ειχα καιρο να καμω αγορες, και ισως αυτα που θα γραψω, να ειναι κοινος τοπος πλεον, αλλά να σου πω κατι? θα τα γραψω γιατι ΜΠΟΡΩ, μην με πρηζεις τωρα.
εκαμα λοιπον την αναλυτικη μου ψαχτικη, βρηκα μαγαζά κοντινα, διαβασα ρηβιους κι ετοιμαστηκα να παω κλασικα, πασοκικα, ορθοδοξα, αυτοπροσωπως να παραλαβω το στάφ και να δωκω χρημα. κι ας εβγαιναν καμμια 50+ € παραπανω, χωρια οι βενζινες, γιατι ειδικα η gpu επεφτε μακριουτσικα, αλλά ειχα συνηθισει αυτον τον τροπο.
ωστοσο με επεισε, φιλος που γνωριζει, να αγορασω μεσω σκρουτζ. ξερετε, την ωρα της παραγγελιας δεν πατας το μπλε κουμπακι, αλλά το πρασινο. αν εχω καταλαβει καλα, μ αυτον τον τροπο μπορει να πληρωνεις με καρτα που σημαινει το χρημα σου δεσμευεται, αλλά ουσιαστικα βανεις ενδιαμεσο σε ΟΛΑ τον σκρουτζη. που οκ, εχει πολλη σαπιλα μεσα, αλλά αν πεσεις σε απατεωνες ή αν ερθει σπασμενο/χαλαζμενο το πραμα, στο αλλαζει ο σκρουτζ πια χωρις κουβεντα ή αν ξερωγω στραβωσεις με το καταστημα, ακυρωνεις και σου τα στελνουνε απο αλλο σκρουτζομαγαζι επιλογης σου. εσυ δεν ερχεσαι σε καμμια επαφη με τον μαγαζατορα και δεν σπαζονται οι μπαλες σου (σημαντικο).
σορυ αν ακουγεται νιουμπίστικο, αλλά δεν ειχα καμμια ορεξη ουτε για τηλεφωνα, ουτε "δεν ηρθε, παρε αυριο", ουτε "ναι, ναι, ξεκινησε το παιδι, σε 2-3 μερες θα παραλαβεις...."
και λεω ας δοκιμασω ετσι. παραγγειλα την οθονη απ το γνωστο (σε μενα) kaizer shop και την καρτα απ το πανάγνωστο Best-offer. αυτο που κανω εγω ειναι να μπαινω σκρουτζ, να διαβαζω λιγες θετικες και παρα πολλες αρνητικες ρηβιους (α, εχουνε κανει πουστια εκει. μετρανε μονο του τελευταιου χρονου στην βαθμολογια, οποτε μπειτε και σε πιο παλιες) και βεβαια μετα να μπαινω γκουγκλ,να διαβαζω τις εκει ρηβιους και να βλεπω το μαγαζι αν υπαρχει σε σταθερο σημειο, αν εχει αλλαξει ονομασια (ΠΟΛΥ σημαντικο για προφανεις λογους) η το ειδος των προιοντων που πουλαει κλπ.
το Best-offer λοιπον φαινεται για "οικογενειακο" μαγαζι περιεργως, με πιο προσωπικη επαφη με πελατες κλπ, οσο βεβαια μπορεις να πιστεψεις οσα διαβαζεις.
λοιπον, δεν ξερω, αν με την μεσολαβηση του σκρουτζ εχει στρωσει το πραμα αφου υποθετω στους κακους επαγγελματιες με πολλες αρνητικες καποια "κυρωση" θα υπαρχει με πιο λογικη την απομακρυνση απ το σκρουτζ ισως. παντως θα παραθεσω γεγονοτα:
εκαμα την παραγγελια δευτερα 16/9. το μονιτορ ηταν σε αποθεμα και η gpu ελεγε το γνωστο 4-10 μερες. δεν μ ενοιαζε, ημαντε ετοιμος για καθυστερηση, αντε μεχρι και 20 μερες ακομα, συνολο κανα μηνα, αφου δεν βιαζομαι ιδιαιτερα και ξερω και τι γινεται με τις διαθεσιμοτητες, ειδικα κιολας αφου προκειται για καρτα που εκλειπει σιγα σιγα απο παντου.
τριτη βραδυ βγανει μηνυμα ο σκρουτζης αυριο θα σου στειλωμε οθονη χωρις αλλες λεπτομερειες. α, ειχα βαλει την οθονη παραδοση στο σπιτι και την καρτα σε σκρουτζ ποιντ κοντα σε μενα. τεταρτη με το που φτανω στην δουλεια ανοιγω πισι, μου λεει ο σκρού 10 με 12 θα εχεις οθονη. χανει μισο αστερακι στα 5 απο κει. ωστοσο ειχε ενα ωραιο ταμπακι που σου ελεγε να επιλεξεις ποια μερα και μπλοκ ωρας ηθελες να παραλαβεις. γνωμουλα μου, αυτο επρεπε να βγαινει αμεσως μετα την παραγγελια σου, οχι μετα την πρωτη χυλοπιτα. βανω σαββατο 12 με 4 η κατι τετοιο. δεν εβλεπα ομως ρηφρες στην παραγγελια και μου ρθε κι ενα sms τυπου: "μπρο, εχω νεα. σου ρχεται η οθονη σπιτι" ενω ειχα καμει την αλλαγη. ψαχνω εκνευρισμενος ΤΗΛΕΦΩΝΟ σκρουτζ απλα να δω αν εχει φανει η αλλαγη στην πλατφορμα τους. εχω νεα, μπόυς. δεν το ειχα προσεξει μεχρι τωρα ο αγαθος, αλλά στις εκατομμυρια σελιδες του σκρού δεν υπαρχει ουτε ενα (1) τηλεφωνο επικοινωνιας. μαλλον υπαρχει, καλα κρυμμενο στις παραγγελιές αλλά ειναι αυτοματοποιημενο. καλα, γεια σας. μετα σου λεει, εχωμε και τσατ.
μπαινω τσατ: ειμαι ο βλάσης, μου γραφει, ο αντιπροσωπος του σκρουτζ για να σας εξυπηρετησω. μυριστηκα μποτακι (οχι το δικο μας, ξενο). ειχα δικιο. ο "βλασης" απαντουσε μηχανικα και μου λεγε να γυρισω πισω στο κεντρικο μενου να πατησω μια σειρα απο επιλογες που δεν μ ενδιεφεραν/ειχαν σχεση με το θεμα μου. με κοπο δεν του εγραψα: "βλαση μου, ξερεις κατι? γαμιεσαι".
κανενα δεκαλεπτο πριν την ωρα παραδοσης, σκαει στην οθονη ερωτηση: μηπως θετε να στειλετε καποιο μηνυμα στον οδηγο??
αληθεια τωρα??? ΘΕΛΩ. καλα, δεν πιστευα οτι ειναι φορ ρηαλ η φαση, αλλά του γραφω οτι ειμαι στην δουλεια κι εχω δωσει αλλη ημερομηνια και να μην παει σπιτι. με το που το στελνω, παιρνει τηλεφωνο ο αχθοφορος. "ισχυει αυτο που μου γραψατε??"
ΑΜΕ. περιεργο σου φαινεται??
μην πολυλογω (μουχαχαχα, ακου τι εγραψα!!!) ο οδηγος ενα διωρο μετα την αλλαγη απο μερους μου, δεν ειχε ειδοποιηθει απ τα "κεντρικα". αλλο μισο αστερακι κοβω απο δω.
ωστοσο, σαββατο κατα τις 3 ηρθε ωραια και καλα το μονιτορακι το γλυκο ομορφα συσκευασμενο. 4 στα 5 η φαση.
για την δε καρτουλα που φοβομαντε τρελλες καθυστερησεις, μου ηρθε μηνυμα το σαββατο οτι ψαχνουνε για ελευθερη θυρα στο σκρουτζ ποιντ και την κυριακη οτι παραλαμβανω δευτερα. και σημερα μεσημερακι, αλλο μηνυμα οτι ηρθε Η ωρα. χρειαστηκε να παραβω τις αρχες μου βεβαια, να ενεργοποιησω μπλουτουθ, location στο κινητο και κατι τετοια, αλλά το απογευματακι 7 μερες ακριβως μετα την παραγγελια, κρατουσα την gpu στα γαμψά αρπαχτικα μου νυχια. χρονικα, αψογη εξυπηρετηση λοιπον.
σοου φαρ, σοου γκουντ.
τι?? αν τ ανοιξα?? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ξερω, ειναι λαθος. αλλά μ αρεζει τοσο να τα καμαρωνω μεσα στο bubble wrap τους...
ωχουυυ, μ εφαγες. καλα, θα τ ανοιξω αυριο να δω αν ειναι ολα σ ενα κομματι. τι αθρωπος εισαι ομως... ασε με να τα χαρω λιγο αποψε ετσι καλοσυσκευασμενα.
αυτα. παρα τους αρχικους δισταγμους, μ αρεζε τελικα η διαδικασια. και μαθαινω οτι απο νοεμβρη περιπου ο σκρουτζης θα κανει σχεδον υποχρεωτικη την αγορα αυτου του τυπου, μεσω της μεταφορικης του και με την "υψηλη" του επιβλεψη κι οποιος μαγαζατορας δεν θελει, αντιός. ετσι ειν αυτα. μεγαλυτερη ασφαλεια κι ισως ταχυτητα για τον καταναλωτη, αλλά απ την αλλη αφου θα παιρνει το κατιτις του κι ο μεσολαβητης σκρουτζ, θα τσιμπησουν οι τιμες αναποφευκτα.
να κι η φωτό που δειχνει την κατασταση στο σπιτι. ο ΠΕ κουναει το κεφαλι, οταν παγαινω και μιλω στα παρτς, τα χαιδολογω, τα ρωταω τι κανουν, αν γνωριστηκαν κι αν εσπασαν τον παγο μεταξυ τους κλπ. βεβαια ΞΕΡΕΙ τοσα χρονια τι παιζει, οπότε δεν απορει πολύ. Ηρωιδα, τα χουμε πει.
θα σας κρατω ενημερους (απειλη ειν αυτο).