REVIEWS

WEEDCRAFT INC

Ανέπνευστη μαστούρα

Μεγάλος ο ντόρος γύρω από την χρήση της μαριχουάνας και ακόμη μεγαλύτερη η είσοδός της στην ποπ κουλτούρα. Έφτασε λοιπόν η στιγμή για να αποκτήσει και η Μητέρα Πλατφόρμα το δικό της αμιγώς χασισοπαίχνιδο. Να την πω την αμαρτία μου, ο μόνος λόγος που με τράβηξε να ασχοληθώ με τον εν λόγω τίτλο, ήταν ένα παρόμοιο παιχνίδι που είχα βρει στο Play Store, όσο υπηρετούσα την μητέρα πατρίδα και όλα έδειχναν ότι το Weedcraft inc. πήγαινε την όλη ιδέα ένα με δύο σκαλιά παραπάνω.

Η πόλη του εύκολου σεναρίου, άντρο μικροκακοποιών

Προτού ξεκινήσουμε, επιλέγουμε ένα από τα δύο διαθέσιμα σενάρια που υπάρχουν, τα οποία το μόνο που αλλάζουν είναι τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η μικρή μας επιχείρηση. Καθένα έχει έναν κεντρικό πρωταγωνιστή και θεωρητικά διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο με τον οποίο θα γίνουμε μεγάλοι και τρανοί έμποροι. Όλα αυτά όμως έχουν πολύ μικρή σημασία μόλις ολοκληρωθεί το εισαγωγικό βίντεο-παρουσίαση του ήρωά μας. Οι διάλογοι που ακολουθούν, εκτός από ανέπνευστοι, είναι και αχρείαστοι και ακόμη κι αν κάποιος αποφασίσει να παίξει το παιχνίδι με διπλωματικό τρόπο, θα διαπιστώσει ότι εκτός του ότι δεν έχει και πολλές δυνατότητες, οι γραμμές διαλόγων επαναλαμβάνονται συνεχώς. Οι χαρακτήρες υπάρχουν, οι ψευδοεπιλογές επίσης, αλλά δεν υπάρχει ο απαραίτητος αντίκτυπος σε καθεμιά.

Το σενάριο στο οποίο ο ανταγωνισμός αφορά πολιτικούς αντιπάλους

Στα της δράσεως τώρα, εκ πρώτης όψεως, το παιχνίδι είναι ένα Farmville σε υπόγειο, όπου καλλιεργούμε τις διάφορες ποικιλίες μας, τις πουλάμε και με τα λεφτά, είτε συνεχίζουμε τον παραπάνω κύκλο σε έναν ατέρμονα βρόγχο είτε επενδύουμε σε καλύτερες εγκαταστάσεις, ερευνά για νέους σπόρους και μισθούς στους συνεργάτες μας. Μέσα σε αυτά υπάρχει και ένας υποτυπώδης μηχανισμός ανάπτυξης χαρακτήρα μέσω ικανοτήτων που μπορούμε να αποκτήσουμε παράλληλα με την πρόοδο μας και διαλόγων με όλους τους διαθέσιμους χαρακτήρες του παιχνιδιού, ανταγωνιστές, αστυνομικούς και συνεργάτες. Αλλά όπως και οι διάλογοι είναι διακοσμητικοί, έτσι είναι κι αυτοί οι μηχανισμοί απλά φυτοζωούν. Κάπου κάπου κάποιος χαρακτήρας θα μας απευθύνει τον λόγο και εμείς θα πρέπει να σκεφτούμε αν θα θελήσουμε να συμφωνήσουμε μαζί του ή θα έρθουμε σε ρήξη, με ότι συνεπάγεται αυτό για την σχέση μας. Η σχέση αυτή, μικρή σημασία έχει, αφού ακόμη κι αν κάποιος συνεργάτης μας δυσαρεστηθεί και παραιτηθεί, απλώς προσλαμβάνουμε τον επόμενο, ενώ κάθε άλλη σχέση με κάποιον χαρακτήρα, απλώς μπορεί να προσπεραστεί σαν να μην υπάρχει.

Η σοδειά έτοιμη για συγκομιδή και πώληση

Οπότε αυτό που μένει είναι η καλλιέργεια και το εμπόριο. Ξεκινώντας με την καλλιέργεια, έχουμε έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο. Εφόσον καθορίσουμε τις συνθήκες στις οποίες θα αναπτυχθεί το φυτό, το μόνο που μένει από μέρους μας είναι να συγχρονίσουμε τα κλικς του ποντικού επάνω του, για να το ποτίσουμε και να το κλαδέψουμε. Όσο πιο συγχρονισμένη η κίνηση, τόσο καλύτερη η ποιότητα του φυτού. Αυτό. Θέλετε κι άλλο; Ε τότε μπορείτε να αναθέσετε αυτές τις χαμαλοδουλειές σε κάποιον εργάτη σας, ο οποίος όμως έχει αντανακλαστικά ζόμπι, με αποτέλεσμα όλη η παραγωγή να βγαίνει λίγο κάτω του μετρίου, έτσι ώστε να ασχοληθείτε με κάτι περισσότερο ενδιαφέρον, σωστά; Λάθος! Αυτό που μένει είναι να μεταβείτε σε διπλανό δωμάτιο του σπιτιού σας, όπου θα παρατηρείτε κάποιον φρεσκοβαμμένο τοίχο να στεγνώνει. Και σαν μην έφταναν αυτά, το παιχνίδι την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, πάσχει από memory leaks. Τουλάχιστον θα κρασάρει σύντομα και θα σώσετε την ψυχική σας υγεία.

Επίδοξοι νέοι αγρότες, χάνουν την επιδότηση και το ρίχνουν τα λαθραία
Δείγμα της οθόνης των διαλόγων

Δυστυχώς, όποιος περίμενε να βρει ένα παιχνίδι όπου θα διευθύνει μία επιχείρηση, διαφορετικού τύπου από τα συνηθισμένα και θα πρέπει να ασχοληθεί με επιλογές σχετιζόμενες με τα οικονομικά και την καλλιέργεια των φυτών, ατύχησε. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα βρεθεί με έναν τίτλο ο οποίος  αντί για κινητά και ταμπλέτες, βρέθηκε στον υπολογιστή, για άγνωστο μέχρι σήμερα λόγο. Ακόμη κι αυτός που θέλει να σκοτώσει την ώρα του, σίγουρα θα προτιμήσει να παίξει κάποιο browser game. Τουλάχιστον ελπίζω ότι με τις επόμενες αγροτικές επιδοτήσεις, τα πράγματα ίσως βελτιωθούν, στον τεχνικό τομέα. Αν τώρα κάποιος επιθυμεί να δει έναν τίτλο που να έχει σχέση με την αγροτιά και να προσφέρει κάτι παραπάνω, τα Farming Simulators είναι μονόδρομος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 49%

49%

Μακριά κι αγαπημένα

Μια σχετικά φρέσκια ιδέα, ακολουθούμενη από μία πολύ κακή εκτέλεση. Δυστυχώς δεν καταφέρνει να επιτύχει ούτε τα βασικά...

Ηλίας Ιακωβόπουλος

Raised in the Greek countryside, he was quickly captivated by the lights of his first CRT screen. As a curious and oddball, he went into the deep end early on, not always successfully. Returning to his native land he decided to take up writing, which is when he got involved with the reviews of evil video games. A self-professed medievalist, he judges everything by how many swords he can find in his path, and he has a Voodoo 2 on his head to guard him.

8 Comments

 1. Με πέθανες με το ” Farmville σε Υπόγειο”! Κρίμα για τα πιασάρικα εικαστικά του τίτλου, προς στιγμήν φαντασιώθηκα τη νέα ΧασισοLula, αλλά φευ!

  1. Ισχύει ότι στον εικαστικό τομέα τα πήγανε καλά, αλλά για να σταθεί σαν κυκλοφορία, θέλει και το κάτι παραπάνω. Ειδικά εφόσον δεν πρόκειται για διαδραστική νουβέλα αλλά για λαλημένα κλικαρίσματα, το προϊόν μάλλον θα πήγαινε προς εσωτερική κατανάλωση

   Σε άλλα νέα, θα είχε γούστο να βλέπεις 40αρες+ στο facebook να ανταλλάσσουν ποικιλίες μαριχουάνας για τα κηπάρια τους

   1. Μην ξεχνάμε πως ακριβώς αυτή η ιδέα είχε γυριστεί σαν σειρά (‘Weeds’) τώρα μη με ρωτήσεις αν ήταν καλό, δεν έχω ιδέα!

 2. Kρίμα πάντως που δεν βγαίνει σε κινητά και tablet, άμα το έπαιζες στο λεωφορείο πηγαίνοντας Μενίδι από Πλατεία Βάθης το immersion θα έσπαγε το ταβάνι.

   1. Εμείς που είμαστε άσχετοι από την πρωτεύουσα, να υποθέσουμε ότι αυτά είναι τα στέκια των νέων αγροτών;

    1. Νομίζω κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο καιρό τώρα το video clip ενός κατά φαντασία νεαρού αγρότη του Light-‘Ποιός Είμαι’. Έχει στρατολογήσει αρκετή από τη δύναμη βάσης των αγίων τούτων περιοχών για τις ανάγκες του κλίπ.

     1. Νομίζω ότι από το παρεάκι μας, είστε ο πιο καλλιεργημένος!

Leave a Reply

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
en_USEN