REVIEWS

THE PERILS OF MAN

Είναι σίγουρα ωραίο και πολύ εύκολο να λες “δε θέλω και δε μου αρέσει να είμαι προκατειλημμένος”, “o reviewer, ξεκινώντας ένα παιχνίδι, οφείλει να μην είναι επηρεασμένος από κανέναν εξωτερικό παράγοντα” και να γράφεις άλλες, παρόμοιες, τελείως θεωρητικές ατάκες, που στην πραγματικότητα πολύ συχνά δεν ισχύουν. Όταν ζητούσα review κωδικό για το “The Perils of Man” γνώριζα ότι στον σχεδιασμό του είχαν πάρει μέρος δύο γνωστές προσωπικότητες του χώρου, οι Bill Tiller and Gene Mocsy. Τον πρώτο τον γνωρίσαμε μέσα απ’ τη συμμετοχή του σε τίτλους που κυκλοφόρησε η άλλοτε κραταιά Lucasarts, πιο συγκεκριμένα τα “Full Throttle”, “The Dig” και “The Curse of Monkey Island”. O δεύτερος έκανε αρκετά αργότερα την εμφάνισή του στο adventure gaming στερέωμα.

Ήταν το 2008, εποχή κατά την οποία οι δύο σχεδιαστές συνυπήρξαν στην Autumn Moon Entertainment, που είχε άλλωστε ιδρυθεί έξι χρόνια νωρίτερα απ’ τον ίδιο τον Tiller. Μέσα σε μία διετία μας έδωσαν τα “A Vampyre Story” και “Ghost Pirates of Vooju island”, δύο πολλά υποσχόμενους τίτλους που αμφότεροι όμως εμφάνισαν διαφόρων ειδών προβλήματα, μ’ αποτέλεσμα να κυμανθούν στη μετριότητα. Η παράλληλη πορεία των συγκεκριμένων developers κάθε άλλο παρά διεκόπη, αφού συναντηθήκανε εκ νέου το 2014 για τη δημιουργία του “The Perils of Man”, για λογαριασμό της IF Games.

Την ίδια χρονιά ιδρύσανε από κοινού ένα νέο studio, την Venture Moon Industries, η οποία έτρεξε μία επιτυχή Kickstarter καμπάνια για το “Duke Grabowski: Mighty Swashbuckler!”, έναν τίτλο που αποτελεί spin off του “Ghost Pirates of Vooju Island” και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο προσεχές μέλλον. Τα δικαιώματα του τελευταίου μεταβιβάστηκαν από την πρώην στη νυν εταιρεία του Tiller, ενώ άγνωστο παραμένει το αν και πότε θα δούμε τελικά και το prequel του “A Vampyre Story”, που απέτυχε παταγωδώς να χρηματοδοτηθεί απ’ το κοινό. Ο δε Mocsy ενδιαμέσως συνεργάστηκε με την Daedalic Entertainment για την ολοκλήρωση και κυκλοφορία του “1954: Alcatraz”, ενός ακόμη παιχνιδιού που είχε δημιουργήσει πλήθος προσδοκιών όσο βρισκόταν στο στάδιο σχεδιασμού, δίχως να καταφέρει εν τέλει ν’ ανταποκριθεί σ’ αυτές.

The Perils of Man Snap1Αν μη τι άλλο, περίεργο και αινιγματικό το δώρο της Ana

Ένα τελευταίο στοιχείο που πρέπει ν’ αναφερθεί είναι ότι το “The Perils of Man” δημιουργήθηκε αρχικά για iOS. O touch χειρισμός του και η casual φύση που περίμενα να έχει ένα adventure game που πρωτοκυκλοφόρησε στις φορητές συσκευές της Apple, σε συνδυασμό με τις απογοητεύσεις που είχα πάρει απ’ τις κατά καιρούς δημιουργίες των Tiller και Mocsy, με κάνανε να κρατώ πολύ μικρό καλάθι αναφορικά με τη φύση του παιχνιδιού, αλλά και την ποιότητα του φετινού port του σε PC. Ευτυχώς έκανα λάθος.   

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω απ’ την μοίρα που δείχνει να στοιχειώνει την οικογένεια Eberling. Ο Thomas Eberling, γνωστός εφευρέτης της εποχής του, εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν μπροστά σε μία πολύ μεγάλη και σημαντική ανακάλυψη. Την ίδια τύχη είχε, πολλά χρόνια αργότερα, ο τρισέγγονός του, Max Eberling, επίσης ανήσυχο πνεύμα που στράφηκε στην έρευνα και στα πειράματα, αφιερώνοντας τη ζωή του σ’ αυτά. Τελευταία φορά που εθεάθη δημοσίως ήταν σε μία απονομή βραβείων ευρεσιτεχνίας, οπότε και αποσόβησε τον θάνατο πολλών ανθρώπων. Παραδόξως ο Max έδειξε να γνωρίζει τι επρόκειτο να συμβεί, προτού αυτό λάβει χώρα. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούσε το βίντεο της κάμερας ασφαλείας, που τον απεικόνιζε να κρούει τον κώδωνα κινδύνου λίγα λεπτά προτού καταρρεύσει η οροφή του κτιρίου όπου εξελισσόταν η κοσμική εκδήλωση. Η πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι ακόμη κι εκείνη τη στιγμή, μέσα σ’ έναν κλειστό χώρο, ο Max φορούσε ένα ζευγάρι σκουρόχρωμων γυαλιών, τα οποία άλλωστε δεν αποχωριζόταν ποτέ.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν το περιεχόμενο ενός βίντεο-ντοκιμαντέρ που για πολλοστή φορά παρακολουθεί, την ημέρα των 16ων γενεθλίων της, η Ana Eberling, τέταρτης γενιάς εγγονή του Thomas και κόρη του Max. Ζώντας με τη μητέρα της στην οικογενειακή έπαυλη και μένοντας σχεδόν εσώκλειστη στο δωμάτιό της, ώστε να βρίσκεται μακριά από κάθε είδους πιθανό κίνδυνο, η πρωταγωνίστριά μας δείχνει να έχει βαρεθεί αφόρητα τη ζωή της. Η υπερβολική ανησυχία της μητέρας της για τη ζωή της Ana ενισχύεται κι απ’ το άσχημο τέλος που είχαν οι Edgar, Conrad και Victor Eberling, οι εκπρόσωποι των τριών ενδιάμεσων γενεών απογόνων και προγόνων μεταξύ Thomas και Max αντίστοιχα. Ο Edgar πέθανε σε φωτιά που ξέσπασε σε θέατρο όπου παρευρισκόταν, ο Conrad σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, ενώ ο Victor πνίγηκε όταν το πλοίο που είχε υπό τον έλεγχό του βυθίστηκε.

The Perils of Man Snap2Τι λέγαμε λίαν προσφάτως, ότι τα ελληνικά δε λείπουν από adventure game;

Ένα μικρό διάφανο γυάλινο φιαλίδιο που κρύβει ένα άγνωστο αντικείμενο στο εσωτερικό του, δώρο που είχε αφήσει ο πατέρας της Ana στη μητέρα της, με σκοπό να το παραδώσει εκείνη στο νεαρό κορίτσι τη συγκεκριμένη ημέρα, ξαφνικά θα προσδώσει ενδιαφέρον στην πληκτική καθημερινότητα της ηρωίδας. Μήπως αυτό θ’ αποτελέσει το έναυσμα για να μάθει επιτέλους τι συνέβη στον Max; Θ’ αποδειχθεί αληθινή η πεποίθησή της ότι ο πατέρας της εξακολουθεί να βρίσκεται εν ζωή; Υπάρχει όντως η κατάρα των Eberling και αν ναι, ποια είναι αυτή; Τις απαντήσεις οφείλει να τις βρει μόνη της, αφού η μητέρα της δείχνει να κινείται σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος, ασχολούμενη με τα φαντάσματα που θεωρεί ότι έχουν στοιχειώσει την έπαυλη.    

Δεν αποτελεί spoiler το να σας πω ότι το “The Perils of Man” καταπιάνεται με το ζήτημα του ταξιδιού στο χρόνο. Κάτι τέτοιο άλλωστε αναφέρεται τόσο στο trailer που κυκλοφορεί, όσο και στη Steam σελίδα του παιχνιδιού. Spoiler θ’ αποτελούσε το να σας περιγράψω γιατί αυτό είναι απλά φαινομενικό, αφού η ουσία της υπόθεσής του συνίσταται σε κάτι πολύ περισσότερο. Αυτό καλείστε να το ανακαλύψετε εσείς, κάτι που αξίζει να κάνετε.  

ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ

Στην εισαγωγή μου ανέφερα ότι είχα αρκετές επιφυλάξεις για τη δημιουργία της IF Games και των Tiller και Mocsy κι ένας λόγος ήταν η mobile προέλευσή της. Θεωρούσα ότι στον τομέα των γραφικών κι ακόμη περισσότερο σ’ εκείνον του χειρισμού πιθανότατα θα είχαμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Οφείλω βέβαια να παραδεχτώ ότι τα screenshots που είχα δει κάθε άλλο παρά δικαιολογούσαν την ανησυχία μου για την οπτική εμφάνιση, κάτι που επιβεβαιώθηκε με την εκκίνηση της ενασχόλησής μου με το παιχνίδι.

The Perils of Man Snap3Ο Thomas κάπου έχει αποθηκεύσει πληροφορίες για τα μυστικά του

Δίχως να διαθέτει κάτι που να μας εκπλήσσει, σαγηνεύοντας ή μαγνητίζοντας τη ματιά μας, το “The Perils of Man” αποδεικνύεται ένα προσεγμένο κι αρκετά όμορφο 3D point ‘n’ click adventure game, βασισμένο στη Unity engine. Οι απανταχού χώροι είναι ικανοποιητικά δοσμένοι, όπως το ίδιο συμβαίνει και με την εμφάνιση των χαρακτήρων που συναντάμε. Η θετική εικόνα ενισχύεται κι απ’ τ’ ότι η μετάβασή μας από μία οθόνη σε μία άλλη γίνεται πολύ ομαλά και χωρίς την παραμικρή διακοπή στην απεικόνιση, με την κάμερα να κινείται, ακολουθώντας την πορεία της πρωταγωνίστριας. Έτσι λοιπόν όταν αυτή αφήνει το δωμάτιό της που βρίσκεται στον πάνω όροφο του σπιτιού και κατεβαίνει στο σαλόνι, παρακολουθούμε όλη την πορεία της και δε την αντικρίζουμε ξαφνικά να έχει εισέλθει στο νέο χώρο. Όμορφος και καλοδεχούμενος νεωτερισμός, που πολύ θα ήθελα να δω να υιοθετείται κι από μελλοντικά adventure games.

Μην περιμένετε βέβαια να συναντήσετε ιδιαίτερη λεπτομέρεια στα backgrounds ή ποικιλοχρωμία να κοσμεί τις διάφορες τοποθεσίες, όπως συμβαίνει σε τίτλους της Daedalic Entertainment ή της King Art Games. Ούτε και το animation των χαρακτήρων είναι το καλύτερο που έχουμε δει μέχρι σήμερα, καθώς η κίνησή τους φαντάζει ολίγον ξύλινη. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται τόσο σημαντική υστέρηση ώστε να μας κάνει να μιλάμε γι’ αρνητικό στοιχείο. Όπως άλλωστε το ίδιο ισχύει και με τον ήχο, ειδικότερα δε τα voice overs. Γνωρίζοντας ότι πρόκειται για παραγωγή ενός studio που ούτε ιδιαίτερη εμπειρία έχει, ούτε και μεγάλους οικονομικούς πόρους, αφού η Vertigo Games που είχε αναλάβει το publishing της PC έκδοσης δεν είναι κανένας κολοσσός, θα ήμουν πρόθυμος να δεχθώ voice acting κατώτερο εκείνου με το οποίο ήρθα σ’ επαφή. Άριστη ηχογράφηση, απόλυτη συμφωνία μεταξύ ομιλιών και εμφανιζόμενων υποτίτλων και φωνές που ταιριάζουν με τους χαρακτήρες που ντύνουν. Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στην ηθοποιό που υποδύεται τη μητέρα της Ana. Πετυχαίνει να μας μεταδώσει άψογα την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα της και την λίγο φευγάτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.     

Κι αν τα γραφικά αποδείξανε ότι δε συνέτρεχε λόγος ανησυχίας από μεριάς μου, τί μπορώ να πω για τον χειρισμό; Υποδειγματική προσαρμογή ενός touch-based mobile τίτλου σε point ‘n’ click  περιβάλλον με χρήση mouse. Μ’ ένα πάτημα στο σχετικό εικονίδιο που βρίσκεται στο αριστερό κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζουμε το inventory. Ο συνδυασμός αντικειμένων πραγματοποιείται με σύρσιμό τους στο κέντρο του, όπου και βρίσκονται οι σχετικές θέσεις τοποθέτησης. Στο άνω δεξιά τμήμα της οθόνης εντοπίζεται το εικονίδιο για παροχή hint, σε περίπτωση που κολλήσουμε κάπου, ενώ δίπλα σ’ εκείνο του inventory βρίσκεται ένα άλλο, που αφορά στη χρήση ενός συγκεκριμένου “αξεσουάρ” που αποκτούμε στην πορεία και είναι κι ο πυρήνας ολόκληρης της ιστορίας του “Perils of Man”.

The Perils of Man Snap4Ορισμένα πράγματα δεν είναι ορατά με την πρώτη

Δύο είναι τα προβλήματα που εντόπισα. Το πρώτο έχει να κάνει με το path finding της Ana, που σ’ ορισμένες περιπτώσεις αποδεικνύεται ελαφρώς προβληματικό, δίχως πάντως να οδηγεί σε κάποιο σοβαρό κόλλημα. Το δεύτερο είναι λίγο πιο σημαντικό, καθώς μετά από κάποια cut scenes ενδέχεται να δείτε να μην εμφανίζονται τα hotspots επί της οθόνης, οπότε και θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε το παιχνίδι. Δευτερεύουσες ελλείψεις αποτελούν η απουσία του hotspot indicator και η μη δυνατότητα αποθήκευσης της προόδου από μεριάς μας, αφού η σχετική διαδικασία πραγματοποιείται αυτομάτως σ’ ένα και μόνο save slot, κάτι που καθιστά αδύνατη την επιστροφή μας σε πρότερο σημείο της δράσης.  

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Δε πρόκειται να κρυφτώ και ν’ αρνηθώ ότι αν κάποιος μου έλεγε ότι υπάρχει σοβαρό και “καθαρόαιμο” adventure game που μέχρι πρότινος αποτελούσε αποκλειστικότητα των iOS συσκευών, θα τον κοιτούσα με λιγότερο από μισό μάτι. Κι όμως, το “The Perils of Man” αποδεικνύεται αξιόλογος εκπρόσωπος μίας κατηγορίας που παραδοσιακά “ανήκει” στα PCs, απλά για κάποιο λόγο ξεκίνησε λίγο ανάποδα την πορεία του. Το ευχάριστο είναι ότι τελικά κατέφθασε στα πάτρια εδάφη, προσφέροντας μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία σ’ όποιον αποφασίσει ν’ ασχοληθεί μαζί του.

Αυτή η ιστορία  σε συνδυασμό με τους γρίφους που την πλαισιώνουν είναι τα δύο μεγαλύτερα προτερήματα του τίτλου της IF Games. Μπορεί η συμμετοχή των Tiller και Mocsy να μ’ ανησυχούσε λίγο ως προς την τελική έκβαση της υπόθεσης, ελέω ανάλογων δειγμάτων τους στα “A Vampyre Story” και “1954: Alcatraz”, αυτή τη φορά όμως η πλοκή είναι εμφανώς πιο δεμένη, ενώ ο πυρήνας του story ουσιαστικά αφορά σ’ ένα πολύ μεγάλο ερώτημα, που σχετίζεται με τη φύση, τις προθέσεις, αλλά και την κριτική ικανότητα του ανθρώπινου είδους. Δε θυμάμαι άλλον τίτλο που να έχει ασχοληθεί με το θέμα που πραγματεύεται το “The Perils of Man”, που όπως προανέφερα είναι κάτι περισσότερο απ’ το ταξίδι στον χρόνο. Αυτό οπωσδήποτε από μόνο του αποτελεί επιτυχία, αφού η διαφορετικότητα στο σενάριο είναι κάτι που πάντοτε προσθέτει πόντους, πόσω μάλλον σε μία εποχή που συχνά βλέπουμε παιχνίδια ν’ αναμασάνε τις ίδιες ιδέες.

The Perils of Man Snap5Πραγματοποιώντας την πρώτη μετάβαση στο χρόνο

Η υλοποίηση του χαρακτηριστικού που προσδίδει την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή διαφορετικότητα στο “The Perils of Man” αποτελεί ένα ακόμη θετικό χαρακτηριστικό του. Από ένα σημείο και έπειτα η πρόοδός μας βασίζεται κατ’ εξοχήν στη χρήση ενός αντικειμένου που μας αποκαλύπτει καταστάσεις που εκ πρώτης όψεως δε γίνονται αντιληπτές. Δε θέλω και δε μπορώ να πω περισσότερα, αρκούμαι απλά στο να επιβεβαιώσω την ορθότητα της φράσης “Experience a special gameplay mechanic that reveals a hidden matrix of cause and effect” που χρησιμοποιούν οι developers στην περιγραφή του παιχνιδιού τους.

Ένας ακόμη ισχυρισμός των δημιουργών στα Steam forums έγκειται στ’ ότι το “The Perils of Man” διαρκεί περίπου 8-10 ώρες. Ένας χρήστη έσπευσε να τους απαντήσει, σ’ αρκετά ειρωνικό ύφος, ότι εκείνος τ’ ολοκλήρωσε εντός 3-4 ωρών. Όπως πιθανώς φαντάζεστε, προσωπικά κινήθηκα κάπου στη μέση, φτάνοντας στο φινάλε σε κάτι λιγότερο από 6 ώρες. Νομίζω μάλιστα ότι αυτό είναι το πιο ρεαλιστικό διάστημα τερματισμού, αφού υφίστανται τρεις-τέσσερις γρίφοι που, χωρίς να είναι ακραίοι, μπορούν να σας απασχολήσουν αρκετά μέχρι να βρείτε τη λύση τους. Αναφέρομαι στον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτουμε τι κρύβεται μέσα στο γυάλινο φιαλίδιο, στο πώς ανοίγουμε την πόρτα του εργαστηρίου του Thomas, στον γρίφο-αίνιγμα που σχετίζεται με το ρολόι στη βιβλιοθήκη, καθώς και στη γενικότερη αξιοποίηση του αντικειμένου που περιέρχεται στην κατοχή μας κι ανοίγει τον δρόμο για τη συνέχεια της δράσης. Ωστόσο, για να είμαι και ειλικρινής, η απουσία hotspot indicator βοηθά στην ενδεχόμενη επιμήκυνση της διάρκειας, καθώς δεν αποκλείεται κατά την πρώτη επίσκεψή σας σ’ ορισμένους χώρους να χάσετε κάποιο σημείο αλληλεπίδρασης.   

Η γενικότερη αίσθηση που αφήνει πάντως το παιχνίδι, βάσει του αρχικού ρυθμού που ακολουθεί, αλλά και του κεντρικού νοήματος της ιστορίας του, είναι ότι από ένα σημείο κι έπειτα δείχνει να ολοκληρώνεται κάπως βιαστικά. Αν μη τι άλλο είχε εμφανή περιθώρια να ξετυλίξει ακόμη περισσότερο το νήμα της πλοκής του, παρέχοντάς μας επιπλέον απαντήσεις για όσα βλέπουμε στην πορεία να συμβαίνουν. Μάλιστα μπορώ να πω ότι κάποια κομβικά συμβάντα δεν εξηγούνται επαρκώς, με κυριότερο όλων τη συνάντηση της Ana με τα διάφορα μέλη της οικογενείας Eberling. Μπορεί βέβαια να είμαι εγώ εκείνος που δεν κατάλαβα πλήρως το φινάλε και την εξήγηση που δίνεται, αν και νομίζω ότι ειδικά η τύχη ενός συγκεκριμένου προσώπου δεν αποκαλύπτεται ποτέ. Βέβαια δεν αποκλείεται να έχουμε sequel στην πορεία. Περιθώρια σίγουρα υπάρχουν.   

The Perils of Man Snap6Ο Darwin, το συμπαθές sidekick, θ’ αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμος

ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΤΕ

Αν υπάρχει κάτι που μας διδάσκει το παιχνίδι των IF Games and Vertigo Games, αυτό είναι ότι από έναν αρκετά άγνωστο τίτλο μπορεί να προκύψει μία ευχάριστη έκπληξη. Γι’ αυτό και δεν πρέπει ποτέ ν’ απορρίπτουμε a priori ένα adventure game, τουλάχιστον προτού δούμε τί θέλει να μας πει, π.χ. μέσω ενός demo. Έρχεται δε να επιβεβαιώσει ότι οι καλές και πρωτότυπες ιδέες, αλλά και οι ιστορίες που περιστρέφονται γύρω από ερωτήματα που έχουν ανά τους αιώνες απασχολήσει την ανθρωπότητα, πάντοτε διαθέτουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Μπορεί η κυκλοφορία του “The Perils of Man” να πέρασε «κάτω απ’ το ραντάρ», μπορεί να μη δείτε πολλά ακόμη reviews αφιερωμένα σ’ αυτό, μπορεί και να διαβάσετε κάποια άλλα που το αξιολογούν αρνητικά, με τα οποία διαφωνώ κάθετα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που κάθε reviewer οφείλει να προσπαθήσει να κάνει όσο καλύτερα μπορεί, είναι να αιτιολογήσει το γιατί ένα παιχνίδι του άφησε θετικές εντυπώσεις ή όχι. Θέλω να πιστεύω ότι, ακόμη και με τους περιορισμούς που μου επέβαλε η προσπάθεια να μη φανερώσω το βασικό θέμα της ιστορίας αλλά και τον μηχανισμό που κάνει τη διαφορά στην περίπτωση του adventure game που εξετάσαμε, στοιχειοθέτησα το γιατί η νέα αυτή συνάντηση των Tiller and Mocsy κατά τη γνώμη μου δίνει ένα αποτέλεσμα ανώτερο των προηγουμένων προσπαθειών τους και την ίδια στιγμή μία απροσδόκητα ευχάριστη άφιξη απ’ το iOS στρατόπεδο. Στα €10 που πωλείται αποτελεί τίμια πρόταση, ειδικά για τους παραδοσιακούς λάτρεις της κατηγορίας, που δε θέλουν να τους ξεφεύγει κανένα άξιο ενασχόλησης adventure game.  

karkasSpecs 3

Pros

 • Πολύ ενδιαφέρουσα κεντρική σεναριακή ιδέα
 • Ιδανική προσαρμογή από iOS σε PC περιβάλλον
 • Απροσδόκητα καλά voice overs
 • H κίνηση της κάμερας
 • Εύστοχοι γρίφοι
 • Ο ιδιαίτερος μηχανισμός που ενσωματώνεται από ένα σημείο και έπειτα
 • Ορθή τιμολόγηση

Cons

 • Μικροπροβλήματα στο path finding
 • Στιγμιαία εξαφάνιση των hotspots, που λύνεται μ’ επανεκκίνηση
 • Αρκετά σύντομη διάρκεια
 • Ένα μόνο save lot και αυτόματο σύστημα αποθήκευσης της προόδου μας
 • Προς το τέλος ολοκληρώνεται αρκετά βιαστικά, αφήνοντας κάποια ερωτήματα αναπάντητα

RATING - 78%

78%

Μάνος Καρκαλέμης

Manos can't help but feel happy that he was actively involved in gaming writing in the years 2009-2017, when he was given the opportunity to write reviews for some adventure game gems, such as "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

One Comment

Leave a Reply

Related Articles

Back to top button
en_USEN