LATEST NEWS

Spillover mode στο Rainbow Six: Extraction

Κατόπιν ενός νέου event της Ubisoft, προσκαλεστήκαμε να επανέλθουμε στο Containment Zone του αξιόλογου Rainbow Six Extraction για χάρη ενός νέου mode, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο δωρεάν και θα συνεχίσει να είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Ο λόγος γίνεται για το Spillover mode, το οποίο αποτελεί μια απόπειρα της Ubisoft να ενσωματώσει ένα, κατά κάποιον τρόπο, horde mode στο παιχνίδι. Μια απόφαση που δεν είναι κακή σαν ιδέα, αλλά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους βασικούς κανόνες του gameplay του, οι οποίοι βασίζονται στο προσεκτικό σχεδιασμό των κινήσεων και στην stealth προσέγγιση.

Συγκεκριμένα, η υλοποίηση του mode περιλαμβάνει την τοποθέτηση κανίστρων σε προκαθορισμένα σημεία του εκάστοτε χάρτη και στη συνέχεια υπεράσπιση τους για πεπερασμένο χρονικό διάστημα από τις ορδές των Archeans που θα κατακλύσουν την οθόνη. Φυσικά, εξυπακούεται ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει καλή συνεννόηση μεταξύ των παικτών για το μοίρασμα των στόχων, την τοποθέτηση παγίδων και το σφράγισμα εισόδων, όπου αυτό είναι εφικτό, προκειμένου να υπάρχουν ελπίδες επιβίωσης απέναντι τους.

Πάντως οι Archeans δίνουν κυρίως έμφαση στην καταστροφή των κανίστρων, κάτι διόλου δύσκολο να πραγματοποιηθεί σας πληροφορώ, αλλά τουλάχιστον αυτό μας δίνει ένα χρονικό πλεονέκτημα έως ότου αποφασίσουν να ασχοληθούν μαζί μας. Στην περίπτωση που το κάνιστρο καταστραφεί και ζούμε ακόμα, τότε μπορούμε να επιστρέψουμε στο Extraction Point και να πάρουμε ένα νέο, συνεχίζοντας την αντίστροφη μέτρηση από εκεί που σταμάτησε.

Εκτός των κανίστρων, το Extraction Point διαθέτει μερικά medikits, πυρομαχικά και abilities προς ανανέωση, τα οποία είναι κοινά για όλη την ομάδα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει και σε μερικές παρεξηγήσεις, αν δεν υπάρχει σωστή επικοινωνία. Παρ’ όλα αυτά, ο βασικός σκοπός μας παραμένει να «καθαρίσουμε» τους Archeans μέσα σε εννέα incursions, τα οποία με τις σειρά τους χωρίζονται σε τρεις ή και τέσσερις φάσεις. Αν ολοκληρώσουμε ένα incursion, έχουμε την επιλογή να επιστρέψουμε πίσω και να μαζέψουμε τα XP που μας αναλογούν ή να ρισκάρουμε και να συνεχίσουμε στο επόμενο. Όπως συμβαίνει και στο «κανονικό» παιχνίδι δηλαδή.

Μπορούμε να πούμε ότι στην περίπτωση αυτή, το ρίσκο είναι αρκετά μεγάλο, καθώς το επίπεδο δυσκολίας κάθε επιδρομής των Archeans είναι πολύ υψηλό. Αν και έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τη σειρά με την οποία θα τοποθετήσουμε τα κάνιστρα (οι κλειστοί χώροι συνιστώνται ανεπιφύλακτα, κυρίως σε προχωρημένες φάσεις) και το είδος των εχθρών που θα μας… καλωσορίσουν (Elite, Spored ή Cloaked), η πληθώρα τους και η σφοδρότητα των επιθέσεων τους είναι σε κάθε περίπτωση αξιοσημείωτη.

Προκειμένου να αυξηθούν κάπως οι πιθανότητες μας, η Ubisoft συμπεριέλαβε τόσο έναν νέο operator στο παιχνίδι, τη Zofia, η οποία μεταξύ άλλων διαθέτει χειροβομβίδες κρούσης και μπορεί να κάνει revive τον εαυτό της, όσο και ένα ολοκαίνουριο gadget, που είναι (τι άλλο;) ένα turret. Δυστυχώς, εξαιτίας της φύσης του συγκεκριμένου mode, αρκετοί operators, κυρίως οι stealth based, καθίστανται περιττοί, κάτι που αναμφισβήτητα χρεώνεται στα αρνητικά του συγκεκριμένου mode.

Σε γενικές γραμμές, οι εντυπώσεις μας από το Spillover είχαν θετικό πρόσημο, χωρίς όμως να πρόκειται για κάτι το θεαματικό ή κάτι ουσιώδες που έλειπε από το παιχνίδι. Αν όμως έχετε αποκτήσει το Rainbow Six: Extraction, αξίζει να δοκιμάσετε το Spillover mode έστω και για λίγο, ώστε να αποκτήσετε όλα τα «καλούδια» που θα προσφέρει η ενασχόληση μαζί του.

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL