REVIEWS

THE WALKING DEAD: A NEW FRONTIER, EPISODE 3: ABOVE THE LAW

Κρατήστε σημείωση, αδέρφια και Τακτικοί Αναγνώστες. Η τρίτη αυτή σαιζόν του «παιχνιδένιου» The Walking Dead, είναι και η τελευταία που αναλαμβάνω προς παρουσίαση. Αυτό που ξεκίνησε τόσο όμορφο και φρέσκο, πίσω στο εξωτικό 2012, πλέον είναι πιο κουρασμένο και από διεκπεραιωτικό επεισόδιο του Fear The Walking Dead.

Τι εννοούμε; Όπως και η αδελφή σειρά στο «μεγάλο» τηλεοπτικό The Walking Dead, η σειρά της Telltale αναλαμβάνει ξεκάθαρα χρέη «ξεχαρμανιάσματος» των σκληροπυρηνικών οπαδών, στα διαστήματα απουσίας της σειράς από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Η πεισματική άρνηση της Telltale να φρεσκάρει ή έστω κάπως να καρυκεύσει την παραδοσιακή της φόρμουλα, πλέον χτυπά ως κακάσχημη καμπάνα δυο τόνων σε μικρό χωριό. Above the Law, υπεράνω του νόμου λοιπόν και το «δικό μας» Walking Dead, δείχνει απόλυτα ικανοποιημένο να τσαλαβουτά στα ρηχά.

20170328005635 1Τα ζόρια του Richmond

Σίγουρα, ένα μίνιμουμ ποιοτικό στάνταρ είναι παρόν. Αξιοπρεπέστατη γραφή, τεχνικά ο αρτιότερος τίτλος που έχει παρουσιάσει η Telltale ως τώρα και φυσικά…καμία απολύτως σημασία των πράξεων και ενεργειών μας στην εξέλιξη της ιστορίας. Η συνειδητοποίηση αυτή αρκεί προκειμένου η σειρά να χάσει κάθε ενδιαφέρον για όλους, εκτός των πλέον «καμένων» με το σύμπαν του The Walking Dead. Θεωρώ πως είναι οριακά αδύνατο πλέον να δοθούν spoilers για το παιχνίδι, καθώς ολόκληρο το A New Frontier, ουσιαστικά καταληστεύει την έβδομη σαπουνοπερατική και κάργα τηλεοπτική σαιζόν του μεγάλου της αδερφού. Υπάρχει λοιπόν μια σκηνή κατά την οποία ο αδερφός μας χτυπιέται στην απ’ έξω μιας κλειδαμπαρωμένης πόρτας. Εμείς ως Javi, θέλουμε ενστικτωδώς να ανοίξουμε. Η Clementine που τραβά χοντρό ζόρι με το αδερφάκι μας, μας κολλά το πιστόλι στη μούρη και μας λέει «Μην τολμήσεις». Θα περιμένατε λοιπόν πως η επόμενη δυαδική επιλογή μας (Άνοιξε-Μην ανοίξεις την πόρτα) θα είχε κάποιου είδους αντίκτυπο στην εξέλιξη της ιστορίας. Φευ.

Εάν επιλέξουμε να ανοίξουμε την πόρτα, μας κοιτά αποδοκιμαστικά ο Jesus. Εάν δεν την ανοίξουμε, την ανοίγει ο σύντροφος Tripp και όλα κομπλέ, ο Jesus μισεί και τους δυο μας. Ειλικρινά, είχα κάθε καλή πρόθεση να συμπαθήσω την τρίτη αυτή σαιζόν του The Walking Dead. Αλλά είναι πραγματικά αδύνατον. Δεν είναι κακογραμμένη. Είναι απλώς μια μέτρια παραλλαγή του ήδη μέτριου, Fear The Walking Dead. Οι επιλογές μας, ελάχιστη σημασία ή επίδραση έχουν επάνω στην αφήγηση που επιλέγει να μας παρουσιάσει κάθε φορά η Telltale. Η εκτέλεση, είναι προφανώς άρτια. Γραφικά, voice-overs, ηχητική επένδυση, σκηνοθεσία, όλα είναι κομψά και ποιοτικά, είναι εμφανές το βαλάντιο της παραγωγής. Από ψυχή όμως, το αφήνουμε καλύτερα.

20170329212007 1Κάπου το είδαμε αυτό πρόσφατα, μα αδυνατώ να θυμηθώ που…

Το παιχνίδι πλέον απευθύνεται στους σκληροπυρηνικούς και μόνο οπαδούς της σειράς και λειτουργεί ως animated, ψευδο-διαδραστικό επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς. Η σαιζόν χτίζεται ως δημιουργικό κολλάζ ενδιαφέροντων στιγμών του κόμικ ή της τηλεοπτικής σειράς και στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην τέρψη των προσήλυτων. Προσωπικά δηλώνω απογοητευμένος τα μάλα, παρά την ποιότητα της παραγωγής. Υφίστανται ανατροπές, ίντριγκες και κάργα σικέ «δύσκολες αποφάσεις». Πέντε χρόνια πριν, όλα αυτά φάνταζαν νέα, όμορφα και γυαλιστερά. Πλέον, ακόμη και τα μικρά παιδιά στο κοινό διακρίνουν το μαντήλι στην τσέπη του ταχυδακτυλουργού.

20170329214109 1“Μεγάλες ανατροπές” που έχουμε βιώσει μονάχα 12 φορές ως τώρα στην τηλεοπτική σειρα.

Κύριοι της Telltale, εάν επιθυμείτε να παραμείνετε στα πράγματα, θα πρέπει να αλλάξετε άμεσα πορεία και σχέδιο. Ως έχει, το A New Frontier συνιστάται μονάχα σε συλλέκτες ή πραγματικά άρρωστους φανατικούς του -εδώ που τα λέμε, όχι και τόσο πρωτότυπου- σύμπαντος του Robert Kirkman.

Pros

  • Ποιοτική γραφή
  • Άρτια τεχνική παρουσίαση
  • Αξιοπρεπής απόπειρα να σταθεί πλάι στο τηλεοπτικό Fear The Walking Dead (…)

Cons

  • Πέρα από το προφανές περί διαδραστικών φιλμ, το κόλπο έχει πια πάψει να εντυπωσιάζει
  • Απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο πλέον στους πολύ σκληρούς οπαδούς του Robert Kirkman

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 78%

78%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL