωταγωνιστής έκανε τις Ελληνίδες νοικοκυρές της εποχής να γεμίζουν ένοχους πόθους.


 

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
Εγώ φέτος μέχρι τώρα έχω διαβάσει τα εξής:

  • Έκανα μία δοκιμή με Tom Robbins που δεν είχα διαβάσει ποτέ και διάβασα το Still Life with Woodpecker, που σε γενικές γραμμές μου άρεσε αλλά ώρες ώρες μου άφηνε και μια επίγευση δηθενίλας.
  • Διάβασα μονορούφι το The Heart is a Lonely Hunter της Carson McCullers, που το λάτρεψα και συνέχισα στο Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια της Harper Lee (τους τίτλους τους βάζω στην γλώσσα που διάβασα το κάθε βιβλίο).
  • Με αφορμή τον θάνατό του έμαθα τον Cormac McCarthy και διάβασα το Child of God ενώ τώρα διαβάζω το Blood Meridian. Πραγματικά λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν τον ήξερα.
  • Συνέχισα την προσπάθεια που ξεκίνησα πέρσι με τον Stephen King και διάβασα το Under the Dome (πέρσι είχα διαβάσει το 22.11.63 και μισό το Salem's Lot) αλλά είναι πολύ τηλεοπτικός για τα γούστα μου.
  • Διάβασα το Χαμένο Νησί του Μ. Καραγάτση, απίστευτο βιβλίο για την εποχή που γράφτηκε ενώ για κάποιο λόγο διάβασα το Η Συμμορία της Άρπας του Κουμανταρέα ένα από τα χειρότερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ.
  • Σε αστυνομικά που είναι και η αγαπημένη μου κατηγορία διάβασα την Τριλογία της Μασσαλίας του Jean-Claude Izzo που μπήκε κατευθείαν στα all time favorites, την Τριλογία του Βερολίνου του Philip Kerr, καλό αλλά πολύ ακαδημαϊκό το βρήκα, πράγμα που αφαιρεί από ένα νουάρ, τα The Bullet That Missed και The Man Who Died Twice του Richard Osman, απολαυστικά ανάλαφρα αναγνώσματα, δοκίμασα Επιθεωρητή Μαιγκρέ με το Ο Τρελός του Μπερζεράκ του Σιμενόν, πολύ καθαρό και αφελές για τα γούστα μου, συνέχισα την εμμονή που έχω με τον Επιθεωρητή Χαρίτο του Μάρκαρη (για κάποιο λόγο ψάχνω να τα πάρω όλα, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη) με το Τίτλοι Τέλους Ο Επίλογος, παρότι η σειρά έχει γίνει από καιρό βαρετή με μία έντονη εσάνς αρπαχτής και φυσικά διάβασα και το καινούργιο του Jo Nesbo Ματωμένη Σελήνη (delivers αλλά έχει αναπτύξει μια μανιέρα που γίνεται λίγο διεκπεραιωτική).
  • Χωραέι Όλη η Αρχαιότητα στο Ασανσέρ. Βρίσκω πολλή ενδιαφέρουσα την θεματολογία (όπως και του podcast) αλλά ο τύπος είναι η επιτομή του cringe. Διαβάζεις (ακούς) μόνο παρέα με χαρτοσακούλα για τον εμετούλη.
  • Τέλος διάβασα κάποια ελληνικά κόμιξ όπως Η Τριλογία του Νυχτερίδα - Πέτρος Χριστούλιας, Ψηφιδωτό - Τάσος Ζαφειριάδης Πέτρος Χριστούλιας, Μυστήρια Πράματα Λύκοι της Ζήρειας - Θανάσης Πετρόπουλος, Hard Rock - Τάσος Μαραγκός και την σειρά 1800 του συντοπίτη Θανάση Καραμπάλιου.
Σόρυ για το σεντόνι.
 

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Aug 3, 2023
Messages
1,873
Still Life with Woodpecker, που σε γενικές γραμμές μου άρεσε αλλά ώρες ώρες μου άφηνε και μια επίγευση δηθενίλας.
Κριμα που δεν σου αρεσε ο τρυποκαρυδος, ο Tom Robbins ειναι απο τους αγαπημενους μου αμερικανους συγγραφεις και αυτο το βιβλιαρακι ειναι γενικως αποδεκτο ως η ειδανικοτερη εισαγωγη στο τυπο.


Απλα εχε υποψη πως αυτη η τρελιαρικα επικριτικη για τα παντα γραφη, που οντως μπορει να βγαζει δηθενιλα αν τον διαβασει κανεις σημερα, ηταν απολυτως αληθινη τοτε.

Αν αποφασισεις να του δωσεις και αλλη ευκαιρια θα σου προτεινα τους "αγριεμενους αναπηρους που επιστρεφουν απο τα καυτα κλιματα" (ο σουιτερς εν τω μεταξυ θυμιζει επικινδυνα τον @lelos kounelos ). Επισης μην σνομπαρεις το "αρωμα του ονειρου" επειδη εδω και καμια δεκαετια εχει γινει τρεντι απο τους φασαιους ολων των ειδων, ειναι οντως υπεροχο.
 

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
Θα διαβάσω και άλλο Τομ Ρόμπινς. Δεν θα τα χαλάσουμε για λίγη δηθενιά.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,273
Hank, δώσε μου μια λίστα με τα αγαπημένα σου αστυνομικά.
Μετα τον John Buchan πραγματικά έχω πάθει τσότσο που λέει και ο φίλος σου και ειπα να μπω λίγο πιο βαθιά. Από ότι έχω καταλάβει μου αρέσουν περισσότερο τα τύπου man on the run, παρότι είχα ξεκινήσει με Σέρλοκ και Πουαρώ.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664
Τα άπαντα Καμιλιερι και Montalbano
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,889
Άρχισα μια ευρύτερη προσπάθεια τώρα στα γεράματα να κλείσω κενά και παραλείψεις, να ξαναπάρω παλιά βιβλία που για κάποιο λόγο χάθηκαν και να δώσω σημασία σε συγγραφείς που έχουμε ακούσει αλλά λίγοι διαβάζουμε. Κυρίως αποφάσισα να προσεγγίσω απενοχοποιημένα την ανάγνωση ως ψυχαγωγία.
Σε αυτά τα πλαίσια "καταβρόχθησα" τρία βιβλία του Μαρή: Tην "εξαφάνιση του Τζων Αυλακιώτη", "Τα χέρια της Αφροδίτης" και τον "13ο επιβάτη" όλα από Πολιτεία. Θα πάρω περισσότερα στο μέλλον. Τρομερά παραγνωρισμένος συγγραφέας. Τώρα πρόκειται να αρχίσω το "Mόνος στο Βερολίνο" του Fallada. Eπίσης πήρα το the complete cronicles of Conan των εκδόσεων Gollanz από Πολιτεία, λίγο πριν εξαντληθεί καθώς φαίνεται. Βρήκα και το "The Complete Sherlock Holmes" της Penguin στα Puplic. Σειρά μέσα στη χρονιά έχει ο Εlric και ότι βρώ από Καμιλέρι ίσως και Λε καρέ. Τα πάντα όλα όπως βλέπετε, αλλά είπαμε...κενά και προσπάθεια να αναπληρώσω χαμένα βιβλία.
Με λίγα λόγια, σαλονάκι, πολιθρονίτσα, σομπίτσα για τα γέρικα κόκκαλα, βιβλιαράκι, deckακι στην άκρη και καλές γιορτές να έχουμε.

ΥΓ. Πόσο προσεγμένα τα δέματα της Πολιτείας σε όλους τους τομείς και πόσο τσαπατσούλικες οι αποστολές των Puplic ( και χάρη σου κάνουμε)
 
Top Bottom