What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Bukowski

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,086
Κάρα, τι πανάκριβο μπεργκεράδικο είναι τούτο; Σκέφτηκαν πολύ τις τιμές; ffs. Μπορώ να αραδιάσω καμιά 10αριά φθηνότερα και (είμαι σίγουρος) καλύτερα.
Πρέπει να ανοίξω ένα θρεντ για μπεργκεράδικα τώρα που το σκέφτομαι.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
^^Είναι τιμές που σε πιάνει κρίση. Έχουμε και ακριβότερα και όπως είπες όχι αναγκαστικά καλύτερα.
Να ανοίξεις να μοιράσουμε γνώση <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,269


Borracho wrote:
To Ham on Rye (Τοστ Ζαμπόν στα Ελληνικά) ήταν ουσιαστικά η παιδική ηλικία/εφηβεία του, που λόγω των φρικτών σημαδιών που του είχε αφήσει η ακμή που τον ταλαιπωρούσε, τράβαγε μεγάλο κοινωνικό ζόρι με τα υπόλοιπα παιδάκια.

Στα ποίηματα και τα διηγήματα είναι που λάμπει η μεγαλοφυία του Δάσκαλου Χάνκ.

"The Days Run Away Like Wild Horses Over The Hills", "Betting On The Muse", "Hot Water Music" και φυσικά η ανυπέρβλητη αστική αλήθεια του "Women" αποτελούν υπέροχους οδηγούς επβίωσης στον άτιμο τούτο ντουνιά. Όλσο, ντροπή και αίσχος που δανείστηκαν το βαρύ λούμπεν όνομα του Δάσκαλου Χάνκ για να πουλήσουν γκουρμεδομπέργκερς. Ο ίδιος την έβγαζε με τις φτηνότερες/αθλιότερες μπύρες και παλιόκρασα και αν έτρωγε ένα μπαγιάτικο σάντουιτς κάθε δυο-τρεις μέρες, ένιωθε άρχοντας.

Τεράστια μορφή, από τους λίγους καλλιτέχνες που αντιλαμβανόταν πλήρως την ματαιότητα του όλου πανηγυριού και ένας από τους ογκόλιθους του υπαρξιακού μαύρου χιούμορ.</blockquote>

Με το δικό μου Thank You πήγες στα 2222 <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" /> . Τώρα επί του βιλίου όντως πιο μετά ξεδιπλώνει πολλά περισσοτερα αλλά για έναν νεανία όπως εγώ πιστεύω πως ήταν το καλύτερο δυνατό ερέθισμα για να μην ξαναφάει εύκολα τα μούτρα του όταν θα άφηνε το πατρικό του gaming room και θα πήγαινε σε αυτό της μιναρούπολης όπου τελικώς οι άνθρωποι ήταν πιο στενόμυαλοι από του χωριού. Μετά διάβασα με την αντίστροφη σειρά από υατή που τα γράφεις συν Post Office.

Hot Water Music-->Betting On The Muse-->Post Office-->The Days Run Away Like Wild Horses Over The Hills(το κορυφαίο για εμένα αφού με τις γυναίκες ποτέ δεν ήθελα να ασχοληθώ εις βάθος οπότε το women δεν το τελείωσα ποτέ <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> )

 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Εγώ πάλι, πρώτη φορά τον άκουσα από τον Αδερφό Βρους, εδώ στο φόρουμ. Κάπου αργότερα το ΒΗΜΑ έδωσε ένα βιβλίο του: "Ερωτικές ιστορίες καθημερινή τρέλας". Μου αρέσει το ύφος του και ο τρόπος του. Οι ιστορίες του δεν είναι για όλα τα γούστα, αλλά έχει πολλά πράγματα να αποκομίσει κάποιος. Ακόμη το διαβάζω, σιγά σιγά, μου αρέσει. Έψαξα και για άλλα του βιβλία αλλά δε βρήκα κάτι στα μαγαζιά που κοίταξα.
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
Η ψησταρια που ποσταρε η Καρα, εχει την εντυπωση οτι πουλαει σε ηλιθιους! φτωχικο(διαιτης δηλαδη) μενου για 2 ατομα (ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΑ), 40~45 ευρω??

.....μολις χτες φαγαμε του σκασμου σε ταβερνα τρια ατομα, ηπιαμε 4 μπυρες (της οικοδομης) και πληρωσαμε 26 ευρω συνολικα.....
προφανως υπαρχουν μερη που σεβονται ακομα τον πελατη. ενα απο αυτα ΔΕΝ ειναι 'του bukowski'
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
α, ρε καουτσουκο.
δεν ειναι κομψο να σε ξεχωριζω απ τους πραγματι εκλεκτους συμφορουμίτας, αλλά το χω ξαναπει, ειναι λιγο τρομακτικη αυτη η ταυτιση.
ισως γι αυτο να μην ειναι γραφτο να βρεθουμε ποτές. δεν υπαρχει πιο σπούκυ απ το να αντικριζεις τον εαυτο σου στο πετσί ενος άλλου, υποθετω.

αφου η καρα, γυναικα που γουσταρει πισι γκειμς κι εχει χιουμορ και iq δεν αντεχει να διαβασει μπουκ, εχω χασει πια καθε ελπιδα να μπορεσει να τον γουσταρει γυναικα. εδωσα σε μια προχώ και καλα στη δουλεια προσφατα το women και μου το γυρισε αηδιασμενη.
δεν ξερω αν ειναι επειδη εχω διαβασει σχεδον οτι εχει βγαλει, αλλά θεωρω πολυ πρωτοεπίπεδη κι επιφανειακη την αποψη οτι ειναι μισογυνης, φαλλοκρατικο γουρουνι κλπ... ειναι ενας ανθρωπος που για χιλιους λογους δεν ανοιγοταν κι εκρυβε την ευαισθησια του πισω απ το μπουκαλι και το καθημερινο θεατρο. του φαινοταν (και ηταν) τρομερα αστειο κι ευκολο να παιζει καθε μερα τον "μπουκοφσκι-τον-μυθο".
οπως ειπε κι ο λοστ μπραδερ μονο στα ποιηματα του (και στις συνεντευξεις του συχνα, συμπληρωνω) φαινεται τι υπηρχε απο κατω.
μπορει να το χω ξαναγραψει, οποιος μπορει ας αποκτησει το βιβλιο "sunlight, here i am" που περιεχει τις πιο σημαντικες συνεντευξεις που εχει δωσει
http://www.amazon.com/Charles-Bukowski-Interviews-Encounters-1963-1993/dp/0941543374
ειναι ωραιο ετσι για αλλαγη να βλεπεις καποιον να μην ενδιαφερεται στιγμη για την γνωμη του άλλου, και προφανως εσκεμμενα να αποδομει τον εαυτο του οσο και τον απεναντι που του παιρνει συνεντευξη με καθε ευκαιρια.
επρεπε να εισαι στην τσιτα για να αναμετρηθεις με τον χανκ, τοσο ως δημοσιογραφος, οσο και ως αναγνωστης νομιζω.

οσο για τα χαμπουργκεραδικα, απλα απορω. νομιζω η χηρα του επρεπε να ειναι στα δικαστηρια για κατι τετοιο. 2 φωτο στον τοιχο κι ενα καδρο με quote δεν σημαινουν κατι.
άκου εκει στη γλυφαδα... αν ζουσε ο τσαρλίνο, θα εμπαινε τύφλα μεσα, θα εσπαγε 5 τραπεζια, θα κατουρουσε πισω απ τον παγκο και θα κυνηγουσε τις γκαρσονες να τις χουφτωσει μεχρι να επεφτε λιποθυμος απ το μεθυσι. πλακα κανουμε τωρα?
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Ρε συ Brother,
πρότεινε κάτι πολύ βαρύ, το έχω ανάγκη αυτό τον καιρό. (προσωπικοί λόγοι) <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
αδερφε μπρους δεν γινοταν να τα πεις πιο ποιητικα.
αυτο που ξινιζει τον καθημερινο ανθρωπακο, ειναι οτι ο ηρωας μας λεει τα πραγματα με την πραγματικοτητα τους.
οι καθημερινοι τυποι θελουν να διαβαζουν για σουπερ πραγματα. οι νεανιδες για ερωτες, παθη και ολοι μαζι για γλυκαναλατες ροζ φουσκιτσες.
ο μπουκοφκσι ειναι ο ανθρωπος που θα πει τα πραγματα με την πραγματικοτητα........ "πηγα στον ιπποδρομο. βιαζομουν να προλαβω να στοιχηματισω στην κουρσα αλλα με επιασε μπυροχεσιμο. πηγα και ηταν οπως επρεπε να ειναι. μαλακα και αχνιστα"........ πραγματα που δεν εξομολογουμαστε ουτε στον εαυτο μας.
ειναι η πραγματικοτητα που δεν αρεσει σε κανεναν, εκτος απο αυτους που τα εχουν βρει με τον εαυτο τους.
οι κλασσικοι ανθρωπακοι που νομιζουν οτι ειναι σουπερ ατομα και οι υπολοιποι τυρια. οι γυναικες δεν κλανουν και τετοια νοοτροπιστικα μυθακια κωλοτσεπης.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
βρε μαντνε, τι βαρυ τωρα? βαρυς ειναι ο τηλεφωνικος καταλογος.

οτι και να συμβαινει στη ζωη σου, δε θες βαρυ η αλαφρύ. οπως λεει και το λέλι κουνέλι, θες κατι αληθινο.
παντως ο μπουκ δεν εχει βαρυ. και στα πιο μαυρα του, παντα υπαρχει μια αχτινα ηλιου, μια δεσμη φωτος.
θα σου λεγα τις ερωτικες ιστοριες καθημερινης τρελλας (εννοω το: Erections, Ejaculations, Exhibitions, and General Tales of Ordinary Madness που οπως καταλαβαινεις οι εκδοτες στην ευρωπη το εκοψαν σε Tales of Ordinary Madness) και βεβαια τις Σημειώσεις ενός πορνόγερου (Stories of a Dirty Old Man)
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Χα, το πρώτο είναι προσωπικό αγαπημένο, το δεύτερο δεν το ήξερα. (διάβασε την τρίτη σελίδα του thread) :cheers:
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Notes Of A Dirty Old Man για να είμεθα ακριβείς με το Ευαγγέλιο του Δασκάλου.

Αλλά ναι, ο Χάνκ τα γράφει απλώς όπως είναι. Αν κάποιος ονειρεύεται πεταλουδίτσες και χάπι έντινγκς που λέει και ο Αδερφός Λέλος, περαστικά του.

Πολύ καλές μεταφορές της δουλειάς στη μεγάλη οθόνη είναι και τα Barfly και Factotum αν και ο ίδιος δήλωσε απογοητευμένος από το Barfly. Ειδικά η νέα γενιά αν αποζητά ένα "ευκολότερο" σημείο επαφής, *οφείλει* να δει το Factotum με το φοβερό και τρομερό Ματ Ντίλον και στα καπάκια το Employee of the Month το οποίο μπορεί μεν να μην ήταν ιστορία του Δασκάλου Χάνκ, αλλά είναι μια υπέροχη μηδενιστική σπουδή από μόνο του.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,433
Ερώτηση. Εγώ που δεν διάβασα ποτέ Χανκ, με τι να αρχίσω;
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Post Office (Ταχυδρομείο) και Factotum. Θα ξέρεις αν σου κάνει ο Δάσκαλος ή όχι!
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Και εγώ post office προτείνω για αρχή.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,433
Μου άρεσε το Californication, και ο συνηθισμένος τρόπος βραδινής εξόδου εμού, του Σταματημένου και των υπόλοιπων ρεμαλιών του κοινωνικού μου κύκλου περιλαμβάνει βρώμικο και φτηνό αλκοόλ, σε κιόσκια ενός κοντινού πάρκου. Κάτι μου λέει ότι θα νιώσω μια ταύτιση με τον Χανκ <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> .
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
το πιο "εμπορικο" και η δικη μου πρωτη επαφη ηταν οι "γυναικες"....
οτι και να παρεις εισ ενταξει... και τις σημειωσεις του πορνογερου και τ άλλα...
δε σε φοβαμαι, αφου ειδα το τελευταιο σου ποστ....
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Οι Γυναίκες παραμένουν διαχρονική λατρεία, περιέχουν την ακόλουθη παράγραφο, η οποία πραγματικά τα λέει όλα, όλα όσα θα μάθεις ποτέ για το άλλο φύλο, τη μόνη αλήθεια :

"I was sentimental about many things: a woman’s shoes under the bed; one hairpin left behind on the dresser; the way they said, 'I’m going to pee.' hair ribbons; walking down the boulevard with them at 1:30 in the afternoon, just two people walking together; the long nights of drinking and smoking; talking; the arguments; thinking of suicide; eating together and feeling good; the jokes; the laughter out of nowhere; feeling miracles in the air; being in a parked car together; comparing past loves at 3am; being told you snore; hearing her snore; mothers, daughters, sons, cats, dogs; sometimes death and sometimes divorce; but always carring on, always seeing it through; reading a newspaper alone in a sandwich joint and feeling nausea because she’s now married to a dentist with an I.Q. of 95; racetracks, parks, park picnics; even jails; her dull friends; your dull friends; your drinking, her dancing; your flirting, her flirting; her pills, your fucking on the side and her doing the same; sleeping together”

Όταν το διάβασα, ήξερα πως ήξερε. Και πως δεν ήμουν πια μόνος.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Το έχεις ξαναποστάρει αυτό Borrache,αλλά είναι τόσο τέλειο που όσες φορές και να το κάνεις θα έχεις το thank you!!!!Θεϊκό απλά...
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
α, θεοφίλη, γκειμερ εισαι, αγγλικα ξερεις....
εννοειται στο πρωτοτυπο θα το παρεις...
αν και στην εκδοση την παμπάλαια του οδυσεα νομιζω, η μεταφραση ηταν μια χαρα....
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
*Γέλια* Μα παραμένει η πιο συμπυκνωμένη, ειλικρινής, πραγματική αποτίμηση της σχέσης των δυο φύλων που έχει γραφτεί ποτέ. Και μόνος μου, το διαβάζω μια-δυο φορές το μήνα, όπως άλλοι μελετάνε τη Βίβλο. Σε στηρίζει ο Δάσκαλος Χάνκ, αποτρέπει τους τοίχους απ'το να κλείσουν επάνω σου.
 
Top Bottom