SPECIALS

Το Apocalypse Cow Στην PAX Prime

του Γιάννη Κουμουνδούρου

(Πρόλογος/Σκονάκι Από Τη Συντακτική Ομάδα : Το κείμενο που ακολουθεί, αποτελεί αφήγηση της εμπειρίας του ανεξάρτητου Ελληνικού development studio, Monsters, από την φετινή έκθεση PAX Prime. Το επερχόμενο, γλυκά ψυχασθενές platformer τους, Apocalypse Cow, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα. Τους ευχόμαστε πραγματικά ο,τι καλύτερα και επειδή τα βαθιά διαπλεκόμενα συμφέροντά μας ποτέ δεν μας αφήνουν να ξαποστάσουμε, εάν διαβάζετε το συγκεκριμένο άρθρο και δουλεύετε επάνω στην ανάπτυξη κάποιου ανεξάρτητου τίτλου, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Η indie σημαία κυματίζει υπερήφανα στην αρμάδα μας. Εκτός από τις φορές που λαμβάνουμε άγριες δωροδοκίες για να προωθούμε το Call of Duty. Μην ξεχνιόμαστε.)

Οι προετοιμασίες μας ξεκίνησαν αρκετούς μήνες πριν, μόλις η PΑΧ μας ενημέρωσε ότι μας εξασφάλισε χώρο. Ως πρωτάρηδες, κάναμε την απαραίτητη έρευνα, πήραμε αποφάσεις για το booth, ορίσαμε τους στόχους μας και νιώθαμε έτοιμοι να κατακτήσουμε τις ΗΠΑ. Δυστυχώς περίπου την ίδια στιγμή η Ελλάδα έμπαινε σε Capital Controls. Ξαφνικά δε μπορούσαμε να κάνουμε πληρωμές στο εξωτερικό! Εκτυπώσεις φυλλαδίων, ενοικιάσεις μηχανημάτων, εισιτήρια, δωμάτια, εξόφληση του διοργανωτή… όλα πάγωσαν! Αποφασίσαμε να μην πανικοβληθούμε (ακόμα) και να μην ακυρώσουμε τη συμμετοχή μας. Κλείσαμε ότι μπορούσαμε μέσω ελληνικών εταιρειών (αεροπορικά και ξενοδοχεία) και τα υπόλοιπα θα τα τακτοποιούσαμε στο Seattle… κάπως!


Monsters Landing

Δευτέρα απόγευμα λοιπόν, τέσσερις ημέρες πριν αρχίσει η έκθεση, προσγειωνόμαστε στο SeaTac. Κάνουμε το check-in και αμέσως μετά (για καθαρά επαγγελματικούς λόγους) τρέχουμε στο εκθεσιακό κέντρο. Ήταν σα να μπαίνεις στη DisneyLand!

Όλα τα μεγάλα παιχνίδια ήταν στον τέταρτο όροφο και οι εργασίες ήταν πυρετώδεις. Η Behemoth, δημιουργός του Castle Crashers, είχε ένα μεγάλο και εντυπωσιακό booth – εκείνη τη στιγμή ξεπακέταραν τα arcade cabinets που θα χρησιμοποιούσαν ως gamestations. Στη Ubisoft ανέβαζαν ένα γιγαντιαίο vinyl για το επερχόμενο Assassin’s Creed και έντυναν το διάδρομο τους με βικτωριανές λάμπες δρόμου. Στο βάθος η Sony δοκίμαζε τα ηχητικά της συστήματα. Παντού χάος, γερανοί, μηχανήματα, πολλά booths ήταν σχεδόν έτοιμα… και τότε το συνειδητοποιήσαμε: πολλά booths ήταν σχεδόν έτοιμα!

Πανικόβλητοι πήραμε τις κυλιόμενες σκάλες για τον έκτο όροφο όπου “στεγάζονταν” κατά κόρον indie εταιρείες (μεταξύ των οποίων και εμείς) και αμέσως ησυχάσαμε. Εντελώς αντίθετη εικόνα – σχεδόν όλα τα booths άδεια, μόνο 1-2 ομάδες έστηναν πράγματα… The indie way! Βρήκαμε το booth μας, συζητήσαμε το πως θα μπουν οι οθόνες και κάναμε λίγη ακόμα… έρευνα στον κάτω όροφο!

PAX2015 Lair

Οι επόμενες ημέρες είναι ένας θολός πανικός αγορών και προετοιμασιών. Τελικά καταφέραμε να είμαστε έτοιμοι Παρασκευή μεσημέρι, με την έκθεση να έχει ήδη ανοίξει για λίγες ώρες. Δεν ήταν το booth που θέλαμε να έχουμε αλλά πλησίασε αρκετά. Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι να βιδώνω την τελευταία βίδα, να παίρνω μία ανάσα και μόνο τότε να συνειδητοποιώ ότι υπάρχει κόσμος τριγύρω μου και παίζει το παιχνίδι! Τριγύρω μου άκουγα να λένε “Ηey, what is that, it looks cool… wow did you see that? Apocalypse Cow, a violent platformer… sounds fun”. Ήταν τρομερή εμπειρία να βλέπεις τόσο κόσμο να διασκεδάζει με το παιχνίδι σου, να επιστρέφει αργότερα για να ξαναπαίξει, ή για να φέρει κάποιον φίλο του να παίξουν μαζί. Με έναν περίεργο τρόπο ένιωσα το παιχνίδι μας πιο αληθινό.

PAX2015 PeoplePlaying

Η PAX διήρκησε διήρκεσε πολύ ενδιαφέρουσες ημέρες. Γνωρίσαμε πολλούς δημοσιογράφους και streamers, είδαμε πάνω από 600 άτομα να παίζουν το παιχνίδι και συζητήσαμε με τους περισσότερους για το πώς τους φάνηκε. Οι Αμερικανοί είναι πολύ ανοιχτοί άνθρωποι και είναι πάρα πολύ εύκολο να ξεκινήσεις συζήτηση. Το πάθος τους για gaming ήταν μεταδοτικό.

Όσον αφορά την ίδια την PΑΧ, την είδα ελάχιστα. Κατάφερα να παίξω ένα παιχνίδι με Oculus Rift και ομολογώ ότι δεν εντυπωσιάστηκα όσο περίμενα. Μπορεί να έφταιγε το παιχνίδι! Η ναυτία που προκαλεί πάντως, είναι ακόμα πολύ έντονη. Επίσης είδα αναγνωρίσιμους pro players, indie developers και YouTubers. Μάλιστα με έναν συγκεκριμένο κάτι νεαρά κορίτσια άρχισαν να ουρλιάζουν, ήταν περίεργη στιγμή. Και δεν κατάλαβα ποτέ ποιος ήταν, μέσα στα ουρλιαχτά δεν κατάλαβα το όνομα που φώναζαν!

Αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο όμως είναι πως όλο το Seattle γίνεται ενα τεράστιο πανηγύρι. H PΑΧ κυριαρχεί, το καταλαμβάνει πλήρως. Προσπερνάς άτομα στο δρόμο και τους ακούς να μιλάνε για games. Μπαίνεις σε Starbucks και βλέπεις τον Master Chief να παραγγέλνει καφέ. Κάθεσαι στο Cheesecake Factory και δίπλα σου παίζουν Magic. Όλο το Seattle για τέσσερις ημέρες μεταμορφώνεται στο Βασίλειο των Geeks. Και η Monsters ήταν κομμάτι του.

Ραντεβού στην επόμενη Pax λοιπόν, όπου ελπίζουμε το Apocalypse Cow να έχει πλέον κυκλοφορήσει επίσημα!

Stephanos Koutsoukos

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

3 Comments

Leave a Reply

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
en_USEnglish