Μιας και είχα γράψει 1 Δεκεμβρίου την τελευταία λίστα, νομίζω είμαστε κομπλέ για ένα checkup του μισού χρόνου.
κόπι πάστα με διορθώσεις
Από αυτά που δεν τελειώνουν ή ακόμα παίζω για κάποιο λόγο 2021 εντίτιον:
-- Grip. Απολαυστικό παιχνίδι, όποτε δεν είμαι πολύ ζαβλακομένος από την δουλειά μπαίνω να παίξω κανέναν αγώνα και να γουστάρω αυθεντικό DnB νταπαντούπα. Αγαπημένο soundtrack που το λιώνω και spotify.
Δεν το έχω σβήσει, αλλά έχω καιρό να μπω. Κακά τα ψέμματα παίζω πλέον μόνο το βράδυ που επιστρέφω σπίτι και είμαι αρκετά κουρασμένος για τον παζουρλισμό που επικρατεί σε αυτό το παιχνίδι. Το κρατάω μήπως και...
-- Civ 5 σταθερή αξία παίζω που και που ακόμα. Δεν τελειώνει, δεν διαγράφεται για πάντα στην λίστα. (δοκίμασα και το 6, το βρήκα παπαριά και επέστρεψα στο 5, θα δώσω μια ευκαιρία του χρόνου πάλι)
Μπαίνω ανά διαστήματα και ξεκινώ κανένα παιχνίδι, γουστάρω καίγομαι για μερικές ώρες, αλλά όταν επιστρέψω πάλι έχουν περάσει μέρες και δεν νοιώθω οκ να συνεχίσω το παιχνίδι που έπαιζα και ξεκινάω πάλι νέο. Η μέρα της μαρμότας, αλλά περνάω ευχάριστα.
-- Cities Skylines μόνιμο ινσταλέισιο, επιστρέφω ανά καιρούς. Παραμένει στο σύστημα, έχω καιρό να παίξω όμως.
-- Defense Grid αν και το κανονικό παιχνίδι και τα DLC τα έχω ολοκληρώσει, επιστρέφω κάθε τόσο και προσπαθώ για achivments και τα δεκάδες επιπλέον modes που έχει ανά χάρτη. Κάτι έχει αυτό το παιχνίδι που δεν βρήκα στο DG2, και επιστρέφω ξανά. Καμιά μέρα θα σβήσω τα saves να ξεκινήσω πάλι μου φαίνεται...
τέλος, έπιασα 100% ατσούβμεντς, έσβησε το ενδιαφέρον μου πλέον.
World of Warcraft Classic μια από τα ίδια, μπήκα για τον τζερτζελέ, έφτασα level 40 κάνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα που έκανα στην εποχή του και που είχα ξανάκάνει άλλες 4-5 φορές σε διάφορους private servers (μιλάμε δεν πάω καλά...) και τελικά βαρέθηκα. Το έχω ξαναδεί το έργο και χωρίς τους φίλους από τα παλιά δεν είναι το ίδιο.
Παραμένει νεκρό, έκανα να βάλω TBC classic, είδα ότι δεν έχουν μπει στον κόπο να αλλάξουν τίποτα ("μα αφού τα είχαμε αναβαθμίσει λίγο τα γραφικά από το vanilla") ζήτησα refund, παίζω λίγο για την τάβλα σε private το κανονικό το ΠΑΣΟΚικο TBC.
Microsoft Mahjong's και πασιέντζα αράχνη, τα καλύτερα παιχνίδια έβερ (φάιτ μι)
Bejeweled 3 αυτά δεν τελειώνουν ποτέ, δίπλα στις πασιέτζες μου.
Φάση πέρναγα
Προς ολοκλήρωση WIP 2020, 2021 edit:
Witcher 3 main, Hearts of Stone, τελειώνω και το Blood and Wine μέχρι τις γιορτές. Πανέμορφο ταξίδι και σπάνιο για μένα που δεν αντέχω πολύ τα 3rd person
Τέλος, πολύ ωραίο και απολαυστικό, με χάλασε το open world μόνο για τους λόγους που έχω αναφέρει και αλλού
Dungeon Keeper 2 κατάφερα επιτέλους να το μοντάρω ώστε να παίζει με αξιοπρέπεια, προσπαθώ να το παίξω γιατί η αλήθεια έιναι δεν με ψήνει όπως το 1. Κάτι του έκαναν και το χάλασαν...
Δεν φτούρισε τελικά
Pillars of Eternity main game τώρα μένουν τα DLC που αγόρασα, αναμένω να το πιάσω μέσα στις γιορτές να πιάσουν και τα κρύα να νιώσω ιμέρσιο στο White Marsh
Προχωράω το White Marsh, αργά και σταθερά αλλά όχι με το κόλλημα που έπαιξα το αρχικό παιχνίδι, όπως είπα δυστυχώς έπρεπε να τα είχα εξαρχής και να τα παίξω παράλληλα τα DLC.
Έλεγα
να πιάσω μετά τ0 2020:
Penumbra Overtune, ξεκίνησα βασικά ίσως έπρεπε να το βάλω στα WIP αλλά με 1 ώρα game ντρέπομαι.
nop
METRO Last Light redux. Το έχω τερματίσει, αλλά θέλω να κάνω ένα φρεσκάρισμα για να πιάσω το τελευταίο βιβλίο που πήρα day one και ακόμα δεν έχω ξεκινήσει... (ναι το backlog δεν έχει μόνο games
)
Απίστευτα απολαυστικό για μια ακόμα φορά.
War of the Overworld μόλις τελειώσει (ή παρατήσω) το Dungeon Keeper 2 είναι μην πω και η πρώτη μου επιλογή. Καταρχάς έχουν προσλάβει για τις φωνές τον ίδιο που έκανε τις φωνές στα DK, όλοι γράφουν τι άξιος συνεχιστής είναι. Το hype βαράει μπιέλα.
Δεν το έπιασα ακόμα
Χ3 Terran War Pack. Ναι οκ του nitro τα λόγια τα μεγάλα, αλλά θέλω να ξεσκονίσω το Sidewinder.
Όλος περιέργος του αφιέρωσα λίγο χρόνο και γούσταρα, αλλά μετά με έφαγε το NMS, ίσως τώρα να το πιάσω πάλι.
2021 so far finished/abandoned:
Για μια ακόμα φορά διαπίστωσα ότι το συνδρομητικό μοντέλο με σπρώχνει να τελειώσω παιχνίδια γιατί έχει το τυράκι ότι "θα τελειώσει ο χρόνος του πρόμο/προπληρωμής και δεν θα έχω τελειώσει/παίξει το τάδε;"
Αφού ξεκίνησε λίγο μετά την τελευταία μου λίστα το promo με το xbox game pass και λίγο αργότερα το ΕΑ steam pass promo, είχα την ευκαιρία να παίξω αρκετά παιχνίδια.
No Man's Sky το έλιωσα κοντά 200 ώρες και παραλίγο να αναλώσω όλο τον χρόνο μου από τo game pass σε αυτό, το αγόρασα μετά στο steam και χθες πιστεύω έπαιξα για τελευταία φορά, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες που ίσως βγουν τίποτα updates που ενδεχομένως να με κάνουν να επιστρέψω
, αλλά δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι αυτό. Νοιώθω πως ότι είχα να δω, το είδα και πρέπει να περάσει αρκετός καιρός για να μαζέψει το παιχνίδι αρκετά updates (ποιος ξέρει για πόσο καιρό θα του κάνουν πάντως) για να έχει νόημα η επιστροφή μου.
The Medium εντυπωσιακό παιχνίδι και αν και οι αντβεντουράδες θα το βρουν μάλλον ότι έχει νερόβραστους γρίφους και ίσως και να το χαρακτηρίσουν walking simulator, εγώ το απόλαυσα και φυσικά θα το βάλω εκεί που του αξίζει στα visual novels με λίγο gameplay για το spice up. Πολύ γουρούνι σε optimization.
Age of Empires 1 Remaster the nostalgia bitch. Λίγους μήνες νωρίτερα είχα ξεθάψει ένα ινσταλέισιο από το παλιό το ορθόδοξο και είχα παίξει αρκετές ώρες, οπότε το remaster με το να είναι το ίδιο ακριβώς παιχνίδι με καλύτερα γραφικά δεν με κράτησε και το άφησα. Σίγουρα αν δεν είχα παίξει τόσο φρέσκο το παλιό θα του αφιέρωνα περισσότεορ χρόνο.
Astroneer εκεί που έβαλα ένα φρένο στο NMS για να παίξω και τίποτα άλλο από το game pass, ένοιωσα ένα σύνδρομο στέρησης και είπα να βάλω κάτι που με την πρώτη ματιά είπα "έλα μωρέ τώρα που θα καώ με αυτό". Εμ τι τα ήθελα... άλλο κάψιμο από εκεί και ας είναι σε μέγεθος NMS Lite. Δεν τελείωσε βέβαια, θα το αγοράσω σε κάποια φάση που θα ξεμπουχτίσω από το NMS.
Doom Eternal ΤΙΕΠΟΣΘΕΜΟΥ! RIPANDTEAR! RIPANDTEARYOURGUTS! Μα τον The Father, νόμιζα ότι το Doom 2016 ήταν το doom που μας άξιζε, το doom που χάιδευε την γλυκιά νοσταλγία μας καθώς μας κλωτσάει μπροστά στα δεδομένα των shooters του σήμερα, αλλά με κάποιον μαγικό τρόπο το Eternal έκανε το τέλειο ακόμα καλύτερο. Μπήκε και αυτό στην λίστα προς αγορά αργότερα μόλις βγάλει τα DLC του.
Command and Conquer Remaster ενδιαφέρον και σωστό remaster, αλλά δεν πρόλαβα να ασχοληθώ ιδιαίτερα γιατί τελείωσε το free promo της ΕΑ. Δεν ψήνομαι να επιστρέψω.
Battlefield 5 Γενικά έχω βαλθεί μάλλον να παίζω τα παιχνίδια της ΕΑ μόνο σε promos του συνδρομητικού της

μετά το BF1 τώρα έπιασα και το 5. Ωραία φτιαγμένο παιχνίδι αλλά το παράτησα πριν το τελευταίο chapter, ή εγώ εξάντλησα όλη την νοσταλγία μου για mohaa στο BF1 ή απλά δεν μου έκανε κλικ το παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω ότι δεν πέρασα καλά βέβαια.
Left 4 Dead 2 όπως και το 1, απλά δεν μου κλίκαρε το παιχνίδι, επόμενος.
Surviving Mars ενδιαφέρον και πολύ καλοφτιαγμένο city sim αποικίας στον Άρη, δυστυχώς μετά το πρώτο playthrough δεν ένοιωσα την ανάγκη να κάνω και δεύτερο. Νοιώθω ότι εξάντλησα ότι είχα να δω στην πρώτη αποικία μου αν και οκ ένα 9ωράκι το έγραψα και πέρασα φίνα. Παραμένει βέβαια ότι για αυτό το είδος παιχνιδιού το να μην σε ψήνει να κάνεις 200 playthroughs είναι κάπως αρνητικό.
Hotshot Racing ενδιαφέρον ρετροtriangleλούμπα, το κρατάω για σφηνάκια νοσταλγίας τότε που πετάγαμε κέρματα στο Daytona.
Shadow Warrior Classic Redux ναι οκ έκανα μια προσπάθεια γιατί ήθελα να δω από που ξεκίνησε το Shadow Warrior του 2013 αλλά ζορίζομαι πολύ με αυτά τα κλασσικά.
If On A Winter's Night, Four Travelers δεν το ολοκλήρωσα, με ψυχοπλάκωσε το ACT II και τα έκανα σκατά με τα saves με αποτέλεσμα να το αφήσω με το που τελείωσα το ACT II. Καταπληκτικό παιχνίδι, θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη ανάλυση και ας παρέμενε ρετροπιξελούμπα.
WIP
Serious Sam HD the second encounter ωραίο παιχνιδάκι τυπικό SS, αλλά μετά το Doom Eternal όλα μου φαίνονται λίγα. Το άφησα λίγο στην άκρη να μου περάσει το RIPANDTEAR.
The Settlers: Rise of an Empire το έχω προχωρήσει αρκετά αλλά το άφησα λίγο στην άκρη αυτές τις μέρες, θα το ξαναπιάσω να το τελειώσω. Πολύ ευχάριστο παιχνίδι και με κάποιον τρόπο μου θυμίζει τις παλιές καλές μέρες των παιχνιδιών στρατηγικής χωρίς να με κουράζει με απαρχαιωμένους μηχανισμούς.
και ότι έμεινε από την παλιά λίστα.
Κοιτάζω τι θα εντάξω στο πρόγραμμα προς αντικατάσταση του NMS γιατί δεν θέλω να μην έχω πάντα ένα space sim στο μενού.