REVIEWS

PINBALL FX2- MARVEL’S ANT MAN

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, η χώρα πλησιάζει μέρα με την ημέρα την πλήρωση του Fallout Όνειρου και η Zen Studios, πιστή στο φλίπερ ραντεβού της, κυκλοφορεί άλλο ένα ποιοτικότατο τραπέζι για την εκπληκτική πλατφόρμα Pinball FX2. Ο σχετικά «δεύτερος» ήρωας της Marvel, Ant Man, κατά κόσμον Μερμηγκάνθρωπος, Μέρμηγκας ή Άθρωπας-Μερμήγκι πρωταγωνιστεί σε ένα ιδιαίτερα στιβαρό όσο και διασκεδαστικό τραπέζι.

Προφανώς εκμεταλλευόμενη την δυναμική που έχει αποκτήσει ο ήρωας με την επικείμενη μεταφορά των περιπετειών του στην μεγάλη οθόνη, η Zen Studios προχωρά στην δημιουργία ενός ακόμη εξαιρετικού τραπεζιού, το οποίο χωρίς να επανεφευρίσκει τον τροχό, είναι ικανό να προσφέρει άφθονες ώρες ποιοτικής pinball διασκέδασης στους φίλους του ευγενούς αθλήματος.

AntMan1Καλοσχεδιασμένο και μέσα στο πνεύμα του comic το τραπέζι

Η υπερδύναμη του Ant Man είναι το γεγονός πως μπορεί να αλλάζει κατά βούληση το μέγεθός του και από μικροσκοπικός σαν μερμηγκάκι, να γίνεται ένας πενηντάμετρος γίγαντας, πάντοτε προικισμένος με υπεράνθρωπη δύναμη και ευελιξία. Το γεγονός αυτό αντανακλάται στο τραπέζι, με την ύπαρξη του φοβερού Shrinking Multiball Mode, το οποίο εκμεταλλεύεται και την νεοεμφανιζόμενη «particle ball» η οποία αποτελεί και την βασικότερη καινοτομία του τραπεζιού. Πέρα από τις τρεις ρακέτες και τους παραδοσιακούς στόχους μας, στο πάνω μέρος του τραπεζιού τοποθετείται ένας ενεργειακός κλωβός, μέσα στον οποίο κυκλοφορεί ένα ιδιότυπο «μπιλιοσωματίδειο» (άρπα αυτή, διόρθωση του Word!) το οποίο μπορούμε να χτυπάμε για πόντους στην διάρκεια του παιχνιδιού μας, αλλά αν κατορθώσουμε να ξεκλειδώσουμε το Shrinking Multiball, μετατρέπεται σε ενεργειακή μπίλια, με ιδιότητες οι οποίες αψηφούν τους νόμους της φυσικής και μπαίνει στο παιχνίδι, επιτρέποντάς μας να πιάσουμε αστρονομικά high scores.

AntMan3Προσέξτε την εντυπωσιακή particle ball στο πάνω μέρος του τραπεζιού

Είναι ένας απλός αλλά άρτια υλοποιημένος μηχανισμός, ο οποίος όχι μόνο ενισχύει την φαντασίωση της επένδυσης στον κόσμο του ήρωα, αλλά δίνει και έναν απαραίτητο βαθμό περιπλοκότητας που ενδεχομένως θα αναζητήσουν οι πιο προχωρημένοι παίκτες. Φυσικά εξακολουθεί να υφίσταται η παραδοσιακή δομή ξεκλειδώματος «αποστολών» στο τραπέζι και αν και η δράση μπορεί να μην πιάνει τα κορυφαία επίπεδα του “Spider Man” τραπεζιού της εταιρείας, το τελικό αποτέλεσμα κινείται στα υψηλότατα στάνταρ που έχει θέσει η Zen Studios για τον εαυτό της.

AntMan2H λεπτομέρεια στο κέντρο είναι φανταστική

Πραγματικά θεωρώ πως με το Pinball FX2 και την πληθώρα εξαιρετικών τραπεζιών που διατίθενται για αυτό, η εμπειρία του ψηφιακού φλίπερ είναι όσο πιο κοντά στην τελειότητα γίνεται. Από την στιγμή που κάποιος δεν έχει ακόμη ληστέψει όλες εκείνες τις τράπεζες, προκειμένου να χτίσει το πολυπόθητο game room, η εμπειρία του Pinball FX2 είναι αυτό που λέμε και στο χωριό μου, as good as it gets.

Pros

  • Πιστή μεταφορά του κόσμου του Ant Man
  • Η ενδιαφέρουσα καινοτομία της χρήσης της Particle Ball
  • Πληθώρα διαφορετικών multiball modes

Cons

  • Λείπει κάποιο “εναλλακτικό” mode από αυτά που μας έχει συνηθίσει η Zen Studios όπως και κάποιο mini-game που θα προσέφερε μεγαλύτερη ακόμη ποικιλία στην δράση

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 88%

88%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elGreek