LATEST NEWS
Trending

[UPDATE] VtM Bloodlines 2: Νέα αναβολή για το 2021

UPDATE: Ήταν χαρακτηριστική η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς σε πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας στα τελευταία trailers και λοιπά events σχετικά με το Bloodlines 2. Το γεγονός αυτό προϊδέαζε για πιθανή νέα αναβολή της κυκλοφορίας του, και δυστυχώς οι προβλέψεις επαληθεύθηκαν: παρά τα προηγούμενα σχέδια για κυκλοφορία “μες στο 2020”, εν τέλει οι developers του game ανακοίνωσαν πριν λίγη ώρα στο Twitter πως θα έχουμε μία ακόμα καθυστέρηση, αυτή τη φορά, “για το 2021”.

______________________________________________________________________________

Προηγούμενο Update στις 16/10/2019:
Τελικά δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ η δήλωση περί “κυκλοφορίας του game τον Μάρτιο το 2020”. Σύμφωνα με blog post που ανέβηκε προ ολίγου στο site του παιχνιδιού, ο Brian Mitsoda και το υπόλοιπο team της Hardsuit Labs ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων πως “για να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους σχετικά με το Bloodlines 2, αλλά και για να μην επαναλάβουν τα σφάλματα που πλήγωσαν το πρώτο Bloodlines“, πήραν την απόφαση να καθυστερήσουν την κυκλοφορία του game για “κάποια στιγμή μέσα στο 2020“.

Από τη μία κρίμα, από την άλλη κάθε game που κυκλοφορεί όσο το δυνατόν πιο μακριά από την κυκλοφορία του Cyberpunk είναι πάντα κέρδος.

Εν αναμονή για πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία του, λοιπόν.
_______________________________________
Προηγούμενο Update στις 22/3/2019 :
Alternate Reality Games, LARPing, λογαριασμοί στο Twitter, ψεύτικες ιστοσελίδες, chatbots, e-mails, διαρκή Streams που παρακολουθούνταν από χιλιάδες κόσμου, επιστράτευση ειδικών ASMRtists (!)… Πρόκειται δίχως αμφιβολία για την πιο κολοσσιαία PR επιχείρηση που έχει στήσει ποτέ η Paradox, και σίγουρα από τις πιο πολύπλοκες και μυστικοπαθείς αντίστοιχες εκστρατείες εταιριών του χώρου. Η αναμονή όμως έλαβε τέλος: γύρω στις 5μιση ώρα Ελλάδος, στα πλαίσια της GDC 2019 που διεξάγεται στο Σαν Φρανσίσκο, διέρρευσε και επίσημα το μεγάλο μυστικό: Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2!

Σύμφωνα με τις έως τώρα γνωστές πληροφορίες, τα γεγονότα του game θα διαδραματίζονται στο Seattle, και θα χειριζόμαστε έναν thin-blood που, όπως και στο πρώτο Bloodlines, έγινε μόλις “embraced” και περνάει από ένα “δικαστήριο” που θα αποφασίσει την μοίρα του. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στο project συμμετέχει και ο Brian Mitsoda, Narrative Designer του πρώτου Bloodlines.

Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει στο Bloodlines2.com αλλά και στο Steam (και στο Epic Store). Αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας, “Q1 2020”.

____________________________________
Προηγούμενο Update στις 23/2/2019:
Φοβερό το event που έστησε η Paradox. Εν τέλει άνοιξαν 4 (!) διαφορετικά κανάλια στο twitch για το promo event στα πλαίσια του ARG που τρέχει: μια ομάδα από “test subjects”, αφού πέρασαν από μια σύντομη συνέντευξη με τον host του event (fun fact το ότι, στα πλαίσια αυτού του orientation, υποβλήθηκε στα test subjects η ίδια σειρά ερωτήσεων που έκανε… η Janine στον Winston στην πρώτη ταινία Ghostbusters!) υποβάλλονταν στη δοκιμασία του να καταφέρουν να διαφύγουν από ένα Escape Room, και εμείς ως “παρασκηνιακοί παρατηρητές” παρακολουθούσαμε από ένα ξεχωριστό κανάλι τις πράξεις των “συμμετεχόντων”.

Παράλληλα με τα stream έτρεχαν καινούργια quests στη σελίδα του Tender App, τα οποία ξεκλειδώνονταν όσο οι συμμετέχοντες προχωρούσαν στα δωμάτια του Escape Room, τα οποία quests λύθηκαν με συλλογική δουλειά από τους συμμετέχοντες στο chat του Stream. Στο τέλος της προσπάθειας των Test Subjects, ξεκίνησε να παίζει στο κυρίως κανάλι ένα loop ενός βίντεο που ΜΑΛΛΟΝ έδειχνε το Pier 41 στο Σαν Φρανσίσκο (ή το Santa Monica Pier από το Bloodlines, αλλά αν ισχύει αυτό τότε η απόδοση του φωτισμού στον ορίζοντα είναι μάλλον ελεύθερη και μη-ρεαλιστική), ακολουθούμενο από το παρακάτω “memo” που μιλάει για “μεγάλη ανακοίνωση στις 21 Μαρτίου”. Επισήμανση: η φετινή Game Developers Conference λαμβάνει χώρα στο διάστημα 18 με 22 Μαρτίου.

Tender Dating App

Θεωρείται δεδομένο πλέον πως μιλάμε για τίτλο σχετικό με VtM. Το τί και το πώς ακριβώς… σε περίπου ένα μήνα από τώρα, στην GDC 2019.

______________________________________________________
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ UPDATE στις 23/2/2019, ώρα 21:00

Δύο είναι τα σημαντικότερα updates που προέκυψαν το τελευταίο 10ήμερο.

Αφενός, το Tender App φέρεται να εμφανίζεται απευθείας στην πιο πρόσφατη έκδοση του Camarilla Sourcebook (και μάλιστα, σύμφωνα με την πηγή, είναι αρκετά διαδεδομένη εφαρμογή για γυπαετούς στην Αθήνα και τη Ρώμη – ΤΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ), ψιλο-επιβεβαιώνοντας πως το όλο εγχείρημα της Paradox πρόκειται όντως για κάτι σχετικό με το Vampire: the Masquerade.

Αφετέρου, το Twitch του Tender App ξεκίνησε να streamάρει και λογικά θα προβάλει κάτι μέσα στην επόμενη ώρα.

Παρακολούθησε ζωντανά βίντεο του χρήστη TenderBeta στο www.twitch.tv

Εν αναμονή, λοιπόν.

_______________________________
Αρχική είδηση στις 12/2/2019

Τον Οκτώβρη του 2015 η Paradox Interactive ανακοίνωνε πως εξαγόραζε την White Wolf Publishing, και συνεπώς όλα τα δικαιώματα στο σύμπαν του World of Darkness σε όλες τις εκφάνσεις του. Τον Μάιο του 2017, στελέχη της Paradox δηλώνουν στα πλαίσια της Paradox Con 2017 πως “προφανώς και γνωρίζουμε πως ο κόσμος επιθυμεί ένα νέο Vampire game”. Φλεβάρης του 2019 και ίσως αυτή η ώρα να πλησιάζει πραγματικά, με βάση τις ενδείξεις που προσφέρει ένα… dating app.

https://www.youtube.com/watch?v=kSym3ba4sDQ

Πριν λίγες ημέρες ανέβηκε σχετικά αθόρυβα στο domain της Paradox το παραπάνω Dating App ονόματι TENDER, με σήμα του μια… σταγόνα αίμα. Μπαίνοντας στο site, στο οποίο κυριαρχούν γενικά τα aesthetics του αίματος, και κάνοντας login (με τα στοιχεία του Paradox account μας) συμπληρώνουμε κάποια στοιχεία όπως η ομάδα αίματος μας και τα ενδιαφέροντά μας (με προσφερόμενες επιλογές όπως Demonology, Thanatology, Esotericism και Chaos Magick) και στήνουμε το προφίλ μας με βάση το οποίο η εφαρμογή μάς matchάρει με… “αρρώστους στην περιοχή μας”. Επίσης προσφέρονται μερικά σύντομα “quests” που προσφέρουν ΧΡ με το οποίο levelάρουμε το προφίλ μας, τα οποία quests αναμένεται να εμπλουτιστούν όσο περνάει ο καιρός. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί και ένα ψεύτικο blog το οποίο φέρεται να “διερευνά το κακό που ονομάζεται Tender”, ενώ σύμφωνα με το PCGamer υπάρχουν και άλλα “στοιχεία” εδώ κι εκεί όπως κρυφά μηνύματα που έχουν γίνει embedded στα βίντεο.

Γρήγορα καθίσταται σαφές πως μέσω του Tender App δεν θα γνωρίσουμε το πραγματικό μας soulmate, αλλά πως πρόκειται για ένα Alternate Reality Game το οποίο δημιουργεί hype προς… κάτι. Το οποίο έχει να κάνει με αίμα και αποκρυφισμό. Χμ.

Σχεδόν 4 χρόνια μετά την εξαγορά της White Wolf, 5 χρόνια μετά την ακύρωση του World of Darkness MMO και 15 ολόκληρα χρόνια μετά το έπος μεγατόνων Vampire: the Masquerade – Bloodlines της αδικοχαμένης Troika Games, ίσως ήρθε επιτέλους η ώρα για ένα νέο Vampire PC Game. Αναμένουμε τις εξελίξεις.

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

9 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL