SPECIALS

Warhammer Vermintide – Round 2

Δαμάζοντας το τωρινό hype γύρο από τον κόσμο του Warhammer, κάντε ένα διάλειμμα από το εξαιρετικό TW:Warhammer και ελάτε να δούμε τα νέα στοιχεία που προστέθηκαν και πρόκειται να προστεθούν στο άμεσο μέλλον στον αξιόλογο co-op τίτλο της Fatshark, Warhammer End Times – Vermintide.

Από την κυκλοφορία του τον περασμένο Νοέμβρη μέχρι και σήμερα, η έκδοση του παιχνιδιού έχει φτάσει αισίως στην 1.2.4 και στο παρόν κείμενο θα δούμε τις μεγαλύτερες αλλαγές και την προσθήκη των πρώτων “επί πληρωμή” DLC’s. Η μεγαλύτερη αλλαγή έχει να κάνει με το ομολογουμένως εκνευριστικό loot system με το οποίο κυκλοφόρησε. Η Fatshark ήτο γρήγορη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κοινού και πρόσθεσε μόλις ένα μήνα μετά την κυκλοφορία, πέντε νέα hero trinkets και το Shrine of Solace στην ταβέρνα, το οποίο ξεκλειδώνει αφού φτάσουμε το 5ο επίπεδο. 

Warhammer Vermintide 3Kneel before the Gods of RNG, mortal.

Τα νέα trinkets ανεβάζουν τη πιθανότητα να κερδίσουμε αντικείμενο για έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα. Για παράδειγμα, εάν φορέσουμε το Witch Hunter’s Handbook σε κάποιον ήρωα, στο τέλος του χάρτη θα έχουμε δραματικά αυξημένη πιθανότητα να λάβουμε αντικείμενο το οποίο θα μπορεί να φορεθεί από τον Witch Hunter. Με την ίδια λογική λειτουργούν και τα υπόλοιπα 4 trinkets για τους υπόλοιπους ήρωες. 

Το Shrine of Solace από την άλλη, έχει πολλαπλές λειτουργίες. Η πρώτη λέγεται Pray και μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε ένα trinket που δεν χρειαζόμαστε, τον τύπο του αντικειμένου που επιθυμούμε και να επιλέξουμε τον τύπο token που θέλουμε να “θυσιάσουμε” και με το κουμπί Pray, να προσευχηθούμε στους θεούς του RNG ώστε να λάβουμε το αντικείμενο που θέλουμε και σε καλή ποιότητα. Η ποιότητα του αντικειμένου εξαρτάται από την ποιότητα του trinket και του token που προορίζουμε για “σφαγή”. Η δεύτερη λέγεται Offer και μας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε τα traits που έχουμε ξεκλειδώσει σε κάποιο όπλο, χρησιμοποιώντας τα tokens που έχουμε μαζέψει. Ο τύπος token που χρειάζεται να ξοδέψουμε εξαρτάται από την αξία του όπλου του οποίου τα traits θέλουμε να ανταλλάξουμε. Η τρίτη και τελευταία λειτουργία του βωμού λέγεται Invocate και μας επιτρέπει να ανεβάσουμε τα στατιστικά κάποιου trait συγκεκριμένου όπλου, ξοδεύοντας πάλι tokens, ανάλογα με την ποιότητα του όπλου. 

Ο Βωμός της Παρηγοριάς μας δίνει έναν πιο ελεγχόμενο τρόπο ώστε να αποκτήσουμε τα αντικείμενα που πραγματικά θέλουμε και ανεβάζει την αξία των tokens, τα οποία στην αρχή χρησιμοποιούνταν μόνο στο να ξεκλειδώνουμε traits στα όπλα και στο να συγχωνεύουμε αντικείμενα ώστε να φτιάξουμε κάποιο καλύτερο. 

Πριν πάμε να δούμε τα πληρωτέα DLC, θα ήθελα να αναφέρω τις Quality of Life βελτιώσεις που έχουν γίνει. Για αρχή, έχουν γίνει άλματα στο optimization, ανεβάζοντας την γενική απόδοση την ώρα που παίζουμε, πρακτικά εξαλείφοντας σχεδόν όλα τα προβλήματα και CTD’s που βλέπαμε κατά την κυκλοφορία του. Ακόμη, έχουν γίνει βελτιώσεις στο balance μεταξύ των ηρώων και της στρατιάς των αρουραίων, προσφέροντας μια πιο ευχάριστη εμπειρία. Επίσης, έχει προστεθεί Lobby Browser ώστε να διευκολυνθούμε στο να βρούμε παίκτες και χάρτες που θέλουμε να παίξουμε, όπως και η δυνατότητα να δώσουμε Healing Draughts και Medkits, που έχουμε στη κατοχή μας αλλά δεν τα χρειαζόμαστε, σε κάποιον στο group.

Με το patch 1.2 ήρθε και η πρώτη σημαντική δωρεάν προσθήκη όσων αφορά τα game modes του παιχνιδιού, το Last Stand, το οποίο είναι το κλασσικό Survival Mode με τρέντι όνομα. Το mode εκτυλίσσεται σε δυο χάρτες, τη πλατεία Von Jungfreudsplatz και το οχυρό Schluesselschloss. Σας δίνω λίγο χρόνο να παλέψετε να το προφέρετε, πριν πάμε παρακάτω… 

Warhammer Vermintide 1Όμορφη και ατμοσφαιρική η πλατεία Von Jungfreudsplatz.

Η πλατεία διατίθεται δωρεάν σε όλους τους κατόχους του Vermintide ενώ το οχυρό με το όνομα-γλωσσοδέτη αποτελεί το πρώτο επί πληρωμή DLC και κοστίζει €2.99. Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται κάτι έξτρα πέρα από τον χάρτη ο οποίος προσφέρει πιο ελεγχόμενο περιβάλλον με στενά περάσματα και μικρούς χώρους σε σχέση με την πλατεία, η οποία είναι κατά κόρον επίπεδος και ανοιχτός χώρος. Η τιμή του δεύτερου χάρτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως tip στους developers, οι οποίοι έχουν δείξει πως νοιάζονται για το δημιούργημά τους και δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο τι ζητάει η community του παιχνιδιού. 

Μαζί με τα υπόλοιπα καλούδια του DLC, έχουν προστεθεί και διακοσμητικά για το Inn μας, τα οποία ξεκλειδώνονται ανάλογα με τα επιτεύγματά μας στους Last Stand χάρτες και 3 νέα achievements.

Warhammer Vermintide 2Όπως επίσης πανέμορφο, παρά το όνομά του, είναι και το οχυρό Schluesselschloss.

Τα μελλοντικά σχέδια, με βάση τις πληροφορίες που έχουμε έως τώρα, είναι να προστεθεί Quest System το οποίο θα μας δίνει άλλον έναν τρόπο να αποκτήσουμε αντικείμενα που θέλουμε. Υπάρχουν επίσης υπαινιγμοί για τη προσθήκη νέου ήρωα, χωρίς όμως να έχουν δώσει περαιτέρω πληροφορίες οι άνθρωποι της Fatshark. Ελπίζουμε ακόμη βέβαια στη προσθήκη Versus mode και dedicated servers, για να έχουμε ικανοποιητική online εμπειρία χωρίς lag.

Σε γενικές γραμμές το Vermintide απολαμβάνει υγιές post-release support από την Fatshark και τους αξίζουν εύσημα διότι κάνουν πολύ καλή δουλειά σαν indie studio. Το επόμενο επί πληρωμή DLC αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός της ημέρας με το όνομα Drachenfels. Θα προσθέτει 3 νέους co-op χάρτες (ίσως και τις αντίστοιχες εκδόσεις τους για το Last Stand) με τον έναν να έχει και ειδικά mechanics και δύο νέα όπλα για τον Witch Hunter και την Waywatcher αντίστοιχα.

Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε ένα από τα updates θα βρείτε στο official site του Vermintide.

Απέθαντος Γελαδάρης

Στέφανος Βίσκοβιτς Ο Στέφανος Βίσκοβιτς αρνείται να γράψει πάνω από 150 χαρακτήρες για το βιογραφικό του. Υποστηρίζει ακράδαντα πως η γενιά του δεν έχει καταστραφεί ολοσχερώς από το Τουίτερ του Διαβόλου.

Leave a Reply

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
en_USEN