Πρώτον, σε σχέση με το σύστημα που έχεις τώρα, και τον A8-9600 των 60 ευρώ να πάρεις, θα πετάς στις δουλειές που αναφέρεις. Ο μόνος λόγος να πας σε Ryzen, είναι το gaming - που βέβαια είναι πολύ καλός λόγος

.
Αν και φαίνεται να έχεις κατασταλάξει στον Ryzen 2600, που όντως κι εγώ θεωρώ την καλύτερη all-around, bang-for-buck επιλογή που θα κρατήσει κάμποσα χρόνια, θέλω να επισημάνω κάτι επειδή αναφέρθηκαν ως επιλογές. Ryzen 2200G και 2400G δεν διαφέρουν μόνο ως προς την ισχύ των ενσωματωμένων GPU, που μπορεί να είναι μικρή. Ο 2200G έχει 4 cores/4 threads, ενώ ο 2400G 4 cores/8 threads. Για αυτό το λόγο θα διαφωνήσω με τον Lucinos, για κάποιον που αγοράζει τώρα APU με σκοπό το gaming και θέλει και να του φτουρίσει μακροπρόθεσμα, πρέπει να στραφεί στον 2400G.
Ότι και να κάνεις, βάλε οπωσδήποτε τον 160άρη SSD του πατέρα σου, αφού είναι διαθέσιμος. Αν δεν ήταν, το να αγοράσεις έναν SSD κανονικά θα προηγούνταν ως προτεραιότητα ακόμα και από την αγορά GPU. Ναι, είναι τόσο σημαντικός για την συνολική απόδοση του συστήματος.
Μητρική και RAM που προτάθηκαν είναι άριστες επιλογές. Μείνε στο 1 στικάκι 8GB RAM για την ώρα, στο μέλλον θα χαρείς για την ευελιξία επιλογών που θα σου δώσει.
Το κουτί και κυρίως το τροφοδοτικό σου με προβληματίζουν ελαφρώς, αλλά δεν νομίζω να σε πείσω για την ανάγκη αλλαγής τους όσο δουλεύουν, οπότε πάσο.
ΥΓ: 160 ευρώ νερό σε φοιτητικό σπίτι; Καλλιεργείς φαρμακευτική κάνναβη;