REVIEWS

HOLLOW KNIGHT

Buzz Souls in Burrowvania

Η ιστορία που ακολουθεί δεν είναι πρωτάκουστη. Παιχνίδι χρηματοδοτείται από το kickstarter χωρίς περγαμηνές, τυμπανοκρουσίες και τζέρτζελο, βγαίνει και ισοπεδώνει τα πάντα. Ναι, μία τέτοια περίπτωση είναι το Hollow Knight. Έχοντας συγκεντρώσει περίπου 57,000 αυστραλιανά δολάρια, από τα 35,000 που είχαν θέσει οι άνθρωποι της Team Cherry ως στόχο, όχι απλά εκπληρώνει τις υποσχέσεις του αλλά θέτει τον πήχη υψηλά για το είδος που εκπροσωπεί αλλά και τις ανεξάρτητες παραγωγές γενικότερα (ΤΟ KICKSTARTER ΘΑ ΤΟ ΣΕΒΕΣΤΕ, ακούς Κουτσούκο;). Δε συνηθίζω να αποκαλύπτω την ποιότητα ενός παιχνιδιού από την εισαγωγή, ρίχτε τα στον αυθόρμητο ενθουσιασμό μου. Πως είπατε; Θέλετε να ξέρετε τι κάνει καλά το Hollow Knight; Άπιστοι Θωμάδες, ε; Οπλιστείτε με υπομονή λοιπόν, και θα το μάθετε στις γραμμές που ακολουθούν…

Η ιστορία μας λαμβάνει χώρα στο Βασίλειο του Hallownest. Στο Hallownest συνυπήρχαν αρμονικά όλα τα είδη των εντόμων (δεν εντόπισα κατσαρίδες, μπορεί για κάποιους να προσμετρείται στα θετικά αυτό). Με τις πρώτες ώρες ενασχόλησης μας γίνεται φανερό ότι οι ένδοξες ημέρες του έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, με την εγκατάλειψη και την παρακμή να μαστίζει τον τόπο. Λεπτομέρειες που οδήγησαν στην ερήμωση και την καταχνιά δεν παίρνουμε, τουλάχιστον όχι άμεσα. Αναλαμβάνοντας το ρόλο του Hollow Knight, ενός ανθρωπόμορφου εντόμου πολεμιστή, χωρίς αναμνήσεις και υποδήλωση καταγωγής, βυθιζόμαστε στον κόσμο που μας περιβάλλει προσπαθώντας να συνθέσουμε τα κομμάτια του puzzle. Οι πληροφορίες μπορεί να προέρχονται από οποιαδήποτε πηγή: άλλους χαρακτήρες που συναντάμε, περιγραφές στα αντικείμενα, επιγραφές, αρχαία μνημεία, ψυχές μεγάλων μορφών της ιστορίας του Hallownest, ακόμη και στιγμιότυπα στα background του παιχνιδιού (το γνωμικό, «μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις», είναι τόσο, μα τόσο αληθινό στην προκειμένη περίπτωση).

Hollow Knight 01
Αινιγματικά λόγια που θα μας παρακινήσουν να αναζητήσουμε δυσάρεστες αλήθειες.

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει, πρώτον, στο πόσο ανεβάζουν την ατμόσφαιρα και τη μυθοπλασία του κόσμου τα διάφορα κείμενα που διαβάζουμε, και δεύτερον, στους ασυνήθιστα αρκετούς για το είδος του παιχνιδιού, χαρακτήρες. Η γραφή φαντάζει σαν μια σχεδόν ποιητική θρηνωδία, για τα μεγαλεία που δε θα ξανάρθουν, το φως που δεν διαπερνά τα συντρίμμια και τα κτίσματα του τελευταίου μεγάλου πολιτισμού που ταπείνωσαν το χρόνο, και παρέμειναν πεισματικά σαν ουλές στη θύμηση εκείνων που έμειναν πίσω. Οι χαρακτήρες αυτοί λοιπόν, προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα, είτε συνεχίζοντας τις επίγειες ασχολίες τους σε μια προσπάθεια να κάμψουν τη ματαιότητα, είτε προσπαθώντας να αντλήσουν γνώσεις και εμπειρίες από το κουφάρι του Hallownest, σε μια προσπάθεια αναγέννησης από τις στάχτες. Υπάρχουν φυσικά, και οι τολμηροί και τυχοδιώκτες που αναζητούν ευκαιρίες για καταχώρηση της ύπαρξης τους στα Πέτρινα Κατάστιχα, μια καταξίωση που ίσως δεν έρθει ποτέ. Η αφήγηση είναι μινιμαλιστική, εύστοχη και ποτέ κουραστική, δίνει με σωστή δοσολογία κάθε φορά τα σωστά ερεθίσματα στον παίκτη, μαεστρία που λίγα παιχνίδια κατέχουν.

Hollow Knight 02
Υπάρχουν στιγμές που η αβεβαιότητα για το τι είναι εχθρός ή φίλος είναι έντονη.

Ας δούμε και «παικτικά» πως τα πάει το Hollow Knight. Το gameplay είναι ξεκάθαρα η καρδιά παιχνιδιών τύπου Metroidvania. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι εξ αρχής όμως… Μετά τις πρώτες ώρες διαπιστώνει κανείς επιρροές από το Dark Souls (αν και το παιχνίδι της From Software έχει τα δάνεια του από το είδος των Metroidvania, κυρίως όσον αφορά στο σχεδιασμό των διάφορων επιπέδων) στην αίσθηση που αφήνει. Αφήστε λίγο στην άκρη αυτά που γνωρίζατε. Το button mashing και τα combo δε θα σας βγάλουν πουθενά. Αν προσπαθήσετε να διασχίσετε φουριόζος μια άγνωστή, αχαρτογράφητη περιοχή (περισσότερα για αυτό σε λίγο), το πιθανότερο είναι πως θα φάτε τα μούτρα σας. Ο κίνδυνος ελλοχεύει σε κάθε σκοτεινό σημείο, σε κάθε ασταθές έδαφος που θα καταρρεύσει. Το παιχνίδι δεν πρόκειται να σας λυπηθεί, αργά και οδυνηρά θα σας ροκανίσει τη ζωτικότητα του Hollow Knight. Σημεία αναπλήρωσης που σώζουν και την πρόοδο υπάρχουν, αλλά σε αρκετές περιοχές, απέχουν μεταξύ τους. Bosses, προαιρετικά ή μη, κρυφά ή φανερά, ακόμη και οι διάφοροι «απλοί» εχθροί (τεράστια ποικιλία παρεμπιπτόντως) ακολουθούν συγκεκριμένα μοτίβα κινήσεων ή επιθέσεων. Άλλοτε ευλαβικά και άλλοτε αναλόγως απόστασης που βρισκόμαστε, υπάρχουν βέβαια και οι φορές που κάποιοι αυτοσχεδιάζουν, οπότε θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Με παρατήρηση και μεθοδικότητα μπορούν να υπερβληθούν ακόμη και οι πιο υψηλοί σκόπελοι απόγνωσης.

Hollow Knight 03
Και εκεί που διαβαίνεις αμέριμνος στα σπήλαια, σκάει μπροστά σου ο Μπάμπουρας της Moria. Nope.

Στο Hollow Knight πέρα από τις μάχες που θα δώσετε υπάρχει έντονο και το platforming στοιχείο, περισσότερο ίσως από αρκετά παιχνίδια της κατηγορίας του. Δε θα το χαρακτήριζα δύσκολο, αλλά υπάρχουν ορισμένες στιγμές που απαιτείται ακρίβεια και καλός συγχρονισμός κινήσεων, γιατί εκτός από τις επιθέσεις εχθρών που καιροφυλακτούν, υπάρχουν και περιβαλλοντικοί κίνδυνοι όπως αγκάθια και οξύ. Δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία, να χτυπηθείς από κάποιο πλάσμα και να καταλήξεις μέσα σε spikes. Το παιχνίδι, ναι μεν μας τοποθετεί στο πλησιέστερο ασφαλές σημείο, αλλά όταν πρέπει να περάσουμε από μια εκτενή διαδρομή με τέτοια εμπόδια, η πρόκληση σαφώς ανεβαίνει.

Hollow Knight 04
Όχι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται.

Όσον αφορά τις αναμετρήσεις με τους νταήδες που θα βρούμε απέναντί μας, το παιχνίδι μας δίνει τα απαραίτητα εργαλεία για να τα φέρουμε εις πέρας. Πέρα από το Nail που δεν αποχωριζόμαστε (ναι, ο χαρακτήρας κρατάει ένα καρφί για σπαθί, μία από τις άπειρες λεπτομέρειες μέσα στο παιχνίδι) και τις τεχνικές που θα διδαχτούμε σε αυτό, μπορούμε να βρούμε μαγείες αλλά και αντικείμενα που μας δίνουν επιπλέον ικανότητες (π.χ. dash) και θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη. Φυσικά, αυτά μπορούν να αναβαθμιστούν και να γίνουν πιο ισχυρά ή να αποκτήσουν επιπλέον λειτουργίες. Σταδιακά θα αναβαθμίσουμε και τα έλυτρα του Hollow Knight για ένα περισσότερο ανθεκτικό κέλυφος, καθώς και τη δεξαμενή mana (Soul Vessel, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και για να θεραπευτούμε, και αναπληρώνεται όσο καταφέρνουμε χτυπήματα στα εχθρικά πλάσματα) για τις διάφορες ικανότητες. Ο τρόπος απόκτησης των αναβαθμίσεων φέρνει στο νου παιχνίδια όπως τα Metroid αλλά και τα… Legend of Zelda. Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να γίνει στα Charms του παιχνιδιού (no pun intended), τα οποία είναι κοσμήματα που μπορούμε να έχουμε πάνω μας με κάποιες ευεργετικές ιδιότητες όπως για παράδειγμα, πόσο γρήγορα χτυπάμε με το Nail, μικρότερο κόστος για τα spells, γρηγορότερη εκτέλεση των Nail Arts (οι τεχνικές που ανέφερα πιο πάνω), περισσότερη αντοχή στη ζημιά αλλά αδυναμία healing κλπ. Το κέλυφος του Hollow Knight διαθέτει πεπερασμένο αριθμό εγκοπών (Notches, μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού) πάνω στις οποίες τοποθετούμε τα Charms. Αυτά καταλαμβάνουν διαφορετικό αριθμό από Notches οπότε πρέπει να επιλέξουμε τους συνδυασμούς Charms που θα έχουμε, μερικοί μάλιστα έχουν κάποια επιπλέον κρυφά αποτελέσματα που θα αφήσω να ανακαλύψετε μόνοι σας.

Hollow Knight 05
A Symphony of Steel

Ο σχεδιασμός των, αχανών ομολογουμένως, επιπέδων είναι με μια λέξη υποδειγματικός. Δε θα δείτε σκηνικά να επαναλαμβάνονται, κάθε περιοχή έχει τη δική της ταυτότητα, ιστορία και λόγο ύπαρξης. Σε αντίθεση με τους περισσότερους εκπροσώπους του είδους, που όταν παίρνετε κάποια νέα βασική ικανότητα αυτή σας δίνει πρόσβαση σε ένα-δύο δωμάτια σε περιοχές που έχετε τελειώσει, εδώ θα ανακαλύψετε ολόκληρες περιοχές, που μπορεί να σας οδηγήσουν σε ένα νέο boss, στο να ξεκλειδώσετε κάποιο πέρασμα ή shortcut για άλλη περιοχή ή κάποιο απροσπέλαστο μέχρι πρότινος τμήμα της, προαιρετικές προκλήσεις, npcs που θα σας δώσουν κάποιο quest, σας προειδοποιούν για κάποιο επερχόμενο κίνδυνο ή πουλάνε σπάνια αντικείμενα και γενικά σε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, οι πιθανότητες είναι άπειρες. Πραγματικά δε θυμάμαι από πότε έχω να δω τέτοια, παλαιάς κοπής, λογική σε σχεδιασμό περιοχών ενός παιχνιδιού και το πόσο μελετημένα μπλέκονται μεταξύ τους, σε καμία περίπτωση «λαβύρινθος για το λαβύρινθο».

Μία από τις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού έγκειται στο σύστημα της χαρτογράφησης των περιοχών. Δεν διαθέτουμε χάρτη από την αρχή, κάθε περιοχή είναι και κενή σελίδα. Για να μην περπατάμε στα τυφλά, θα πρέπει να εντοπίσουμε κάθε φορά, τον χαρακτήρα που πουλάει τους χάρτες. Είτε τον βρούμε είτε όχι, αν έχουμε ανοίξει το μεγαλύτερο μέρος της εκάστοτε περιοχής, αφήνει μία κάρτα στο σημείο που βρισκόταν, που μας ειδοποιεί ότι μπορούμε να αγοράσουμε το χάρτη πλέον από το μαγαζί που διατηρεί με τη γυναίκα του (φροντίστε το πρώτο πράγμα που θα αγοράσετε να είναι πέννα και μελάνι), στο αρχικό hub του παιχνιδιού. Σε μία μόνο περίπτωση δεν τον πρόλαβα και σε αυτό βοήθησε ότι το παιχνίδι δίνει ηχητικά ερεθίσματα (humming, ήχος γραψίματος σε πάπυρο), ώστε να εξακριβώσουμε τη θέση του.

Στο κόσμο του παιχνιδιού έχουμε μια σχετική ελευθερία στην exploration. Αρκετά συνηθισμένο δηλαδή είναι το φαινόμενο να έχουμε πρόσβαση σε 2-3 περιοχές και αφού έχουμε προχωρήσει να πέφτουμε σε κάποιο «τοίχο», είτε λέγεται απροσπέλαστο σημείο για τις τωρινές ικανότητες μας ή κάποιος δυνατός εχθρός (αν και τεχνικά η πλειοψηφία των μαχών μπορεί να νικηθεί λόγω skills) . Ευτυχώς το backtracking στο παιχνίδι, εκτός μερικών δυσπρόσιτων σημείων, είναι περιορισμένο. Σε αυτό βοηθάνε πέρα από τα shortcuts, και τα Stag Stations που αποτελούν τα fast travel σημεία μεταξύ των επιπέδων.

Hollow Knight 06
Δείγμα μέρους του χάρτη του κόσμου. Θα παίζετε και θα παίζετε…

Το σύστημα save/load και θανάτου διαχειρίζεται από το παιχνίδι με τρόπο παρόμοιο των Souls παιχνιδιών. Μπορούμε να ξεκουραστούμε σε θερμοπηγές όπου αναπληρώνεται η υγεία και το mana μας, και στα παγκάκια όπου αναπληρώνεται μόνο η πρώτη αλλά ταυτόχρονα καταγράφεται η πρόοδό μας και γίνεται η απαραίτητη επικαιροποίηση του χάρτη με όσα points of interest έχουμε δει. Σε περίπτωση που σκοτωθούμε, χάνουμε όλα τα geo που είχαμε πάνω μας (χρηματική μονάδα του παιχνιδιού) και το Soul Vessel σπάει και μειώνεται η χωρητικότητά του κατά 1/3. Ταυτόχρονα, στο σημείο που πέσαμε γεννιέται μια σκιά (Regret), ενώ μεταφερόμαστε στο τελευταίο παγκάκι που αράξαμε. Η πρόοδος μας δεν πάει στράφι αλλά θα πρέπει να βρούμε αυτή τη σκιά ώστε να ανακτήσουμε αυτά που χάσαμε. Έχουμε μία ευκαιρία, αν δεν τα καταφέρουμε, χάνουμε δια παντός όλα τα geo (όχι όμως το Soul Vessel). Βέβαια υπάρχει και εναλλακτική μέθοδος, να φέρουμε τη σκιά σε εμάς, πληρώνοντας το κατάλληλο αντίτιμο έναν npc, αρκετά ιδανικό για περιπτώσεις όπου η σκιά είναι σε ένα επικίνδυνο μέρος ή σε μεγάλη απόσταση.

Hollow Knight 07
Προκαλώντας σε αναμέτρηση τους Αφεντάδες των Μαντωδών. Με σχεδόν δεδομένη μια πανηγυρική ήττα στην πρώτη απόπειρα, σας παροτρύνω να δοκιμάσετε ξανά. Σας περιμένει μια έκπληξη, μια μικρή γεύση μόνο από τις “quality of life” πινελιές του παιχνιδιού.

Λες και οι δημιουργοί έβαλαν κάποιο προσωπικό στοίχημα για το πόσα ποιοτικά στάνταρ θα θέσουν, έρχεται να προστεθεί σε αυτά και η αδιαμφισβήτητα κορυφαία παρουσίαση. Σε αυτό συνεισφέρουν τα υπέροχα 2d γραφικά, ζωγραφισμένα στο χέρι, που λίγα παιχνίδια εκεί έξω μπορούν να κοιτάξουν κατάματα, το μοναδικό art direction και το μεγάλο εύρος παλέτας χρωματισμών, αναλόγως περιοχής. Κοντολογίς, βρίσκεται εκεί ψηλά με Ori and the Blind Forest and Dust: An Elysian Tail. Κάτι που δε φαίνεται βέβαια από το υλικό του κειμένου είναι το animation. Και εδώ τα παιδιά της Team Cherry έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Λεπτομέρειες όπως ο τρόπος που κάθε χαρακτήρας στρέφεται προς τον Hollow Knight για να τον αντικρίσει, εκδηλώσεις αγωνίας, θαυμασμού ή ανακούφισης, μετάβαση πλασμάτων από το παρασκήνιο στο προσκήνιο, χαλίκια που πέφτουν μετά από επαφή σας με αιωρούμενες πλατφόρμες και άλλα πολλά, δίνουν μια ανάγλυφη, οργανική υφή στο σύμπαν του παιχνιδιού.

Όσον αφορά στον ηχητικό τομέα τα πράγματα έχουν ως εξής: «Άκουσέ τα, τα Πλάσματα της Γης, πόσο όμορφο είναι το τερέτισμα που κάνουν»! Σωστά μαντέψατε. Ο ήχος και τα διάφορα εφέ, όχι απλά ενδύουν ιδανικά την εικόνα αλλά προσθέτουν πολλούς πόντους στο immersion του τίτλου. Το τρίψιμο της πέτρας, το γδάρσιμο του εδάφους από τα αρθρωτά πόδια των πλασμάτων, το ουρλιαχτό του ανέμου, ο ήχος κάποια μακρινής άγνωστης πηγής που μεταφέρεται με τη ηχώ ή η κλαγγή μεταξύ όπλων είναι μερικά παραδείγματα πολυποίκιλου ηχητικού σχεδιασμού. Αν και δε λείπουν οι σιωπηλές, moody στιγμές σε μερικούς χώρους, πέρα ενός γενικότερου ambience-ίσως-δεν-έπρεπε-να βρίσκομαι-εδώ που ενισχύει την ένταση των προαναφερθέντων εφέ, η μουσική κατέχει τον πρώτο λόγο στα τεκταινόμενα της περιπέτειας. Είτε πρόκειται για την αιθέρια γυναικεία φωνή και το μελαγχολικό πιάνο στη City of Tears, τα Witcher-ικά αρπίσματα στους Queen’s Gardens ή το συγκινητικό ορχηστρικό θέμα του Kingdom’s Edge, το soundtrack ακούγεται ευχάριστα, εντός ή εκτός παιχνιδιού.

Hollow Knight 08
Λίγες στιγμές χαλάρωσης, θαυμάζοντας το μαγευτικό τοπίο

Τελικά υπάρχει τίποτα σάπιο στην Μπαζιβουζία; Για αρχή, θα ήταν περίεργο να μην υπάρχουν κάποια… ζωύφια. Σε μία περίπτωση, βρέθηκα σε ένα δυσπρόσιτο σημείο που μάλλον δεν έπρεπε να βρίσκομαι και πέρασα από το περιβάλλον που οριοθετούν τα γραφικά, μέσα στο θανατηφόρο limbo που βρίσκεται πέρα από αυτά. Σε μία άλλη περίπτωση η κάμερα αρνούταν πεισματικά να με ακολουθήσει καθώς ανέβαινα ψηλότερα σε ένα κτίριο. Τίποτα όμως τόσο τραγικό που να μην προσπερνιέται με έξοδο και επανεκκίνηση. Ένα ακόμη θέμα που συνάντησα ήταν η αδυναμία υποστήριξης gamepad (προτείνεται μάλιστα από το ίδιο το παιχνίδι στην οθόνη, πριν αυτής του κεντρικού μενού). Στην αρχή υπέθεσα πως ίσως είναι πρόβλημα από τη δική μου μεριά, αλλά με μια ματιά στα Steam fora, φαίνεται πως αρκετοί χρήστες έχουν αυτό το θέμα και μάλιστα με δημοφιλή χειριστήρια της Logitech και της Microsoft. Η λύση που ακολούθησα ήταν να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή JoyToKey που δούλεψε ρολόι. Στο παιχνίδι κάνουν περιοδικά την εμφάνισή τους και μερικά ολίγον ενοχλητικά frame skips (μπορεί να οδηγήσουν σε μερικά άδικα χτυπήματα που θα δεχτούμε). Με το τελευταίο patch ευτυχώς έχουν σχεδόν εξαλειφθεί, κάνοντας την εμπειρία πιο ρευστή. Γενικά υπάρχει κίνηση από την μεριά των δημιουργών για μπάλωμα οτιδήποτε κακώς κείμενου στο παιχνίδι.

Hollow Knight 09
Remnants of the Fallen

Τι περιμένετε πλέον να ακούσετε; Πόσο ωραίο και ψυχαγωγικό είναι το Hollow Knight; Μα στον πρόλογο δεν τα είπαμε; Η τιμή του, για κάποιο λόγο που ανήκει στη σφαίρα του ανεξήγητου, είναι ιδιαίτερα χαμηλή και το περιεχόμενο δυσανάλογο πλούσιο (τουλάχιστον όπως μας έχουν συνηθίσει οι περισσότερες εταιρίες τα τελευταία χρόνια), τόσο το κυρίως «γεύμα» όσο και όλα τα προαιρετικά πράγματα που υπάρχουν εκεί να ανακαλύψετε. Με ενδελεχή σχεδιασμό κόσμου και απίστευτη προσοχή στη λεπτομέρεια, το Hollow Knight απευθύνεται σε gamers που τους αρέσει να έχουν τον έλεγχο, από την αρχή ως το τέλος. Με άψογη εκτέλεση και ασύλληπτο value for money, εδραιώνεται ως ένα από τα 2-3 καλύτερα Metroidvania που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, κι ένας από τους καλύτερους τίτλους για το 2017.

Pros

 • Σκοτεινή, αριστοτεχνική, ατμόσφαιρα, lore και παρουσίαση
 • Εικαστική τεχνοτροπία που τραβάει τα βλέμματα
 • Πανέμορφο soundtrack
 • Aναρίθμητες λεπτομέρειες που εντυπωσιάζουν
 • Level design για σεμινάριο, ωθεί τον παίκτη στην εξερεύνηση
 • Αδιανόητα πλούσιο περιεχόμενο (20+ ώρες για την κύρια ιστορία, σχεδόν διπλάσιες για 100%) σε χαμηλή τιμή
 • Απόσταγμα gameplay που περικλείει αγνή ψυχαγωγία και ιδιαίτερη πρόκληση

Cons

 • Κάποια bugs και στιγμιαίες πτώσεις των frames
 • Ανεπαρκής υποστήριξη σε gamepads
 • Μερικές σχεδιαστικές επιλογές όπως η ανάγκη εύρεσης χάρτη και η μη παροχή βοηθειών για το επόμενο βήμα, μπορεί να αποθαρρύνουν μερικούς
RATING - 93%

93%

Για να ενισχύσετε το GOG.com και το Ragequit.gr, μπορείτε να αγοράσετε το Hollow Knight ακολουθώντας αυτόν το σύνδεσμο.

Παναγιώτης Μητράκης

As a kid of the 80's, he began his journey into gaming with coin-ops and the classic Game Boy. He found some respite with his beloved SNES and got into PC gaming in 1998, with landmark games like Half-Life and Baldur's Gate. He doesn't steer clear of (almost) any genre but has a predilection for RPGs and survival horror and tries to introduce others to Silent Hill, S.T.A.L.K.E.R. and the creations of Looking Glass and Obsidian.

5 Comments

 1. Δείχνει υπέροχο και πραγματικό value for money. Σίγουρη αγορά στο μέλλον.

  Άψογο review Αδάνιε.

 2. Δείχνει τόσο καλό που ακόμα και με την πλήρη αμπαλοσύνη που με δέρνει στα Metroidvania παιχνίδια, ίσως το τιμήσω. Εξαίρετο ρηβιού, τω όντι!

 3. Επιτέλους! Το παιχνίδι δεν είχε αρκετά bosses και περιεχόμενο και τώρα θα καλυφθεί το κενό. Ησύχασα ρε παιδιά.

  *χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο και γελάει υστερικά..*

Leave a Reply

Related Articles

Back to top button
en_USEN