EDITORIALS

Η οδύσσεια μιας RAM… Updated and solved

Final edit, ξεκαθάρισμα του θέματος.

Λοιπόν, τέλος καλό όλα καλά, μου έδωσαν ένα κιτ των 2Χ 4GB 2133Mhz που είχαν ετοιμοπαράδοτο και refund το κόστος αγοράς (39€) για την ταλαιπωρία.

Ο υπεύθυνος με τον οποίο μίλησα προσωπικά με έπεισε ότι η εταιρία αναγνωρίζει και διορθώνει τα λάθη της οπότε μιας και μιλάμε για το μοναδικό παράπτωμα που έχει υποπέσει μέχρι στιγμής (που έχει υποπέσει στην αντίληψη μου δηλαδή τόσο προσωπικά όσο και από γνωστούς), προσωπικά τους συγχωρώ.

Με διαβεβαίωσε επίσης ότι έχουν παρθεί μέτρα για να αποφύγουν στο μέλλον τέτοια θέματα και ότι θα φροντίσουν να ενημερώνεται ο πελάτης για την αποφυγή παρεξηγήσεων.

Πραγματικά ελπίζω ότι έτσι είναι, γιατί δεν είχα κανένα παράπονο μέχρι αυτό το περιστατικό.
Πιστεύω ότι μετά από αυτή την αντιμετώπιση δεν έχω λόγο να αποκλείω το κατάστημα τους για μελλοντικές αγορές. Εξηγήθηκαν σωστά και ντόμπρα και για μένα το θέμα έληξε με θετική εντύπωση.

Παρόλα αυτά θα ήθελα όλοι σας να κρατήσετε το ηθικό δίδαγμα από την περιπέτεια μου.
Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο, χαλαρώστε, σκεφτείτε αν πράγματι έχετε δίκιο και αν έχετε να μην φοβηθείτε να το διεκδικήσετε με κόσμιο αλλά έντονο τρόπο (όπως σωστά επισήμανε ο Elessar)
Αν χρειαστεί να μεταφέρετε το πρόβλημα σας και να το μοιραστείτε με όλον τον κόσμο στο internet, δώστε προσοχή να το κάνετε κόσμια, είναι εξαιρετικά εύκολο να σας γυρίσει μπούμερανγκ και να χάσετε στα μάτια του κόσμου κάθε δίκιο και να φαίνεστε “ο ηλίθιος πελάτης που όλα του φταίνε”.
Θυμηθείτε άλλωστε ότι λάθη είναι ανθρώπινα, γίνονται και πάντα θα γίνονται, η εταιρίες δεν πρέπει να κρίνονται από τα λάθη (εκτός αν γίνουν κανόνας), αλλά από το τι κάνουν για να τα διορθώσουν.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω, παρά του ότι έγινε την εταιρία infoquest που ξεκαθάρισε το θέμα τίμια και θετικά προς τον πελάτη (εμένα), θέλω να πιστεύω ότι αυτή η αντιμετώπιση είναι κανόνας για όλους τους πελάτες (και όσους δεν εκφράζουν δημόσια παράπονα στο internet) γιατί κάτι τέτοιο τιμά την εταιρία.

 


Late night edit:

Well… μόλις έλαβα ένα τηλέφωνο από κάποιον υπεύθυνο στην infoquest ότι έκαναν λάθος και δόθηκε η μνήμη που προοριζόταν για μένα αλλού και προέκυψε όλο αυτό το θέμα, καθώς μετά περίμεναν παραγγελία από εξωτερικό για να καλύψουν την δική μου μνήμη.
Περιμένω και απαντητικό email για να το βάλω και στο ragequit και στο insomnia όπου έκανα ένα c/p το κείμενο.
Για να δούμε, έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου σίγουρα, αλλά είμαι άνθρωπος που συγχωρεί. Αν και τα 40€ που μπήκα μέσα πάνω στην απελπισία μου δύσκολα θα το ξεχάσω.
Για να δούμε.

Πριν αρχίσω να λέω τον πόνο μου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δουλεύω σε εταιρία εισαγωγών (άσχετη με το αντικείμενο της infoquest που με παιδεύει, το ξεκαθαρίζω μην νομίζουν ότι είμαι και βαλτός…) και γνωρίζω από πρώτο χέρι όλα όσα μπορούν να προκύψουν σε μια παραγγελία, από τα ανθρώπινα λάθη, μέχρι τις καθυστερήσεις από εξωγενείς παράγοντες που δεν είναι στο χέρι της εταιρίας να ελέγξει (πχ τελωνείο, απεργίες κτλ).
Άλλωστε για αυτό τον λόγο περίμενα υπομονετικά 2 ολόκληρες εβδομάδες (τώρα διανύουμε την τρίτη) πριν αρχίσω να χάνω την υπομονή μου και να κάτσω να γράψω το παρόν κείμενο.

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως… Κάπου στο τέλος της άνοιξης άρχισε ο υπολογιστής μου να πετάει BSOD, αρκετά αραιά οπότε δεν ασχολήθηκα, όντας συνηθισμένος να πέφτουν BSOD για κάποιον προβληματικό driver στα windows, μέχρι που στις αρχές του φθινοπώρου άρχισαν να γίνονται αρκετά συχνότερες και αποφάσισα πρώτα να σβήσω 1-2 πράγματα που υποπτευόμουν και αφού δεν έφτιαξε με αυτά, να τρέξω μερικά διαγνωστικά για την μνήμη. Αφού σε όλες τις φορές που έτρεξα το διαγνωστικό έβγαλε πρόβλημα στις μνήμες, αποφάσισα να μπω στην διαδικασία της επιστροφής στην εταιρία που τις αγόρασα (you.gr, δηλαδή infoquest), άλλωστε όχι απλά έχουν lifetime εγγύηση, αλλά δεν έχουν κλείσει ούτε ένα χρόνο λειτουργίας και είναι και προς πώληση στην σελίδα τους.

P1011047

Παίρνω τηλέφωνο λοιπόν μου λένε ότι πρέπει ή να το στείλω στο service τους ή να το πάω ο ίδιος. Είπα να τους το πάω σε ένα κατάστημα U που είναι κοντά στο σπίτι μου (από όπου και παρέλαβα τις μνήμες όταν τις είχα αγοράσει από την σελίδα τους), αλλά μου λένε δεν γίνεται και πως πρέπει να πάει απευθείας στο service (με δική μου χρέωση)Χτύπησε ένα τόσο δα καμπανάκι εκείνη την στιγμή στο κεφάλι μου, αλλά σκέφτηκα ότι ΟΚ, αφού έγινε αγορά online ίσως είναι standard διαδικασία που έχει επιβάλει κάποιος χαρτογιακάς της εταιρίας… Πάω λοιπόν τις μνήμες αυτοπροσώπως στο service της infoquest που είναι έτσι και αλλιώς στο δρόμο μου προς την δουλειά μου. Αυτό έγινε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου.
Μιλάω με κάποιον τεχνικό που κάνει την παραλαβή, ΟΚ μου λέει θα το τσεκάρουμε αν υπάρχει πράγματι πρόβλημα και θα προχωρήσουμε αναλόγως, υπολογίστε μια βδομάδα περίπου. Αφήνω λοιπόν τις μνήμες και αρχίζει η δύσκολη αναμονή μου, αφού πλέον είμαι χωρίς σταθερό υπολογιστή και πρέπει να βολευτώ με το macbook. Περνάει η βδομάδα, λέω ας πάρω ένα τηλέφωνο να δω τι γίνεται (άλλωστε δεν θα ήταν η πρώτη φορά να με έχουν έτοιμο και να έχουν ξεχάσει από εταιρία να με πάρουν τηλέφωνο) μου λέει μια κοπέλα που προφανώς ήταν απλά τηλεφωνήτρια ότι εκκρεμεί ακόμα ο έλεγχος… Χτύπησαν 5-6 καμπανάκι στο κεφάλι μου, αλλά λέω ΟΚ, μπορεί να έχει πέσει δουλειά και να μην προλαβαίνουν.
Καλώ πάλι την Τρίτη λοιπόν και μου λένε ότι ο έλεγχος έγινε και ότι θα μου τις αλλάξουν εντός της εβδομάδας και ότι θα μου τηλεφωνήσουν για την παραλαβή (είχα ζητήσει να μην μου αποσταλεί γιατί είναι στο δρόμο μου και θα κάνω εγώ την παραλαβή, μην χρεωθώ και κούριερ). Φτάνει η Πέμπτη… τίποτα. Καλώ ξανά και μου λέει ότι ακόμα εκκρεμεί η παραλαβή τους και αν δεν με πάρουν μέχρι την επόμενη μέρα (Παρασκευή) να τους καλέσω από Δευτέρα).

 

Μαζεύω τις τελευταίες σταγόνες υπομονής που μου απέμειναν και παίρνω τηλέφωνο ξανά την Δευτέρα, αφού δε με κάλεσαν την Παρασκευή. Απαντάει μια τηλεφωνήτρια και μου λέει ότι δεν μπορεί να γίνει αντικατάσταση (!?!) και θα μου κόψουν ένα πιστωτικό με την τιμή αγοράς. Της εξηγώ ευγενικά (και με έναν τόνο απόγνωσης) ότι δεν μπορώ με πιστωτικό των 39€ να αντικαταστήσω το κιτ των 2x 4GB DDR31866Mhz, ειδικά με τις τιμές που σκαρφάλωσαν οι RAM τους τελευταίους μήνες (το συγκεκριμένο κιτ τώρα κοστίζει 99€ και εγώ το είχα πάρει προσφορά 39 από 60€). Αφού περίμενα αρκετή ώρα μέχρι να συνεννοηθεί με το service η κοπέλα μου είπε ότι θα καλέσει τον προμηθευτή (!?!) και θα με καλέσει αργότερα. Πράγμα που έγινε (οφείλω να ευχαριστήσω και την κοπέλα στο τηλέφωνο που ήταν πολύ εξυπηρετική και φαίνεται να έκανε ότι ήταν στο χέρι της) και μου λέει ότι θα φέρουν τις μνήμες από την αποθήκη τους και θα είναι στο service την Τετάρτη (σήμερα δηλαδή…). Εκείνη την στιγμή πήρα πραγματικά ανάποδες, αλλά προφανώς η κοπέλα στο τηλέφωνο όχι μόνο δε μου έφταιγε τίποτα, αλλά έκανε και ότι μπορούσε, οπότε ευχαρίστησα και έκλεισα.

Πήρα σήμερα τηλέφωνο στο service και μου είπαν ότι ακόμα είναι σε εκκρεμότητα… πλήρως απογοητευμένος και μην μπορώντας να παραμείνω άλλο χωρίς σταθερό υπολογιστή, αφού εκτός από μηχάνημα ψυχαγωγίας είναι και μηχάνημα δουλειάς, αγόρασα ένα dimm 4GB μνήμης από άλλο κατάστημα για να μπορέσω να λειτουργήσω ξανά το σύστημα μου… δηλαδή μπήκα και μέσα 40€… και περιμένω τώρα ακόμα εκείνες τις ρημάδες τις μνήμες…

36d9bx

Προκύπτουν όμως πολλά ερωτηματικά, δε νομίζετε;

Πρώτα από όλα, αφού στην αρχή της δεύτερης εβδομάδας είχε γίνει ο τεχνικός έλεγχος και είχε διαπιστωθεί το πρόβλημα, χρειαζόταν μια βδομάδα για να μου πουν ότι δεν έχουν τις μνήμες; Δηλαδή μια βδομάδα έψαχναν στην αποθήκη να δουν αν έχουν; Το μπακάλικο της γειτονιάς είναι που κοιτάζει το ράφι αν έχει απόθεμα; Όχι, είναι μια μεγάλη εταιρία που σίγουρα έχει προγράμματα CRM-ERM που διαχειρίζονται πελάτες-προμηθευτές-αποθήκη μέσω δικτύου και μπορούσαν να το μάθουν επιτόπου. Τι έκαναν μια βδομάδα δηλαδή, έπαιζαν τις κουμπάρες με τον προμηθευτή;

Εκείνο που δεν καταλαβαίνω μάλιστα είναι ότι αφού την προηγούμενη εβδομάδα τις περίμεναν να έρθουν (σκέφτηκα τις 4 με 7 εργάσιμες τότε) πως αποφάσισαν την Δευτέρα να μου κόψουν πιστωτικό ερήμην; Και τι έκαναν μέχρι την Δευτέρα που εγώ τους πήρα τηλέφωνο;

Έπειτα αφού μιλάμε για μνήμες που πωλούνται κανονικά στην ιστοσελίδα τους με παράδοση 4 με 7 εργάσιμες, γιατί μου λένε ότι δεν μπορούν να τις αντικαταστήσουν και θα μου κόψουν πιστωτικό; Ούτε καν που με ρώτησαν αν θέλω να περιμένω αυτές τις 4-7 εργάσιμες ή να μου κόψουν πιστωτικό.

Πλέον πιστεύω ότι με κοροϊδεύουν στην ψύχρα, ειδικά μετά το περιστατικό με το πιστωτικό που βγήκε ερήμην, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο κόστος των μνημών που έχουν υποχρέωση να μου αντικαταστήσουν εντός εγγύησης.
Τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας, εγώ πάω να πιω 1 μπουκάλι ξύδι ακόμα (το πρώτο το ήπια για να γράψω χωρίς να βρίζω το παρόν) μπας και ηρεμήσω λίγο σήμερα.
Ελπίζω να μην χαλάσει τίποτα άλλο από διάφορα περιφερειακά που έχω αγοράσει από την U… και προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω ξανά από τα καταστήματα τους, γιατί τις καθυστερήσεις τις αντέχω και τις κατανοώ, την κοροϊδία όμως…

 

(Το παραπάνω κείμενο έχει σταλθεί και στο τμήμα παραπόνων της εταιρίας, τυχών απάντηση θα αναρτηθεί αυτούσια.
Επίσης το κείμενο αυτό εκφράζει τις απόψεις του γράφοντος και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις απόψεις του RageQuit.gr και της υπόλοιπης συντακτικής ομάδας. )

17 Comments

 1. Συνεχεια απο το ποστ μου στο facebook.Η INFOQUEST ειναι μια απο τις λιγες εταιριες που απο την χρυση περιοδο του χρηματιστηριου εχουν επιβιωσει,με οτι συνεπαβεται αυτο ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ειχαν καποια οικονομικα προβληματα,anoigmata sto δημοσιο με προμηθειες και αναπτυξη προγραμματων(αντιστοιχο πραγμα με την ALTEK).Τοσα χρονια πριν ηταν ζημιογονα αλλα μονο φετος το πρωτο εξαμηνο ειχαν κερδοι.Ολα αυτα επηρεαζουν τα παντα.Πιστευω οτι τωρα που το κοινοποιησες Νικο για να αποφυγουν απομακρυνση πελατων θα κοιταξουν το θεμα πιο σοβαρα,αλλα στο φιναλε εσυ εχεις χρεωθει και επιπλεον 40 ευρω για να κανεις την δουλεια σου.RMA κατευθειαν στην εταιρια δεν μπορεις να κανεις?Στειλε και εκει τα παραπονα σου για αυτοι εκει εξω τραβαν πολλα αυτια εδω στην Ελλαδα και ισιωνουν τις γραβατες των μεγαλοστελεχων.Επειδη ειμαι στο κυκλωμα των εισαγωγων οι ξενοι εχουν βρει αλωθι και ζητουν προκαταβολικα τα λεφτα τους.Για αυτο μην σου φανει περιεργο οτι μπορει και να μην τις εχουν και καθολου λογω ελλειψη ρευστοτητας αυτην την περιοδο.

 2. Με έβαλες στην πρίζα Νίκο. Βλέπεις εγώ είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος από το U όταν για πρώτη φορά το καλοκαιράκι πήρα κάποια πράγματα για το pc μου..οθόνη, μνήμες, ακουστικά, λειτουργικό retaιl. Tόσο ο χρόνος παράδοσης όσο και η λειτουργία τους ήταν άψογα. Έλεγα λοιπόν να τους προτιμήσω όταν σε λίγο καιρό αναβαθμίσω gpu, αν βέβαια πάρω από την Ελλάδα. Τώρα θα είμαι πιο προσεκτικός.

 3. User Power μού θύμισε αυτό το κείμενο. Πραγματικά, μπράβο στην υπομονή σου. Εγώ όταν είχα το θέμα με το tablet, είχα ζητήσει τα λεφτά μου πίσω και προς τιμήν τους τα είχα πάρει. Η αγορά δεν έγινε απ’ το U πάντως.

  Μια περίληψη τού κειμένου, θα μπορούσες να τη γράψεις και στο skroutz. Πολλοί επίδοξοι αγοραστές, διαβάζουν τις κριτικές για να δουν αν το κατάστημα και το κάθε κατάστημα είναι αξιόπιστο.

 4. Παιδιά μην μασάτε. Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα σε συναλλαγές σας με την μια καταγγελία στην γενική γραμματία καταναλωτή.

  http://www.efpolis.gr/

  είναι μια από τις λίγες δημόσιες υπηρεσίες που ακόμα δουλεύουν σωστά. Οχι μόνο σου απαντάνε αμέσως αλλά στέλνουν με την μια την καταγγελία στο κατάστημα που γύνανε αυτές οι παρατυπίες και τους ρίχνουν και πρόστιμα που πραγματικά τους τσούζουν.
  Με αυτό τον τρόπο και την δικιά σου θέση διασφαλίζεις αλλά και προστατεύεις μελλοντικούς πελάτες του ίδιου καταστήματος που μπορεί να έχουν το ίδιο πρόβλημα.

 5. Καλά τα λες Νίκο και καλά κάνεις και το γράφεις για να μαθαίνουμε όλοι τι συμβαίνει. Μπορεί να μη συμβεί σε άλλους το ίδιο, αλλά η γνώση είναι δύναμη.
  Εγώ με το U είχα απογοητευτεί τον περασμένο Ιούνη, όταν με κορόιδευαν για να μου στείλουν ένα σκληρό δίσκο. Πέρασε ένας μήνας για να έρθει και ενώ τους είχα πει να μην τον στείλουν αν περάσει η δεύτερη βδομάδα, με πήραν τηλ στο μήνα να πάω να τον πάρω. Φυσικά τους είπα να τον στείλουν από εκεί που ήρθε. Αλλά εγώ δεν είχα προπληρώσει.
  Γενικά η εξυπηρέτηση πάει από το κακό στο χειρότερο… Και φυσικά την πληρώνουμε εμείς οι καταναλωτές…

 6. Εχει γίνει της μόδας το πιστωτικό, ιδίως σε προιόντα που είναι σε μεγάλες προσφορές.
  Εμένα μου έτυχε να μου κόψουν πιστωτικό στο e-shop για προιόν το οποίο ήταν DOA!!!!! Ευτυχώς ήταν gadgetακι (σε μεγάλη προσφορά) και δεν τσαντίστηκα. Είχα παραγγείλει και κάποια συνοδευτικά για το gadget (μεγαλύτερης αξίας απο το gadget) τα οποία φυσικα τους είπα οτι δεν τα παραλαμβάνω. Τι να τα κάνω χωρίς το μηχάνημα ρε φίλε;
  Για ποιο ουσιώδη εξαρτήματα θα τα είχα πάρει πολύ χοντρά στο κρανίο.

 7. οχι ρε νιτρο. κριμα.
  το μαγαζι που συζηταμε το ειχα για ‘καλο’.
  ειχα παρει android κινητο απο εκει (σε μια μερα ηρθε)
  και απο εκει πηρα και τον νεο φορητο για το γραφειο (παλι σε μια μερα ηρθε, σημερα θα τον βαλω windows)
  κριμα να ‘σκονταφτουν’ σε κατι ΤΟΣΟ απλο, οπως μια αντικατασταση.
  για μια τιμη ζουμε…… και δεν εννοω τα ευρω.

 8. Είδαν το άρθρο και κατάλαβαν ότι θα χάσουν πολλούς πελάτες γιαυτό σου έκαναν τη σπέσιαλ εξυπηρέτηση.Ίσως να κάνω λάθος αλλά πιστεύω ότι ένας απλός πελατάκος δε θα έχει την ίδια αντιμετώπιση. Τέλος καλό όλα καλά όπως και να έχει.

 9. δυστυχως δεν μπορω να πιστεψω οτι ξαφνικα εμφανιστηκε σε ασπρο ατι απ το πουθενα ο καλος υπευθυνος και με γλυκια μουσικη εγχορδων στο βαθος παραδεχτηκε το λαθος κι εδωσε την σωστη λυση.
  για μενα ειναι προφανες οτι ολα εγιναν ετσι επειδη εδωσες την δημοσιοτητα που εδωσες και πολυ καλα εκανες.
  ναι, μπορει θεωρητικα να μην αποκλειεται να ηταν μια “κακια στιγμη” για την εταιρια, αλλα οταν ουσιαστικα σε δουλευει για 2-3 βδομαδες συνεχεια ολο το “συστημα” με απιθανες δικαιολογιες, τοτε φοβαμαι οτι κατι δεν παει καθολου καλα..
  κι εχουν νομιζω απολυτο δικιο τα παιδια που λενε οτι αν ησουν ενας-ακομα-πελατης, ακομα θα ετρεχες…

  προφανως ειδαν απ την εταιρια οτι οχι μονο κοινοποιησες το θεμα σε πολλα σαιτς, αλλά γραφεις κιολας σ ενα απ τα πιο ανερχομενα ελληνικα… χαιρομαι για την καταληξη του θεματος, αλλά νομιζω ησουν η εξαιρεση του κανονα..

 10. δυστυχώς βιάστηκα, έπρεπε πρώτα να στείλω τα παράπονα και μετά να γράψω για να διαπιστώσω πόσο ρόλο έπαιξε η δημοσίευση.

  Πάντως μιας και συνεργάτης τους έχει καεί στο παρελθόν με τέτοιες δημόσιες καταγγελίες, δεν υπήρχε περίπτωση να το ρισκάρουν ακόμα και αν ήταν μια καταγγελία σε φόρουμ.

  Ελπίζω πραγματικά να μην ήμουν η εξαίρεση και ότι κάθε πελάτης να μπορεί να βρει το δίκιο του όταν και αν υπάρχει.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL