REVIEWS

DARK SOULS 3: ASHES OF ARIANDEL DLC

Έξι μήνες πέρασαν από την κυκλοφορία της εποποιίας που ακούει στο όνομα Dark Souls 3, του παιχνιδιού εκείνου που έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο την θρυλικά τριλογία. Πλέον έχουμε στα χέρια μας το πρώτο από τα τρία DLC του τίτλου, ονόματι Ashes of Ariandel. Για μια ακόμη φορά καλούμαστε να εισέλθουμε σε έναν κόσμο γνώριμο από τη μία αλλά και γεμάτο καινοτομίες και νέες, βάναυσες προκλήσεις.

Ariandel 01Ένα παγωμένο περιβάλλον δε θα μπορούσε παρά να είναι γεμάτο με βόρειους πολεμιστές…

Σύμφωνα με την From Software καλό θα είναι να έχουμε έναν χαρακτήρα με soul level πάνω από 80 πριν εισέλθουμε στον Painted World of Ariandel. Προσωπικά έτρεξα το DLC με έναν χαρακτήρα με soul level 105 σε NG+ και τα πράγματα δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου εύκολα. Όπως και να έχει πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και να έχετε φτάσει στο Cleansing Chapel bonfire της Cathedral of the Deep… εκεί, μιλώντας στον νεοφερμένο NPC, ξεκινά το δραματικό ταξίδι μέσα στο νέο, καταραμένο πίνακα του Dark Souls 3.

Ο κόσμος του Ashes of Ariandel είναι παγωμένος, γεμάτος απότομες βουνοκορφές, χιονισμένα τοπία και ανεμοδαρμένες ξύλινες γέφυρες. Η περιπλάνησή μας θα μας φέρει αργότερα μέσα σε ένα ερειπωμένο χωριό με τη δική του δραματική ιστορία. Μια εκκλησία, μερικά ερείπια πύργων και ένα εντυπωσιακό ακόμη κτίσμα με τα δικά του, απόκρυφα μυστικά ολοκληρώνουν το τοπίο. Για μια ακόμη φορά η γεωμετρία είναι εξαιρετική με απίθανα shortcuts, εμπνευσμένη τοποθέτηση των bonfires και την αίσθηση ενός ολοκληρωμένου, διαφορετικού περιβάλλοντος. Η ανακάλυψη κάθε σπιθαμής του νέου κόσμου που μας προσφέρεται θα επιβραβεύσει τον παίχτη με νέα μυστικά, αντικείμενα αλλά και τραγικούς θανάτους.

Ariandel 02The trees have eyes…

Οι νέοι εχθροί στο Ashes of Ariandel είναι ποικιλόμορφοι, δένουν εξαιρετικά με το περιβάλλον και “βαράνε άσχημα”. Οι Millwood Knights θυμίζουν του vikings, τους θρυλικούς πολεμιστές του βορρά, και φέρουν τεράστια όπλα ικανά να προξενήσουν άπειρη ζημιά. Οι λύκοι που θα συναντήσετε σε κάθε γωνιά του παγωμένου τούτου κόσμου δεν είναι κάτι καινούριο… το αλύχτισμά τους όμως θα καλέσει κι άλλους, περισσότερους για να περικυκλωθείτε τελικά από αυτούς λίγο πριν σας κατασπαράξουν. Δέντρα ζωντανά εκτοξεύουν πύρινες σφαίρες ή βροχή από πάγο για να σας ακινητοποιήσουν, καθώς παραβιάζετε τον χώρο τους και καταπατάτε τα ιερά τους χώματα. Τεράστια έντομα θα προσκολληθούν στο κορμί σας για να απομυζήσουν τη ζωτική σας ενέργεια. Και θα βρείτε πολλά ακόμα πλάσματα και κινδύνους σε κάθε γωνιά του χιονισμένου και ματωμένου πίνακα…

Είναι σύνηθες τα DLCs της σειράς Souls να περιλαμβάνουν δύσκολα και εντυπωσιακά bosses. Εδώ θα αντιμετωπίσετε δυστυχώς, λίγα στον αριθμό, μόλις δύο. Το πρώτο από αυτά είναι προαιρετικό, δεν εντυπωσιάζει και μάλλον κρίνεται εύκολο για τα δεδομένα ενός DLC. Θα πρέπει όμως να το αντιμετωπίσετε και να το νικήσετε καθώς dropάρει το απαιτούμενο αντικείμενο για να ξεκλειδώσετε το νέο PvP mode του τίτλου (περισσότερο για αυτό στη συνέχεια). Το τελικό αφεντικό όμως του Ashes of Ariandel αποτελεί μια δραματική μάχη όχι σε ένα, ούτε σε δύο αλλά σε τρία στάδια, το ένα δυσκολότερο και συγκλονιστικότερο από το άλλο. Θεωρώ πως αγγίζει σε δυσκολία, ίσως και να ξεπερνά, την επική μάχη με τον Nameless King. Αποτελεί σίγουρα ένα από τα δυσκολότερα bosses ολόκληρης της σειράς και θα σας οδηγήσει στα όριά σας!

Ariandel 03Όταν νικήσετε το συγκεκριμένο boss, η PvP αρένα θα “πάρει φωτιά”!

Τα νέα όπλα και πανοπλίες που προσφέρει το DLC είναι ιδιαίτερα και θα βρουν χρήση κυρίως στο PvP κομμάτι του τίτλου. Εδώ είναι και η μοναδική παραφωνία σε σχέση με τη συγκεκριμένη κυκλοφορία: δείχνει να αποτελεί ένα DLC για τους παίχτες που αρέσκονται στο PvP. Η ολοκλήρωση του Ashes of Ariandel δε θα σας πάρει περισσότερες από 4 με 5 ώρες, όσο αφορά το PvE κομμάτι του τίτλου, χρόνος υπερβολικά μικρότερος από αντίστοιχα DLCs του παρελθόντος. Η εξόντωση, όμως, του προαιρετικού boss και τα νέα όπλα που dropάρουν ή μπορείτε να δημιουργήσετε από τις ψυχές των δύο αφεντικών, οδηγούν σε αυτό που πραγματικά έρχεται να προσφέρει το DLC: την PvP αρένα.

Εδώ θα βρείτε τον παράδεισό σας οι PvP maniacs. Με άψογο και γρήγορο matchmaking μπορείτε να αναλωθείτε σε μάχες αρένας που μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως και 6 παίχτες. Αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να δοκιμάσετε νέα builds αλλά και τον καινούριο εξοπλισμό που προσφέρει το DLC χωρίς να χρειαστεί να κάνετε invades σε κόσμους άλλων παιχτών ή να περιμένετε αντίστοιχες εισβολές. Πιθανολογώ μάλιστα την μελλοντική διοργάνωση tournaments στο συγκεκριμένο mode. Εγώ προσωπικά σαν PvE παίχτης, δεν θα πάρω…

Ariandel 04Ό,τι απομένει μετά τη συγκλονιστική τελική μάχη του DLC… στάχτη κι αίμα!

Το Ashes of Ariandel τελικά προσφέρει ελάχιστο περιεχόμενο για τον παίχτη που ενδιαφέρεται για το lore και την σύγκρουση με τους κινδύνους και τα πλάσματα του παιχνιδιού. Η From Software δήλωσε πως τα επόμενα DLCs θα δίνουν βάση στο PvE περιεχόμενο του τίτλου… αναμένουμε λοιπόν. Τα 14,99 ευρώ μάλλον κρίνονται υπερβολικά για 5 -το πολύ- ώρες PvE gameplay. Αν από την άλλη είσαι θιασώτες των arena battles, τότε επενδύστε άμεσα. Το Ashes of Ariandel απλά μας ανοίγει την όρεξη για τις επόμενες δύο προσθήκες στου μυθικό κόσμο του Dark Souls 3.

 

Ευχαριστούμε τη Bandai Namco Entertainment, τον επίσημο εισαγωγέα του Dark Souls 3 στην Ελλάδα, για τη παροχή του review code.

Pros

  • Υπέροχα σχεδιασμένος κόσμος για άλλη μια φορά.
  • Ποικιλία δύσκολων και πρωτότυπων εχθρών, νεά αντικείμενα και πανοπλίες.
  • Συγκλονιστικό τελικό boss fight!
  • Η PvP αρένα! Let the blood run red!

Cons

  • Μικρό PvE περιεχόμενο σε σχέση με παλαιότερα DLCs.
  • Αν δεν είστε θιασώτες του PvP, θα το ολοκληρώσετε σε λίγες μόνο ώρες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 80%

80%

Νίκος Καλαγκιάς

Ο Νίκος είναι ένας gamer που τον χαρακτηρίζουν δύο απλές λέξεις: "Ατσάλι" και "Φωτιά". Ναι, καλά καταλάβατε. Οτιδήποτε video game έχει μέσα το fantasy/μεσαιωνικό στοιχείο έχει και το όνομα του γραμμένο επάνω. Ασχολείται κυρίως με RPGs και strategies ενώ ποτέ δε θα πει όχι και σε καλογυαλισμένους hack 'n slash fantasy τίτλους. Εκεί που το πολεμικό κέρας ηχεί, εκεί που το ατσάλι συναντά το ατσάλι, εκεί που το θάρρος και ο ηρωισμός ξεπερνούν τα πάντα και η θυσία του αδελφού εξυψώνει τα πολεμικά ιδανικά... θα βρείτε και τον Νίκο δίπλα με ένα gamepad στο χέρι να ουρλιάζει: "Chaaaarge!"

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL