REVIEWS

PINBALL FX2 – IRON & STEEL

Κατανοώ πλήρως πως έχει αρχίσει να γίνεται σχετικά ανεκδοτική η παρουσίαση νέων τραπεζιών της δημοφιλέστατης πλατφόρμας Pinball FX2. Παρά ταύτα, καθώς τα λαμπρά παιδιά εκεί στην Zen Studios εξακολουθούν να μας τα στέλνουν προς παρουσίαση, εμείς κάνουμε την καρδιά μας πέτρα, βάζουμε το Pinball Wizard των Who για άλλη μια φορά στο τέρμα και ορμάμε να ανακαλύψουμε τα μυστήρια των δυο νέων αυτών τραπεζιών.

Είναι κοινό μυστικό πως το Pinball FX2 έχει αυτή την στιγμή ουσιαστικά μονοπώλιο στην ποιοτική pinball διασκέδαση για τους υπολογιστές μας. Ναι μεν υφίσταται και το Pinball Arcade, αλλά ο σαφώς πιο «επαγγελματικός» προσανατολισμός του, σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές των τραπεζιών του, το καθιστούν σχετικά πάντα, πιο δυσπρόσιτο στο ευρύ κοινό που θέλει απλώς να καεί λίγο με το αγαπημένο του χόμπι.

IronSteel1Αρχίζω να έχω κάποιες ιδέες αναφορικά με το “πρωτότυπο IP” επάνω στο οποίο δουλεύει η Telltale…

Καθώς ουδέποτε υπήρξα μεγάλος φαν των τραπεζιών της Zen που βασίζονταν σε υπερήρωες (παρά τον εξαιρετικό σχεδιασμό τους), χάρηκα ιδιαίτερα που είχαμε να κάνουμε με δυο «φρέσκα» τραπέζια. Το Wild West Rampage, μια καθαρά πρωτότυπη δημιουργία της εταιρείας, ήταν ακαριαίος έρωτας για μένα. Με πανέμορφα, σχεδόν cel shaded γραφικά στην παρουσίαση (παρακολουθώντας τις υποτυπώδεις «cutscenes» σχεδόν φαντασιωνόμουν το επόμενο franchise της Telltale και ομολογώ πως ένα κορδονάκι σάλιου ενδεχομένως να κύλησε από την άκρη του στόματός μου) και ένα καθαρά γουέστερν μοτίβο, είναι το δυσκολότερο από τα δυο τραπέζια. Με τέσσερις ρακέτες και σχεδιασμένο για στακάτη, γρήγορη δράση και υπερ-εντυπωσιακά combos, μεταφέρει επιτυχώς τους φρενήρεις ρυθμούς της Άγριας Δύσης στις οθόνες μας.

IronSteel2Όχι πείτε μου, δεν είναι μια ομορφιά;

Χωρίς να είναι εχθρικό προς τους νέους χρήστες, απαιτεί άψογο χειρισμό και των τεσσάρων ρακετών του και πλήρη εκμάθηση όλων των πιθανών στόχων εάν θέλετε να φτάσετε αληθινά αξιοσέβαστα scores. Εξαιρετικές πινελιές αποτελούν το spaghetti western soundtrack καθώς και ο μερακλίδικος σχεδιασμός (περιστρεφόμενα εξάσφαιρα) των κάτω bumpers του τραπεζιού. Μια πολύ δυνατή πρόταση που χαίρεσαι ακόμη και να χαζεύεις για τα γραφικά της, καθώς μουρμουρίζεις αρχέγονες κατάρες προς την Rockstar για την μη μεταφορά του Ιερού, Ενός Παιχνιδιού στην Μητέρα Πλατφόρμα™.

Το Castle Storm τραπέζι, στηρίζεται στο ομότιτλο ιδιαίτερα γουστόζικο και επιτυχημένο τίτλο της ίδιας της Zen. Πραγματικά τεράστιο τραπέζι, γεμάτο μυστικά και με ένα progression το οποίο μιμείται ουσιαστικά την δομή μιας campaign του ίδιου του παιχνιδιού, προσφέρεται ιδανικά για την εκμάθηση του ευγενούς αθλήματος του φλίπερ. Δίνει πολλές ευκαιρίες ακόμη και σε αρχάριους παίκτες να σημειώσουν αρκετά υψηλά scores και καθοδηγεί ουσιαστικά τον παίκτη στην διαδικασία ξεκλειδώματος των μεγαλύτερων δυνατών πολλαπλασιαστών που χαρακτηρίζει ένα καλομελετημένο τραπέζι pinball. Μπορεί να είναι το πιο φορτωμένο οπτικά από τα δυο τραπέζια, αλλά και πάλι, το πανέμορφο οπτικοακουστικό design, καθιστούν την ενασχόληση μαζί του, πραγματική απόλαυση.

IronSteel4Καραμήτσε, το Superscore σου ηττήθη κατά κράτος προ ολίγου!

Η Zen Studios μπορεί αυτή τη στιγμή να στρογγυλοκάθεται στον pinball θρόνο του PC, αλλά κυκλοφορίες όπως το Iron & Steel Pack, δείχνουν πως δεν επαναπαύεται ούτε λεπτό και διαρκώς εργάζεται επάνω στην καλυτέρευση και την βελτίωση μιας ήδη επιτυχημένης πλατφόρμας. Τραπέζια που λόγω μοτίβου θα απηχήσουν σχεδόν σε κάθε κατηγορία ή και ψυχοσύνθεση παίκτη, τα Wild West Rampage και Castle Storm παίρνουν επάξια την θέση τους ανάμεσα στα καλύτερα τραπέζια που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η εταιρεία.

Ραντεβού στα leaderboards!

Pros

  • Το ποιοτικό στάνταρ της Zen Studios παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη. Η εικαστική παρουσίαση των τραπεζιών είναι ίσως η καλύτερη της αγοράς
  • Ιδανική κλιμάκωση της δυσκολίας των τραπεζιών
  • Εξαιρετικό βάθος για όσους επιθυμούν να εξελίξουν το παιχνίδι τους και να φτάσουν απάτητες κορυφές high scores

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 90%

90%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

3 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elGreek