LATEST NEWS
Trending

H Microsoft αγόρασε τις Obsidian και inXile

Roll for Isometric Doomsday Countdown

Η Microsoft ανακοίνωσε στα πλαίσια του φετινού της συνεδρίου X018 πως ολοκληρώθηκαν οι συμφωνίες απόκτησης των Obsidian Entertainment και inXile. Δυο εταιρείες που θεωρούνται από πολλούς βετεράνους φίλους των RPG’s ως στυλοβάτες του χώρου και θεματοφύλακες της Ισομετρικής Ορθοδοξίας. Η Microsoft διαβεβαίωσε τους φίλους των εταιρειών πως τα αγαπημένα τους studios θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν σε καθεστώς αυτονομίας, κάτι που πολύ θεωρητικά θα τους επιτρέψει να ‘ντύσουν’ την γραφή και το όραμά τους, με μοντέρνο κοστούμι.

Από την άλλη, το έργο θυμίζει κάπου ύποπτα την εξαγορά της ‘μικρής’ Bioware από την Electronic Arts με όλα όσα ακολούθησαν.

Έτοιμοι για άγρια σπέκουλα; Σχολιάστε ακριβώς από κάτω!

Team Ragequit

Semi Hardcore Gestalt Consciousness

7 Comments

 1. Δεδομένου ότι η inXile ήταν κοντά στην πτώχευση πλέον μετά τις πενιχρές πωλήσεις των Numanuma και BT4, η εξέλιξη είναι η καλύτερη δυνατή για να τελειώσουν το Wasteland 3. Για την Obsidian είμαι κάπως πιο σκεπτικός. Η αισιόδοξη προοπτική λέει πως πλέον θα έχουν τα υψηλά budgets για να φτιάξουν AAA τίτλους, η απαισιόδοξη πως θα φτιάχνουν καζουαλ τζενερίλες για να φέρουν λεφτά στον αφέντη. Αν μη τι άλλο θα έχουμε να ασχολούμαστε στα επόμενα χρόνια.

 2. Όπως τα λέει ο Γκουνελιόν. Υπάρχει ένα ρόδινο ‘χαρούμενο’ σενάριο όπου αμφότερες οι εταιρείες ξαφνικά έχουν όλους τους τεχνικούς πόρους προκειμένου να φέρουν την γραφή και τα συστήματά τους σε ΑΑΑ υποδομές (και ουλαλά, φανταστείτε ένα RPG με την τεχνολογία του Cyberpunk 2077 και το μεράκι της Obsidian από πίσω) αλλά υπάρχει φυσικά και η οδός του ‘Τα πάντα στο Xbox’ οπότε αναπόφευκτα, τα ‘σκληρά και παραδοσιακά’ θα αργοσβήσουν.

  Η Larian κατόπιν θα ανοίξει δυο-τρια franchises ακόμη προκειμένου να γεμίσει το κενό των δυο προηγούμενων και όταν και αυτή κορεστεί/ξεπουληθεί/χαλάσει, θα έχουν σκάσει δυο-τρια μικρότερα στούντιο, έτοιμα να σηκώσουν την σκυτάλη.

  Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά από τη στιγμή που ζούμε σε ένα κόσμο όπου μπορούμε να χαιρόμαστε νέο Λάρι, Καγκουραλέξιο και να προσμένουμε το Cyberpunk, διάβολε, είμαι ευχαριστημένος.

 3. Προς το παρόν κρατώ τα στιγμιότυπα από το alpha protocol που έπαιξαν κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης της εξαγoράς της obsidian.

  Θεωρώ πως η ms δε θέλει να αποξενώσει κι άλλο τον κόσμο και έχει μάθει από την κατάντια της bioware, οπότε το σενάριο να “απαγορεύσει” στις inxile και obsidian να φτιάξουν άλλα κλασσικά crpg για χάρη τεχνικά άρτιων αλλά άψυχων ΑΑΑ, δε το θεωρώ πιθανο. Θα υπάρξουν και τέτοια λογικά αλλά θα έχουμε και παιχνίδια στο συνηθισμένο ύφος των δύο εταιρειών. Πάντως μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα έχω να παίξω το deadfire, το bards tale, το wasteland 3, το tower of time κ.ο.κ. Οπότε καβάτζα έχομεν lol

 4. Δεδομένου ότι η inXile ήταν κοντά στην πτώχευση

  Ok η Obsidian δεν ξέρω αν είχε χοντρό θέμα με τα οικονομικά της, αλλά οι χαμηλές πωλήσεις σε Tyranny και Pillars 2, δείχνουν ότι και για κείνη η συμφωνία με MS ήταν δίχτυ ασφαλείας τουλάχιστον.

  Για την Obsidian υπήρχαν οι φήμες, για την InXile δεν το περίμενα.

  (πολύ) συγκρατημένα αισιόδοξος. Αν ισχύσουν όσα λένε στα βίντεο, δηλ. να διατηρούν καλλιτεχνική ελευθερία και η MS είναι εκεί μόνο για στήριξη-χρηματοδότηση-τεχνογνωσία, χωρίς να αλλοιώνει το δημιουργικό μέρος, όλα εντάξει.

  Από εκεί και πέρα, δεν έχω κανένα θέμα να δοκιμάσουν και άλλα genres ή να φτιάξουν καμιά AAA blockbusterιά, αρκεί να συνεχίσουν να μας δίνουν και τα παραδοσιακά cprg που έκαναν ως τώρα. Και φυσικά ούτε ως αστείο δε θέλω να δω κινήσεις περί “αποκλειστικών παιχνιδιών” σε UWP ή Game Pass…

 5. δεν ξέρω αν είναι καλό η κακό. για τις εταιρίες είναι σίγουρα καλό μιας και πλέον (όσο εξυπηρετούν την ms πάντα) έχουν μια οικονομική σταθερότητα που δεν είχαν. και σύμφωνα με φήμες η σύγχρονη ms δεν μπλεκετε πολύ αφήνει τα στούντιο να δουλεύουν ελεύθερα οπότε αν δεν πάρουν καμιά στροφή αλα molineux πιστεύω θα δούμε αξιόλογο υλικό.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL