What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ξεχασμένα διαμάντια - Game που αγαπήσαμε

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Δύσκολα θα το έλεγα ξεχασμένο το Arx Fatalis, εδώ μέχρι και mainstream sites αναφέρονται ακόμα στις προσπάθειες για fan remakes και source ports. Παιχνιδάρα, λίγες gaming εμπειρίες με έχουν αγχώσει περισσότερο από την εξερεύνηση του μαυσωλείου.

Το Summoner θυμάμαι πως αν και καλό, με είχε κουράσει λόγω κάποιων περίεργων design decisions, που τώρα δεν πολυθυμάμαι για να αναλύσω.

Μιας και πιάσαμε τέτοια πράματς, Septerra Core. Western rpg anime αισθητικής before it was cool, αχανής κόσμος με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και exploration διανθισμένο με ορισμένα adventure στοιχεία. Βασικό θέμα το διαρκές respawn εχθρών, και πως για το τελευταίο 20% του παιχνιδιού (που πάλι ήταν 15+ ώρες) είχες το "lol, I win" spell και κάθε έννοια πρόκλησης εξατμιζόταν. Και πάλι, πολύ καλό.



Επίσης δεν ξέρω πόσο γνωρίζει ο κόζμος ένα πολύ δυνατό action platform, που είχε βγει στις τελευταίες δόξες του shareware μοντέλου. Είχα πραγματικά λιώσει το shareware Episode 1, από cd του PC Master φυσικά. Η πλήρης έκδοση υπάρχει πλέον και στο gog. Ο λόγος για το Alien Rampage.



The Dark Eye. Καμία σχέση με το γερμανικό PnP setting. Μεταφορά κάποιων ιστοριών του Poe σε interactive μορφή. Αν κυκλοφορούσε σήμερα που είναι της μόδας τα walking simulators interactive experiences, θα έκανε θραύση.




Καλά, μπορώ να γράφω για ώρες για adventure games που δεν θα θυμάται ούτε η μάνα τους αλλά εμένα μου αρέσανε, ως γνήσιος Tsourinakis cultist... και ίσως το κάνω, you have been warned. Για την ώρα θα περιοριστώ σε άλλο ένα, AMBER: Journeys Beyond. Ghost-hunting adventure, που χωρίς να στοχεύει σε horror ατμόσφαιρα, είχε μερικά πολύ creepy σκηνικά. Μου είχε σηκωθεί η τρίχα όταν έβλεπα από την κάμερα ένα μαχαίρι να σηκώνετε από την κουζίνα και να έρχεται προς στο δωμάτιο στο οποίο βρισκόμουν εγώ. Spoiler alert, τελικά δεν γινόταν τίποτα, το μαχαίρι χανόταν στο δρόμο.

 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Διαβάζοντας τις μέχρι τώρα αναρτήσεις, μπορεί να φανεί ''κάπως'' που το γράφω, αλλά μέχρι τώρα θεωρώ το Arx Fatalis και το Dungeon Lords ως τα χειρότερα RPG παιχνίδια που έχω παίξει. Και τα δύο τα πήρα ως δώρο απ' το PCM, και τα δύο τα εκθείαζε ο ΑΠΤ στα review του τον καιρό της κυκλοφορίας τους (ειδικά το πρώτο). Ίσως φταίει το ότι δεν κατάλαβα τίποτα απ' αυτά!
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,795
Το Arx Fatalis ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΡΙΣΕΙΣ. ΤΟ ARX FATALIS!!11!!
(εντάξει το Dungeon Lords με είχε παρασύρει το review του Τσουρινάκη αλλά δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο τελικά)

To είχα τελειώσει 2 φορές, είναι υπέροχος συνδυασμός rpg και adventure. Έπεσε πάνω στην κυκλοφορία του Morrowind αλλά ξεχασμένο δε θα το 'λεγα, έχει αρκετό community που το υποστηρίζει ακόμα.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
έλα ρε όχι και το χειρότερο rpg το arx fatalis (ούτε το dungeon lords άσχετα που απλά το λες μέτριο προς καλό + ότι είχα ξεχάσει την ύπαρξη του και ότι το είχε δώσει το pcm xD)
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Ω ναι φίλε! Πολύ μακρυά από αυτό που περίμενε ο κόσμος, αλλά και πολύ μπροστά από την εποχή του - βασικά τι μπροστά από την εποχή του, ακόμα και σήμερα δεν υπάρχουν παιχνίδια που να αξίζουν πραγματικά τον χαρακτηρισμό action adventure όσο το King's Quest 8, καταχρώνται τον όρο καθαρά action παιχνίδια που τυχαίνει να έχουν και λίγο σενάριο και μια τζούρα exploration.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,795
Όλοι θυμούνται κάποια από τα παιχνίδια της σειράς Lemmings. Πόσοι όμως γνώριζαν γι' αυτό; Είχε και έκδοση για PC.


Πολύ υποτιμημένο RTS, ιδανικό για όσους δεν έχουν μεγάλη εμπειρία με το είδος.


Ενδιαφέρον καστ χαρακτήρων με μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, προσγειωμένες κινήσεις και λαβές, "ρεαλιστικό" σύστημα με πόντους. Μοναδικό ανάμεσα στα 3D Fighters.


Δεν είναι τόσο παλιό όσο άλλα παιχνίδια που έχουν αναφερθεί και ίσως φαίνεται περίεργη επιλογή, αλλά μιας και πρόκειται για μία και μοναδική προσπάθεια που δεν ανήκει σε γνωστό franchise κι έχει αποσυρθεί εδώ και καιρό από όλα τα ψηφιακά καταστήματα, θα έλεγα πως είναι αρκετά ξεχασμένο. NFS Underground με power-ups των kart racers:
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,528
Έδειχνε ενδιαφέρον το Lomax, αλλά δεν είχε τύχει ν' ασχοληθώ ποτέ. Νομίζω ότι στο τότε PC μου δεν έτρεχε καν (ήταν η εποχή που τα ports από το PSX ήταν ελαφρώς χάλια).

Όσον αφορά το Blur, θυμάμαι ότι είχε κυκλοφορήσει την ίδια περίοδο με το Split/Second, το οποίο ήταν πιο "κουλ". Ήταν και τα αντίστοιχα review στο PC Master μοιρασμένα (είχα αναλάβει το Split/Second, ο NikolasFigaro το Blur).

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,795
Τα έπαιζα συχνά στα arcades, ειδικά το Blue's Journey (oύτε καν θυμόμουν πως το έλεγαν, τυχαία έπεσα πάνω του) αλλά φυσικά δεν είχα καταφέρει να τελειώσω:



 

manofsorrows

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 21, 2013
Messages
306
Hex turn based strategy με mechs απο την Dynamix και την Sierra! Έχω να το αγγίξω πάνω από 20 χρόνια, αλλά θεωρώ ότι προσφέρει άφθονη διασκέδαση ακόμα και σήμερα παρά τα ξεπερασμένα γραφικά του. Πολλά stats για mechs και πιλότους ,χωρίς να γίνεται overwhelming. Η χαρά του διαχειριστή ρόστερ!
Υπάρχει και στο GOG, κι απ΄ότι βλέπω με χαρά στα user reviews ο κόσμος το έχει αγαπήσει όπως του αξίζει!

 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
Σαν παιδί αυτό ήταν για μένα ο ορισμός του τέλειου παιχνιδιού. Δε το έπαιξα ποτέ, αλλά θυμάμαι που θαύμαζα σποτάκια σε εκπομπή τεχνολογίας και φυσικά το έβλεπα σε βιτρίνες ηλεκτρονικάδικων (να τρέχει κάποιο demo).
 
Last edited:

akarthis

Half-Ogre
Joined
Oct 15, 2019
Messages
411
Θα βαλω εδω 2 απο τα παλια αγαπημενα μου που ειχα λιωσει ως φοιτητης. Πολλοι φιλοι μου δεν τα γνωριζουν.


Τεραστιος τιτλος. Απειρες ωρες.


Ακομη περισσοτερες ωρες
 

vlad

Half-Ogre
Approval of the Admiral
Joined
Oct 31, 2013
Messages
609
Δεν έχω ιδέα αν είναι διαμάντι ή όχι, ενώ σίγουρα δεν το έχω ξεχάσει. Συνεπώς, δεν ξέρω καν αν έχει θέση στο thread.

Από τις πρώτες μου (ίσως και η πρώτη) εμπειρίες gaming στο PC, με δεδομένη τη λατρεία μου για το DuckTales και τα κόμιξ των Μπαρκς, Ρότα, Σκάρπα, Ρόσα (και πολλών ακόμα) η παρακάτω platform πανδαισία των παιδικών μου χρόνων:



Μουσική, γραφικά, gameplay, συνολικό feeling είναι κορυφαία.

SNES review, γιατί δε βρήκα κάτι της προκοπής για το PC.

Edit: Χα, βρήκα review 20ετίας από Gamespot

Πόσο παιχνιδάρα!!! Υπήρξε διακαής πόθος για το snes μου και όταν τελικά το απέκτησα έπλεα σε πελάγη ευτυχίας. Την ίδια λατρεία έχω και εγώ για τον παπιόκοσμο κυρίως, αλλά και για το εν γένει σύμπαν της disney στα comics. Τεράστιοι καλλιτέχνες Καρλ, Μάρκο, Ρομάνο και Ντον και θα έβαζα και τον Νταν Γιπες στη λίστα, όπως και το Mickey Mania στα παιχνίδια.

Στα του θέματος θα βάλω το Nightmare Creatures ως ενα cult παιχνίδι της εφηβίας μου, όπου "σκληρό κομενάκι έσφαζε δαιμόνια" και ας αποτελούνταν από 20 πιξελ στο σύνολο. Respect.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,433
Future Cop:LAPD



Θυμάστε τα Strike ( Desert Strike, Jungle Strike κοκ); Ισομετρικά "tactical" shooters ( στοιχεία tactical για να είμαστε ακριβείς ). Το Future Cop: LAPD είναι το Future Strike στην ουσία, αλλά αντί για AH-64 Apache, χειρίζεσαι ένα mech/hovertank, το Χ1-Α. Εκτός από το ότι ήταν η συνέχεια των Strike, περιλάμβανε ( και στην PC έκδοση ) Co-Op και PvP local multiplayer, και το πρώτο δείγμα tower defence που είδα ποτέ ( ως skirmish, PvP ή PvAI ).

Το παίζαμε στο (Info)Quest PC ενός φίλου, στις διακοπές των Χριστουγγένων του 2001/2002. To PC είχε ένα CD με demo του Populous 3D και του FutureCop LAPD. Παιχνίδια 3ετίας, αλλά τα σαϊνια της Infoquest είχαν ταιριάξει έναν Pentium 4 στα 1,9 GHz με μια ΤΝΤ2 Μ64. Η ΜΧ440 που αγόρασε ο φίλος αργότερα ήταν αναβάθμιση :D
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,677
Rock N' Roll Racing.
Αξέχαστο παιχνιδάκι που πλέον το δίνει τζάμπα η blizzard. Το θυμάμαι κατα καιρούς και του δίνω και καταλαβαίνει.

PS.: Στο βιντεάκι του άρθρου το παιχνίδι είναι απο SNES, στο pc είναι καλύτερος.
 
Last edited:
Top Bottom