Με Ξεφτίλισε το Ρεύμα, Μάνα μου δεν είναι Πσέμα

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Η αληθεια ειναι οτι σε αυτους τους τρεις μηνες εβαλα 2-3 πλυντηρια, για να μην φαει κανενα κοκομπλοκο το μηχανημα και Εβαλα 3 φορες το ψυγειο στην πριζα, για να δω αν λειτουργει. 3x1 ημερα.

Τελικά, μεγάλο "σχολείο" η Αφρική. :Ρ

@lelos kounelos ρε μαν δεν κάνεις αποσύνδεση αν δε μένεις σε αυτό το σπίτι; δεν κοστίζει 30€ θέλει να το ξαναβάλεις μετά.

@lelos kounelos ρε μαν δεν κάνεις αποσύνδεση αν δε μένεις σε αυτό το σπίτι; δεν κοστίζει 30€ θέλει να το ξαναβάλεις μετά.

Εγώ κατάλαβα ότι μένει σε αυτό το σπίτι a la Africa style. Ας μας το ξεκαθαρίσει για να μην παρεξηγηθούμε.

Τριμηνη καταναλωση 113Kwh. Χρεωσεις προμηθειας ΔΕΗ 20€. Ρυθμιζομενες χρεωσεις 42€. Τα υπολοιπα ειναι ΕΡΤ, ΔΗΜΟΣ.
Πλήρωσα 147 για 413kwh δίμηνο σε 96τμ διαμέρισμα. Η ΕΡΤ ήταν 6,31 Ευρώ και τα Δημοτικά τέλη 32,41.

Οπότε, 230 - 20 - 42 - 9 ΕΡΤ - 4 ΦΠΑ = 155 Ευρώ Δημοτικά τέλη. Είτε μένεις σε μεγάλο σπίτι, είτε σε ακριβό Δήμο, είτε έχεις χρωστούμενα είτε συνδιασμός των τριών.

Τελικά, μεγάλο "σχολείο" η Αφρική. :Ρ
Η αληθεια ειναι οτι ακολουθω αφρικανικο συστημα. αγοραζω οτι θα καταναλωσω σημερα. Μην παρω μια ντουζινα αβγα και αυριο πεθανω και πανε χαμενα.
Δεν κανω αποσυνδεση γιατι καμια φορα σκανε μυτη παντρεμενες, που τις εχει γοητευσει ο πολυταξιδεμενος τυχοδιωκτης με το αρρενωπο προσωπο και την μεγαλη φυσιογνωμια :p. Αυτο ειναι και το σωστο αλλα καποιες φορες παω και μενω εκει, για να δειχνει οτι υπαρχει κινηση στο σπιτι. Γιατι δεν το κοβουν αυτοι να τελειωνουμε;
Πλήρωσα 147 για 413kwh δίμηνο σε 96τμ διαμέρισμα. Η ΕΡΤ ήταν 6,31 Ευρώ και τα Δημοτικά τέλη 32,41.

Οπότε, 230 - 20 - 42 - 9 ΕΡΤ - 4 ΦΠΑ = 155 Ευρώ Δημοτικά τέλη. Είτε μένεις σε μεγάλο σπίτι, είτε σε ακριβό Δήμο, είτε έχεις χρωστούμενα είτε συνδιασμός των τριών.
Γατος ο φιλος. Παιζει ενα 130αρι, απο την προηγουμενη. Ανοιξα τον λογαριασμο και καπακι τον γλυστρισα-πεταξα στο φρεατιο του ασανσερ, γιατι

Clown World

«...Τις πρώτες 15 - 20 μέρες του Μαΐου δεν είχαμε ηλιοφάνεια λόγω της αφρικανικής σκόνης, με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν τα φωτοβολταϊκά συστήματα της χώρας...»

καταπληκτικο. την καργιολα την αφρικανικη σκονη. μας εκανε χαλαστρα.
βεβαια, τωρα που το σκεφτομαι, η παραπανω προταση, αν για καποιους λογους δεν ερχοταν η αφρικανόσκονη στο ραντεβου που ειχαμε, ευκολα θα μπορουσε να γινει:

«...Τις πρώτες 15 - 20 μέρες του Μαΐου είχαμε εντονη ηλιοφάνεια, αφου δεν ειχαμε την αφρικανικη σκονη που θα εφερνε συννεφιά, με αποτέλεσμα να αυξηθει κατακορυφα με την χρηση αιρκοντισιον η καταναλωση ρευματος, αρα και τα πρασινα τιμολογια...»

ωστοσο δεν λεω, μ αρεσει ν ακουω τετοιες δικαιολογιες του πωπου, τετοιες κολοσιαίες παπαργιές. και να πληρωνεις και να σε θεωρουν μαλακα απο πανω. ομως καλα να σου/μου/μας κανουν.
41τακατό.

Κάποια στιγμή τον Απρίλιο, κόβαμε τις ΑΠΕ από το ενεργειακό μίγμα της χώρας για να μην υπάρξει αστάθεια στο σύστημα, όχι για να μην πέσει η τιμή της kWh. Τώρα μειώθηκε η απόδοση αυτών και λέμε να την ανεβάσουμε.

Επίσης η χώρα σε λίγο θα καλύπτει τα 3/5 των ενεργειακών της αναγκών από μόλις τρεις μονάδες φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου. Κατά τα αλλα, diversify!

41τακατο

τώρα με την επιστολική ψήφο δεν θα κουνάει ρούπι.

Τώρα που θα δουν 41% αύξηση και στον αέρα που αναπνέουν να τους δω (λογικά θα ξεχαστούν και θα ρίξουν σανίδα σωτηρίας για να μπει κάνας γνωστός σε μόνιμη θέση).

6295fec1bf3e4.jpeg

Οποιοι έχετε ΔΕΗ βάλτε myhome enter μέχρι τέλος του μήνα. 50 ευρώ δώρο στο πρώτο λογαριασμό και κλειδωμένη η τιμή κιλοβατώρας για ένα χρόνο στα 0,125. Ακόμα καλύτερα το Myhome Online αν σκοπεύετε να πληρώνετε με πάγια εντολή και έχετε και νυχτερινό το οποίο το χρησιμοποιείτε.
Το myhome4all ήταν καλό μέχρι τώρα. Πλέον είναι ρίσκο!
Αυτό είχα μέχρι πριν λίγες μέρες και το άλλαξα σε myhome enter
Οπως γνωρίζετε εργάζομαι στη ΔΕΗ οπότε ότι θέλετε και μπορώ να βοηθήσω με ρωτάτε. Αν σκοπεύετε να πάτε σε άλλο πάροχο μεγάλη προσοχή στα ψιλά γράμματα και στις κρυφές χρεώσεις!

Nα τσεκάρετε αυτά κάθε μήνα για να εχετε μια ιδεα τι γινεται ειδικα με τα κυμαινόμενα τιμολογια

Last edited:
Σχεδόν σε όλους τους παρόχους που έχουν χαμηλότερα τιμολόγια βλεπω προυπόθεση για να κρατήσεις τη τιμή "Συνέπεια". Μια φορά να σου λήξει λογαριασμός απλά τον ήπιες. Η ΔΕΗ τέτοιες @@ιες δεν έχει ούτε είχε ποτέ στα σταθερά τιμολόγια της!
Το πόσοι εξαγριωμένοι πελάτες έχουν γυρίσει στη ΔΕΗ μετά από τέτοια σκηνικά δεν περιγράφεται.
Χώρια άλλα παράπονα όπως δεν μου βγάζουν ποτέ εκκαθαριστικό, δεν τους βρίσκω ποτέ στο τηλέφωνο, δεν ξέρω τι πληρώνω γιατί κάνουν εφευρέσεις νέων χρεώσεων και άλλα τέτοια ωραία.
Θα μου πεις γιατί πέφτεις από τα σύννεφα. Μήπως είναι καλύτερες οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας από τη cosmote; Oύτε κατά διάννοια. Ημουν για χρόνια στη forthnet και κατάφεραν να με κάνουν να φύγω εξαιτίας της απαράδεκτης εξυπηρέτησης.

Σχεδόν σε όλους τους παρόχους που έχουν χαμηλότερα τιμολόγια βλεπω προυπόθεση για να κρατήσεις τη τιμή "Συνέπεια". Μια φορά να σου λήξει λογαριασμός απλά τον ήπιες. Η ΔΕΗ τέτοιες @@ιες δεν έχει ούτε είχε ποτέ στα σταθερά τιμολόγια της!
Το πόσοι εξαγριωμένοι πελάτες έχουν γυρίσει στη ΔΕΗ μετά από τέτοια σκηνικά δεν περιγράφεται.
Χώρια άλλα παράπονα όπως δεν μου βγάζουν ποτέ εκκαθαριστικό, δεν τους βρίσκω ποτέ στο τηλέφωνο, δεν ξέρω τι πληρώνω γιατί κάνουν εφευρέσεις νέων χρεώσεων και άλλα τέτοια ωραία.
Θα μου πεις γιατί πέφτεις από τα σύννεφα. Μήπως είναι καλύτερες οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας από τη cosmote; Oύτε κατά διάννοια. Ημουν για χρόνια στη forthnet και κατάφεραν να με κάνουν να φύγω εξαιτίας της απαράδεκτης εξυπηρέτησης.
ναι αλλά στέλνετε εισπρακτική για πλάκα :p

Πάντως το σκέφτομαι να το αλλάξω στο γραφείο αλλά βλέπω τα Γ21 όλοι ακριβά τα έχουν... έχουμε λεφτά εμείς οι μεγαλοεπιχειρηματίες :)

ναι αλλά στέλνετε εισπρακτική για πλάκα
Με παιρνουν τηλεφωνο που και που, το κλεινω κατευθειαν. σταματανε να με παιρνουν μετα απο λιγο καιρο με ξαναπαιρνουν, το κλεινω.
Μια φορα που μιλησα μαζι τους, ετσι, να περασει η ωρα. λαθος στοιχεια εχουν, δεν ξερουν τι τους γινεται γενικα. πρωτα πρεπει να βγαλουν ακρη οι ιδιοι και μετα να με παρουν τηλεφωνο, που θα τους το κλεισω ετσι κι αλλιως. Δεν γινεται να μου λες χρωστας και να εχεις λαθος ονομα.

@Chosen Undead
Έχεις εικόνα για την τιμή του Γ1 το επόμενο διάστημα; Παίζω οριακά στις 400-500kWh στο δίμηνο. Απριλίου είχα 152 μέρα και 46 νύχτα και σκέφτομαι αν θα τζογάρω στο κυμαινόμενο ή να πάω σε σταθερό για το καλοκαίρι. Το Enter είδα δεν έχει νυχτερινό το οποίο με βάσει τις σημερινές τιμές ίσως να μην με συμφέρει καθώς από 23:00 μέχρι 07:00 δουλεύουν ανεμιστήρες οροφής.

Από την άλλη, εαν το Γ1, από 0.118 και 0,09, πάει δεν ξέρω και εγώ πόσο....

ναι αλλά στέλνετε εισπρακτική για πλάκα :p

Άφησες απλήρωτο λογαριασμό σε άλλο πάροχο και δεν σε σπαμάραν από τηλέφωνα από 45 διαφορετικές εισπρακτικές;

Πες ότι θες για τη ΔΕΗ, σε μια φάση που είχε γαμηθεί ο Δίας και δεν είχα πληρώσει για Χ διάστημα, μπορεί να σπάσαν μπάλες με τηλέφωνα αλλά ΔΕΔΗΕ να μου κόψει το ρεύμα δεν έστειλαν κι ας είχαν δικαίωμα. Και πέρα από τον εαυτό μου που χρωστούσα φραγκοδίγραγκα, το ίδιο ξέρω και για ανθρώπους που για λόγους που δεν είναι της παρούσης κόντευαν το πενταψήφιο χρέος. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι ιδιωτικοί πάροχοι δεν θα ήταν το ίδιο χαλαροί.

Back