Ντάξ, όλο αυτό με το "Η δικιά μου θρησκεία είναι η καλύτερη, φάτε τους αλλόθρησκους" μου θυμίζει το "https://www.youtube.com/watch?v=nBZH4hL1YXY" class="bbcode_url">Έχει αθηναικές πινακίδες". Ο απόλυτος παραλογισμός. Δεν ξέρω κάτι για αυτό που μου λές, μα το απορρίπτω γιατί έμ, έ... επειδή... εεε, δεν το έχω γνωρίσει, και επειδή δεν το ξέρω, το απορρίπτω, επειδή... εμ... ε... είναι άλλο, άρα κακό... Άρα έχει Αθηναικές πινακίδες.... Μιλάμε για πλήρη, απόλυτη παράνοια. (Όσοι είστε από την Βόρεια Ελλάδα συγχωρέστε με, ένα παράδειγμα δίνω, δεν είναι εμπαιγμός. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt="

" title="

" class="bbcode_smiley" /> )
Αν δεν γνωρίσω κάτι, έστω και ξύνοντας την επιφάνεια, δεν μπορώ να είμαι σε θέση να το απορρίψω μονάχα επειδή είναι διαφορετικό. Αυτή είναι η μαγεία της ελευθερίας βούλησης, η trial & error προσέγγιση, αλλά πόσοι το κάνουν;
Oι θρησκείες πάντα βασίζονται στην άγνοια.
https://www.youtube.com/watch?v=UTdDN_MRe64" class="bbcode_url">Παράδειγμα 1
https://www.youtube.com/watch?v=hsVAYFSEBrA" class="bbcode_url">Παράδειγμα βού
Ίσως να μην είναι τόσο εύστοχα παραδείγματα, αυτό που θέλω να πώ είναι πως όταν φτάνεις στο σημείο που δεν δέχεσαι κάν την ύπαρξη οτιδήποτε διαφορετικού, τότε και στραβός είναι ο γυαλός, και στραβά αρμενίζουμε.
Ρόλος των ιερέων της κάθε θρησκείας είναι να διδάσκουν, όχι να φανατίζουν, και αυτό έχει ξεχαστεί από πολλούς αιώνες, ειδικά στην Δύση, που οι Χριστιανοί έχουν 8000000 διαφορετικές αιρέσεις (δόγματα είναι η πιο κατάλληλη λέξη), επειδή δεν συμφωνούν για την θεική ή όχι υπόσταση του Ιησού. Και μαλώνουν για αυτό.
Ας μην ξεχνάμε πόσοι χάσανε την ζωή τους από την Ιερά Εξέταση του Τορκεμάδα κλπκλπκλπ, επειδή υπήρχε η υπόνοια πως πιστεύουν σε κάτι άλλο από τις ταγές της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας... Η οποία έβαλε και το χεράκι της στις σφαγές των Ίνκας, Αζτέκων, κλπκλπκλπ, άλλο θέμα αυτό. (Όχι πως αν πηγαίνανε Ορθόδοξοι πρώτα στον Νέο Κόσμο-Μούρικα- θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα) Διαβάστε και τίποτα, κακό δεν κάνει.
Και να μην αναφερθώ στο πόσα εξαφάνισε και αφομοίωσε από τα Αρχαία χρόνια η Ορθόδοξη Εκκλησία για να επικρατήσει.
Μπορώ να πώ πολλά, να αναλύσω πιο πολλά, να γράψω σεντονάρα, μα είναι πρωί ακόμα για κάτι τέτοιο. Οπότε αρκεστείτε στα παρακάτω...
Ωραία αναγνώσματα.
http://en.wikipedia.org/wiki/Malleus_Maleficarum" class="bbcode_url">Malleus Maleficarum. H Εύα έφαγε το Μήλο, άρα η γυναίκα είναι πάντα όργανο του Σατανά. Λογικότατο, δεν βρίσκετε;
Όσσο (ψάξτε)
Ταό Τέ Τσίνγκ
Αποκάλυψης (Ναί, αυτή του Γιαννάκη, δεν έχω διαβάσει καλύτερο Science Fiction)
Ησίοδος (Θεογονία)
Πλάτωνας (Όσα πιο πολλά, τόσο πιο καλά)
Και κλείνω για τώρα, με μια προσωπική άποψη.
<span class="bbcode_spoiler">Ο Θεός γουστάρει να τον κοντράρεις, όχι με την έννοια πως τον πολεμάς, μα πως του δείχνεις πως είσαι κύριος της μοίρας σου. Πως στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις. Πώς; Με το να ωριμάζεις, να προοδεύεις, τεχνολογικά, πνευματικά, να κάνεις ένα βήμα παραπάνω από όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα. Το "Άνω Θρώσκω δεν είναι τυχαίο. Και εδώ θα κάνω μια ερώτηση. Πόσοι σηκώνετε το κεφάλι να κοιτάξετε τον Ουρανό; Τα άστρα το βράδυ; Food for thought.</span>