Mας ρωτάτε, σας απαντάμε.

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Θα πήγαινα στη Radeon λόγω χαμηλότερης τιμής και ογκωδέστερης VRAM. Καμία από τις δυο βέβαια δεν θα σου δώσει 4κ/60FPS στο μέλλον, για τα 1440p ίσως παίξεις τίμια γύρω στα 40FPS. Η 570 είναι μια καλή mid-range λύση αν ψήνεσαι να παραμείνεις στις επάλξεις δίχως να καταστρέψεις την μπάνκα.
 
Γιατί να το κάνεις αυτό εφόσον η κάρτα δουλεύει απροβλημάτιστα?

Στην περίπτωση αντικατάστασης με GTX1060 θα κερδίσεις 7 με 8 fps και με RX570 δεν θα κερδίσεις τίποτα αφού είναι ισοδύναμες κάρτες.

Γνώμη μου είναι να κρατήσεις την 970, είναι αξιοπρεπέστατη κάρτα και άριστη για 1080p gaming.

Αν θέλεις πες μας με τι επεξεργαστή δουλεύει η 970 μήπως στην φρενάρει, γιατί με λίγες παραχωρήσεις στα γραφικά παίζεις στα 60 fps όλους τους τίτλους σε 1080p.
 
Ο επεξεργαστής μου είναι ο Ryzen 1600X οπότε δεν νομίζω να υπάρχει θέμα bottleneck. Να πω την αλήθεια έβαλα το Sleeping Dogs που είναι παιχνίδι του 2012 και η κάρτα ζορίζεται αρκετά σε κάποια σημεία με όλα στο τέρμα.

Ακριβώς επειδή και εγώ προβληματίζομαι για την μικρή αύξηση στις επιδόσεις έγραψα εδώ, αλλιώς θα είχα ήδη παραγγείλει κάποια. Ίσως είναι καλύτερο να περιμένω να κυκλοφορήσουν όλες οι κάρτες της σειράς 2xxx και να δω που θα κυμανθούν οι τιμές.
 
Ο επεξεργαστής σου είναι μια χαρά, ίσως να είναι κάποια ρύθμιση του παιχνιδιού περιττή στο μάτι που να ζορίζει την κάρτα χωρίς λόγο.

Ναι καλύτερα να περιμένεις, και η AMD έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει αξιόλογες κάρτες σε λίγο καιρό.
 
Οκ το αφήνω για αργότερα οπότε. Thanks!
 
Άργουι, το Sleeping Dogs σε έσκισε γιατί έχεις το SSAA (ή το MSAA δεν θυμάμαι τώρα) στο Χ 4 αντί Χ2. Με είχε παραξενέψει πάρα πολύ το συγκεκριμένο όταν το συνάντησα και το είχα ψάξει σε φόρα, τω καιρώ εκείνω. Είναι αντίστοιχη επιλογή του ubersampling του Witcher 3, θες 2 ή 3 GPU's σε διάταξη για να το έχεις εκεί και οπτικά δεν αλλάζει κάτι. Οπότε κατέβασε μόνο τη συγκεκριμένη ρύθμιση στο Χ2 και απόλαυσε ένα εξαιρετικό παιχνίδι!
 
[quote quote=505728]Οκ το αφήνω για αργότερα οπότε. Thanks!

[/quote]

Να 'σαι καλά!
 
[quote quote=505729]Άργουι, το Sleeping Dogs σε έσκισε γιατί έχεις το SSAA (ή το MSAA δεν θυμάμαι τώρα) στο Χ 4 αντί Χ2. Με είχε παραξενέψει πάρα πολύ το συγκεκριμένο όταν το συνάντησα και το είχα ψάξει σε φόρα, τω καιρώ εκείνω. Είναι αντίστοιχη επιλογή του ubersampling του Witcher 3, θες 2 ή 3 GPU’s σε διάταξη για να το έχεις εκεί και οπτικά δεν αλλάζει κάτι. Οπότε κατέβασε μόνο τη συγκεκριμένη ρύθμιση στο Χ2 και απόλαυσε ένα εξαιρετικό παιχνίδι!

[/quote]

Α όχι εγώ θα παίζω τα παιχνίδι αλά Shredder με όλα στο full και 30 fps (θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα βρω λίγο χρόνο για να τρέξω το παιχνίδι, πιθανότατα μέσα στο ΣΚ δηλαδή :-( . Αν και δεν κρύβω ότι μου ξίνισε λίγο που έστω και με όλα στο τέρμα ζοριζόταν σε παιχνίδι του 2012).
 
Έχει της παναγίας το decal και τα after effects το Sleeping Dogs. Λογικό είναι.
 
Έχει να κάνει με συγκεκριμένα textures. Αν ανοίξω το ubersampling του Witcher 3 στην 1080 στα 4Κ, πάλι θα σέρνεται, δεν έχει να πει.
 
Ποιο 3, και στο Witcher 2 να τερματίσεις το ubersampling, κλαίνε μανούλες και GPU, χωρίς καν μπουρζουά αναλύσεις. Το ίδιο και κάποια μυστήρια options στα άδυτα του Serious Sam 3, μπορούν να κάνουν την 1080GTX να μην πιάνει 60fps ακόμα και σε 1080p. Και φυσικά οπτική διαφορά μηδέν.

Arwidan, ψυχραιμία. "Παιχνίδι του 2012" δεν λέει κάτι, γιατί συχνά έχουν μείνει στα options επιλογές που τελικά η βιομηχανία προσπέρασε, δεν έγιναν ποτέ optimized, και γονατίζουν κάρτες χωρίς να προσφέρουν τίποτα. Btw, έχεις την παλιά ή την Definitive Edition? Κάνανε ένα μικρό upgrade σε οπτικά εφέ για την Definitive, δεν ήταν απλά το αρχικό παιχνίδι πακέτο με τα διάφορα DLC.

Σε κάθε περίπτωση, παιχνιδάρα.

EDIT: Η θέση μου είναι πως η 970 είναι μια χαρά για την ώρα, και δεν υπάρχει κανένας λόγος άμεσης αναβάθμισης. Εντάξει, θες νέα οθόνη, αλλά πότε; Αν είναι να την πάρεις τον άλλο μήνα, να το σκεφτούμε - και να είναι και ξεκάθαρο αν θα είναι 1440p ή 4Κ, γιατί αυτά τα δύο έχουν όσο να έχει μια διαφορά μεταξύ τους όσο αφορά την απαιτούμενη ισχύ GPU. Γενικά θα έλεγα, σε 4Κ μην πας, αν το budget σου για GPU είναι κάτω από 600+ ευρώ. Κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει τα επόμενα 2-3 χρόνια, μετά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει στον κόσμο της τεχνολογίας.

Και τώρα που είπα όλα αυτά, αν παρόλα αυτά σε τρώει το χέρι για αναβάθμιση, υπάρχουν πολύ καλύτερα deals στα πάτρια εδάφη. RX580 με 4GB στα 230 ευρώ, με 8GB στα 280 ευρώ. Με αυτές τις επιδόσεις και price/performance ratio, μάλιστα, αξίζουν.
 
Την Definitive Edition έχω. Τελικά αποφεύχθηκε η αναβάθμιση προς το παρον. Σε αυτό που λες για την οθόνη έχεις ένα δίκιο. Καλύτερα πρώτα να αποφασίσω τι οθόνη θα πάρω και μετά την κάρτα, οπότε το αφήνουμε για τώρα. Έτσι κι αλλιώς τώρα παίζω κυρίως παλαιότερα παιχνίδια τα οποία δεν είχα παίξει ποτέ.

Όσον αφορά το Sleeping Dogs, χωρίς να έχω πειράξει κάτι στις ρυθμίσεις και μετά τα αρχικά στάδια του παιχνιδιού για κάποιο λόγο έχει στρώσει και τα πάει λίγο καλύτερα (που σημαίνει avg FPS γύρω στα 50- όσα σχεδόν έβγαζε στο Witcher 3 :p ).
 
Arwindan, είχα την περιέργεια και έκανα λίγο benching με την 1070.

αποτελέσματα benchmark για Sleeping Dogs Definitive Edition, 1080p:



Όλα τα settings στο τέρμα: Max 109fps, min 54fps, average 79fps.

Όλα τα settings στο τέρμα, ΕΚΤΟΣ από Screen Space Ambient Occlusion που μπήκε στο Normal αντί στο High: Max 126fps, min 68fps, average 100fps.

Οπτική διαφορά μηδέν. Νομίζω είναι το setting που πρέπει να αλλάξεις αν θες 60fps ακατέβατα.

Να σημειώσω ότι αναγνώριζε την 1070GTX ως κάρτα με 4 αντί 8GB RAM, όχι ότι έχει καμία σημασία., κατά τη διάρκεια του benchmark το VRAM usage ήταν περί τα 2300ΜΒ.
 
Έχω εδώ και πολλά χρόνια (9+) έναν WD My Passport 500GB, τον οποίο χρησιμοποιώ πολύ συχνά για να βλέπω ταινίες μέσω ενός media player-tv box οπότε υπάρχει αρκετό γράψε-σβήσε.

Παρατηρώ ότι όταν πάω στις ιδιότητες του δίσκου βλέπω ότι ο χρησιμοποιημένος χώρος είναι 406 GB, ενώ όταν επιλέγω όλα τα αρχεία του δίσκου το μέγεθός τους είναι μόνο 220GB.

gg89bOD.png


DfMULy6.png


Πώς γίνεται αυτό; Δοκίμασα και ένα format στο δίσκο μπας και αλλά δεν άλλαξε κάτι. Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο backup που παίρνει ο δίσκος αλλά εγώ σίγουρα δεν τον έχω ρυθμίσει για κάτι τέτοιο.
 
Τρέξε το disk managment για να δεις απο εκεί τι παίζει με τα partitions ή και αν παίζει κάτι άλλο.

(Δεξί click στο start>disk management ή winkey+R και για να ανοίξεις το run και γράφεις diskmgmt.msc)
 
Ή win+x και επιλέγεις disk management (αν έχεις από win 8 και πάνω).



Αν έχεις την άνεση για format, τότε καθάρισε τον δίσκο μέσω του diskpart (το απλό format κάποιες φορές δεν κάνει κάτι).

1. Ανοίγεις cmd (command promt), γράφεις diskpart και πατάς enter.

2. Μετά γράφεις: list disk

3. select disk # (όπου # το νούμερο του δίσκου σου)

4. clean

5. create partition primary

6. exit
 
Δεν βλέπω κάτι περίεργο στο Disk Management (αν και πρώτη φορά το χρησιμοποιώ αυτό).

SsyeNqH.png
 
Αν δεν μπορείς να μεταφέρεις τα αρχεία αλλού για να καθαρίσεις τον δίσκο, μπορείς να καθαρίσεις τον ελεύθερο χώρο του δίσκου. Το ccleaner (και άλλα τέτοια προγράμματα) στα tools έχει το drive wiper όπου επιλέγεις "Free space only" και 1 pass. Χοντρικά, γεμίζει τον ελεύθερο χώρο και τον "ελεύθερο" χώρο (αυτόν που δεν έχει περιεχόμενο, αλλά δεν είναι και άδειος) με μηδενικά. Κατά τη διάρκεια αυτού, ο δίσκος σταδιακά θα "γεμίζει" οπότε μην τον χρησιμοποιείς γιατί θα σέρνεται.

Με το παραπάνω, ψιλοξεχνάς το recovery κάποιου αρχείου που έχεις σβήσει στο παρελθόν.
 
Από την στιγμή που δεν έχεις unallocated space ή κανά rogue partition το πιο πιθανό είναι ότι ο χώρος καταλαμβάνεται από "κρυφά αρχεία" που αφορούν διάφορα λειτουργικά του δίσκου. Ειδικά αν τον χρησιμοποιείς καιρό χωρίς καθαρισμό. Το πιο εύκολο σα πρώτο βήμα είναι να δοκιμάσεις το Disk cleanup των windows ή και το 3rd party που λέει ο jimmy213.

(run>cleanmgr.exe)



Edit: Γενικά το disk management είναι το εργαλείο που σετάρεις τους δίσκους των windows. Αν πχ αγοράσεις νέο δίσκο το πιο πιθανό είναι ότι θα πρέπει να του κάνεις πρώτο φορματ και να του δόσεις Γράμμα. Αυτή η διαδικασία γίνεται απο το diskmgmt
 
Ναι, είναι ή κρυφά αρχεία, που μπορείς να τα δεις από ειδικά εργαλεία ή απλά από λίνουξ, ή ενδεχομένως έχει πάθει κάποιου είδους ζημιά ο δίσκος οπότε τα προστατευμένα μπορεί να τα εμφανίζει σαν χρησιμοποιημένα. Αν έχεις κάνεις κανονικό φορμάτ και επιμένει, μού φαίνεται λογικότερο το δεύτερο.
 
Back
Top