Άσχετο, το σκέφτομαι και γελάω, όταν είχα διακριτή κάρτα κάπου στα μέσα του 1990 και
δώθε, τα ηχεία μου ήταν της τάξεως των 10 Ευρώ και ο ήχος γτπ. Τώρα που έχω ηχεία,
δεν έχω διακριτή κάρτα και ο ήχος είναι πάλι γτπ
Στα του θέματος, είχα για πάρα πολλά χρόνια τα Logitech X530 5.1 σύστημα. Είχα κάνει
τρομερό σχέδιο χωροταξικό (όσο έφτανε το καλώδιο). Το woofer κάτω από το γραφείο,
το κεντρικό ηχείο πάνω στη CRT, δεξιά και αριστερά άλλα δυο και διαγώνια δεξιά και
διαγώνια αριστερα (στο πάτωμα) τα δυο τελευταία.
Όταν έπαιξα Left 4 Dead και Clive Barker's Undying απλά έκλαψα από την εμπειρία
και είπα ότι δεν θα ξαναέβαζα τίποτα μικρότερο από 5.1 για gaming.
Fast forward στο σήμερα και είμαι με onboard realtek του κωλου, ένα σετ Mackie CR3
και πρακτικά παίζω games με τις ψείρες 1More Piston που είχα πάρει από banggood
για να μην ξυπνήσω της οικογένεια.
Τα συγκεκριμένα Mackie είναι ότι χειρότερο έχω δει στη ζωή μου από άποψη κατασκευ-
ής. Έχουν ένα χαζό διακόπτη για να ορίζεις αν το "master" ηχείο το έχεις στα δεξιά σου
ή στα αριστερά σου. Αυτό το πράγμα απλά χαλάει από μόνο του και σταματάς να ακούς
ήχο. Άνοιξα τα ηχεία με φίλο, μετρήσαμε με πολύμετρο και κάναμε κόλληση ώστε να το
βραχυκυκλώσουμε σε μόνιμη θέση. Διαφορετικά θα τα πέταγα. Θυμάμαι το πόσες κλω-
τσιές είχαν φάει τα Logitech (αυτά στο πάτωμα) και δεν κατάλαβαν το παραμικρό...
Τώρα είμαι σε φάση να πάω μια εξωτερική κάρτα ήχου (usb) για να δω εαν στον ηχη-
τικό τομέα είναι στα ίδια χάλια όπως στον κατασκευαστικό. Από τη μια παίζουν οι κλα-
σικές Creative από 30 μέχρι 100 Ευρώ. Από την άλλη, στα 50-100Ε παίζουν και αυ-
τές για τους "μουσικούς" πχ Focusrite, Personus κλπ.
Έχουν κάποιο νόημα για gaming μέσω ακουστικών και mp3 (rock, metal, trance) μέ-
σω των Mackie ή να αρκεστώ σε καμιά φθηνή usb των 20-30 Ευρώ;