REVIEWS

KINGDOM COME: DELIVERANCE

Όταν πρωτοξεκίνησε η ιστορία του Kingdom Come: Deliverance μέσω του αρχικού Kickstarter campaign του, τον μακρινό (σχετικά) Ιανουάριο του 2014, μια ευρεία ποικιλία από gamers διαφορετικών προτιμήσεων είχαν κι έναν λόγο να ενθουσιαστούν, καθώς το παιχνίδι υποσχόταν “ελευθερία και ανοιχτό κόσμο αντίστοιχο του Skyrim, setting αντίστοιχο του Mount and Blade, σεναριακή εξέλιξη στο στυλ των Witcher, challenging μάχες όμοιες με των Dark Souls”, και όλα αυτά τυλιγμένα μέσα σε ένα πακέτο ιστορικά ρεαλιστικής Mεσαιωνικής Τσεχίας. Λίγες μέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του game, μπορούμε να πούμε πως οι αρχικές προσδοκίες επαληθεύθηκαν αλλά και διαψεύσθηκαν ταυτόχρονα, καθώς το Kingdom Come καταφέρνει μεν να είναι ένας επαρκής “φόρος τιμής” στο gameplay των παραπάνω τίτλων, αλλά παράλληλα να μην ομοιάζει απόλυτα με κανέναν εξ αυτών και να αποτελεί κάτι το μοναδικό, το ανεπανάληπτο ίσως, στον χώρο των games. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα ικανοποιήσει απόλυτα όλους τους φανς των παραπάνω games, για πολλούς και διάφορους λόγους… αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Kingdom Come Deliverance - Scenery on horseback
Δείγμα των όμορφων τοπίων της κεντρικής Βοημίας. Σχεδόν μπορείς να μυρίσεις το γρασίδι.

Στον πυρήνα του ιστορικού υποβάθρου του game βρίσκονται οι πολιτικές μηχανορραφίες των βασιλικών οίκων της Ευρώπης στις αρχές του 15ου αιώνα, οι οποίες απεικονίζονται κατά τρόπο 100% πιστό στην ιστορία και αφορούν βασιλείς κρατών, Πάπες, Αυτοκράτορες, λοιπούς κατώτερους ευγενείς και κληρικούς, διοικητές κάστρων και πόλεων, Κουμάνους μισθοφόρους, αλλά και τον απλό λαό που απλά προσπαθεί να επιβιώσει με κάθε τρόπο ενώ οι παραπάνω εμπλέκονται στα σκιερά παιχνίδια τους. Η δράση επικεντρώνεται συγκεκριμένα στην περιοχή που εκτείνεται λίγα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πράγας (η οποία περιοχή αποδίδεται με εκπληκτική λεπτομέρεια και πιστότητα σε σχέση με την αντίστοιχη έκταση στον πραγματικό κόσμο), όπου συναντάμε τον χαρακτήρα μας, ονόματι Henry, γιο ενός σιδερά στην υπηρεσία ενός τοπικού λόρδου. Ο Henry ζει ως τυπικός νέος της εποχής, κάνοντας θελήματα, πίνoντας μπύρα στο πανδοχείο και πετώντας με τους φίλους του κοπριά στα σπίτια κατοίκων που τόλμησαν να κακοχαρακτηρίσουν τον νόμιμο Βασιλιά και τον Πάπα (όπως κάνουμε και σήμερα, δηλαδή), μέχρι που τα δραματικά γεγονότα του προλόγου τον ωθούν αναπόφευκτα να λάβει μέρος στο παραπάνω παιχνίδι εξουσίας, αλλά και να το επηρεάσει καθοριστικά.

Kingdom Come Deliverance lorebook
Το εξαιρετικό Codex του παιχνιδιού περιέχει ιστορικές πληροφορίες για όλες τις μορφές που αναφέρονται στα πλαίσια του σεναρίου, αλλά και για ευρύτερα κοινωνικά θέματα της Μεσαιωνικής Τσεχίας όπως η θρησκεία, τα επαγγέλματα ή η θέση της γυναίκας.

Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στο KC και στα άλλα games που πραγματεύονται αντίστοιχες ιστορίες “άσημου πρωταγωνιστή που μέσα από δράμα καταλήγει μεγάλος και τρανός” είναι το ότι η επιρροή του Henry δεν πραγματοποιείται υπό το στάτους του “εκλεκτού” ή του “σωτήρα” – σε όλη τη διάρκεια του σεναρίου καθίσταται σαφές (τόσο σε εμάς όσο και στον ίδιο τον χαρακτήρα μας) πως είμαστε απλά ένα γρανάζι, ένα πιόνι της εξουσίας, ένας εντολοδόχος που απλά ακολουθεί διαταγές, ένας χωρικός που αθελά του βρέθηκε να κραδαίνει σπαθί, πάντα σε όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερα πλαίσια. Ως εκ τούτου, μην περιμένετε πως ξαφνικά μετά από λίγες ώρες παιχνιδιού θα μπορείτε να ισοπεδώσετε μόνοι σας μια λεγεώνα από εχθρούς (σεβαστό μέρος του προλόγου πραγματεύεται την… απελπισμένη φυγή μας από μια τέτοια λεγεώνα), θα αποκτήσετε τα ακριβότερα όπλα που διατίθενται προς πώληση (βέβαια, και να μπορούσατε να τα αποκτήσετε στην αρχή, πιθανώς να μην είχατε τα απαραίτητα στατς για να τα φορέσετε), ή πως θα λάβετε σε οποιαδήποτε στιγμή του παιχνιδιού ως αμοιβή τη δική σας έπαυλη (χαρακτηριστικό είναι το ότι, μετά από την ολοκλήρωση μιας “ηρωϊκής” πράξης μας, λαμβάνουμε ως αμοιβή το δικαίωμα να… κοιμόμαστε σε ένα δωματιάκι δίπλα στους στάβλους ενός κάστρου!). Μην περιμένετε επίσης πως ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από εσάς, πως όλοι έχουν τη δική σας έγνοια και πως τα quests θα σας περιμένουν αιώνια – άπαξ και κάποιος σας πει “να είσαι εδώ αύριο τα μεσάνυχτα για να κάνουμε τη μπίζνα”, έτσι και δεν εμφανιστείτε στη σωστή ώρα τότε πολύ απλά το quest προχωράει χωρίς εσάς. Μην περιμένετε καν πως θα βρείτε στο χάρτη του παιχνιδιού κάθε 100 μέτρα διάσπαρτα “dungeons”, μυθικά πλάσματα ή διαφόρων ειδών features που ίσως έχετε συνηθίσει στα άλλα open-world games – ο “ρεαλισμός” του KC έχει ως αποτέλεσμα το να είναι ο κόσμος ως επί το πλείστον γεμάτος μόνο με άγρια φύση (δεν λείπουν προφανώς και τα διαφόρων ειδών σημεία ενδιαφέροντος), με το κύριο μέρος της δράσης να λαμβάνει χώρα στα μικρά ή μεγάλα αστικά κέντρα της κεντρικής Βοημίας, όπως θα περίμενε κανείς να συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Kingdom Come Deliverance Helmet View
Προσέξτε την “μαυρίλα” στο πάνω και το κάτω μέρος της εικόνας – οφείλεται απλά στο ότι εν προκειμένω φορούσα full-face κράνος με μια μικρή μόλις οπή για τα μάτια.

Σε αυτό το στάτους του παιχνιδιού ως μια όσο το δυνατόν πιστότερη ιστορικά και “ρεαλιστικότερη” αναπαράσταση της ζωής στη Μεσαιωνική Τσεχία οφείλονται και οι αρκετά “hardcore” μηχανισμοί του, χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ξεχωριστά (για καλό ή για κακό, ανάλογα με την οπτική γωνία του παίκτη) features του τίτλου. Αντί να ασχοληθώ με την διεξοδική ανάλυση των επιμέρους μηχανισμών (κάτι τέτοιο θα απαιτούσε 5σέλιδο αφιέρωμα από μόνο του), ας αρκεστώ στο να αναφέρω πως υπάρχουν ξεχωριστά mechanics με δικούς τους, ξεχωριστούς κανόνες, σχεδόν για ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο παιχνίδι.

Μηχανισμοί για τις μάχες με melee όπλα, μηχανισμοί για την τοξοβολία, μηχανισμοί για τον θόρυβο που προκαλούμε ανάλογα με το τι ρούχα/πανοπλία φοράμε, μηχανισμοί για την ιππασία, για το περιβάλλον stealth, την παραβίαση κλειδαριών ή για το Pickpocketing, για τα παζάρια με τους εμπόρους, για τον τρόπο που λερώνονται (!) τα ρούχα και ο οπλισμός μας αλλά και για το πώς επηρεάζει η βρωμιά μας την συμπεριφορά των γύρω μας (!!), μηχανισμοί για τον ύπνο μας και την πείνα μας, για τον τρόπο που χαλάνε τα τρόφιμα, μηχανισμοί για το τρόχισμα των όπλων, για την απόσταξη φίλτρων, για την αντοχή μας στο αλκοόλ, για το reputation μας σε κάθε περιοχή – ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ υλοποιούνται στο παιχνίδι με συγκεκριμένους κανόνες τους οποίους οφείλουμε να ακολουθούμε σε κάθε μας βήμα. Έτσι οι μάχες με σπαθί υλοποιούνται με τρόπο παρόμοιο πχ με αυτόν του For Honor (αλλά σε σαφώς πιο βαθύ επίπεδο), η απόσταξη ενός φίλτρου απαιτεί την συλλογή των κατάλληλων υλικών, την επεξεργασία τους, την προετοιμασία της βάσης του φίλτρου στη μαρμίτα και το βράσιμο των υλικών για το κατάλληλο χρονικό διάστημα που ορίζει η εκάστοτε συνταγή (και την οποία συνταγή μπορούμε να διαβάσουμε μόνον αν έχουμε μάθει ανάγνωση πρώτα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, μιας και σπάνια οι χωρικοί στο Μεσαίωνα γνώριζαν γραφή κι ανάγνωση by default), ενώ παράλληλα πρέπει να κοιμόμαστε ανά τακτά διαστήματα (αν το “energy” stat μας πέσει επικίνδυνα χαμηλά ο Henry αρχίζει να χασμουριέται, τα μάτια του αρχίζουν να κλείνουν, και στο τέλος… απλά πέφτει από την εξάντληση) και να τρώμε (με την υπερκατανάλωση να οδηγεί σε “πρήξιμο” και αίσθηση βάρους που χαμηλώνει τα στατς μας και το energy μας, και την κατανάλωση τροφίμων κακής κατάστασης να οδηγεί, προφανώς, σε τροφική δηλητηρίαση!). Ιδιαίτερα χιουμοριστικό περιστατικό, επίσης, ενδεικτικό της φιλοσοφίας του game, είναι το ότι, αν ενώ ιππεύουμε το πιστό μας άτι επιχειρήσουμε να περάσουμε κάτω από ένα χαμηλό πέρασμα ή πολύ χαμηλό και στιβαρό κλαδί δέντρου, τότε το κεφάλι μας “βρίσκει”, χτυπάμε και πέφτουμε από το άλογο!

Kingdom Come Deliverance Saviour Schnapps
Μνημειώδης είναι η λειτουργία Save. Πέρα από το Autosave που γίνεται αυτόματα ανά διαστήματα, μόνος τρόπος να κάνουμε Manual Save είναι ξοδεύοντας (πίνοντας) ένα αλκοολούχο ποτό ονόματι Saviour Schnapps, ενώ μπορούμε ανά πάσα στιγμή να έχουμε διαθέσιμα μόνο 3 manual save slots καθώς το παλαιότερο διαγράφεται κάθε φορά που σώζουμε!

Καθίσταται σαφές πως η περιήγηση στον κόσμο του Kingdom Come γίνεται υπό περιβάλλον παρόμοιο με το Hardcore Mode του Fallout: New Vegas, αλλά 10.000 φορές πιο σκληρό και αδυσώπητο. Πραγματικά, σε μια κλίμακα από το 1 (Skyrim, ανοιχτός κόσμος, μηδέν έγνοιες, μηδέν επιπτώσεις, δράκοι παντού και dungeons γεμάτα με λαμπερό loot) και το 10 (η πραγματική ζωή, με φόρους, λογαριασμούς, ενοίκια, πολέμους, κατάθλιψη, ερωτική απογοήτευση, διεφθαρμένους πολιτικούς και άξεστους συμπολίτες) το KC βρίσκεται κάπου στο 9, αγγίζοντας περιστασιακά το επίπεδο ενός στεγνού LARP. “Casual-unfriendly” θα ήταν ένας καλός χαρακτηρισμός για αυτό. Ίσως οι μόνοι παράγοντες που έμειναν εσκεμμένα “game-y” και σπάνε τον επιδιωκόμενο ρεαλισμό στα πάντα να είναι το γεγονός πως, άπαξ και αποκτήσουμε δικό μας άλογο, τότε οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε στον κόσμο μπορούμε να σφυρίξουμε κι αυτό θα διακτινιστεί και θα εμφανιστει ως διά μαγείας δίπλα μας όπως στο Witcher 3, αλλά και το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να… πηγαίνουμε προς νερού μας κάθε λίγες ώρες (αν και σίγουρα κάποιος modder ετοιμάζει ήδη κάτι που θα διορθώσει αυτήν την αδικία).

Kingdom Come Deliverance Monastery Instance
Εξίσου μνημειώδες Instance που λαμβάνει χώρα σε ένα μοναστήρι, κατά το οποίο οφείλουμε να συμμετέχουμε σε όλες τις προβλεπόμενες αγγαρείες ως Initiates της μονής, όπως η παρασκευή φίλτρων ή η μετεγγραφή λατινικών κειμένων!

Ανεξάρτητα από τα στοιχεία από games που παρατίθενται ως έμπνευση των δημιουργών στην εισαγωγή του review, η έμφαση που δίδεται πρωτίστως στον τομέα του “ρεαλισμού” σίγουρα καθιστά το Kingdom Come ένα παιχνίδι που δεν είναι για όλους. Παρά τον Open-World χαρακτήρα του, οι φανς του Skyrim που ψάχνουν κάτι παρόμοιο στο KC θα απηυδήσουν και θα το παρατήσουν μέσα στο πρώτο μισάωρο. Αν και είναι αρκούντως “sandbox” υπό την έννοια πως μπορούμε να πάμε όπου θέλουμε στο χάρτη, να πολεμήσουμε με τον τρόπο που θέλουμε και να είμαστε καλόπαιδα ή παραβατικοί τσόγλανοι (με τις ανάλογες επιπτώσεις), οι φανς των Mount and Blade θα βρουν το περιβάλλον δράσης του KC αλλά και την απουσία δημιουργίας πλήρως custom χαρακτήρα αρκετά περιοριστικά σε σχέση με το τι τους προσφέρεται στα M&B. Ομοίως, και οι φανς των Witcher που απλά θέλουν να δουν μια όμορφη “Σλαβικά αυθεντική” ιστορία διανθισμένη με καταιγιστική δράση, όμορφα τοπία και το περιστασιακό ρομάντζο, θα βγάλουν σπυριά από τη λεπτοδουλειά (και την απαιτούμενη αφιέρωση κόπου και χρόνου) που απαιτείται ακόμα και για τη διενέργεια μιας απλής διαδικασίας όπως η απόσταξη ενός φίλτρου.

Ακόμα όμως κι αν κάποιος παραβλέψει ΟΛΑ τα παραπάνω και απλά θελήσει να απολαύσει το game για αυτό που προσφέρει, ενδεχομένως και να πέσει πάνω σε bugs, glitches, exploits ή διάφορα θέματα της ΑΙ, τα οποία έχουν αναφερθεί πλήρως randomly από παίκτες (πράγμα που σημαίνει πως μπορεί κάποιος τυχερός να μην συναντήσει ούτε ένα bug αλλά κάποιος άλλος να μην μπορεί καν να φορτώσει το game, οπότε τα bugs είναι υπαρκτά και περιμένουν τον άτυχο που θα πέσει πάνω τους) και τα οποία μαρτυρούν πως ίσως το Kingdom Come να ήθελε κανένα μήνα “γυαλίσματος” ακόμα πριν την επίσημη κυκλοφορία του – χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης είναι το ότι, σύμφωνα με συνέντευξη του Lead Developer λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του game, ορισμένα από τα bugs και τα glitches του οι δημιουργοί τα αντιλαμβάνονται μόνο μετά την επίσημη κυκλοφορία για πρώτη φορά, παρακολουθώντας… streams στο twitch ή βιντεάκια στο youtube.

Kingdom Come Deliverance Skills
Η ανάπτυξη των skills γίνεται μέσω της χρήσης τους, λίγο-πολύ όπως στα Elder Scrolls. Φτάνοντας σε συγκεκριμένα Milestones, μπορούμε να επιλέγουμε διάφορα Perks/Traits που προσδίδουν bonus ή και κάποιες ποινές “εξειδίκευσης” που αφορούν το εκάστοτε Skill και τις σχετικές με αυτό πτυχές του Gameplay.

Συνειδητοποιώ στο φινάλε πως είναι αρκετά δύσκολο το να προσπαθήσει κάποιος να βαθμολογήσει αντικειμενικά το Kingdom Come με ένα ξερό αριθμό από το 1 ως το 100. Τα bugs και τα glitches, αλλά και το αρκετά “ιδιαίτερο” σύστημα save του, είναι ίσως οι μόνοι “αντικειμενικοί” λόγοι που θα μπορούσε να εγείρει κάποιος για να το μειώσει στην παρούσα φάση – από εκεί και πέρα, το μεγαλύτερο μέρος της απόλαυσης (ή… δυστυχίας) που θα αντλήσει κάποιος από αυτό επαφίεται καθαρά στο τι προσδοκίες έχει από αυτό αλλά και στο κατά πόσο δύναται να επενδύσει κόπο και χρόνο στον πραγματικά μοναδικό χαρακτήρα ενός παιχνιδιού που, όπως προανέφερα, σίγουρα δεν είναι για όλους. Προσωπικά έχοντας επενδύσει περί τις 60 ώρες στο παιχνίδι (στις οποίες κατάφερα να ολοκληρώσω μία φορά το Main Storyline και… το 1/2 περίπου των διαθέσιμων δευτερευόντων quests), και όντας αρκετά τυχερός ώστε να μην συναντήσω ούτε ένα σοβαρό bug (πέρα από την αναμενόμενη αγανάκτηση που προέκυψε από το ένα και μοναδικό crash-to-desktop που μου συνέβη λίγο πριν την ολοκλήρωση ενός quest), δεν μπορώ παρά να θαυμάσω το τελικό προϊόν. Είναι ένα υπερφιλόδοξο αλλά εν τέλει επιτυχημένο kickstarter story, με τις (δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες) ατέλειές του αλλά και με εντυπωσιακά στοιχεία, τόσο από πλευράς των ιδιαίτερων hardcore μηχανισμών του όσο και από πλευράς πιστότητας στην ιστορική πραγματικότητα της εποχής, που δεν έχω συναντήσει σε κανένα άλλο game ως τώρα. Mε τους δημιουργούς να έχουν επιδωθεί ήδη στην απομάκρυνση των τεχνικών ατελειών αλλά και την κυκλοφορία του προγραμματισμένου ήδη από την εποχή του kickstarter campaign έξτρα περιεχομένου (είτε πρόκειται για DLC είτε για το τελευταίο προγραμματισμένο Act της κυρίως ιστορίας του game), το Kingdom Come αναμφίβολα είναι προορισμένο για να λάμψει σαν τον ήλιο πάνω από τα πυκνά και καταπράσινα δάση της Βοημίας.

Ευχαριστούμε θερμά την Enarxis Dynamic Media για την παροχή του review code για το game.

Για να ενισχύσετε το Humble Bundle και το Ragequit.gr, μπορείτε να αγοράσετε το Kingdom Come: Deliverance ακολουθώντας αυτόν το σύνδεσμο.

Pros

 • Απίστευτη προσοχή στη λεπτομέρεια κατά την ιστορική απεικόνιση της Μεσαιωνικής Τσεχίας.
 • Σενάριο άρτια συνυφασμένο με πραγματικά ιστορικά γεγονότα.
 • Πραγματικά μοναδικοί στο είδος των computer RPG μηχανισμοί “ρεαλισμού”.
 • Καλογραμμένα quests, στην πλειοψηφία τους με πάνω από έναν τρόπο επίλυσης.

Cons

 • Bugs, glitches, και περιστασιακά “ανάπηρη” ΑΙ.
 • Το σύστημα Save το λες είτε ιδιοφυές είτε τιμωρία του Θεού προς τους αμαρτωλούς.
 • Οι ιδιαίτεροι μηχανισμοί του σίγουρα δεν θα κάνουν κλικ σε όλους – αλλά, για ένα μάτσο χονδρούς ελιτιστές όπως εμείς, αυτό ίσως να είναι και θετικό.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 88%

88%

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

10 Comments

 1. Ωραιότατο review. Γενικά το παιχνίδι μου φαίνεται ένας αποτελεσματικός τρόπος να ζήσει κανείς μια εναλλακτική μεσαιωνική -όχι fantasy- πραγματικότητα, για να ξεφεύγει 2 ώρες τη μέρα από το σήμερα. Αυτή η sandboxίλα συνδυασμένη με το ότι τα quests προχωράνε με ή χωρίς εσένα, είναι πραγματικά η επιτομή της μεταφοράς του “άμα βγω, θα σας πάρω τηλέφωνο”, “μη με περιμένετε” κλπ που ζούμε rl. Sold.

 2. +9 πόντοι για την περίληψη του επίμαχου screenshot από το Dancing With The Devil quest στο reel. Πραγματικός ελιτιστής μισάνθρωπος και άρχων του ποιοτικού lockpicking 🙂

  ΥΓ Μετά από 15 ηρωϊκές ώρες φυτιλιάσματος των νεύρων μου σε τούτη την εξομοίωση άσημου Μεντιεβάλ βουπάκου, μπορώ περήφανα να βροντοφωνάξω πως “Δεν είναι για μένα τούτα τα πράγματα”. Τα Hardcore Mode στο New Vegas ήταν απολαυστικό γιατί παρέμενε, κάθε ώρα και στιγμή, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ. Αντίθετα, το KC: D, για μένα, ήταν ένα μικρό πανηγύρι “Χριστέ μου, ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ, τί πρέπει να κάνω λέει;!” και από ένα σημείο και μετά, απλά δεν το πάλευα. Με την καμία όμως.

 3. “Καλησπέρα, φίλες και φίλοι. Απόψε στην εκπομπή μας θα ασχοληθούμε με την απόσταξη της βαλεριάνας. Η βαλεριάνα είναι ένα βότανο που ευδοκιμεί…”
  Ένα τέτοιο αφιέρωμα κάθε βδομάδα, θα έχουμε υλικό για τα επόμενα 3 χρόνια.

 4. “Απόψε φίλες και φίλοι, θα μιλήσουμε για την εκμάθηση της ανάγνωσης υπό την επίβλεψη Βοημού γραφέα, περίπου στο 1404 μ. Χ.

  Πρώτα πρώτα, φροντίζουμε να πουλήσουμε λεηλατημένα μισομπαγιάτικα ψωμιά και ραπανάκια, συνολικής αξίας 62 γροσιών. Κατόπιν, παζαρεύουμε την τιμή των μαθημάτων με τον γραφέα, μέχρι να πέσει στα 58.5 γρόσια, ώστε να μας μείνει και κάτι στην τσέπη, προκειμένου να μπαλώσουμε το κολάν μας στο ράφτη και να μη γελά ο κάθε βοσκός με την πάρτη μας. Το οποίο παζάρι που λέτε φίλες και φίλοι, χρησιμοποιεί ένα ειδικό interface…”

  Α.Π.Α.Λ.Ε.Υ.Τ.Ο.

 5. Κατατοπιστικότατος ο Κώστας, εντυπωσιακή δουλειά από τη Warhorse που με τα επερχόμενα patches/DLC’s θα γίνει ακόμα καλύτερη/πιο ολοκληρωμένη, αλλά μετά απ’ όλα αυτά, σιγουρεύτηκα ότι το παιχνίδι δεν είναι για μένα. 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL