LATEST NEWS

$10.45 εκατομμύρια κόστισε στην Epic Games η αποκλειστικότητα του Control

Σύμφωνα με οικονομική έκθεση της μητρικής της εκδότριας εταιρείας 505 Games, η αποκλειστικότητα διάθεσης του Control για PC μέσω του Epic Store, κόστισε στην Epic Games το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 10.45 εκατομμυρίων δολαρίων, ή €9.49 εκατομμύρια αν το προτιμάτε στο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Για την ιστορία η 505 Games κράτησε το 45% του ποσού με το υπόλοιπο 55% να περνάει στην Remedy. Οι δύο εταιρείες βέβαια δεν αναμένεται να δουν περαιτέρω χρήματα στα ταμεία τους, μέχρις ότου οι πωλήσεις του τίτλου αποφέρουν στην Epic το άνωθεν ποσό. Το συμβόλαιο ουσιαστικά σημαίνει ότι η Epic προπληρώνει το ποσό που αντιστοιχεί στον αριθμό των πωλήσεων που η ίδια εκτιμά ότι θα σημειώσει ο τίτλος στο κατάστημά της. Μόλις ισοσταθμιστούν τα δύο ποσά, θα ξεκινήσει να αποδίδει το ανάλογο ποσοστό από τις επιπλέον πωλήσεις στις δύο εταιρείες.

Με βάση την τιμή πώλησης του παιχνιδιού αυτή την στιγμή, η οποία ανέρχεται στα 60€, το όριο που οφείλει να ξεπεράσει ο αριθμός των πωλήσεων είναι περί τις 159 χιλιάδες. Σύμφωνα δε και με την  κριτική του Γιώργου Δεμπεγιώτη, αυτό φαντάζει ως ένας αρκετά ρεαλιστικός στόχος.

Τέλος η 505 Games έχει υπογράψει συμβόλαιο αποκλειστικότητας και για το Journey To The Savage Planet το οποίο αναπτύσσεται από την Typhoon Studios.

 

Team Ragequit

Semi Hardcore Gestalt Consciousness

3 Comments

    1. Το άρθρο αναφέρει ότι η Epic προπλήρωσε ένα ποσό, για να εξασφαλίσει αποκλειστικότητα για το PC ( διάρκειας εξαμήνου αν δεν απατώμαι ). Μέχρι οι πωλήσεις του παιχνιδιού να ισοφαρίσουν το ποσό, δεν θα δώσει μερίδιο για στην 505 και στην Remedy.

      Το ενδιαφέρον είναι, ότι εάν το κοινό μποϊκοτάρει το Epic Store και αγοράσει το παιχνίδι σε άλλα καταστήματα, ο χαμένος είναι η Epic.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL