What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Mας ρωτάτε, σας απαντάμε.

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Ένας από τους υπολογιστές του σχολείου, μετά από format δυσκολεύεται να κάνει εγκατάσταση το οτιδήποτε. Βρίσκει σε όλα error, ενώ σε άλλους 2 υπολογιστές ακριβώς ίδιους, έγιναν όλα κομπλέ και εγκατέστησα και xp service pack 3.
Σκεφτόμουν μήπως σε αυτόν που δε δέχεται τίποτα, μπορώ να εγκαταστήσω κανένα linux και πάει κάπως καλύτερα, αφού και το hardware είναι για τα μπάζα...
Διάβασα στο ίντερνετ για ένα καλό λειτουργικό linux, απλό και για παλιά μηχανήματα. ξέρει κάποιος κάτι;

Υ.Γ. Κάντε αυτό το thread στίκι βρε παιδιά να ρωτάμε χωρίς να ψάχνουμε...
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Sticky after request.

Στα του Linux, δεν ξέρω την τύφλα μου. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Στο Λύκειο που πήγαινα επειδή ήταν όπως είπες όλα τα πισια για πέταμα πέρασα μαζί με τον τότε καθηγητή μου σε όλα λινουξ εκτός από 2-3 που μετά το φορματ δεν την πολυπάλεψαν οι δίσκοι και για να μην ασχοληθούμε του έκαψα το puppy σε live CD και ξεμπέρδεψε.
Πρόσφατα προσπάθησα να αναστήσω ένα παλιό πισί και είδα ότι υπάρχουν ακόμη,, συν 2-3 επίσης ελαφριές και όπως πάντα εύχρηστες διανομές
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Αυτό το puppy το είδα και εγώ στο ίντερνετ. Είναι κάτι εύκολο ή έχει της παναγιάς τα μάτια από ιδιαιτερότητες; Γιατί μετά το format η μόνο χρήση του θα είναι για ίντερνετ. Αξίζει τον κόπο;
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Είναι πάρα πολύ απλό. και άμα το θες μόνο για ίντερνετ απλά έχεις το πισι μόνιμα καρφωμένο και μόλις ανοίξει αν δεν σου κάνει ο browser που έχει μπορείς μέσω των pets, είναι στην επιφάνεια εργασίας, να κατεβάσεις όποιον θες μεταξύ mozila, opera iron chrome + άλλα 2 που δεν θυμάμαι. Η μόνη ιδιαιτερότητα που έχει είναι με το wi-fi όπου θέλει ψάξιμο και πάλι μπορεί να μην βγάλεις άκρη. Αν το εγκαταστήσεις νομίζω ότι λειτουργεί μια χαρά. Αν δεν το βρεις μπορώ να ψάξω στα ντουλάπια μου να βρω το δισκάκι και να σου στείλω την εικόνα

Επίσης, υπάρχει τρόπος να "εγκαταστήσεις" τη live έκδοση ώστε να καθαρίζει μετά τη σαβούρα που κατεβάζουν οι μαθητές αλλά δεν το έψαξα παραπέρα. Το είχα δει βέβαια να λειτουργεί σε μια βιβλιοθήκη με ubuntu
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Το http://puppylinux.org/main/Overview%20and%20Getting%20Started.htm" class="bbcode_url">puppy το είχα μια περίοδο σε μια κάρτα μνήμης των 512MB και πήγαινε μια χαρά. Είναι πανάλαφρο.

Υ.Γ.: Αν θυμάμαι καλά, μόλις γίνει boot, φορτώνεται όλο στη RAM.
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
μια εξαιρετικη επιλογη (nearly all-inclusive) ειναι το lubuntu <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Το θέμα μου είναι κυρίως να δουλεύει στα παλιά pc, γιατί είναι 10αετίας τα pc και βάλε... Θέλω δλδ συνδιασμό linux και κάτι παλιό. Θα κατεβάσω να τεστάρω και τα Puppy και τα Lubuntu. Σας ευχαριστώ !
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
<blockquote>Θέλω δλδ συνδιασμό linux και κάτι παλιό. Θα κατεβάσω να τεστάρω και τα Puppy και τα Lubuntu. Σας ευχαριστώ !</blockquote>

Πριν μια εβδομάδα εγκατέστησα Lubuntu σε PIII 1GH με 512ΜΒ, και nvidia 5200FX 128MB. Για να διαβάζω docs και pdf (με libre & Gnome Office), είναι μια χαρά. Οπότε για οτιδήποτε δυνατότερο μηχάνημα , με Lubuntu θα κάνεις την δουλειά σου!!!
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
αρθρο για τα τελευταια δεδομενα στο θεμα της οθονης.
χωρις προτασεις για συγκεκριμενα μοντελα, αλλά γενικοτερο και πολυ χρησιμο νομιζω.

http://www.rockpapershotgun.com/2015/02/05/best-monitor-for-gaming/
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
https://store.nzxt.com/products/kraken-x41-140mm-closed-loop-cooler

Έχει κανείς άποψη πάνω στο θέμα; Κάποια άλλη επιλογή στα ίδια λεφτά ;
 

ser

Gelatinous Cube
Joined
Dec 4, 2012
Messages
172
Πανεφορμα παιδια του Ρειτζκουικ θελω τα φωτα και τις συμβουλες σας.
Ενα φιλαρακι κουραστηκε απο τα λαπτοπ και τις κονσολες (αν και κραταει PS3/4/vita για το Plus και μονο) και θελει να μπει στο αντρικιο πιτσι κινημα.

Μεχρι στιγμης εχουμε στησει τουτο δω το θεριο. Αποφασισε να φτιαξει κατι καλο τωρα ωστε να αντεξει πολυ καιρο. Το μηχανημα δεν θα αγοραστει τωρα αλλα περιπου στις αρχες του καλοκαιριου, οποτε ελπιζουμε πως θα εχουν πεσει λιγακι οι τιμες σε 2,3 κομματια.

Απο εσας θελω, οποιος εχει χρονο και ορεξη, να μας πειτε αν η συνθεση ειναι καλη, αν τα κομματια βοηθουν το ενα το αλλο, που εχουμε φανει υπερβολικοι και απο που θα μπορουσαμε να κοψουμε. Προσωπικα βλεπω πως απο mobo κατι μπορουμε να γλυτωσουμε.

Η συνθεση εγινε στο Msystems και μαλλον απο εκει θα αγοραστει το πακετο. Ξερεις κανεις πως τα παει αυτο το καταστημα απο στησιμο πυργων και service?

<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i2.minus.com/jmKb939S6utH2.png" alt="jmKb939S6utH2.png" class="bbcode_img" /> </span>
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Να απαντήσω μονάχα για το Msystems. Είναι εξαιρετικό στα πάντα του. Ρε στα ΠΑΝΤΑ του. Δεν έχω ψωνίσει/στήσει πισί κλπ από πουθενά αλλού από τότε που το ανακάλυψα. Κάπου στο '09 ή '10 αν θυμάμαι καλά. Αν έχει κάποιος από εδώ μέσα άσχημη εμπειρία από εκεί, ας το πει. Σε 'μένα πάντως, δεν μου έχει τύχει το παραμικρό πρόβλημα από στήσιμο πύργων, και όσους γνωστούς έχω στείλει εκεί για επισκευή, τα πάντα γίνονται εξαιρετικά. Πες στο φιλαράκι σου βουρ στον καυτό πατσά άφοβα.
 

ser

Gelatinous Cube
Joined
Dec 4, 2012
Messages
172
Εχω και εγω καλη εμπειρια απο το Msystems με την καινουργια οθονη που πηρα μεσα στο '14. Οποτε το Msystems το κραταμε, τελεια.
Θελω γνωμες απο οποιον πιστευει πως μπορει να μας καθοδηγησει καλυτερα με τη συνθεση, ωστε να γλυτωσουμε κατι.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Το σύστημα είναι πολύ καλό - είναι αρκετά τραγικό που ο i5-4690Κ έχει φτάσει στα 250+ ευρώ, αλλά για αυτό δε φταίει το Msystems.

Δυστυχώς, δε βλέπω να έχει το κατάστημα μεγάλη ποικιλία σε κουτιά και τροφοδοτικά - το CX750 δε το θεωρώ καλή επιλογή. Πολύ καλύτερα αν θέλει τόσα watt, να πάρει το CoolerMaster V750, και ας κάνει 30 ευρώ περισσότερα - μπορεί να τα γλυτώσει από το Case, δε χάνει τίποτα αν αντί για το Corsair Carbide 500R πάρει το 400R - ή ακόμη και ένα CM Silencio 550, που κάνει 70 ευρώ.

Μέχρι το καλοκαίρι, θα έχουν έρθει τα πάνω-κάτω στις κάρτες γραφικών, τόσο σε μοντέλα όσο και σε τιμές. Πάντως αυτή τη στιγμή 430 ευρώ για μια 970 είναι πλέον υπερβολικά πολλά, όταν άλλα καταστήματα έχουν με 360 - άλλες υλοποιήσεις βέβαια, αλλά ας φέρει και το Msystems.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Θα συμφωνήσω με GoO. Ειδικά για το κουτί, δε νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή με τόσα λεφτά...
 

ser

Gelatinous Cube
Joined
Dec 4, 2012
Messages
172
Στο κουτι δεν εχω λογο. Αυτο του αρεσει, αυτο θελει, ας το παρει. Και εγω του ειπα πως αδικα δινει λεφτα σε κουτι αλλα τι να κανω.
Αυτο για το τροφοδοτικο το σημειωνω. Θελω καμια αποψη για την mobo. Ειναι καλη επιλογη; Υπαρχει κατι αναλογο/ καταλληλοτερο σε καλυτερη τιμη;
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Αν μια μητρική υποστηρίζει RAM έως 2133 Mhz αλλά ο επεξεργαστής επίσημα υποστηρίζει μέχρι 1866 mhz, τι υπερισχύει και τι θα συμβεί αν βάλω 2133 mhz μνήμες;
 

archantwn

Hobgoblin Captain
Joined
Jul 29, 2013
Messages
388
Νομίζω στην χειρότερη να τρέχουν στα 1866.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Αν η mobo δεν υποστηρίζει, οι μνήμες κάνουν "downscale" αυτόματα από όσο ξέρω χωρίς προβλήματα. Για CPU η αλήθεια είναι πως δεν το είχα κοιτάξει ποτέ αλλά υποθέτω πως δεν θα σου προκαλέσει κανένα πρόβλημα. ΥΠΟΘΕΤΩ, μην σε πάρω στο λαιμό μου.

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1890725/cpu-support-1600-mhz-ram-speed-benefit-buy-2400-mhz-ram.html

Πάνω κάτω το ίδιο λέει και στο best solution στο παραπάνω link. Όχι ότι εμπιστεύομαι απόλυτα το τι γράφεται στα internets, αλλά ακούγεται λογικό.
 
Top Bottom