What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Fallout 4

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207


grotenfrod wrote:
Νομίζω πως το μεγαλύτερο θέμα με το Fallout 4 και γενικά τα παιχνίδια της beth, είναι όλα αυτά που θα μπορούσαν να είναι αλλά μένουν απλά σε κάτι διασκεδαστικό. Το μορρογουι είχε μια μαγεία, ήταν κάτι περισσότερο από τα επιμέρους μέρη που το συνέθεταν. Από εκεί και έπειτα υιοθέτησαν "τεμπέλικες" τακτικές με randomly generated dungeons και quests και ρηχά main quest.
Βλέπεις το Skyrim, έχει μια Α ατμόσφαιρα, έναν αξιόλογο καλλιτεχνικό και ηχητικό τομέα και τελικά βρίσκεις τον εαυτό σου ως archmage ΚΑΙ thiefmaster ταυτόχρονα να κάνει generic quest "σκότωσε 4 bandits και στο γυρισμό κόψε μου 3 πράσσα". Αυτό φαντάζομαι συμβαίνει και στο Fallout 4 από όσα έχω ακούσει να λέτε και για πρώτη φορά θα κάνω pass σε τίτλο της beth.</blockquote>

Βασικά αυτη ειναι η συνταγή. Το τι θα μπορούσε να είναι το πλάθει ο καθένας στο μυαλό του ή με τα mods. Διάβαζα τις προάλλες στο PC gamer (που πρέπει να τα έχει πάρει χοντρά γιατί ανεβάζει 3 κομμάτια fallout την ημέρα) για εναν τυπά που έφτιαξε χαρακτήρα μόνο με charisma και luck. Δεν είχα ποτέ αντίρρηση για τη συγκεκριμένη προσέγγιση. Αυτό που με έβγαλε από τα ρούχα μου ήταν ότι δεν έχουμε ουσιαστική εξέλιξη στη μηχανή. Ακόμα και τα godrays κάνει μπαμ ότι τα έκανε pitch η nvidia στη Beth. Και επειδή δεν είμαι 17 έχω βαρεθεί να ακούω την καραμέλα "δεν αγοράζεις Bethesda παιχνίδι για τα γραφικά". Kάποτε η Beth ήταν στην αιχμή της τεχνολογίας ή εκεί κοντά . To πρώτο παιχνίδι που ήθελα να παίξω πολύ αλλά δεν τα κατάφερα λογω υψηλών απαιτήσεων ήταν το Terminator, το παλιό.

https://www.youtube.com/watch?v=6Ix9iD64pV4

Το είχα δει στο Pixel και ήθελε EGA και πάνω,εγώ ακόμα τότε στην CGA. H συνέχεια είναι γνωστή, TES Arena, Terminator Future Shock, Daggerfall, Morrowing, Oblivion ,όλα λίγο ή πολύ είχαν κάτι προχωρημένο να δείξουν στην εποχή τους. Εκεί άρχισε να χαλάει η μανέστρα ,με τα FO3 και NV. Πλέον ο κυριότερος λόγος που η συνταγή δεν τρώγεται είναι ότι οι πάλαι ποτέ μαγικοί beth κόσμοι δείχνουν ΑΣΧΗΜΟΙ. Και φυσικά το προηγούμενο που δημιουργείται, το να πουλά τόσα εκατομμύρια ενα παιχνίδι με φτωχά production values ,μηχανή και γενικά σχεδιασμό του ποδαριού ειναι πολύ άσχημο και απειλεί όλη τη βιομηχανία με στασιμότητα.

 

devvy

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,750
Απ'ότι έχω συνειδητοποιήσει αυτό είναι το Fallout πλέον:

Η ιστορία πιο κλισέ πεθαίνεις, οι χαρακτήρες τζενέρικ ας φακ, τα quests fetch-quests,οι διάλογοι παιδαριώδεις, αλλά δεν πειράζει γιατί "κανείς δεν παίζει Fallout για την ιστορία".

Η μηχανή είναι ηλικίας 3-4 γενιών κονσολών με αποτέλεσμα το παιχνίδι να βρίθει bugs, αλλά δεν πειράζει γιατί "θα το φτιάξουν τα mods".

Το gameplay τέρμα απλοποιημένο, ουσιαστικά μια μεταφορά των Elder Scrolls σε Fallout περιβάλλον => ένα (κακό) fps (πάλι καλά που κράτησαν και το SPECIAL δηλαδή), αλλά δεν πειράζει γιατί "μπορείς να φοράς power armor και να θερίζεις deathclaws στην post-apoc Βοστόνη" ή "μπορείς να φτιάξεις το σπίτι σου και να το γεμίσεις turrets και χριστουγεννιάτικα λαμπάκια".

Μια fan service παιδική χαρά για ενηλίκους, να βγάλεις το άχτι σου στην nuclear wasteland.

Κι'όλα αυτά τα αρνούμαστε γιατί τα προστατεύει ένα πέπλο φανμποϊσμού. Όταν είχε έρθει το Unity και έτρεχε σε 30 fps με τα μισά textures να λείπουν η Ubi ήταν η προσωποποίηση του σατανά στην γη, όταν έρχεται το Fallout 4 με quest givers να spawnαρουν στις οροφές κτιρίων με αποτέλεσμα να μην μπορείς να τα ολοκληρώσεις, τα ανεβάζουμε στο imgur και γελάμε.
Να μην παρεξηγηθώ , πέρα από την "ποιητική ελευθερία" της Beth στο franchise (δεν μπορώ να πω ότι έχω μεγάλη ιστορία με τα Fallout, έχω παίξει το μισό 1 και New Vegas), πιο πολύ απ'όλα με ενοχλεί ο τυφλός φανμποϊσμός. Υπάρχουν και πολύ χειρότερα παιχνίδια εκεί έξω και πιθανότατα θα το αγοράσω και θα το παίξω αρκετά, αλλά κάθε φορά που βλέπω σχόλια "11/10 best rpg everrrrr, goty, μου θεράπευσε τις αιμορροΐδες" βγαίνει ένας βαθύς αναστεναγμός.

Δεν βαριέσαι, θα περιμένουμε μέχρι η Obsidian να βγάλει Fallout: New Orleans ή ότι άλλο έδειξε επιθυμία να βγάλει. Μέχρι τότες πίσω στην Mojave με το Βερονικάκι να ψάχνουμε Old World tech σε ξεχασμένες vaults ενώ μας κυνηγάνε οι assassins της Legion.

Κι ένα ριβιού με ενδιαφέρουσες απόψεις από Super Bunny Hop
<span class="bbcode_spoiler">https://www.youtube.com/watch?v=dejO6aiA7bs&ab_channel=SuperBunnyhop</span>


Hellion wrote:
Χωρίς να σημαίνει πως δεν είναι προβλέψιμο μέχρι αηδίας βέβαια, αν προχωρήσετε λίγο το Main Quest και μάθετε 5 πράγματα θα μυριστείτε τι παίζει από χιλιόμετρα.</blockquote>
Told ya.

@Stamatimenos Αγνόησε τα comments στο 9GAG, θα δεις βελτίωση στην ψυχική σου υγεία, το λέω από εμπειρία. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,042
"So do you want to do it?"
"Yes"
"Hell yeah"
"Sarcastic"
"Can you explain it again?"

AMAZING DIALOGUE CHOICES

:rofl:
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Στο http://www.ragequit.gr/news/item/fallout-4-achievements-released" class="bbcode_url">newspost για τα achievements του Fallout 4 είχα σχολιάσει:


<blockquote>Με βάση το ιστορικό της εταιρίας δεν θα με εξέπληττε ούτε το να μπορείς να έχεις σχέση και με όλους τους companion NPCs ταυτόχρονα. Άντρες, γυναίκες, σκυλιά, ρομπότ, δεν μας νοιάζει, ο καλός ο Bethesdoμύλος όλα ταυτόχρονα τα αλέθει.</blockquote>

Τελικά απ'ότι φαίνεται έπεσα μέσα καθώς, πέρα από το σκέλος του ότι ΟΝΤΩΣ μπορείς να κάνεις romancing όλους τους NPCs ταυτόχρονα χωρίς επιπτώσεις, αποδεικνύεται πως ανάμεσα στους romancable NPCS είναι άντρες, γυναίκες, GHOULS, Ρομπότ, και Synths.

:throw:

Ο σκύλος ευτυχώς την γλίτωσε. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ MODS ΕΣΤΩ.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Εντωμεταξύ, αυτό το παντελώς ξεκάρφωτο "Ζήσε το Minecraft Όνειρο στο Fallout" base-building mini-game, έχει υλοποιηθεί τραγικά. Κανένα τουτόριαλ, καμία επεξήγηση, δύσχρηστο, σχετικά ανούσιο. Μόλις χθες συνειδητοποίησα πως μπορείς να "σκραπάρεις" κτίσματα και αντικείμενα από το grid, μετατρέποντάς τα σε resources.

Και ρε γαμώτο, μετά από 7 ώρες, δεν βρήκα ΕΝΑ, ΕΝΑ κουέστ για δείγμα που να μην είναι "Εεεε...πήγαινε εκεί, φάε αυτούς, φέρε αυτό." Τίποτα ρε. Τίποτα. Και όταν πας, μη φανταστείτε πως γνωρίζεις "αυτούς" και μιλάτε και ας πούμε τα βρίσκετε. Όχι. Μακελειό μόνο. Far Cry με Power Armor. Ένα αίσχος κύριοι.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
καλά παίζει να είμαι ο μόνος που έπαιξε μόνο το τουτοριαλ και το παράτησε γιατί δεν ήθελε να είναι πειρατής. διαβάζοντας με αποθαρρύνατε να το παίξω xD
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
γιατί οι αμερικάνοι πουλάν Γαλλικά κλειδιά και κατσαβίδια κτλ. στο Φαρμακείο?
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Τα φαρμακεία στην Αμερική είναι ολίγον παντοπωλεία, γι' αυτό.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Καλά αυτού του είδους ο "ρεαλισμός" δεν θα έπρεπε να μας λέει και κάτι. Εδώ στο Wasteland 2 πχ υπάρχει skill "Toaster Repair" και κάθε φορά που επισκευάζεις τοστιέρες βρίσκεις μέσα περιοδικά, όπλα, δονητές και σαμπουάν, και ήταν αρκετά γαμάτο κιόλας σαν υλοποίηση. Το γαλλικό κλειδί στο αμερικανικό μαγαζί φαντάζει 1+2=3 μπροστά σε αυτό :Ρ
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207


Borracho wrote:
Εντωμεταξύ, αυτό το παντελώς ξεκάρφωτο "Ζήσε το Minecraft Όνειρο στο Fallout" base-building mini-game, έχει υλοποιηθεί τραγικά. Κανένα τουτόριαλ, καμία επεξήγηση, δύσχρηστο, σχετικά ανούσιο. Μόλις χθες συνειδητοποίησα πως μπορείς να "σκραπάρεις" κτίσματα και αντικείμενα από το grid, μετατρέποντάς τα σε resources.
</blockquote>

Ενα από τα βιντεο που λινκαραν τα παιδιά εδώ αναφέρει πως μπορείς να φιτάξεις workshop όπλων ή καπως έτσι και να αναβαθμίσεις τον οπλισμό σου. Ισως ο μονος ενδιαφέρων νεωτερισμός του FO4, αν ισχύει κάτι τέτοιο.

 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,222
Υπάρχουν κάμποσα benches. Για όπλα, πανοπλίες, φάρμακα, power armor και φαΐ. Όταν έχεις τα σωστά perks(και υλικά) μπορείς να τοποθετείς όπου θέλεις μέσα στις buildable περιοχές. Αν και οι περισσότερες περιοχές με workshop έχουν από την αρχή τα βασικά.

Γενικά ενδιαφέρον μηχανισμός. Αν και βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο. Η ιδέα ότι μπορείς να διαμορφώνεις τον κόσμο παρα μόνο να τον επηρεάζεις με τις πράξεις σου, είναι ομολογημένος καλή ιδέα.

Μπορείς να φτιάχνεις τους διάφορους οικισμούς, να μαζεύεις (generic) settlers ή και NPCs κι έτσι σιγά σιγά έχεις την ψευδαίσθηση ότι ξαναχτίζεις τον πολιτισμό, συνδέοντας και τους οικισμούς μεταξύ τους με trade routs.


Όσο για τα quest, όντως η πλειοψηφία είναι, τράβα εκεί, σκότωσε, φέρε. Αλλά υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις. Μέχρι τώρα, μετά από ~45ώρες, έχω βρει 7, 8. Κι ακόμα δεν έχω πάει diamond city.

Πάντως το παιχνίδι λάμπει στην εξερεύνηση, απλά respect.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Αναφερόμουνα στο Terminator, αλλά δε βαριέσαι. Δεν ήξερα ότι τα έχουν εκεί σαν παντοπωλεία. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625


Hellion wrote:
Ο σκύλος ευτυχώς την γλίτωσε. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ MODS ΕΣΤΩ.</blockquote>

Speaking of...
Αρκάς - Μετά την καταστροφή
http://s1375.photobucket.com/user/chrys0bal/media/IMG_20151116_095628_zpskrh725zr.jpg.html" class="bbcode_url"><img src="http://i1375.photobucket.com/albums/ag465/chrys0bal/IMG_20151116_095628_zpskrh725zr.jpg" alt="IMG_20151116_095628_zpskrh725zr.jpg" class="bbcode_img" />

 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,321
http://www.pcgamer.com/fallout-4-player-has-head-snatched-away-by-deathclaw-but-lives-on/

<span class="bbcode_spoiler">
<img src="http://gfx.gexe.pl/upl/763/2010/10/20183351.jpg" alt="20183351.jpg" class="bbcode_img" />
</span>
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Trolodog

<img src="http://i.imgur.com/6Z9PbRq.gif" alt="6Z9PbRq.gif" class="bbcode_img" />
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
<img src="http://cdn2.cad-comic.com/comics/cad-20151116-a1e63.png" alt="cad-20151116-a1e63.png" class="bbcode_img" />

<img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Αριστοτεχνική ΑΙ από την Beth όπως πάντα. Μέχρι να έρθει κανένας 14χρονος modder να τη στρώσει...
 

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337
Κάποιος είπε πριν πως ένα mod για το Fallout 4 είχε μέσα bitcoin miner, ποιο;
Ε, ΠΟΙΟ [να τους κλείσω το σπίτι]?????
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,321
Μια ερώτηση:
Στο New Vegas είχα κάνει ένα sniper build για να μακελεύω από απόσταση κατά τις περιηγήσεις μου. Προσοχή, με ενδιέφερε το sniping, όχι το stealth.
Στο 4, αφού (απ΄ότι διαβάζω) παίρνεις power armor και minigun γρήγορα, έχει νόημα το sniping ή θα βρεθώ να θερίζω συνέχεια με το minigun;
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Παίδες, παίδες....μην διαμαρτύρεστε για την ΑΙ...

Η Bethesda στην ουσία να μας κλείσει το μάτι ήθελε σε όσους επιθυμούσαμε επιστροφή στα Fallout 1 + 2.
Θυμηθείτε ότι τα ίδια bugs ("companions που κολλάνε στην πόρτα και δεν μπορείς να βγεις") υπήρχαν στο Fallout 1.

ΟΠΟΤΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΕ. ΔΑΚΡΥΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ ΒΡΕΞΑΝΕ ΤΑ ΣΒΟΥΡΙΧΤΑ ΜΑΣ ΜΑΤΟΤΣΙΝΟΡΑ



elessar wrote:
Κάποιος είπε πριν πως ένα mod για το Fallout 4 είχε μέσα bitcoin miner, ποιο;
Ε, ΠΟΙΟ [να τους κλείσω το σπίτι]?????</blockquote>

<span class="bbcode_spoiler">check2fire? εσύ;;;
</span>

Η παρουσίαση του FALLOUT 4 πότε θά ναι έτοιμη για μας τους ΜΑΣΤΟΡΕΗΣΕΡΣ αδελφέ Καλλανιώτ';;

 
Top Bottom