REVIEWS

THE WALKING DEAD: MICHONNE- EPISODE TWO: GIVE NO SHELTER

Παλαιότερα, τα περισσότερα δελτία τύπου για την κυκλοφορία των νέων επεισοδίων παιχνιδιών της Telltale, συνοδεύονταν από τα απαραίτητα blurbs-διθυράμβους του ειδικού τύπου. Είναι χαρακτηριστικό του κορεσμού που έχει επέλθει, πως τα δελτία τύπου για την μίνι σειρά Michonne, αρκούνται σε απλή περιγραφή του εκάστοτε επεισοδίου και ακολουθούνται από τα…παλιά παράσημα του franchise.

TWDM1Η σφαγή ξεκινά από τα πρώτα λεπτά του επεισοδίου και δεν σταματά λεπτό.

To “Give No Shelter” αποτελεί ουσιαστικά μια ξέπνοη, μονόωρη σεκάνς δράσης, η οποία ακολουθεί την φρενήρη απόδραση των Michonne, Ben-Harper-Από-τα-Lidl και Μικρής-Σαμ-Και-Όχι-Μαξ-Αλήθεια, από το μπάρκο της Norma. Σε αντίθεση με το πρώτο επεισόδιο, το Give No Shelter χαρακτηρίζεται από δραστικά μειωμένα διαλογικά μέρη. Στην ουσία, οι επιλογές μας αυτή την φορά περιορίζονται σχεδόν αποκλειστικά σε ένα τεράστιο QTE, όπου επιλέγουμε με πόσο στυλ θα αποκεφαλίσουμε το εκάστοτε ζόμπι ή πόσο φινετσάτα θα μακελέψουμε έναν από τους άντρες που μας κυνηγούν.

Η κορύφωση της δράσης, αν και ευχάριστη και άρτια εκτελεσμένη, αποτελεί τρόπο τινά ένα τέχνασμα για να κρυφθεί η επουσιώδης γύμνια του επεισοδίου. Το γεγονός ότι η Michonne είναι ένας προκαθορισμένος χαρακτήρας στον κόσμο του The Walking Dead, ουσιαστικά μας καθοδηγεί να επιλέξουμε αντιδράσεις σύμφωνα με τον χαρακτήρα της και όχι τον δικό μας, στερώντας μας έτσι τον συναισθηματικό αντίκτυπο που αποτελούσε μέρος της Walking Dead εμπειρίας από την κυκλοφορία του πρώτου επεισοδίου της, πίσω στο μακρινό 2012.

TWDM5Από την πιο ενδιαφέρουσα σεκάνς του επεισοδίου

Η κυνική, αιμοσταγής προσέγγιση κάθε κατάστασης, φαντάζει σχεδόν επιβεβλημένη για την ανίκητη μετα-αποκαλυπτική σαμουράι. Η διαφαινόμενη εσωτερική της πάλη με την ψύχωση, εξακολουθεί να μας χαρίζει τις καλύτερες στιγμές ενός ιδιαίτερα σύντομου επεισοδίου. Χωρίς σε καμία περίπτωση να μπορεί να χαρακτηρισθεί ως βαρετός ή κακός τίτλος, το The Walking Dead: Michonne, δείχνει να αρκείται στον απλό ρόλο του «filler» , μιας ενδιάμεσης, «εγγυημένης» κυκλοφορίας, η οποία θα γεμίσει τα ταμεία της Telltale, δίνοντας κάτι ασφαλές και αναμενόμενο στους πολυάριθμους οπαδούς των Βαδίζοντων Νεκρών.

TWDM3Ιατρική 101 : Απολύμανση τραυμάτων με μηδέν μέσα και καμιά ελπίδα.

Εάν το δείτε ως απλά ένα ευχάριστο, χαμένο διαδραστικό επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς, παρουσιάζει οπωσδήποτε ένα μικρό οπαδικό ενδιαφέρον, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ πως η συγκεκριμένη μίνι-σειρά θα μνημονεύεται τα επόμενα χρόνια.

{youtube}8SGVRcJARxQ{/youtube}

Pros

  • Σωστά δοσμένη η κλιμάκωση της δράσης
  • Είναι ένοχα απολαυστικό να παίζεις ως κυνικότατα δυσσαδερή μηχανή μετα-αποκαλυπτικού θανάτου

Cons

  • Η διάρκεια είναι ίσως συντομότερη και από το πρώτο επεισόδιο
  • Όλες οι ασθένειες των διαδραστικών φιλμ προηγούμενης γενιάς δίνουν το βροντερό “παρών”.
  • Ελάχιστη αγωνία για την έκβαση της περιπέτειας, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως η Michonne, μέχρι ώρας, ζει και βασιλεύει.

RATING - 78%

78%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

Leave a Reply

Related Articles

Back to top button
en_USEN