REVIEWS

PINBALL FX2 – VENOM TABLE

Η Zen Studios πλέον είναι πραγματικά ασταμάτητη. Έχοντας λύσει το θέμα του ανταγωνισμού με την Farsight Studios (Pinball Arcade) , πλέον έχουν αφοσιωθεί ψυχή τε και σώματι στην παραγωγή υπερ-ποιοτικών “φανταστικών” τραπεζιών pinball, στηριγμένων τόσο σε δημοφιλή franchises (South Park, The Walking Dead, Plants Vs. Zombies) όσο και σε πιο “παραδοσιακά” θέματα.

Venom1Το “ξεκλείδωμα” του Carnage αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη πρόκληση του τραπεζιού

Φυσικά, το ευλογότατο ερώτημα “Καλά ρε παλικάρι, ρηβιού για pinball τραπέζι, την παλεύεις;” στέκει και παραστέκει, αλλά από την στιγμή που παραλαμβάνουμε κώδικα για review, ξηγιόμαστε τσέντλεμεν (sic) και περνάμε στα ενδότερα. Με το μοντέλο φυσικής και την απόλυτη, απανθρακωμένη ομορφιά του Pinball FX2 να έχει επεξηγηθεί πλήρως στο σε-καμία-περίπτωση-λυσσασμένα-φανμπόηκο review μου, περνάμε να δούμε τι μας προσφέρει το πιο πρόσφατο τραπέζι που κυκλοφόρησε η Zen Studios για το σπινιαριστό παιδί της.

Ο Venom, το σαφώς πιο ενδιαφέρον alter-ego-παρά-κάτι-ψιλά του Peter Parker, κατά κόσμον Spider Man, αποτελεί τον κεντρικό ήρωα ενός ιδιαίτερα δύσκολου τραπεζιού, το οποίο με συνολικά πέντε ρακέτες, τρεις εκ των οποίων τοποθετημένες στο πάνω μέρος του τραπεζιού και χρησιμοποιούμενες σχεδόν αποκλειστικά για trick shots, δεν απευθύνεται σε καμία περίπτωση στους αρχάριους μπιλιαδόρους. Το progression του τραπεζιού περιλαμβάνει ένα αρκετά περίπλοκο σύστημα αλλεπάλληλων “κλειδωμάτων” μπιλιών, προκειμένου να απελευθερώσουμε το απόλυτο χάος του Carnage καθώς και ένα multiball βγαλμένο απευθείας από την κόλαση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και ο μηχανισμός “σωσίματος” για κάθε μπίλια, όπου αν καταφέρουμε να κλειδώσουμε μια συγκεκριμένη θέση στο τραπέζι, η μπίλια αποθηκεύεται και σε περίπτωση που χάσουμε εκείνη με την οποία παίζουμε, ο Venom αναλαμβάνει να αδράξει τη “ρεζέρβα” με τη γιγάντια γλώσσα του και να την ρίξει στο τραπέζι.

Venom2Welcome to Casa Venom!

Είναι ένας μηχανισμός ιδιαίτερα δύσκολος ως προς την πλήρη εκμάθηση, αλλά από την στιγμή που ένας παίκτης τον αφομοιώσει, μπορεί να παίζει σχεδόν επ’ άπειρον στο τραπέζι, σώζοντας διαρκώς τις μπίλιες του. Ο εικαστικός τομέας κρίνεται κατά τι φτωχότερος σε σχέση με τα υπόλοιπα εκπληκτικά Marvel τραπέζια που έχει δημιουργήσει η Zen Studios, αλλά ο βαθμός δυσκολίας του συγκεκριμένου τραπεζιού είναι τέτοιος, που το καθιστά ιδανικό για σκληροπυρηνικούς παίκτες οι οποίοι μάλλον δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα φανταχτερά εφέ.

Venom4Το “σώσιμο” της μπάλας με την γλώσσα του Venom ουσιαστικά σας επιτρέπει να παίζετε επ’άπειρον.

Οι φίλοι του σύμπαντος της Marvel σίγουρα θα εκτιμήσουν την προσθήκη άλλης μιας αγαπημένης φάτσας στην συλλογή τους από τραπέζια pinball, ενώ οι πιουρίστες θα βρουν εδώ ένα σοβαρό επίπεδο πρόκλησης για τα αντανακλαστικά και την ακρίβεια των χειρισμών τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι pinball δημιουργίες της Zen Studios μέλλουν να μας ψυχαγωγούν και να προσφέρουν ιδανικά και δροσερά “σφηνάκια” gaming για πολύ καιρό ακόμη.

Pros

  • Υψηλός βαθμός πρόκλησης και δυσκολίας
  • Η παρουσία του αγαπημένου Venom

Cons

  • Αρκετά δυσπρόσιτο για τους αμύητους που απλά θέλουν να περάσουν λίγο όμορφα παρέα με την rock and roll εκδοχή του Spidey

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 80%

80%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL