What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Linux corner

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
το θεμα δεν ειναι η λυση αλλα το προβλημα που προτεινει η intel.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
https://www.engadget.com/2017/11/26/linux-pioneer-munich-switches-to-windows/" class="bbcode_url">Το Μόναχο, που το 2003 ήταν μπροστάρης στην υιοθέτηση του Linux, ξαναγυρνάει στα Windows.<br><br>Ο νυν δήμαρχος έχει καλές σχέσεις με την Μικρομαλακή λένε <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Διαβασσ κατι αρθρα για το θεμα. Σε φασεις μπερδευτικα. Το ζουμι ειναι οτι το δικτιο τους δεν ηταν καθαροαιμο linux. Για μενα δεν ειναι ηττα. Αν ηταν linux και το γυριζαν το φυλλο  :pP τοτε ναι.<br>Σιγουρα υπαρχουν λεκεδες στην ιστορια.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Απόλαυση κάθε λεπτό browsing με τον Quantum <img src="/heart.gif" width="" height="" alt="<3" title="<3" class="bbcode_smiley" />. Γρήγορος, σταθερός, smooth, όμορφος, τα δε εργαλειάκια για screenshots κλπ (πχ pocket, send to device) είναι σούπερ χρηστικά.<br><br>Για όποιον χρησιμοποιεί Numix GTK  theme, έκανα ένα λιτό-δωρικό FFQ theme, μιας κι έψαχνα χθες βράδυ και παραδόξως ούτε ένα δεν είχε τη σωστή απόχρωση του γκρι που έχει το Unity panel με Numix:<br>https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/numifox/<br><br>
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
OMG, έχει και preview το theme μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, βλέπεις τα πάντα.  :worshippy:<br><br>Μετά από 3 χρόνια θα αλλάξω το DarkFox, αρκεί να βγάλουν κανένα Darkest Dungeon.  :salute:
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Kαι το Thunderbird αδερφάκι του:<br>https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/numibird/" class="bbcode_url">https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/numibird/<br><br>Μια ματιά σε Thunderbird με Monterail + numibird κι ολίγη custom CSS <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> :<br><span class="bbcode_spoiler"><br>
24068523_10214925739325047_7502129916578883976_o.jpg
<br></span>
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Ο Mozilla είναι ο browser μου εδώ και χρόνια, το Quantum μου έκατσε κάπως στην αρχή, αλλά πλέον λίγο να μπει κάποιος στα commands κτλ., βγάζει μεγάλη άκρη (έφτιαξα και τον αριθμό των thumbnails που εμφανίζονται σε νέο tab, είμαι κύριος). Σήμερα μόλις βρήκα που είναι το refresh button στο taskbar έπειτα από βδομάδες μετά την αναβάθμιση.  :blush2:<br><br>Γενικώς megusta, αν και τελικά το DarkFox theme δεν παίζει να το αντικαταστήσω.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Σε Win, το theme που με έκανε να αφήσω DarkFox είναι το https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/blue-mozilla-firefox/" class="bbcode_url">Blue Mozilla Firefox
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Πολύ ωραίο, ίσως το πρώτο που είδα που έχει καλό contrast και είναι αρκετά neutral σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που έχουν βάλει πολύ άσχημη παλέττα στα γράμματα των tabs/bookmark toolbar. <br><br>Αλλά το μπλε είναι για το Word, το κόκκινο για το Powerpoint, το πράσινο για το ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ, και το μαύρο για τον browser.  :silly:
 

blender5d

Umber Hulk
Joined
Dec 15, 2016
Messages
894
Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με themes (με εξαίρεση το black edition στο gmail). Πολύ ωραία είναι (εγώ έβαλα του Μητσάκου, σε win10 ταιριάζει γάντι :worshippy:).<br>Ήταν feature από παλιά στον firefox ή τώρα το έβαλαν?
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
https://secnews.gr/162950/intel-processor-microcode-linux-oses/" class="bbcode_url">Η Intel κυκλοφόρησε το Processor Microcode Patch για Linux OSes<br><br>Μεταξύ μας, ο όλος ντόρος αφορά το Enterprise, το IT infrastructure και το Cloud, τα PCs μας έρχονται σε τριτοτέταρτη μοίρα σε ότι αφορά πιθανά exploits.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,668
<blockquote><br>https://secnews.gr/162950/intel-processor-microcode-linux-oses/" class="bbcode_url">Η Intel κυκλοφόρησε το Processor Microcode Patch για Linux OSes<br><br>Μεταξύ μας, ο όλος ντόρος αφορά το Enterprise, το IT infrastructure και το Cloud, τα PCs μας έρχονται σε τριτοτέταρτη μοίρα σε ότι αφορά πιθανά exploits.<br></blockquote><br><br>ναι το πρόσεξα κάμποσες ώρες πριν στο Arch.<br>
<div class="bbcode_code">
<div class="bbcode_code_head">Code:
<div class="bbcode_code_body" style="white-space:pre"><br>:: Synchronizing package databases...<br> core                                                                      126.8 KiB  384K/s 00:00 [------------------------------------------------------------] 100%<br> extra                                                                    1627.7 KiB  660K/s 00:02 [------------------------------------------------------------] 100%<br> community                                                                    4.0 MiB  834K/s 00:05 [------------------------------------------------------------] 100%<br> multilib                                                                  167.0 KiB  436K/s 00:00 [------------------------------------------------------------] 100%<br>:: Starting full system upgrade...<br>resolving dependencies...<br>looking for conflicting packages...<br><br>Packages (8) fltk-1.3.4-2  goocanvas-2.0.4-1  intel-ucode-20180108-1  libkeybinder2-0.3.1-2  libsystemd-236.0-3  nodejs-9.4.0-1  systemd-236.0-3<br>            systemd-sysvcompat-236.0-3<br><br>Total Download Size:  11.65 MiB<br>Total Installed Size:  46.22 MiB<br>Net Upgrade Size:      0.58 MiB<br>

 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
http://www.dsogaming.com/news/linux-creator-linus-torvalds-calls-intels-spectre-meltdown-fixes-complete-utter-carbage/#more-108277
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
ο linus τους εχει ριξει χοντρο κραξιμο για το θεμα.<br>αν κρινω και απο το λεξιλογιο του, τα εχει παρει κρανιακα. Η πρωτη φορα δεν ειναι, αλλα τουλαχιστον ξερουμε οτι οταν αρχιζει μπαναγιες, σημαινει οτι παιζει θεμα.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,668
Όσο κατάλαβα, ο πυρήνας έχει την ταυτότητα τής κάθε cpu και θα μπορούσε να χειριστεί τις ιδιομορφίες τις αποτελεσματικά αλλά για κάποιο λόγο που μόνο κάποιοι υπεύθυνοι τής intel καταλαβαίνουν (και δεν είναι καν «τεχνικό» το θέμα αλλά μάλλον πολιτική) η intel θέλει να έχει μια λύση που να «προστατεύει» τον πυρήνα από το «πρόβλημα».
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=I4QSqWd-z60[/youtube]<br><br>Gnome Vs KDE reloaded. Πολύ ενδιαφέρον podcast.<br><br>edit: βασική διευκρίνιση, σκιπάρετε όλα τα τηλεφωνήματα του "κοινού".
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,668
<blockquote><br>Gnome Vs KDE reloaded. Πολύ ενδιαφέρον podcast.<br></blockquote><br>Προσπάθησα να κρατηθώ και να μην πω την γνώμη μου για το Gnome αλλά μάλλον δεν μπορώ. Βασικά πολύ κακώς κυκλοφορούν ελεύθεροι. Επρεπε να τούς έχουν κλείσει σε άσυλο. Δεν λέω ότι το KDE είναι τέλειο (βασικά για ένα διάστημα όταν έκανα την αναβάθμιση σε kde5 ήταν unusable από τα bug αλλά εκεί ήταν bug δεν ήταν ψυχασθένεια (και επίσης έχει φτιάξει απίστευτα τώρα). Τώρα αν κάποιος απλά θέλει ένα σταθερό, συντηρητικό, ελαφρύ περιβάλλον απλά να υποστηρίζει X και να κάνει την δουλειά του χωρίς εκπλήξεις τότε Xfce.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
lucinos σε βρισκω υπερβολικο. Με τα bug  που ειχε και εχει το KDE θα επρεπε να το λενε  bugiera, bugs bugi, bugatsa me bug, bugerger, bugology, bugati, bugaziera, bugefalas, bugatory, bugnplay, tabugera. κ.α<br>Αυτο ειναι η παρανοια. Να μην ξερεις απο που ερχονται ολα αυτα τα bug σε μορφη πολτεργκαιστ-καταρας.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,668
<blockquote><br>lucinos σε βρισκω υπερβολικο. Με τα bug  που ειχε και εχει το KDE θα επρεπε να το λενε  bugiera, bugs bugi, bugatsa me bug, bugerger, bugology, bugati, bugaziera, bugefalas, bugatory, bugnplay, tabugera. κ.α<br>Αυτο ειναι η παρανοια. Να μην ξερεις απο που ερχονται ολα αυτα τα bug σε μορφη πολτεργκαιστ-καταρας.<br></blockquote><br><br>Το θέμα είναι ότι τα bug διορθώνονται. Και έχει φτιάξει απίστευτα. Βάλε να δοκιμάσεις την τελευταία έκδοση. Είμαι στην έκδοση 5.12 και οφείλω να πω ότι δεν έχω νιώσει τόσο άνετα με «σύγχρονο» περιβάλλον από το 2010 (όταν το compiz ήταν χάρμα). Μπορεί να τούς πήρε μερικά χρόνια αλλά επιτέλους έχει στρώσει.<br><br>Σύγκρινε την φάση με το Gnome. Πάντα θεωρούσα τούς σχεδιαστές τού Gnome "interface nazis" (πριν ακόμα το πει αυτό ο Λίνους) Αλλά εκεί που έχασα κάθε είδους ανεκτικότητα ήταν όταν πρωτοβγήκε το Gnome3. Είχαν κάνει υποχρεωτική την αλλαγή διάταξης (ελληνικά-αγγλικά) με τον συνδυασμό σούπερ-κενό. Και ήταν ΑΔΥΝΑΤΟΝ να την αλλάξεις (και εννοώ ότι ακόμα και απλά χακέματα στο X τα είχαν κλειδώσει να μην δουλεύουν). Στο αίτημα «θέλω να το ρυθμίσω διαφορετικά» η απάντησή τους δεν ήταν κάτι τού στυλ «συγνώμη, θα το φτιάξουμε» (όπως τουλάχιστον είπε η canonical στο ίδιο ακριβώς θέμα που είχε αρχικά το unity επειδή αντέγραφε το gnome). Ήταν <b>«δεν θα έπρεπε να θέλεις κάτι τέτοιο»</b>. Μπορεί το gnome να έγινε usable χάρις σε χακέματα που έκανε η κοινότητα και το gnome καθυστέρησε πάρα πολύ να υιοθετήσει (και τώρα ακούω ότι θα τα χαλάσουν στο gnome4) τουλάχιστον σαν δυνατότητα αλλά αυτήν την στάση τών σχεδιαστών απλά δεν μπορώ να την δεχτώ.
 
Top Bottom