Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Προσωπικα το αφησα οταν περασαν 4-5 λεπτα ακουγοντας τις αταλαντες ερμηνειες των ριχτερ/μαρια. Δεν αντεξα παραπανω
 
την εξελιξη της ιστοριας με τον Hector, τον Isaac και φυσικα τον Trevor
Για τον δεύτερο συμφωνώ, είχε ψωμί, αλλά για τους άλλους 2 γιατί; Λίγο-πολύ η ιστορία τους έκλεισε. Τι άλλο να δείξoυν;

Θετικες εντυπωσεις, μελανα σημεια οι γνωστες... "παρεμβασεις" του netflix
Στις παρεμβάσεις δεν ξέρω αν θα έβαζες και το "αμερικάνικο-μαγκιοκλανόρικο-edgy" γράψιμο το οποίο σε στιγμές στιγμάτιζε και τους προηγούμενους κύκλους (και ήλπιζα να έχει διορθωθεί δηλαδή κάπου ώπα, να έχεις το Richter να ρίχνει κι ένα f-bomb κάθε λίγο λες και παίζει στο The Ozzbournes κουράζει), αλλά το περιλαμβάνω εγώ όπως κα να 'χει. Επίσης ιδέα μου ήταν, ή στις πολύ γρήγορες σκηνές δράσης το animation έμοιαζε πισωγύρισμα; Σαν να έλειπαν καρέ, με αποτέλεσμα να χάνει σε ρευστότητα...
To τελείωσα κι εγώ χτες. Καλό γενικά, αν και σε ποιότητα δε φτάνει τις 2 πρώτες σαιζόν κατά τη γνώμη μου. Setting, ατμόσφαιρα, σχέδιο, πολύ καλά. Ακόμα και η πρωτότυπη ιστορία δε με πείραξε, παρόλο που διάβασα να λένε φανς ότι περίμεναν adaptation του Rondo of Blood. Yeaaah, αυτό δεν πρόκειται να γινόταν καθώς από το teaser ακόμη, σου έδειχναν Γαλλία και γαλλική επανάσταση. Αυτά.
 
Για τον δεύτερο συμφωνώ, είχε ψωμί, αλλά για τους άλλους 2 γιατί; Λίγο-πολύ η ιστορία τους έκλεισε. Τι άλλο να δείξoυν;
Και οι δυο χαρακτηρες εμφανιστηκαν και πρωταγωνιστουν στο παιχνιδι Curse of Darkness και στο αντιστοιχο κωμικ.
Στο τεταρτο κυκλο "εκλεισε" με τον Εκτωρα να ειναι το κατοικιδιο του Ισαακ, αφου ειναι αιχμαλωτος, με τον τελευταιο να ειναι κατοικιδιο της Striga και της Morana.
Τι στο καλο εκαναν λοιπον επειτα; Στο παιχνιδι ειδαμε πολλα, οπου προφανως θα (ε)πρεπε-ι να αλλαξουν. Σημειωση εδω, ο Trevor ειναι συμμαχος του Εκτωρα, αφου το Curse of Darkness διαδραματιζεται λιγα χρονια επειτα το Dracula's Curse / τεταρτο κυκλο. Αλλα εμεις ( ακομα ;;;; ) δεν ειδαμε τιποτα! Η ζωη συνεχιζεται φαση και ολα καλα.
Ανεπιτρεπτο. Και επαναλαμβανω οτι μιλαμε για καποια απο τα καλυτερα παιχνιδια και με τις καλυτερες πλοκες στη σειρα.
Ελπιζω, βαση παντα των αλλαγων, αλλα και επειδη το Nocturne εχει προωθηθει ως spinoff, να δουμε τελικα καποια πραγματικη συνεχεια.


Στις παρεμβάσεις δεν ξέρω αν θα έβαζες και το "αμερικάνικο-μαγκιοκλανόρικο-edgy" γράψιμο το οποίο σε στιγμές στιγμάτιζε και τους προηγούμενους κύκλους (και ήλπιζα να έχει διορθωθεί δηλαδή κάπου ώπα, να έχεις το Richter να ρίχνει κι ένα f-bomb κάθε λίγο λες παίζει στο The Ozzbournes κουράζει), αλλά το περιλαμβάνω εγώ όπως κα να 'χει. Επίσης ιδέα μου ήταν, ή στις πολύ γρήγορες σκηνές δράσεις το animation έμοιαζε πισωγύρισμα; Σαν να έλειπαν καρέ, με αποτέλεσμα να χάνει σε ρευστότητα...
To τελείωσα κι εγώ χτες. Καλό γενικά, αν και σε ποιότητα δε φτάνει τις 2 πρώτες σαιζόν κατά τη γνώμη μου. Setting, ατμόσφαιρα, σχέδιο, πολύ καλά. Ακόμα και η πρωτότυπη ιστορία δε με πείραξε, παρόλο που διάβασα να λένε φανς ότι περίμεναν adaptation του Rondo of Blood. Yeaaah, αυτό δεν πρόκειται να γινόταν καθώς από το teaser ακόμη, σου έδειχναν Γαλλία και γαλλική επανάσταση. Αυτά.
Πραγματι και ο διαλογος ειναι απο τις κλασικες παρεμβασεις του Netflix, εχει παραδοση αλλωστε. Το σχεδιο αν το συγκρινεις με το τεταρτο κυκλο χανει πολυ. Οντως ειχε και ασχημα σημεια το animation, γενικοτερα παντως δεν με χαλασε, εστω και αν στο τεταρτο κυκλο επισης ηταν ανωτερο.
Αρεσουν σε πολυ κοσμο οι δυο πρωτοι κυκλοι οπου ειναι πολυ καλοι, προτιμω παντως τον τεταρτο μεχρι στιγμης.
Rondo of Blood / Vampire Kiss αυτουσια ΔΕΝ προκειται να εβγαιναν ως ιστορια. Μην παρεξηγηθω, μου αρεσουν πολυ, εχουν και ωραια στοιχεια ως υποθεση, αλλα η συνοχη τωρα της πλοκης.. Δεν. Το Nocturne εχει και ενδιαφερουσες αλλαγες, ειδικα με την προσθηκη/εμπλουτισμο του Juste, οπου το Harmony of Dissonance θεωρουταν για χρονια εκτος επισημης ιστοριας/χρονολογιας.
Υγ. Η Bathory του Nocturne ειναι περιπου 9000 φορες ανωτερη απο την αντιστοιχη του Bloodlines. Ευγε για τον ολο σχεδιασμο της.
 
Στο τεταρτο κυκλο "εκλεισε" με τον Εκτωρα να ειναι το κατοικιδιο του Ισαακ, αφου ειναι αιχμαλωτος, με τον τελευταιο να ειναι κατοικιδιο της Striga και της Morana.
^ Ι think I dowloaded the wrong Castlevania φάση. 😛
Σοβαρά, υποθέτω μιλάς για κάτι άλλο, όχι για τη σειρά έτσι; Γιατί λες τέταρτο κύκλο και δεν έγιναν αυτά που περιγράφεις.
Οι τύπισσες έφυγαν προς το ηλιοβασίλεμα να ζήσουν τον έρωτα τους, ο Isaac συγχώρησε το Hector κι όλα καλά. Ούτε κατοικίδια, ούτε αιχμάλωτοι.
Κατά τ' άλλα, όπως και η προηγούμενη σειρά (παρόλο που υποτίθεται ξεκίνησε με βάση το Dracula's Curse), έτσι και το Nocturne ένα mix&match (ή mishmash, αναλόγως οπτικής) προσώπων και σκηνικών από διάφορα Castlevania είναι.
 
^ Ι think I dowloaded the wrong Castlevania φάση. 😛
Σοβαρά, υποθέτω μιλάς για κάτι άλλο, όχι για τη σειρά έτσι; Γιατί λες τέταρτο κύκλο και δεν έγιναν αυτά που περιγράφεις.
Οι τύπισσες έφυγαν προς το ηλιοβασίλεμα να ζήσουν τον έρωτα τους, ο Isaac συγχώρησε το Hector κι όλα καλά. Ούτε κατοικίδια, ούτε αιχμάλωτοι.
Κατά τ' άλλα, όπως και η προηγούμενη σειρά (παρόλο που υποτίθεται ξεκίνησε με βάση το Dracula's Curse), έτσι και το Nocturne ένα mix&match (ή mishmash, αναλόγως οπτικής) προσώπων και σκηνικών από διάφορα Castlevania είναι.
Μπερδεψα τις γραμμες στο πρωτο μερος και εχασα κομματι του κειμενου που ειχα γραψει. Το ξαναπαραθετω λοιπον.
Οι Striga και Morana απλα φευγουν μαζι με τους στρατιωτες τους υπο το φεγγαροφως, και κρινοντας βαση του επισοδιου, με αρκετες ωρες μπροστα πριν το ηλιοβασιλεμα.
Castlevania (2017) - S04E06 - You Don't Deserve My Blood (1080p BluRay x265 t3nzin).mkv_202309...png
Και οι δυο (Εκτωρας/Lenore) ειναι αιχμαλωτοι του Ισαακ. Ο τελευταιος αποφασιζει οτι δεν θελει να ειναι κατοικιδιο του Δρακουλα και πως μαλλον εκανε ηδη αρκετα λαθη, οποτε επαναθεωρει, κραταει το καστρο ως βαση του, και δινει το δικαιωμα στον Εκτωρα να ειναι μονος μαζι με την Lenore και να διαβαζει.
Η τελευταια μη αποδεχουμενη την κατασταση, αυτοκτονει στο ηλιοβασιλεμα ( :mad:🤬😤)
Τωρα αν δεν ειναι αιχμαλωτοι, μαλλον διαφορετικα το θετει η σειρα..

S04E10:

having found that I have been
living a lie...
here I sit in a cage,
like a dangerous animal.
With King Isaac, the happy bastard,
keeping a very watchful eye on me.
He's just going to keep me in a cage.
And I'm not going to sit
in a cage, Hector.
Not even with you.


Ας υποθεσουμε εστω οτι κανενας δεν ειναι αιχμαλωτος. Τι στο καλο εγινε λοιπον στην ιστορια;
Πηρε το καστρο, εχει τον "σπασμενο" Εκτωρα στο πλευρο του, την θεληση να αλλαξει οτι πιστευε και εκανε ως τοτε, και τελικως δεν ειδαμε ( ;;; ) τιποτα. Απλα αραζαν στο καστρο.
Και ενταξει, οι αλλαγες ειναι πολλες και διαφορες, ας μην ακολουθησουν 1:1 το παιχνιδι ουτε το κωμικ. Ειναι ομως λυση να αγνοησουν ολα τα παραπανω;
Θελω να πιστευω οτι η σειρα θα επανελθει, και πως δεν ακυρωθηκε λογω των φημων για νομικα ζητηματα του αρχικου σεναριογραφου η κατι αντιστοιχο.

Συμφωνω με πολλες αλλαγες και εμπλουτισμους οπου εκαναν και προκειται να γινουν. Το να σου κοβουν ομως την εξελιξη απο βασικους χαρακτηρες ειναι απαραδεκτο.
 
vlcsnap-2023-10-01-14h46m59s793_024830.png

Έλα ρε Rand ΠΑΣΟΚΑΡΑ

Τώρα όλα εξηγούνται

Ο Ishamael είναι ο Κούλης, η Lanfear είναι η Langard. Γι'αυτό δεν ακολουθούν την πλοκή των βιβλίων, είναι όλα μια πολιτική αλληγορία
 
Φοβερό το Wheel of time so far. Ένα προβλημα έχει μόνο. Πως διάολο ταξιδεύουν όλοι στην Falme, που υποτίθεται ότι ήταν τόσο απομονωμένη που ούτε ο Ogier δεν τους αναγνώρισε; Κατά τα αλλά δωστε weaving στον λαό και εφέ με ξόρκια!


Βλεπω επίσης λίγο στο χαλαρό το Vikings, το αφήνω να παίζει την ώρα της γυμναστικής, μιας που ήθελα να το ξαναδώ ολοκληρωμένο και όχι με τις αναμονές μεταξύ των σαιζον όπου φιλοξενούσα κιόλας τι γινόταν.
Ομολογουμένως, ως λιιιγο πιο ώριμος από τότε, πάνε δεκα χρόνια κι έχοντας αποβάλλει την δυσκοιλιότητα της ιστορικής ακρίβειας, το απολαμβάνω πολύ περισσότερο. Βέβαια βλέποντας την σκοτεινη πρώτη σαιζόν, τα μεταφυσικά οράματα του Ραγκναρ και την συσχέτιση περισσότερων πρωταγωνιστών με την θρησκεία και τις λαϊκές δοξασίες και συγκρίνοντας τα με το μελοδράμα των τελευταίων κύκλων, καταλαβαίνει κανεις πολύ πιο εύκολα τον κατήφορο που πήρε η σειρά μόλις αρχισε να κόβει χρήμα με το φτυάρι.
 
Ολοκλήρωσα την 5η σεζόν What We Do in the Shadows χωρίς απώλειες και τραυματισμούς. Νομίζω γενικά μου άρεσε αρκετά περισσότερο από την προηγούμενη με το πλήρως ανούσιο "vampire nightclub" story που σχεδόν με έκανε να παρατήσω τη σειρά. Αρκετά πιο σημαντικό το διακύβευμα αυτής της σεζόν, και περισσότερα αστεία σκηνικά. Αν και η Νάντια σταθερά ο πιο σπαστικός χαρακτήρας, αλλά τι α κανς.
 
To τελευταίο διάστημα, βυθίστηκα στα γραφεία του Mythic Quest.
Εκείνο που ξεχώρισα στη σειρά είναι η γουστόζικη δομή των αφηγημάτων της και η ικανότητά να συνδυάζει κωμωδία και δράμα (με κάμποση ανθρώπινη αλήθεια) μέσα σε ένα 25λεπτο φορμάτ.


 
Το s01e11 "Ravens Banquet" ειναι το μονο επεισοδιο σειρας που εχω αποθηκευμενο στο δισκο μου 2-3 χρονια τωρα :love:


edit: ψεμματα ειναι το s01e05 μολις το ελεγξα...και εχω και το s2e06 "Backstory" αν και οχι τοσο καλο :p
 
Last edited:
Το έφαγα το σπόιλερ ολόκληρο και αμάσητο μια δυο μέρες πριν φτάσω σε αυτό το σημείο.
 
Δεν πειράζει όταν θα τελειώσει κάποτε το BG3 και το ξεκινήσω θα σκέφτομαι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

Παίζει το spoiler να ήταν ό,τι πιο meta-Always Sunny in Philadelphia καφρίλα έχει κάνει o McElhenney.
 
Αυτη η συζητηση εχει παρει τελος απο καιρο. Το ξερω αλλα ειχε πεσει για υπνο ενας δεινοσαυρος στην εισοδο της σπηλιας μου και δεν μπορουσα να βγω εξω.
Μεταξυ των ανευ σημασιας σειρων που δεν αξιζει να αναφερθουν, ειπα να τελειωσω το Mandalorian. Το ειχα παρατησει αφησει στο σιγμα 3 επεισοδιο 2. Ενταξει, δεν πλακωθηκα. 1 επεισοδιο καθε 1 με 3 μερες.
Καποια επεισοδια δεν επρεπε να υπαρχουν. Καποιες σκηνες δεν επρεπε να υπαρχουν. Ειδικα στο 3ο μερος.
Αυτο που με προβληματισε περισσοτερο ειναι τα jetpacκ. Το τελος, ηταν αρκετα θεαματικο αλλα με προβληματισε και αυτο λιγο. Εαν δεν ηταν τα jetpack, θα ηταν ο προβληματισμος #1. Σκουπιδι δεν θα το αποκαλεσω αλλα νομιζω οτι ο Χοσε ειναι αυτος που το εκανε να φαινεται λιγο καλυτερο. Σε καμια περιπτωση δεν εχασα τον χρονο μου.
Αν το ειχα σχολιασει και στο παρελθον, βαζω strike through επειδη με το τελος ερχεται η ολοκληρωμενη αποψη.
 
Το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ το τελευταίο wheel of Time. Επικούρα μεγάλη
Το τελευταίο επεισόδιο εννοείς; Ήταν σουπερ, αλλά δεν ένιωσα ότι δεν είχε χτίσει αρκετά η σειρά μέχρι αυτό. Δηλαδή όλη η σεζόν μου φάνηκε κάπως σούπα, έλειπε το απαραίτητο buildup για να σου σκάσει στα μούτρα το τελευταίο επεισόδιο πιο δυνατά.
 
Το τελευταίο επεισόδιο εννοείς; Ήταν σουπερ, αλλά δεν ένιωσα ότι δεν είχε χτίσει αρκετά η σειρά μέχρι αυτό. Δηλαδή όλη η σεζόν μου φάνηκε κάπως σούπα, έλειπε το απαραίτητο buildup για να σου σκάσει στα μούτρα το τελευταίο επεισόδιο πιο δυνατά.
Για πρώτη φορά δεν έγραψες ότι η Rosamunde Pike ειναι σαν όρθιο τηλεγραφόξυλο. Αρχισε να λιώνει η παγωμένη καρδιά του νίτρου?

Δεν μου άρεσε καθόλου η 2η σαιζόν. Ας μην ξαναγράψω για την μη σύνδεση με τα βιβλία, οκ, αυτό τελείωσε. Το θέμα είναι, είναι καλή τηλεόραση? Κάποια πράγματα τα κάνανε καλά αλλά τα περισσότερα όχι.

Βρήκα δυνατό το ark της Egwene από την ώρα που αιχμαλωτίστηκε. Και ίσως έχουμε κάτι μελλοντικά με το beef μεταξύ Moiraine και Siuan.

Όλα τα άλλα ήταν από μέτρια ως κακά. Ειδικά με τον Lan γελάω για να μην κλάψω. Καλές ηθοποιίες από Ishamael και Selene, έδειξαν να το διασκεδάζουν, μετά το χάος. Το τελευταίο επεισόδιο είχε πολλές ευκολίες για να κερδίσουν οι ήρωες μας.

Από κάποιες κριτικές που διάβασα δεξιά και αριστερά πολλοί φάνηκαν να το ευχαριστήθηκαν. Αν είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν Μητσοτάκη, αυτό εξηγεί πολλά.

Ξεκίνησα το Fall of the House of Usher του πολυαγαπημένου Mike Flanagan. Μέχρι στιγμής (2 επεισόδια) πάει καλά (όχι Hill House καλά)
 
Back
Top