LATEST NEWS

Ριζικές ανακατατάξεις στους developers του Bloodlines 2

Μετά και την πιο πρόσφατη ανακοίνωση για αναβολή της προγραμματισμένης κυκλοφορίας του Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, είχε ξεκινήσει ανά το ίντερνετ έντονη φημολογία για το παρασκήνιο της δημιουργίας του game. Πριν λίγες ώρες, η Paradox and Hardsuit Labs προσέφεραν ακόμα περισσότερο υλικό για σχολιασμό, ανακοινώνοντας την απόλυση του Brian Mitsoda από τη θέση του Narrative Lead του παιχνιδιού, αλλά και της Ka’ai Cluney από τη θέση της Creative Director. Ως αντικαταστάτης τους, ανακοινώθηκε ένας… Alexandre Mandryka, ο οποίος έχει εργαστεί πάνω στα Assassin’s Creed games αλλά και στα Warhammer 40k της Relic Entertainment.

Το δράμα, ωστόσο, δεν τελειώνει εδώ, καθώς ο Mitsoda προχώρησε σε δηλώσεις στο Rock Paper Shotgun. Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως η απόλυσή του έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα και ήταν πλήρως αναπάντεχη, αλλά και πως η εργασία του στο παιχνίδι τα τελευταία 5 χρόνια δεν είχε κάποια σχέση με τις απανωτές αναβολές στην κυκλοφορία του.

Η απόλυση τόσο σημαντικών στελεχών στο development ενός παιχνιδιού, σε τόσο όψιμο στάδιο της δημιουργίας, είναι αναμφίβολα ένα άσχημο σημάδι. Που γίνεται ακόμα χειρότερο, βέβαια, αν αναλογιστούμε πως ο Brian Mitsoda ήταν εκ των αρχικών δημιουργών του πρώτου Bloodlines, και αυτός που είχε εξ αρχής προτείνει τη δημιουργία του sequel στην Paradox.

Admins στα φόρουμ της Paradox δήλωσαν πως οι λόγοι της απομάκρυνσης των δύο “δεν είναι οικονομικοί, ούτε σχετίζονται με… παρενόχληση” (απαραίτητη διευκρίνιση, σε μια εποχή που η βιομηχανία ταλανίζεται από αντίστοιχα σκάνδαλα). Σίγουρα υπάρχει ζουμερό παρασκήνιο στην υπόθεση, το οποίο θα βγει στη φόρα αργά ή γρήγορα. Προς το παρόν, οι ελπίδες ως προς την ποιότητα του Bloodlines 2 και την “πιστότητά του” στο όραμα των αρχικών του δημιουργών, έλαβαν ένα αρκετά σοβαρό πλήγμα.

Kostas Kallianiotis

Archaeologist/Historian, RPG Player, Motörhead fan, Ewe Consumer.

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
11,467
Αν και το παιχνίδι έχει αρκετό δρόμο μπροστά του, τέτοιες κινήσεις μόνο απαισιοδοξία φέρνουν.
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,579
Αν και το παιχνίδι έχει αρκετό δρόμο μπροστά του, τέτοιες κινήσεις μόνο απαισιοδοξία φέρνουν.

Βασικά είναι ξεκάθαρα τα σημάδια πια πως το παιχνίδι είναι "τελειωμένο".
 

Admiral

Kraken
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
8,421
Ποιος ξέρει, καμιά φορά μέσα από το χάος γεννάται κάτι καλό. Δεν το πολυπιστεύω αλλά το ελπίζω.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
13,691
Tweet της Hardsuit Labs στα τέλη Ιουλίου, αμέσως μόλις είχε απολυθεί ο Μητσόντας.Πάντα καλό σημάδι το να ζητάς System Designer μετά από 5 χρόνια development και λίγους μήνες πριν την υποτιθέμενη κυκλοφορία του γκεημ.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
13,691
Και σύμφωνα με το LinkedIn του, πρέπει να ξεκινάει δική του εταιρεία.

https://www.linkedin.com/in/brian-mitsoda-a2b6b43/

I'm a veteran Writer/Senior Designer/Creative Lead with over eight years of game industry experience. I've served in writing lead positions and also worked on level design and game mechanics. I'm currently both evaluating freelance contracts and considering full-time design positions. I'm looking to work on everything from level design to systems design to creative design, but mostly I just want to make fun games no matter what the format or platform.
Director

Company Name
Unannounced Startup
Dates Employed 2020 – Present
Employment Duration less than a year
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
13,691
Κάποιος πόσταρε στο discord του ΒΛ2 αυτό:

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,760
Τέλεια, στο πρώτο είχαν την ιδανική ομάδα and κουλτούρα, αλλά δεν ήξεραν τα εργαλεία και αντιμετώπιζαν προβλήματα λόγω αυτού.
Στο δεύτερο ήξεραν τα εργαλεία αλλά δεν είχαν την κουλτούρα και τη σωστή διαχείριση.

Τουλάχιστον, θα είναι πολύπαθο και αυτό. Πλέον όμως πρέπει να έχεις μεγάλη "τρέλα" (ειδικά στο gameplay design) για να βγάλεις sleeper/cult hit, δεν είναι 2000s.
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,579
Disco Elysium.
Nταξ παρουσιάζεις την εξαίρεση αν όχι ως κανόνα, αλλά ως κάτι που μπορεί να συμβεί ξανά και ξανά. Άσε που ούτε cult είναι το elysium, ένα σορό βραβεία μάζεψε, ούτε φάνηκε ποτέ πως οι δημιουργοί, παρά την απειρία, δεν ήξεραν τα εργαλεία τους ούτε ότι δεν είχαν την κουλτούρα για να φτιάξουν αυτό που έφτιαξαν. Εδώ μιλάμε αντικατέστησαν άτομο που είχα σημαντικό ρόλο στο πρώτο blood με ένα που έχει εμπειρία από τα AC. Σχεδόν κωμικό.
 

maladroid

Blackguard
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,305

I am Jack's complete lack of surprise.
 

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
en_USEnglish