Για πάμε σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε για την λίστα 2021
Λοιπόν, ανασκόπηση 2020. Την λίστα την πήρε ο διάολος γενικά, αλλά τελείωσα κάποια παιχνίδια δε μπορώ να πω.
Από αυτά που δεν τελειώνουν ή ακόμα παίζω για κάποιο λόγο:
Team Fortress 2 φόρτωσε μερικές 10άδες ώρες ακόμα, αλλά έχω σταματήσει πλέον, η valve χέστηκε για το παιχνίδι, πόσο να το κρατάει το community πχια;
Grip. Απολαυστικό παιχνίδι, όποτε δεν είμαι πολύ ζαβλακομένος από την δουλειά μπαίνω να παίξω κανέναν αγώνα και να γουστάρω αυθεντικό DnB νταπαντούπα. Αγαπημένο soundtrack που το λιώνω και spotify.
Civ 5 σταθερή αξία παίζω που και που ακόμα. Δεν τελειώνει, δεν διαγράφεται για πάντα στην λίστα. (δοκίμασα και το 6, το βρήκα παπαριά και επέστρεψα στο 5, θα δώσω μια ευκαιρία του χρόνου πάλι)
Civ 4 το έπιασα λίγο, έπαιξα, φρίκαρα με την φρίκη που είχα ξεχάσει του να σκάει αντίπαλος στην πόλη σου με 1μύριο units σε ένα tile, uninistall bb thanks... Ευχαριστώ για το πρώτο βαρβάτο κάψιμο στην εποχή σου, μείνε εκεί πλιζ.
Cities Skylines μόνιμο ινσταλέισιο, επιστρέφω ανά καιρούς.
Defense Grid αν και το κανονικό παιχνίδι και τα DLC τα έχω ολοκληρώσει, επιστρέφω κάθε τόσο και προσπαθώ για achivments και τα δεκάδες επιπλέον modes που έχει ανά χάρτη. Κάτι έχει αυτό το παιχνίδι που δεν βρήκα στο DG2, και επιστρέφω ξανά. Καμιά μέρα θα σβήσω τα saves να ξεκινήσω πάλι μου φαίνεται...
Black Desert Online μπήκα έπαιξα, βαρέθηκα, έφυγα. Η κατάρα των ΜΜΟ που πέφτουν στα χέρια μου.
World of Warcraft Classic μια από τα ίδια, μπήκα για τον τζερτζελέ, έφτασα level 40 κάνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα που έκανα στην εποχή του και που είχα ξανάκάνει άλλες 4-5 φορές σε διάφορους private servers (μιλάμε δεν πάω καλά...) και τελικά βαρέθηκα. Το έχω ξαναδεί το έργο και χωρίς τους φίλους από τα παλιά δεν είναι το ίδιο.
Quake Champions μπήκα όταν πήρα την 5500ΧΤ γιατί ήθελα κάτι να την γονατίσει, έπαιξα, τον ήπια, I'm too old for that shit. Το έσβησα.
Counterstrike Global Offensive, είδα κάποιον που πούλησε item εκεί μέσα και αγόρασε Valve Index, νόμιζα για κάποιο λόγο ότι μπορώ και εγώ. Μπήκα, μαχαίρωσα κάτι νούμπια, χάρηκα, τον ήπια περισσότερες φορές από ότι κέρδισα για πολλές συνεχόμενες φορές, τα μάζεψα και έφυγα. Είμαι μπαρμπαδιά τελικά.
Microsoft Mahjong's και πασιέντζα αράχνη, τα καλύτερα παιχνίδια έβερ (φάιτ μι)
Gems of War έκανα μια προσπάθεια ξανά αλλά δεν... δυστυχώς το παιχνίδι είχε ξεκινήσει απίστευτα καλά, μετά πουλήθηκε αλλού και το έκαναν σκατά με σκατά.
Bejeweled 3 αυτά δεν τελειώνουν ποτέ, δίπλα στις πασιέτζες μου.
Αυτά που τελείωσαν ή παρατήθηκαν:
Serious Sam 3 (δεν μου έλειψε καθόλου...)
Neverwinter Nigths το παράτησα τελικά δεν βλέπω να το πιάνω ποτέ ξανά, θα κάνω μια προσπάθεια το 2 κάποια στιγμή. Αν καταφέρω να ξεπεράσω το error που πετάει το ινσταλέισιο από το DVD.
Darkout το παιχνίδι αυτό για όσους δεν το ξέρετε είναι φάση τεράρια, απλά κάποια στιγμή ο dev εξαφανίστηκε και αν και playable έμεινε ημιτελέ. Είχα παίξει αρκετές ώρες αλλά για κάποιο λόγο τις τελευταίες εβδομάδες έφαγα σκάλωμα και το έπιασα πάλι και το πήγα ως εκεί που πάει το story, μετά συνεχίζεις να χτίζεις την βάση σου χωρίς κάποιον σκοπό και εν τέλη το παρατάς. Το έφτασα 80 ώρες, οκ τα έβγαλε τα 2,5€ πόσα είχα δώσει δε λέω

κρίμα είχε προοπτικές πάντως.
Rebel Galaxy το τελείωσα σήμερα μετά από ένα χρόνο σταμάτα-ξεκίνα. Απολαυστικότατο και αν με αφήνει να συνεχίσω να φαρμάρω στον γαλαξία, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πούμε αντίο. Δεν νιώθω ότι έχει κάτι άλλο να μου δώσει το παιχνίδι, το ευχαριστήθηκα και το χόρτασα στις 40 ώρες που ασχολήθηκα και έχω σε αναμονή X3 Terran War Pack (και elite αλλά ότι είναι τζάμπα από σουινομάγαζο είναι δευτεροτρίτες σκέψεις, τόσο που θα ξεχαστώ καμιά μέρα και θα τα ξανά αγοράσω gog

)
Unreal Tournamen 3 το είχα τερματίσει ξανά, αλλά ένοιωσα μια ανάγκη να το περάσω μια βόλτα πάλι. Το μόνο που μου θύμισε ότι είναι παιχνίδι από το μακρινό 2007 είναι η τέρμα ηλίθια ΑΙ.
Shadow Warrior 2013 απολαυστικότατο, λέω να πιάσω το Classic Redux πριν περάσω στο SW2
Yes Master καθαρά για τα ατσούβμεντσ ασχολήθηκα, αλήθεια...
Dead Space διόρθωσα το πρόβλημα με το ηλίθιο ποντίκι που συγχρονίζει με τα frame rates, του έδωσα μια ευκαιρία, δεν μου καθόταν με τίποτα το 3rd person, έφυγε σούμπιτο.
Need for Speed Hot Pursuit 2010, τώρα με το τζέρτζελο που έγινε με το ανύπαρκτο remaster το έκανα μια εγκατάσταση ξανά και παίζω αραιά και που, αν και έχει φάει σκάλωμα και δείχνει τον
@Crusader πρώτο με χρόνους 0.01 σε κάποια speedwalls και ξενέρωσα

. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να κάνω force AA, το είχα κανονίσει καλά η ΕΑ για να πουλήσει remaster του κώλου φαίνεται...
CnC 3 κατάφερα και το έκανα install μέσο δικτύου με το DVD ROM του HTPC, έκανα φορμάτ, έχασα τα save δεν ξανά ασχολήθηκα. Το έχω τερματίσει στα νιάτα του και είχα λιώσει και το άθλια unbalanced skirmish.
Προς ολοκλήρωση WIP:
Witcher 3
main, Hearts of Stone, τελειώνω και το Blood and Wine μέχρι τις γιορτές. Πανέμορφο ταξίδι και σπάνιο για μένα που δεν αντέχω πολύ τα 3rd person
Dungeon Keeper 2 κατάφερα επιτέλους να το μοντάρω ώστε να παίζει με αξιοπρέπεια, προσπαθώ να το παίξω γιατί η αλήθεια έιναι δεν με ψήνει όπως το 1. Κάτι του έκαναν και το χάλασαν...
Pillars of Eternity main game τώρα μένουν τα DLC που αγόρασα, αναμένω να το πιάσω μέσα στις γιορτές να πιάσουν και τα κρύα να νιώσω ιμέρσιο στο White Marsh
Λέω να πιάσω μετά:
Penumbra Overtune, ξεκίνησα βασικά ίσως έπρεπε να το βάλω στα WIP αλλά με 1 ώρα game ντρέπομαι.
METRO Last Light redux. Το έχω τερματίσει, αλλά θέλω να κάνω ένα φρεσκάρισμα για να πιάσω το τελευταίο βιβλίο που πήρα day one και ακόμα δεν έχω ξεκινήσει... (ναι το backlog δεν έχει μόνο games

)
War of the Overworld μόλις τελειώσει (ή παρατήσω) το Dungeon Keeper 2 είναι μην πω και η πρώτη μου επιλογή. Καταρχάς έχουν προσλάβει για τις φωνές τον ίδιο που έκανε τις φωνές στα DK, όλοι γράφουν τι άξιος συνεχιστής είναι. Το hype βαράει μπιέλα.
Χ3 Terran War Pack. Ναι οκ του nitro τα λόγια τα μεγάλα, αλλά θέλω να ξεσκονίσω το Sidewinder.
Αν μη τι άλλο, η λίστα πήγε στο διάολο, αλλά η χρονιά ήταν γεμάτη θα έλεγα και ευχάριστη.
Δε νομίζω να ξεχνάω τίποτα (ας έιναι καλά το Galaxy 2 που έχει αναλυτικές λίστες με last played για όλες τις πλατφόρμες).