REVIEWS

DMC: VERGIL’S DOWNFALL DLC

To DMC ήταν ένα δυνατό action game που, παρ’ όλες τις αντιδράσεις για την «περίεργη» εκδοχή του Dante που παρουσίαζε (και εξακολουθούν να υφίστανται), αποδείχθηκε εντέλει, κατά τη προσωπική μου άποψη, ως ένα αξιοπρεπέστατο μέλος της πετυχημένης σειράς της Capcom. Ηταν θέμα χρόνου λοιπόν να αρχίσουν να καταφθάνουν τα πρώτα DLC’s, με το πρώτο ονόματι “Bloody Palace” (που παρέχεται εντελώς δωρεάν) να έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του και να απευθύνεται σε όσους αρέσκονται να ρίχνουν ποιοτικό ξύλο σε αρένες και το δεύτερο που παρουσιάζεται στο παρόν άρθρο, Vergil’s Downfall, να αναλαμβάνει το δύσκολο ρόλο της σεναριακής σύνδεσης μεταξύ του reboot DMC και του «κανονικού» Devil May Cry, καθώς διηγείται τη πτώση του «κακού αδελφού» του Dante, Vergil.

Στο Vergil’s Downfall DLC λοιπόν, ήρωας του παιχνιδιού είναι (ω, τι έκπληξη) ο Vergil, ο οποίος προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του, μετά την αποτυχημένη κατάληξη της σύγκρουσης με τον Dante. Σύντομα αντιλαμβανόμαστε ότι ο Vergil είναι πλέον νεκρός και προσπαθεί να βρει τρόπο να ξεφύγει από τη Κόλαση που έχει μπλέξει, τόσο αντιμετωπίζοντας τον ίδιο του τον εαυτό όσο και τους δαίμονές του, οι οποίοι, στο σαλεμένο του μυαλό, έχουν τη μορφή του Dante…και όχι μόνο. Η ιστορία αποδίδεται με διαφορετικό τρόπο, συγκριτικά με το πρωτότυπο παιχνίδι, και θα έλεγα κάπως «φθηνό». Η εκτεταμένη χρήση ζωγραφιστών cut-scenes που εφαρμόστηκε για να αποδώσει το δράμα του Vergil δεν με έπεισε ιδιαίτερα, ενώ και το ίδιο το γράψιμο της ιστορίας είναι μάλλον απλοϊκό και δίνει την εντύπωση ότι έγινε στο πόδι.

Vergil Downfall Shot1O Vergil σε full potential είναι απολαυστικός.

Αφήνοντας στην άκρη το αδιάφορο σενάριο και βουτώντας στο κυρίως πιάτο (άλλωστε για hack ‘n’ slash πρόκειται, πόση σημασία να δώσουμε πια;), με χαρά διαπιστώνουμε η Capcom μας προσφέρει έναν εξαιρετικό χαρακτήρα για να τεστάρουμε τις combo ικανότητές μας. Ο Vergil διαφέρει αρκετά από τον Dante, καθώς το παλμαρέ των κινήσεων του είναι σαφώς πιο περιορισμένο, αλλά αυτό δεν ενοχλεί, μιας ο τρόπος μάχης του βασίζεται κυρίως στις αστραπιαίες επιθέσεις με το Yamato Sword και στις αυξημένες ικανότητες τηλεμεταφοράς. Φυσικά, όπως και στο πρωτότυπο DMC, αργότερα ο Vergil αποκτά Angel και Demon εκδοχές του Yamato Sword, οι οποίες είναι αρκετά εντυπωσιακές (ιδιαίτερα οι Angel εκδοχές, αν συνδυαστούν σωστά, οδηγούν σε εξαιρετικής ποιότητας χορογραφίες) και αποτελεσματικές, ενώ η Devil Trigger ικανότητα δημιουργεί έναν Doppelganger που τον βοηθά στη μάχη και επιτρέπει στην υλοποίηση απίστευτων SSS combos.

Μέχρι εδώ καλά. Το πρόβλημα με το Vergil’s Downfall είναι ότι η Ninja Theory δεν ήξερε πως να διαχειριστεί τον Vergil και το γεγονός αυτό καταλήγει να αφήνει στον παίκτη μια αίσθηση προχειρότητας. Το DLC είναι διάρκειας δύο ωρών περίπου και μέσα στα μόλις 6 κεφάλαια που διαθέτει, δεν προλαβαίνεις σε καμία περίπτωση, με ένα playthrough, να χωνέψεις όλα όσα έχει να σου προσφέρει ο «μπλε αδελφός» του Dante – σκεφτείτε μόνο ότι η Devil Trigger δυνατότητα ξεκλειδώνεται στο τελευταίο κεφάλαιο. Αν θέλετε λοιπόν να τσεκάρετε εκτενέστερα τις μαχητικές ικανότητες του Vergil, θα χρειαστεί να ξαναπαίξετε το παιχνίδι από την αρχή και κάτι τέτοιο δεν θα αποτελούσε τόσο μεγάλο ζήτημα, αν κάπου εκεί δεν εντοπίζονταν και τα μεγαλύτερα σφάλματα στα οποία υποπίπτει το DLC: τα βαρετά, γραμμικά του levels και η έλλειψη ποικιλίας στους εχθρούς. Συγκεκριμένα, υπάρχουν μόνο δύο νέα είδη εχθρών και για κάποιο λόγο δεν κάνουν το κόπο να εμφανιστούν όλοι οι παλαιότεροι, ενώ στο θέμα του σχεδιασμού των επιπέδων, η φαντασία των δημιουργών περιορίζεται στο εξαιρετικά πρωτότυπο μοτίβο «κακοσχεδιασμένες πλατφόρμες-αρένα με κύματα πανομοιότυπων εχθρών-cutscenes-φτου και απ’ την αρχή» με ελάχιστη ποικιλία σκηνικών. Γενικότερα δίνεται η εντύπωση ότι στο Vergil’s Downfall μπήκε ό,τι περίσσεψε από το πρωτότυπο παιχνίδι, ενώ σε μια κρίση απαράμιλλης έμπνευσης από τους ιθύνοντες, δεν υπάρχει δυνατότητα να παίξετε το “Bloody Palace” mode ελέγχοντας τον Vergil. Γιατί;

Vergil Downfall Shot2“Ναι, το ομολογώ, το σπαθί μου είναι κυριολεκτικά…Yamato.”

Συνοψίζοντας λοιπόν, το Vergil’s Downfall DLC αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα: προσθέτει μεν στο παιχνίδι έναν πολύ διασκεδαστικό και εντυπωσιακό χαρακτήρα, αλλά δυστυχώς όλος ο υπόλοιπος σχεδιασμός του DLC είναι τόσο ρηχός και βεβιασμένος, που δεν τον αφήνει να «αναπνεύσει». Τα 8,99 ευρώ που ζητά είναι μάλλον πολλά, οπότε αν διψάτε για περισσότερη DMC δράση, δοκιμάστε το μόνο σε κάποια (αναπόφευκτη) πτώση τιμής.

 

 

Pros

  • O Vergil είναι εντυπωσιακός χαρακτήρας
  • Combos και πάλι combos
  • Πολύ καλό σύστημα ελέγχου

Cons

     

Cons

  • Ανέμπνευστος σχεδιασμός επιπέδων
  • Αδιάφορος τρόπος διήγησης της ιστορίας
  • Δεν υπάρχει δυνατότητα χειρισμού του Vergil στο Bloody Palace
  • Ακριβό γι’ αυτά που προσφέρει

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 60%

60%

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Lover of action, shooter, adventure, RPG's and sometimes racing games, he prefers mainly single-player gaming. Every now and then he breaks out into a multi, but he doesn't overdo it.

Leave a Reply

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
en_USEnglish